icon

Som v strese, lebo nemám peniaze

1. nov 2025

Nechcem tu už byť. Mám deti a vôbec to nedávam. Som stále v strese lebo nemáme peniaze. Včera som chcela dať telefón do záložne aby sme niečo mali. Muž peniaze pomíňal a teraz platí skoro 500e každý mesiac na dlhy a nemám z čoho žiť. Chodíme po rodine požičiavať ale už ani oni nám nechcú nič dať. Otec nám robí naprieky je alkoholik a stále vykrikuje peniaze. Nevládzem sa s deťmi učiť lebo mám depresiu z penazi. Nikam nemôžeme ísť. Chcem len zomrieť. Mám výčitky, že nemôžem deťom dať nič čo by si zaslúžili.

domka222
1. nov 2025

Sa čuduješ, že ju otec hucká proti? Nepotrebuje,aby ju kvôli vašim starostiam pochoval.

anonym_c34c78
1. nov 2025
@anonym_1f06ae

@anonym_autor píšeš tu už opakovane, ak sa nemýlim. Rád si dostala dosť, že sa nimi neriadiš, je tvoje rozhodnutie.

@anonym_1f06ae Ak je to tak, možno hrá na city a dúfa v nejakú zbierku. Ale to ju z problémov nevytrhne.

anonym_b23df1
1. nov 2025
@anonym_c34c78

@anonym_1f06ae Ak je to tak, možno hrá na city a dúfa v nejakú zbierku. Ale to ju z problémov nevytrhne.

@anonym_c34c78 Vidíš, zbierka, to je nápad! Deti budú šťastné, ona bude šťastná, už nebude chcieť ani.umrieť, aj s mužom sa pomeria, keď budú mať za čo žiť a urobia si ďalšie decko. Zas bude svet na chvíľu v rovnováhe! Zbierka, to je tá jediná pravá pomoc pre takéto osoby!

anonym_1f06ae
1. nov 2025
@anonym_2a6e06

mne je len vtipné že 3/4 komentujú osôb vie presne o každej jednej diskusii 🙈 tu to vidno že ktore su tie čo su v každom príspevku 😂😂

@anonym_2a6e06 keď niekto opakovane píše, že chce zomrieť, lebo nemá z čoho žiť, má veľa detí, muž narobil dlhy a rodina im už nechce pomôcť, to sa akosi nedá prehliadnuť. A kľudne môžem byť v úplne každej diskusii, máš s tým nejaký problém? Ako vieš, či neležím na rizikovom alebo nemám nohu v sadre po komplikovanej operácii?

marhulka13
1. nov 2025
@anonym_autor

Ale nie ja im nedávam najavo, že ich nemám rada ale cítim to tak, kôli tej situácii a výčitkám . Ale nikdy som im to neprejavila. Deti má majú radi stále mi to hovoria, že má ľúbia neublizujem im schválne.

@anonym_autor a koľko máš tých detí a v akom veku? Bývate vo svojom, či podnájme. Lebo s veci pre deti by ti určite mnoho ľudí pomohlo

anonym_941700
1. nov 2025
@marhulka13

@anonym_autor a koľko máš tých detí a v akom veku? Bývate vo svojom, či podnájme. Lebo s veci pre deti by ti určite mnoho ľudí pomohlo

@marhulka13 prísne tajné,o šatstvo nemá zjavne záujem

maca1984
1. nov 2025
@anonym_autor

Najstaršia bude mať 11 a mama je po porážke a bohužiaľ stále mi píše, že chce mať od nás kľud, že jej máme dať pokoj. Že narobili ste si deti tak sa starajte. Ale doteraz nam pomahala ale otec ju hucka proti nám tak už ani ona nechce. To nie sú výhovorky ja by som hneď išla aby sme mohli mať lepší život.

@anonym_autor odpovieš mi na čo sa pýtam?

koniarova
1. nov 2025

Daj si pomôcť aspoň s tým šatstvom. Aj trvanlivé potraviny by ti určite ľudia poslali.

anonym_5e6983
1. nov 2025
@marhulka13

@marhulka13 Tak naposledy písala, že byt patrí jej otcovi.

cyneric
1. nov 2025
@anonym_75ecde

@cyneric veď to dieta môže dať na adopciu, nemusí ísť na potrat a ani ho vychovávať, keď to nezvládne

@casavina Tu máme ale krásne ilustrovanú druhú stranu mince, že síce deti žijú a sú aj s rodičmi ale nie vždy je to aj v prospech maloletého keď sa dostanú do týchto podmienok.

@anonym_fd5763 Na to narážam. 🙂

@anonym_75ecde Ale predsa deti žijú a chcela si ich nechať, prečo adopcia? Veď tu presne majú všetky naše lokálne samaritánky zasiahnuť a pomôcť aby nemuseli deti prísť o materinskú lásku.

anonym_989162
1. nov 2025
@koniarova

Daj si pomôcť aspoň s tým šatstvom. Aj trvanlivé potraviny by ti určite ľudia poslali.

@koniarova ale pani pisala že nemá peniaze. Nespomenula ani raz , že by chcela veci a potraviny. Ona nechce žiť ,pretože nemajú peniaze. To ,aby mali peniaze by musela ísť do práce. To ona nie. Radšej si od rodiny pýta peniaze.

anonym_a40aba
1. nov 2025

@anonym_autor ty si jedna ....toto je dalsi troll. ty chces zomriet? pre mna si hnida ak mas deti a tebe sa nechce zit. na co si si ich plodila?

TOTO SU VYMYSLENE TEMY LUDIA, Mk ZARABA NA TOM

anonym_a40aba
1. nov 2025

@anonym_autor PLODNOST LUDI NEZAVISI OD INTELIGENCIE

sticker
anonym_989162
1. nov 2025
@anonym_a40aba

@anonym_autor ty si jedna ....toto je dalsi troll. ty chces zomriet? pre mna si hnida ak mas deti a tebe sa nechce zit. na co si si ich plodila?

TOTO SU VYMYSLENE TEMY LUDIA, Mk ZARABA NA TOM

@anonym_a40aba tiež si to myslím. Ona nič iné
nerobí len rodí deti. Ale pracovať sa jej nechce. Je tu asi každá téma vymyslená.

anonym_75ecde
1. nov 2025
@cyneric

@casavina Tu máme ale krásne ilustrovanú druhú stranu mince, že síce deti žijú a sú aj s rodičmi ale nie vždy je to aj v prospech maloletého keď sa dostanú do týchto podmienok.

@anonym_fd5763 Na to narážam. 🙂

@anonym_75ecde Ale predsa deti žijú a chcela si ich nechať, prečo adopcia? Veď tu presne majú všetky naše lokálne samaritánky zasiahnuť a pomôcť aby nemuseli deti prísť o materinskú lásku.

@cyneric prečo adopcia? Pretože nie potrat. Prečo by mal byt lepsi potrat než adopcia? Je lepšie, ak prídu o život než vôbec o možnosť tu materinskú lásku dostať? Tu materinskú lásku i tak predpokladam dostanú od adoptívnych rodičov.

autor
1. nov 2025
@koniarova

@koniarova momentálne by mi pomohli veľmi zimné topánky pre deti ale nechcem nikoho nútiť aby mi niečo posielal

anonym_8bf941
1. nov 2025

@anonym_autor Jei ľúto tvojich detí nezaslúžia si takéto detstvo, ty si ich mama máš ich chrániť a dať im všetky základné veci čo potrebuju.
Aby ste mali peniaze treba ísť pracovať, ak sa ti nedá na plný úväzok tak skús skrátený úväzok alebo v noci dokladat tovar do obchodov alebo barsco. Vyplakavanie ti nepomôže treba preto niečo spraviť aby ste sa mali lepšie

anonym_a40aba
1. nov 2025
@anonym_989162

@anonym_a40aba tiež si to myslím. Ona nič iné
nerobí len rodí deti. Ale pracovať sa jej nechce. Je tu asi každá téma vymyslená.

@anonym_989162 hanba velka

anonym_a40aba
Odpoveď bola odstránená
anonym_941700
1. nov 2025
@anonym_a40aba
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a40aba ver tomu, že takýchto je viac,poškrtali prídavečky a ostali na mizine,

cyneric
1. nov 2025
@anonym_75ecde

@cyneric prečo adopcia? Pretože nie potrat. Prečo by mal byt lepsi potrat než adopcia? Je lepšie, ak prídu o život než vôbec o možnosť tu materinskú lásku dostať? Tu materinskú lásku i tak predpokladam dostanú od adoptívnych rodičov.

@anonym_75ecde Ale prečo adopcia, keď môžu zostať s rodičom. Veď to je to najlepšie, nie?

koniarova
1. nov 2025
@anonym_autor

@koniarova momentálne by mi pomohli veľmi zimné topánky pre deti ale nechcem nikoho nútiť aby mi niečo posielal

@anonym_autor veľkosť?

tiika
1. nov 2025
@anonym_5e6983

@tiika Ona tej podpory dostala až až. Niektoré baby jej doslova bod po bode napísali, čo si vyhľadať a vybaviť online, kam ísť, načo konkrétne sa pýtať. A nič. A hovoriť jej, moja zlatá, máš to ťažké jej nijako nepomôže ani situáciu nevyrieši. Ale tak uvidíš sama.

@anonym_5e6983 máš pravdu, že len slova problém nevyriešia. Ale niekedy to môže pomôcť človeku v tom, že ma pocit, že ho niekto počúva a nie je sam. A práve to môže byt i prvým krokom k tomu, aby sa odvážil niečo zmeniť a cosi urobit.

tiika
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak to myslis vážne, skús napísať, aké veľkosti hladas. Poznám i jednu darovaciu skupinu na FB, môžem tam pridať príspevok, ak chceš.

anonym_75ecde
1. nov 2025
@cyneric

@anonym_75ecde Ale prečo adopcia, keď môžu zostať s rodičom. Veď to je to najlepšie, nie?

@cyneric pretože i to je možnosť. Pretože tie podľa teba moralistky odmietaju potrat, lebo je to hriech… a potom tie isté moralistky idú lynčovať prečo má žena toľko detí a nevie sa s partnerom postarať.
Nuž tak je aj ina možnosť, napríklad taká adopcia. Tu tie moralistky predsa neodmietajú. Alebo áno?

anonym_ee9070
1. nov 2025

kazdy clovek si nesie nasledky svojich cinov, mame jedno dieta aby sme nezivorili, nasad si antikoncepciu a ked budes moct tak zacni robit, ja by som tiez svoju dospelu dceru nezivila, ale asi by som sa trapila nad tym ako som ju vychovala, ked bez prijmu rodi kazdy rok, praca, praca, praca, ty aj muz a prevziat zodpovednosť za to aky zivit ste si vytvorili

darinkal
1. nov 2025
@anonym_autor

Máme viac detí písala som o tých dvoch ktoré nie sú v zariadeniach na otázku prečo nie som v práci

To koľko máte tých deti ? Píšeš koli dvom nemôžeš chodiť do roboty .. a že ich mas viac ?! A načo si ich robíte ?!!!!! Keď sa neviete asi evidentne ani o seba postarať !!!! Muž míňa peniaze ktoré majú byt v domácnosti tak evidentne je to hulvát ktorému je jedno čo budete jesť ! Takým ľudom ako vy nie je pomoci ! Vy so urobíte ešte ďalšie ! Mne je zle keď čítam takéto …. Rodičia čo svojim deťom vedia dať iba biedu a chudobu a neštítia sa robiť si ďalšie deti !!! Je mi z toho zle. Áno chod sa zabiť nech ešte tie deti ostanú aj siroty a trauma so konca života !!!! Čo ľudia ako vy nejdú na sterilizáciu !!!! Mohla si mať peňazí koľko chceš. Robiť kedy chves ako chceš a byt štástna. Nie hlúpe ženy si na krk zavesia grobiana. A ani po prvom decku nepochopia že ich život bude utopia. Ale robía si ďalšie deti ! Keď ani tomu prvému nemajú čo ponúknuť. Potom nemajú kam ísť s toľkými deťmi. Do podnájmu matky s deťmi a ešte veľa deťmi nikto nikto nezoberie ! A potom trpíte s debilmi a deti sa prizerajú !!!! Ja keď toto čítam denno denne na priznaniach žien mňa chytí tlak 500000000 !

lentakyterapeut
1. nov 2025

Skus napisat ake mas vzdelanie, kolko mate naklady na zivot a aky mate prijem. Tak sa da este poradit

anonym_a40aba
1. nov 2025
@anonym_941700

@anonym_a40aba ver tomu, že takýchto je viac,poškrtali prídavečky a ostali na mizine,

@anonym_941700 lutujem tie deti

cyneric
1. nov 2025
@anonym_75ecde

@cyneric pretože i to je možnosť. Pretože tie podľa teba moralistky odmietaju potrat, lebo je to hriech… a potom tie isté moralistky idú lynčovať prečo má žena toľko detí a nevie sa s partnerom postarať.
Nuž tak je aj ina možnosť, napríklad taká adopcia. Tu tie moralistky predsa neodmietajú. Alebo áno?

@anonym_75ecde Neodmietajú, pokiaľ sa nejedná o vlastné deti. 🙂 Tie môžu ísť do domova ale nepovolia adopciu, veď čo ak za rok bude lepšie.