Som v koncoch s bývaním
Ahojte dievčatá prosim neodsudzujte ma len ak môžete poraďte prosím.
Napíšem to v skratke.
Keď som sa vydala išla som bývať do Uliča ku svokrovcom....vzťahy sa do roka rapídne zhoršili.
Svokra ma začala nenávidieť a buzerovala ma za všetko čo som robila bolo to neúnosné a odsťahovali sme sa do prenájmu ale s nami odišli aj peniaze a nemali zaco kúpiť drevo na zimu takže svokra bola nakoniec u nas v byte kde sa správala az príliš dobre a ja som jej odpustila a požiadali nas ci by sme sa nevrátili ze my sme v prenájme a oni to nezvládajú....neprešli ani tri týždne a hádky boli na svete ale vratit sa uz nedalo. Takze sme zostali v Uliči nenávidela som to tam a nemohla som sa ani odtiaľ dostať kvôli financiám a ked sme sa dostali zopakovala sa rozprávka a ze svokor ma leukémiu no nemá taku ako opisovali a ze treba chodiť po doktoroch a kade tade .... zase sme sa vrátili a aj sme poprerabali zobrali sme si úver ale nepodarilo sa nam dokončiť a zas nas vyhanali robili zle. Naposledy do mna svokor skočil do bitky kvôli vode co deti vonku púšťali ale on nevedel ze polievaju paradajky len svokra ho nahuckala proti mne. Po tejto bitke sme odišli a sme v prenájme ale tym ze sme vzali úver nedostaneme uz hypo lebo ked bola korona mali sme odklad a ze vraj to banka registruje ako nezodpovedneho ci nedoveryhodneho klienta.... Popravde som v koncom my sme v prenájme lebo sme sa im dali oklamať a už nemáme ani možnosť na hypo jedine ze vyplatíme úver ktory sme tam vzali. Ak by bol dom na manželovi nikdy neodídem ale oni maju dom v zabezpeke kvôli hypo ktorú neplatili a tak sme ak toto platili a aj tak im nebolo dobre. Jeden den som aj nachytala svokru ako berie peniaze z našej skrine.... to ma tak dojalo ze som zamrzla a odišla. Otec mi radi aby sme si oddelili poschodia aj vchod ked je taka aká je kvôli tomu ze sme tam uz napchali peňazí a ze teraz uz neni ine východisko. Baby prosim vas poraďte co mam robit ?
To je v akej reci?
@anonym_c3e0e1 vychodniarsko slovensky 🙂
Čo máte robiť? Konečne sa idstihnuta žiť sami.
Ja stále žasnem, čo niektoré ženy dokážu tolerovať 🙈 čo ti mame teraz radiť? Napchala si peniaze do domu v ktorom nemas žiadne vlastníctvo, neplatila si cez covid úver…no možnosti sú:
1. Pošli muža nech narobí s rodičmi poriadky a nachvilku sa tam vrátiť
2. Nájsť prace s vyšším príjmom
3. Skúsiť nejako dorovnať starý úver
4. Vybaviť hypotéku
Socky. Stará chalupa, v nej zadlžení a finančne negramotní starí rodičia - neplatiči a rovnaký je aj syn s nevestou. Všetci pekne na kope, bez peňazí, zadlžení, pohadaní, tu niet pomoci.
Socky. Stará chalupa, v nej zadlžení a finančne negramotní starí rodičia - neplatiči a rovnaký je aj syn s nevestou. Všetci pekne na kope, bez peňazí, zadlžení, pohadaní, tu niet pomoci.
@anonym_ff9846 Ešteže má každý rovnaký začiatok...ja som prišla z dobrých pomerov lenže takto som sa vydala a odstrihnut sme sa chceli lenže hypo nám nedajú pokiaľ nevyplatíme úver.
Ja stále žasnem, čo niektoré ženy dokážu tolerovať 🙈 čo ti mame teraz radiť? Napchala si peniaze do domu v ktorom nemas žiadne vlastníctvo, neplatila si cez covid úver…no možnosti sú:
4. Vybaviť hypotéku
@nikdenikto ono je to tak ze ten úver musíme vyplatiť a tak môžme požiadať o hypo. Počas korony sme boli doma nemohli sme chodiť do práce takze preto odklad.....a teraz musíme čakať a ja sa mam zblázniť. Bývame v prenájme kde sľúbila ze na 3 roky urcite a neprišiel ani rok a uz sa ide byť predávať
@nikanikusik26 pôžička na prersvku je vaša a dom svokrovcov?
Napíš prosím ťa, že nie, nie ste až tak blbí
A čo chces počuť ? Robili ste hlúposti,že ste sa ako mačka s mačatami sťahovali hore dole,lebo svokra toto a hento.
Ďalšia blbina bola brať si úver na prerábku domu, ktorý nie je váš.A ešte platiť cudziu hypotéku🙈🙈🙈
Veľa možností nemáš, splatiť ten úver,a ísť preč. No či a kedy sa vám to podarí....
Čo máte robiť? Konečne sa idstihnuta žiť sami.
@abbey1 Ja by som uz dávno odstrihla velmi rada ale ľúbim svojho manžela ale takto ma to uz nebavi naozaj .
4. Vybaviť hypotéku
@nikdenikto “Nájsť prace s vyšším príjmom”
Diky moc 😂 urcite doteraz naschval ostavali v slabo platenom zamestnani
a uver je v akej vyske? ci by sa to nedalo nejako vyplatit skor
@abbey1 Ja by som uz dávno odstrihla velmi rada ale ľúbim svojho manžela ale takto ma to uz nebavi naozaj .
@nikanikusik26 tak tresni konečne rukou po stole,nech aj on sa rozhýbe..ako sorry,ale aby jeden chlap sa dal tak riadiť rodičmi? Načo vôbec si súhlasila,že sa už prvýkrát vrátite?
@nikanikusik26 pôžička na prersvku je vaša a dom svokrovcov?
Napíš prosím ťa, že nie, nie ste až tak blbí
@martul ano sme az takí hlúpi lebo manzel bol v tom ze mu to zostane
a uver je v akej vyske? ci by sa to nedalo nejako vyplatit skor
@anonym_500a3c 40 000
@nikanikusik26 tak tresni konečne rukou po stole,nech aj on sa rozhýbe..ako sorry,ale aby jeden chlap sa dal tak riadiť rodičmi? Načo vôbec si súhlasila,že sa už prvýkrát vrátite?
@jaskolka lebo som sa dala o...bat s rozprávkami ze uz bude dobre. Svokru som tam mala celu zimu a uz bolo jedno ci platim najom so svokrou ale s nou žijem no opak bola pravda
no tak to ozaj len nejako tam byvat a ignorovat sa taky uver sa neda splatit hned, som myslela ze to bola mensia ciastka. to co ste tam prerabali?
A čo chces počuť ? Robili ste hlúposti,že ste sa ako mačka s mačatami sťahovali hore dole,lebo svokra toto a hento.
Ďalšia blbina bola brať si úver na prerábku domu, ktorý nie je váš.A ešte platiť cudziu hypotéku🙈🙈🙈
Veľa možností nemáš, splatiť ten úver,a ísť preč. No či a kedy sa vám to podarí....
@jaskolka ano narobili sme sa sprostosti viac ako dost
@anonym_ff9846 Ešteže má každý rovnaký začiatok...ja som prišla z dobrých pomerov lenže takto som sa vydala a odstrihnut sme sa chceli lenže hypo nám nedajú pokiaľ nevyplatíme úver.
@nikanikusik26 Ahoj, pises,ze si dosla z dobrych pomerov, tak ako si mohla toto vsetko dopustit takto zit? Ved ked si z dobrych pomerov, nejaku zakladnu financnu gramotnost, tak by si nedovolila sa po prvom zlom raze opakovane nastahovat zas do toho pekla tam a este si brat uver na dom, kde nie je v tvojom vlastnictve ani wc. Preco ste si miesto uveru nevzali hypo na vlastne vtedy? To bol koho napad, ze im tam poprerabat? Preco si s tym vobec suhlasila a zvlast po tom cim si si tam presla? A co tvoj muz? Pises,ze si dosla z dobrych pomerov, ale si sa vydala takto. A to je dovod spadnut na dno? Za to,ze si sa "takto" vydala? To mam chapat tak, ze co povie tvoj muz to plati a ty mas len drzat usta (slusne napisane) a krok? Co tvoj muz? Spominas viacemenej len svokrovcov a teda co ste zazili a co urobili tebe. Tvoj muz chcel brat ten uver a ty si veselo suhlasila? Preco si sa neozvala, ked svokra brala zo skrine vase peniaze? Autorka nehnevaj sa, ale kde si dala rozum? Ved to nie je vyhovorka,ze kam si sa vydala🙄 No neviem aku radu ti tu daju ine zeny, lebo si sama dopustila taky pad na dno, ze tu neviem aka rada by bola dobra. Lebo aj ked ti napisem,ze odstahujte sa, tak mam obavy, ze za polroka, ked muzovi zahraju na city jeho skvelí rodicia, tak sa zas vratite, tak ako predtym a ty ho posluchas ako psik. Rozhodne sa pokuste, ak sa vam da najst pracu (obaja), ktora by bola lepsie platena, aby ste cim skor splatili uver a mohli vziat hypo🤷♀️ tazko povedat, pretoze nenahnevaj sa, ale z tohto clanku mi pride,ze ste financne negramotní a muz lahko ovplyvnitelny a ty len posluchnes co ti je povedane...a s takymto nastavenim nikdy nezajdete dalej nez ste. Treba si s muzom sadnut, dohodnut sa pevne na dalsich postupoch, za ktorymi si budete stat, aj keby neviem ako citovo vydierali svokrovci a treba zacat od nuly- najprv lepsie platene prace, ist do prenajmu, posplacat uver a nasledne vziat hypo a v neposlednom rade totalne minimalizovat kontakt so svokrovcami.
no tak to ozaj len nejako tam byvat a ignorovat sa taky uver sa neda splatit hned, som myslela ze to bola mensia ciastka. to co ste tam prerabali?
@anonym_500a3c vsetko hrubé dole aj hore kúrenie a take veci
@anonym_500a3c vsetko hrubé dole aj hore kúrenie a take veci
@nikanikusik26 coze? som povodom vychodniarka nedaleko od Vas ale nerozumiem uz ani ja 🙂
Tebe niet pomocí, ty už len dohliadni aby žiadne z tvojich deti neurobilo takú chybu ako Ty
Proste kopa hlupákov na kope
@nikanikusik26 Manžel si musí vybrať. Dávno si mala byť preč ty i on. Čo čakáš aký zázrak?
@nikanikusik26 Ahoj, pises,ze si dosla z dobrych pomerov, tak ako si mohla toto vsetko dopustit takto zit? Ved ked si z dobrych pomerov, nejaku zakladnu financnu gramotnost, tak by si nedovolila sa po prvom zlom raze opakovane nastahovat zas do toho pekla tam a este si brat uver na dom, kde nie je v tvojom vlastnictve ani wc. Preco ste si miesto uveru nevzali hypo na vlastne vtedy? To bol koho napad, ze im tam poprerabat? Preco si s tym vobec suhlasila a zvlast po tom cim si si tam presla? A co tvoj muz? Pises,ze si dosla z dobrych pomerov, ale si sa vydala takto. A to je dovod spadnut na dno? Za to,ze si sa "takto" vydala? To mam chapat tak, ze co povie tvoj muz to plati a ty mas len drzat usta (slusne napisane) a krok? Co tvoj muz? Spominas viacemenej len svokrovcov a teda co ste zazili a co urobili tebe. Tvoj muz chcel brat ten uver a ty si veselo suhlasila? Preco si sa neozvala, ked svokra brala zo skrine vase peniaze? Autorka nehnevaj sa, ale kde si dala rozum? Ved to nie je vyhovorka,ze kam si sa vydala🙄 No neviem aku radu ti tu daju ine zeny, lebo si sama dopustila taky pad na dno, ze tu neviem aka rada by bola dobra. Lebo aj ked ti napisem,ze odstahujte sa, tak mam obavy, ze za polroka, ked muzovi zahraju na city jeho skvelí rodicia, tak sa zas vratite, tak ako predtym a ty ho posluchas ako psik. Rozhodne sa pokuste, ak sa vam da najst pracu (obaja), ktora by bola lepsie platena, aby ste cim skor splatili uver a mohli vziat hypo🤷♀️ tazko povedat, pretoze nenahnevaj sa, ale z tohto clanku mi pride,ze ste financne negramotní a muz lahko ovplyvnitelny a ty len posluchnes co ti je povedane...a s takymto nastavenim nikdy nezajdete dalej nez ste. Treba si s muzom sadnut, dohodnut sa pevne na dalsich postupoch, za ktorymi si budete stat, aj keby neviem ako citovo vydierali svokrovci a treba zacat od nuly- najprv lepsie platene prace, ist do prenajmu, posplacat uver a nasledne vziat hypo a v neposlednom rade totalne minimalizovat kontakt so svokrovcami.
@motylik2559 no vysvetlím ja som si vzala roma a moji rodicia sa úplne odstrihli žiadna podpora ani nic neboli ani na svadbe proste s tym absolútne nesúhlasili... vtedy som bola zamestnaná iba ja a manzel bol na rodicaku on si myslel ze to vzdy dobre dopadne ale opak je pravda ....manzel je momentálne v nemecku ale nato aby sme vyplatili 40 000 je dlhá doba a popri tom zvládať aj najom je to hrozne ...ja sa môžem vrátiť domov ale iba s detmi bez manžela takze takto v skratke .... a preco som jej nic nepovedala ? Ja som doma takéto veci nikdy nevidela ani sa s nimi nestretla takze som ani nevedela ako reagovať...neznášam hádky a preto sme sa odstúpili a isli prec. Dom sa mal prepísať keďže sme platili aj ich úver ale nejako k tomu nedošlo...som hlúpa ja to viem a myslela som ze to bude inak ale žiaľ moja svokra je šikovnejšia ako vidím
4. Vybaviť hypotéku
@nikdenikto muž nech narobí poriadky s rodičmi? 🤣🤣🤣🤣🤣 a keď ich rodičia vyhodia tak kam pôjdu? Pod most?
Títo dvaja môžu akurát tak ticho suchat nohami
@nikdenikto muž nech narobí poriadky s rodičmi? 🤣🤣🤣🤣🤣 a keď ich rodičia vyhodia tak kam pôjdu? Pod most?
Títo dvaja môžu akurát tak ticho suchat nohami
@pribinak asi tak ako si napísala a preto prosím o radu nie o sudenie
Neuveriteľný príbeh. Koľkokrát musí hlupák naletieť, aby sa konečne poučil??? V tomto príbehu by asi ani stokrát nepomohlo.
Tebe niet pomocí, ty už len dohliadni aby žiadne z tvojich deti neurobilo takú chybu ako Ty
Proste kopa hlupákov na kope
@pribinak ako urážať nemusis ...nema kazdy vydlazdenu cestu
@nikanikusik26 coze? som povodom vychodniarka nedaleko od Vas ale nerozumiem uz ani ja 🙂
@anonym_500a3c prepáč deti ma vyrusuju a moj myslienkovy pochod je v prdeli....urobili sme kúrenie plus dole celu vstupnú chodbu halu lebo to bol otras hore sme dávali nové potery a steny odpady kúpeľňa a take ďalšie veci maličkosti ale my sme prerábali počas kovidu kedy bolo vsetko najdrahšie
@pribinak asi tak ako si napísala a preto prosím o radu nie o sudenie
@nikanikusik26 ja som ti už napísala jedinú radu, ktorú pre teba mam: dojliadni, aby ani jedno z tvojich deti nebolo take hlúpe ako ty a tvoj muž
Veľa šťastia

To je v akej reci?