icon

Som v koncoch s bývaním

nikanikusik26
Včera o 15:41

Ahojte dievčatá prosim neodsudzujte ma len ak môžete poraďte prosím.

Napíšem to v skratke.
Keď som sa vydala išla som bývať do Uliča ku svokrovcom....vzťahy sa do roka rapídne zhoršili.
Svokra ma začala nenávidieť a buzerovala ma za všetko čo som robila bolo to neúnosné a odsťahovali sme sa do prenájmu ale s nami odišli aj peniaze a nemali zaco kúpiť drevo na zimu takže svokra bola nakoniec u nas v byte kde sa správala az príliš dobre a ja som jej odpustila a požiadali nas ci by sme sa nevrátili ze my sme v prenájme a oni to nezvládajú....neprešli ani tri týždne a hádky boli na svete ale vratit sa uz nedalo. Takze sme zostali v Uliči nenávidela som to tam a nemohla som sa ani odtiaľ dostať kvôli financiám a ked sme sa dostali zopakovala sa rozprávka a ze svokor ma leukémiu no nemá taku ako opisovali a ze treba chodiť po doktoroch a kade tade .... zase sme sa vrátili a aj sme poprerabali zobrali sme si úver ale nepodarilo sa nam dokončiť a zas nas vyhanali robili zle. Naposledy do mna svokor skočil do bitky kvôli vode co deti vonku púšťali ale on nevedel ze polievaju paradajky len svokra ho nahuckala proti mne. Po tejto bitke sme odišli a sme v prenájme ale tym ze sme vzali úver nedostaneme uz hypo lebo ked bola korona mali sme odklad a ze vraj to banka registruje ako nezodpovedneho ci nedoveryhodneho klienta.... Popravde som v koncom my sme v prenájme lebo sme sa im dali oklamať a už nemáme ani možnosť na hypo jedine ze vyplatíme úver ktory sme tam vzali. Ak by bol dom na manželovi nikdy neodídem ale oni maju dom v zabezpeke kvôli hypo ktorú neplatili a tak sme ak toto platili a aj tak im nebolo dobre. Jeden den som aj nachytala svokru ako berie peniaze z našej skrine.... to ma tak dojalo ze som zamrzla a odišla. Otec mi radi aby sme si oddelili poschodia aj vchod ked je taka aká je kvôli tomu ze sme tam uz napchali peňazí a ze teraz uz neni ine východisko. Baby prosim vas poraďte co mam robit ?

dadis
Včera o 17:10
@nikanikusik26

@slavomira236 Tu si nájsť prácu ako mama dvoch detí je veľmi ťažké.

@nikanikusik26 Ved najom mozes platit aj v meste, kde si najdes pracu. Deti prihlasis tam. Uz jedno stahovanie hore dole. Do prace urcite musis, ak sa chces z tohoto vyhrabat.

anonym_70206a
Včera o 17:11
@marca12

@nikanikusik26 Vratit by som sa nevratila,len ich donutila prepisat dom. Za tie nervy to nestoji,byvat s nimi.

@marca12 jeho rodicia maju na dom hypoteku. Ak by prepisali dom na autorku s manzelom, hypoteka rodicov bude problem. Vyplatit iste nemaju z coho, takze by si zobrali dalsi zavazok na krk. Hodnota starsieho, hoc ciastocne zrekonstruovaneho domu v Uliči nebude vysoka.

anonym_6b9e0a
Včera o 17:12

@nikanikusik26 a Holinka nemá voĺný obecný byt? .. viem, že do Domova dóchodcov prijímali do roboty, do štátnej škôlky u vás v dedine brali aj 2 ročné deti, čo je neskutočné.. .. alebo do podnájmu do Sniny, okresné mesto, väčšia šanca zamestnať sa... takže prestať sa sťažovať a vyplakávať,možnosti máš, pomery poznám

anonym_70206a
Včera o 17:13
@nikanikusik26

@anonym_70206a Vieš ze uvažujeme aj nad týmto? Nás tu absolútne nic nedrží a popravde začať niekde inde úplne od začiatku by bolo fajn 🙂

@nikanikusik26 a do zahranicia za muzom nemozes ist?

ivik4
Včera o 17:14

Autorka ved sama pises ze nema kazdy vydlazdenu cestu a pochadzas z dobrych pomerov ...
Moji rodicia mali cely zivot len na to aby sa dokazali o mna postarat, na zakladne potreby a bolo mi dobre. Nemala som ale dovolenky ani nic podobne cize asi som este aj z ,,horsich" pomerov nez ty. A napriek tomu som sa dobrovolne nerozhodla znicit si zivot a zit ako to tu niekto skaredo napisal, ako socka. Takze nie,to ty sama si si tak vydlazdila zivot
To len na margo tvojich komentarov o tom ako keby Ti to bolo jednoducho dané a ty si musela.
Ak sa da, chodte za muzom mimo Slovenska

simca06022011
Včera o 17:17

@nikanikusik26 no co ste si navarili to si zjedzte, mate naliate penaize v nehnutelnosti, byvat mate s nezodpovednymi dospelymi ludmi. Syn nech sa postavi, da si prepisat cast domu na seba, oddelit, osve vchod. A so svokrovcami sa proste nebavit, oddelit cast dvora atd... tiez si nemyslim, ze kym ste zadlzeni, nieco poriesite, predpokladam, ze svokrovci nemienia cokolvek splacat. Hlavne ty nemas co bojovat so svokrou, tvoj muz to ma spravit.. brat tolko penazi na cudzi dom a potom to tam trpiet, cirkusy atd...
a ano je riesenie ist za muzom, ale to budete len takplatit niekomu cudziemu uvery?? :D ten dom nech si da prepisat na seba tak ci tak, aspon cast, neuvidite z toho inak nic.

simca06022011
Včera o 17:19
@anonym_70206a

@marca12 jeho rodicia maju na dom hypoteku. Ak by prepisali dom na autorku s manzelom, hypoteka rodicov bude problem. Vyplatit iste nemaju z coho, takze by si zobrali dalsi zavazok na krk. Hodnota starsieho, hoc ciastocne zrekonstruovaneho domu v Uliči nebude vysoka.

@anonym_70206a aj tak platia tu hypo podla vsetkeho, aj ten uver..

anonym_70206a
Včera o 17:23
@simca06022011

@anonym_70206a aj tak platia tu hypo podla vsetkeho, aj ten uver..

@simca06022011 hadam nie, nie ich hypo. Ked uz tam nebyvaju. Autorka?
Uver je ich, ten si zial budu platit.
A ked je riziko fyzickeho nasilia, nevratila by som sa tam. Kto ju (a deti) obrani, ked jej muz je v zahranici?

senta_sofia
Včera o 17:26
@nikanikusik26

@senta_sofia Moja mama mi dala na výber, môžem sa vrátiť ale sama ...Lenže ja nemam dôvod ho nechávať pretože sa stará aj ked to je ťažké aj pre neho...musel odísť od detí aby napravil to do čoho sme sa namočili.

@nikanikusik26 chodi na tyzdnovky? Mame by som vysvetlila, ze od neho nechces odist, ale docasne potrebujete usetrit peniaze, co vyhadzujete za podnajom. Skuste si obaja hladat pracu v nejakom inom meste, prip. ak mate male deti, chod kludne aj s nim do zahranicia. Kym nemas skolakov, nemusis riesit nic zasadne.

pribinak
Včera o 17:28

Nemôžeš ísť do Nemecka za tvojim muzom? Čo Tá drzi v mieste kde nemáš vlastne kde bývať a nemáš prácu?

anonym_02ed1a
Včera o 17:33

Prvá chyba bola zobrať si za manžela róma. to si u nich nikdy nebola ? to si nevidela ako žijú? To je troška iná kultúra ako my, iné zmýšľanie. Už rodičia odhadli situáciu keď ani len na svadbe neboli. Vedeli prečo. asi to aj očakávali že takto dopadneš.
Radu pre teba nemám - tu sa radiť už nedá nič.

nikanikusik26
autor
Včera o 17:39
@anonym_6b9e0a

@nikanikusik26 a Holinka nemá voĺný obecný byt? .. viem, že do Domova dóchodcov prijímali do roboty, do štátnej škôlky u vás v dedine brali aj 2 ročné deti, čo je neskutočné.. .. alebo do podnájmu do Sniny, okresné mesto, väčšia šanca zamestnať sa... takže prestať sa sťažovať a vyplakávať,možnosti máš, pomery poznám

@anonym_6b9e0a Možnosti su ja netvrdím ze nie ale chcem vidieť aj iny pohľad....nie tam niesu ziadne obecne byty do škôlky uz je dávno dohodnuté dopredu...všade rodinkarstvo ...ja nevyplákavam a ak poznáte pomery tak preco ste anonym ?

anonym_035fb1
Včera o 17:41
@anonym_70206a

@nikanikusik26 a do zahranicia za muzom nemozes ist?

@anonym_70206a no muz asi nebude nejaky expat ale turnusak, co robi s partiou a byva na nejakej ubytovni alebo v zdielanom byte a ma max 1 izbu. Urcite neplati cely byt. Keby mal platit najomne za byt a ona nepracuje to sa nedoplati. Ona by musela do mesiaca pracovat, aby utiahli byt + skolu, skolku atd … tie naklady su x nasobne vacsie a ziadnu podporu nedostanu DE uz davno nie je tk socialny stat ako 10-15 rokov dozadu..samozrejme ak sa vie autorka hned zamestnat … preco nie

nikanikusik26
autor
Včera o 17:41
@anonym_70206a

A ked je riziko fyzickeho nasilia, nevratila by som sa tam. Kto ju (a deti) obrani, ked jej muz je v zahranici?

@anonym_70206a nie ich hypo neplatíte iba to nase keďže je to na naše meno

nikanikusik26
autor
Včera o 17:42
@pribinak

Nemôžeš ísť do Nemecka za tvojim muzom? Čo Tá drzi v mieste kde nemáš vlastne kde bývať a nemáš prácu?

@pribinak aj to sme riešili ale manzel je stale inde nie je na rovnakom mieste v nemecku

pribinak
Včera o 17:43
@nikanikusik26

@pribinak aj to sme riešili ale manzel je stale inde nie je na rovnakom mieste v nemecku

@nikanikusik26 nevie si tam nájsť nejakú stabilnú prácu?

motylik2559
@nikanikusik26

@motylik2559 Ten prenajom som si vybojovala a som tu s detmi a mam tu kľud ale je tu jedno veľké ale a to je ze si nemôžeme vziať hypo. Takze teraz budeme musiet byt v prenájme a možno budem hnusná ale nikto není večný ak nam teda ta hypo nevyjde.

@nikanikusik26 Tak sa tak nesustred teraz na hypo, ale ze teda splacate uver, uvidis ako to pojde. Neviem v akom meste byvate, ale keby si isla s detmi do väcsieho mesta, kde by si mala moznost ist pracovat aspon na skrateny uväzok? Pozri, vela ludi v dnesnej dobe zije v podnajme. Dobre je,ze aspon muz sa takto k tomu v konecnom dosledku postavil a isiel do zahranicia,kde ma lepsi peniaz, aby ste sa mali cim skor lepsie. Nie si na tom az tak zle, pretoze niektore mamicky zial to maju aj take, ze ten ich muz pracuje bud za minimalny peniaz alebo nepracuje vobec. Bud vdacna napriek hlupostiam,ktore ste porobili za to co mate a ako vam to zatial ide. Ale urcite pories pracu aspon na skrateny uväzok, ak sa ti neda na plny, vzdy lepsie ako celkom nic. Neboj autorka, sice postupne, ale zvladnete to!

nikanikusik26
autor
@anonym_02ed1a

Prvá chyba bola zobrať si za manžela róma. to si u nich nikdy nebola ? to si nevidela ako žijú? To je troška iná kultúra ako my, iné zmýšľanie. Už rodičia odhadli situáciu keď ani len na svadbe neboli. Vedeli prečo. asi to aj očakávali že takto dopadneš.
Radu pre teba nemám - tu sa radiť už nedá nič.

@anonym_02ed1a praveze žili pekne lenze to bola len faloš ktorá po svadbe spadla

sasa1310
Včera o 17:44
@nikanikusik26

@motylik2559 Ten prenajom som si vybojovala a som tu s detmi a mam tu kľud ale je tu jedno veľké ale a to je ze si nemôžeme vziať hypo. Takze teraz budeme musiet byt v prenájme a možno budem hnusná ale nikto není večný ak nam teda ta hypo nevyjde.

@nikanikusik26 a šetríš aspoň na hypo? Lebo hypo neznamená, že ju zoberieš bez centu na účte.

nikanikusik26
autor
Včera o 17:44
@anonym_035fb1

@anonym_70206a no muz asi nebude nejaky expat ale turnusak, co robi s partiou a byva na nejakej ubytovni alebo v zdielanom byte a ma max 1 izbu. Urcite neplati cely byt. Keby mal platit najomne za byt a ona nepracuje to sa nedoplati. Ona by musela do mesiaca pracovat, aby utiahli byt + skolu, skolku atd … tie naklady su x nasobne vacsie a ziadnu podporu nedostanu DE uz davno nie je tk socialny stat ako 10-15 rokov dozadu..samozrejme ak sa vie autorka hned zamestnat … preco nie

@anonym_035fb1 manzel chodi na 4 týždne a tyzden doma

nikanikusik26
autor
Včera o 17:45
@pribinak

@nikanikusik26 nevie si tam nájsť nejakú stabilnú prácu?

@pribinak pracuje pre jednu firmu ale raz je na hale raz inde ta firma ma 6 pracovísk

nikanikusik26
autor
Včera o 17:45
@sasa1310

@nikanikusik26 a šetríš aspoň na hypo? Lebo hypo neznamená, že ju zoberieš bez centu na účte.

@sasa1310 ano odkladáme

nikanikusik26
autor
Včera o 17:46
@motylik2559

@nikanikusik26 Tak sa tak nesustred teraz na hypo, ale ze teda splacate uver, uvidis ako to pojde. Neviem v akom meste byvate, ale keby si isla s detmi do väcsieho mesta, kde by si mala moznost ist pracovat aspon na skrateny uväzok? Pozri, vela ludi v dnesnej dobe zije v podnajme. Dobre je,ze aspon muz sa takto k tomu v konecnom dosledku postavil a isiel do zahranicia,kde ma lepsi peniaz, aby ste sa mali cim skor lepsie. Nie si na tom az tak zle, pretoze niektore mamicky zial to maju aj take, ze ten ich muz pracuje bud za minimalny peniaz alebo nepracuje vobec. Bud vdacna napriek hlupostiam,ktore ste porobili za to co mate a ako vam to zatial ide. Ale urcite pories pracu aspon na skrateny uväzok, ak sa ti neda na plny, vzdy lepsie ako celkom nic. Neboj autorka, sice postupne, ale zvladnete to!

@motylik2559 ja som este na rodicaku rok mala chodi do škôlky ale odmieta tam spinkať

anonym_70206a
Včera o 17:47
@nikanikusik26

@anonym_70206a nie ich hypo neplatíte iba to nase keďže je to na naše meno

@nikanikusik26 aspon nieco pozitivne.
Manzel nema surodencov?

nikanikusik26
autor
Včera o 17:48
@anonym_70206a

@nikanikusik26 aspon nieco pozitivne.
Manzel nema surodencov?

@anonym_70206a Ma ale tie sa "vzdali" a bojovali za nas lenze moja svokra je hrozne tvrdohlavá

bielasovicka
Včera o 17:48
@nikanikusik26

@motylik2559 ja som este na rodicaku rok mala chodi do škôlky ale odmieta tam spinkať

@nikanikusik26 a svokrovci nemajú viac detí, len tvojho muža? Prečo im nepomáhajú aj oni?

simca06022011
Včera o 17:49
@anonym_70206a

@anonym_70206a policia? :DD ale jasne, samozrejme ak to je taketo, tak nie je ine riesienie. ale proste musi chlap prist a ten uver vyriesit, minimalne tym prepisom domu, ze ak to uz splacaju a nebyvaju tam, tak to oni neprehajdakaju, nedaju niekomu inemu... nejak sa to musi zabezpecit

anonym_0d1598
Včera o 17:54

@nikanikusik26 nemala.si tam ísť bývať a vonkoncom si nemala.brať úver na starú chajdu niekoho iného.
Mimochodom aj ja aj muž sme chodili do práce aj počas kovidu. A moji známi čo boli doma boli na HO a riadne dostávali výplatu
A ďalšia.vec teba sa muž nezastane? A neuprace svojich rodičov? Tak ja by som s takým chlapom nebola.
Ešte ma napadlo že.sa od nich absolútne odstrihnúť a odísť do zahraničia a nasporiť niečo

janinah
Včera o 17:55

Ty v tejto situacii nechodis do prace,lebo školkarka nechce spať v skolke? To hadam nie....
Ci mas aj mensie dieťa?

motylik2559
Včera o 17:56
@nikanikusik26

@nikanikusik26 napr. DM-ka ma rozne skratene uväzky, skus kuk, mozno najdes taky, ze kym je malinka v skolke a na obed ju vyzdvihnes🙂