icon

Som v koncoch a prosím o pochopenie

16. sep 2023

Pred rokmi som bola vo vzťahu, ktorý nemal budúcnosť. Nechcel svadbu, deti, spoločné bývanie prišlo až pod mojím nátlakom. Dokázal len hrať PC hry. V tej dobe som stretla v práci muža, staršieho o 15 rokov, zamilovali sme sa, prežívala som niečo čo nikdy predtým. Bol už dlho rozvedený, deti dospelé, partnerka len tak na vikend. On mal síce oveľa dlhší vzťah než ja, ale ukončil ho a ja svoj tiež. Dali sme sa dokopy, po mesiacoch sa bez okolkov spýtal aké prstene sa mi páčia, niečo sme si ukázali, dal mi urobiť snubák, bol naklonený deťom, presne ako ja, keďže prvé manželstvo skončilo rozvodom a s druhou partnerkou nemali ambíciu mať deti, keďže obaja už mali, tak chcel novú úspešnú rodinu. Medzičasom prišli hádky. Kvôli hlúpostiam. Snubák bol, ale nedal mi ho. Neriešila som to. Otehotnela som a snubák mi dal pretože som nesúhlasila s krstom dieťaťa (nie som veriaca). Dieťa sme teda pokrstili. Snubák mi vzal keď som si ho položila lebo som išla pracovať do záhrady. Mesiace mi tvrdil, že som bordelarka a stratila som ho. Druhé dieťa sme mali naplánované keď prvé bude mať rok. Potom začali ďalšie podmienky. Ďalšie hádky žiadne dieťa. Bola som človek, čo miloval jogu, hudbu svojho vkusu a cestovanie. Vzal mi všetko. Cvičiť som mala doma, hudba bola úbohá a trápna, cestovanie ho nezaujímalo. Ostala som bez ničoho, len práca a domov, nulové sociálne vzťahy a záľuby. Narodil sa syn a po mesiacoch som začala od nešťastia popíjať. Upadla som do depresií a úzkostí, aké som nikdy v živote nemala. Žiadne lieky mi nepomáhajú. Som v koncoch, môj syn je úžasný, nechcem mu zobrať tatinka ale ja už nevládzem. Chcem byť niekoho milovaná manželka. Chcem mať 2 deti.

doriiis
16. sep 2023

@autor...odporúčam dieťa zveriť niekomu,kto je schopný sa o neho postarať a veríš mu a tebe odporúčam okamžite odísť zo spoločného domova a začať aktívnejšie navštevovať odborníkov.

bessie12
16. sep 2023

obvolaj azylove domy, zbal svoje veci a odid. Aj za pomoci policie, ak to bude potrebne.

autor
16. sep 2023

@babulkomale dobre povedz mi ako začať. Prosím. Sociálka nás sleduje lebo som išla na to liečenie. Mám byt ktorý so svojím platom finančne zvládnem ale on mi dieťa vezme na základe toho liečenia. Ja by som do toho išla hneď keby som si mohla byť istá že neprídem o syna.

heleninamama
16. sep 2023

Ty si buď sprostá alebo ešte sprostejšia. Tak napokon máš aj dobrú prácu, aj peniaze a Teba trápi akurát to, že keď opustíš chlapa o ktorom nedokážeš nič pekné napísať, decko nebude chodiť po krúžkoch a výletoch? Veď pre dieťa je hlavný pokoj, to že matka nebude ožratá ani nadopovaná antidepresívami. Byt na hypotéku dieťaťu naozaj nevadí ani výlety mu chýbať nebudú. A časom budú aj alimenty aj plat Ti porastie.
Ale tak s ním ostaň, keď sú pre Teba peniaze také dôležité, poľutuj sa, napi... Škoda radiť.

autor
16. sep 2023

@bessie12 to už bolo keď ma raz udrel. Udala som ho a azylovy dom mi ponúkol bývanie.

autor
Odpoveď bola odstránená
bessie12
16. sep 2023

a preco si to neprijala ?? Mala si vtedy odist...

doriiis
16. sep 2023

Tlak sa mi zdvíha z autorky

vler
16. sep 2023

A ty autorka si nahlasena za vulgarizmus

autor
16. sep 2023

@heleninamama a nadopovana antidepresívami? ty chudera, nemáš tušenie čo je to mať depresie, úzkosti, paniky. Úbohá nula čo nedokáže viac než čítať MK a súdiť. Kvôli ľuďom ako ty je svet ťažký

autor
16. sep 2023

@vler no nepovedz. Lebo sa niekto obul do mojich depresií???

domka222
16. sep 2023

Tak tu vieš ženám nadávať a doma si spraviť poriadky,na to už nemáš gule?

autor
16. sep 2023

@vler vulgarizmus použila prvá ona.

bessie12
16. sep 2023

ale za tie depresie si mozes sama, pretoze si to nechala zajst az tak daleko. Viem, ze sa ti to nepaci, ale @heleninamama ma pravdu.

autor
16. sep 2023

@domka222 pozor ja som prvá nikomu nenadavala. A doma toto neplatí ver mi. Skúsala.som už všetko ver mi.

autor
16. sep 2023

@bessie12 tak asi nevieš čo sú depresie. Vždy som inklinovala k týmto problemom, akurát sa vystupňovali prostredím

bessie12
16. sep 2023

ze neviem ?? Skoro som skoncila na psychiatrii, pretoze som uz zacinala byt paranoidna kvoli mojmu debilnemu ex...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
16. sep 2023

@bessie12 presne tak nevieš a týmto to potvrdzujes. Depresie ti nespôsobí človek. Ani paranoje. Ja depresiami trpim dlhé roky a nikto mi ich nespôsobil. Samozrejme stav zhoršuje nevhodné prostredie.

autor
16. sep 2023

@chodec15 ale rozumieš, že alkoholik na antidepresívach neexistoval, kým som nebola klamana, manipulovana atď však? Áno chcem 2 a viac detí a byť manželka. On mi toto nedal ani keď som bola v najlepšej forme, šťastná, úspešná, ....

bessie12
16. sep 2023

este co nenapises ??? Depresie a paranoju ti moze sposobit aj clovek nielen nejake prostredie. Mne to sposobil moj ex. Prestan sa konecne lutovat a hlavne chlastat. Mysli aspon na svoje dieta, ked uz kasles na seba.

abbey1
16. sep 2023

Niektori ludia proste chcu byt obete.

doriiis
16. sep 2023

Autorka...svojim agresívnym vystupovanim nezmenis fakt,že potrebuješ odbornú pomoc,lebo nie si ok.Pochop že agresia a toto tvoje prskanie nič nevyriesi

luccija
16. sep 2023

Pozri sa inú možnosť ako odísť nemáš.Budes trpieť a trpieť.Naco budú dieťaťu krúžky, keď matka bude psychická troska.Ty sa bojíš, že Ti zoberú dieťa, lebo si sa išla liečit?ale prosím Ťa to nie je pravda chlap vie ako na teba zaútočiť, aby Ťa zničil.Mas oporu v psychologicke, psychiatricke zbil Ta....z tohto už nebude nikdy nič dobre.Kolko máš rokov?
Len sa Ti vyhráža, že Ti nedá výživné a bude sa starať o otca to sú blaboly len, aby Ťa zneistiť.
A načo chce byť vôbec s tebou, keď si taká nanič žena?lebo sa potrebuje na tebe vyvrsovat.Ty a dieťa potrebujete kľud.Nesnivaj o druhom dieťati toto nebol chlap ani na prvé.Pokym neodides z toho stresu môžeš jesť lieky aké chces lepšie Ti nebude.Mas prácu, byť, dieťa....nemáš toho málo.
Chcel novú úspešnú rodinu az sa mi chce plakať.
Starý bulo čo si na tebe vyvrsuje svoje ego.
Z tohto iba jedna cesta preč z jeho domu
Si oveľa silnejšia ako si myslíš.Kedy si bola na liečení?Na súde sa bude preberať aj to, že si bola na lieceni šťastná žena matka nezačne piť len tak, takže oni budú vedieť koľká bije.
Aký máš príjem koľko Ti zostane po splateni hypo?
Že Ti to bolo treba 2 x rozvedený bulo.
Ako doma fungujete komunikujete?zvládaš prácu, dieťa?

autor
16. sep 2023

@bessie12 prosím ťa rozlišuj smútok, frustráciu, hnev...od depresie

babulkomale
16. sep 2023

Ja nie som psycholog ani kurator a aj keby som bola, v zivote by som si nedovolila radit niekomu, koho ani nevidim a je v zlom psychickom stave.
Porad sa osobne a zacni. Cim skor, tym lepsie. Kym samu seba nepresvedcis, ze ti je vlastne dobre.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
16. sep 2023

@mandzula načo má zbytocne oznacuješ, len preto že ju neľutujem. Ja ju ani neosocujem ani jej nenadavam ani sa jej nevysmievam. Píšem len to čo si myslím že je v jej prípade dobre a to odísť od toho chlapa a neľutovať sa. Veď sú rôzne organizácie ktoré ju nakopnú,pomozu len treba chcieť. Tak má zbytočne neoznacuj, len preto že ju neľutujem.ona potrebuje žiť a nie utapat sa v alkohole, plakať a ľutovať sa.

luccija
16. sep 2023

No vidíš sama pripúšťas, že pokým nebol on nebola si na liekoch ani nepila.Zbavis sa chlapa a budeš zase sama sebou.Nebude to ľahké, ale prvý krok za teba nikto nespraví kvôli tomu dieťaťu a samej sebe to stojí.Musis iba začať aj, keď sa veľmi bojíš.Nemas žiadne kamarátky?
Opakujem mama kvôli dieťaťu zvládne aj nemožné.
Ako je veľký tvoj byt?

autor
16. sep 2023

@babulkomale veľmi dobrý názor, len mi povedz s kým sa poradiť