Som v strese, lebo nemám peniaze
Nechcem tu už byť. Mám deti a vôbec to nedávam. Som stále v strese lebo nemáme peniaze. Včera som chcela dať telefón do záložne aby sme niečo mali. Muž peniaze pomíňal a teraz platí skoro 500e každý mesiac na dlhy a nemám z čoho žiť. Chodíme po rodine požičiavať ale už ani oni nám nechcú nič dať. Otec nám robí naprieky je alkoholik a stále vykrikuje peniaze. Nevládzem sa s deťmi učiť lebo mám depresiu z penazi. Nikam nemôžeme ísť. Chcem len zomrieť. Mám výčitky, že nemôžem deťom dať nič čo by si zaslúžili.
@petulda333 a najhoršie. Že z takých deti vyrastajú násilníci. Nic pekne od malička nevidia. Zlomené dodrbane zničené duše čo poznaju len zlo biedu.spinu. Čo sa teraz začalo diať. ? Rómske deti okolo 14-15 aj mladšie vás dokážu zarezat nožom ?!!! A sú zákonom chránené z Bruselu. !!!! Toto ide dpc niekto obhajovať !!!! Že nie kastracia !!!!!!! Hneď v momente podpíšem aj 100900 papierov. Len nech sa to pretlačí.
@darinkal že zrovna ty sa tu zavzdušňuješ
@anonym_5bf28d Takze radšej by sa mali všetky ženy rozhodnut pre potrat a adopcia skončiť a zakázať, keďže dopredu nikdy nemáme 100% záruku čo bude? Alebo čo by si navrhla?
@anonym_75ecde Lenze tie sociálne prípady na potrat nemajú. Stojí 400-500€. Ten sociálny prípad nemá na jedlo. Nieto na potrat. Tabletka po stojí 38€ ! Sterilizácia tuším 200-300€. Opravte ma. A teliesko 200€. Tie socialne prípady čo dokážu iba pudovo uvažovať a väčšinou sa ……. Ako zajace. To dopadá že majú po prvom sexe decko. Taká čo sa ide postaviť na hlavu. Ma zázemie. Peniaze. Dobrého muža sa môže poskladať a nemôže mať decko. Ono sa tento problém vôbec nerieši. A pritom sa riešia také veci ako v kocurkove 6km / chodec. Bla bla. A toto sa ma riešiť a veľmi.
Stale tu vypisujes to iste dookola, neviem co cakas nove... postazuj sa, polutuj.. a potom zase rob to co doteraz
@anonym_75ecde netreba sa pytat rodicov,ale tych deti ktore boli nechcene,adoptovane hned alebo neskor...ako sa tie deti citia....a nie co si myslia rodicia!!!
@petulda333 bohužiaľ na tých kontakt nemám, ani nikoho nepoznám, ty áno? Súhlasím, že je to len jeden z pohľadov. V poriadku, chcela som iba, aby to nebolo len o nás, ale i o ľuďoch, ktorých sa to týka, nakoľko tu taká možnosť je. Skupina adoptovanych nie je.
@anonym_a40aba už tu písala veľa krát ja jej verím.Aj tá mama, ktorá dostala porážku a ona nemohla ísť za ňou do nemocnice a s otcom sa nerozpráva to bude ona.Preco by mala ona odchádzať?býva v otcovom byte muž nech ide ...súd mu napari výživné a bude jej lepšie bez debila, ktorý nechá deti pocikane, hladné.Ale tu ani zmienka o tom, že muža vyhodiť.
@anonym_2a00af mozno sa toho muža boji, možno je násilnický, preto ho nevyhodí. Necudovala by som sa.
@petulda333 bohužiaľ na tých kontakt nemám, ani nikoho nepoznám, ty áno? Súhlasím, že je to len jeden z pohľadov. V poriadku, chcela som iba, aby to nebolo len o nás, ale i o ľuďoch, ktorých sa to týka, nakoľko tu taká možnosť je. Skupina adoptovanych nie je.
@anonym_75ecde ano,poznam.
Najstaršia bude mať 11 a mama je po porážke a bohužiaľ stále mi píše, že chce mať od nás kľud, že jej máme dať pokoj. Že narobili ste si deti tak sa starajte. Ale doteraz nam pomahala ale otec ju hucka proti nám tak už ani ona nechce. To nie sú výhovorky ja by som hneď išla aby sme mohli mať lepší život.
@anonym_autor načo vám bolo 7 deti.V dnešnej dobe nemam nato nerobím si deti.Nie sme v dobe Flinstona že neexistuje antikoncepcia.Nerozumiem tomu 7 deti ved to si môžu dovoliť bohatý ľudia a nie chudoba čo vyplakava aký je jej muž a narobila si si s nim kopec deti. Je to normálne horšia ako ciganka v osade.Ináč to pomenovať neviem Nerozmyšľala si o strerilizáci.Toto by malo byť v prvom rade.Deti sa na svet nepýtali toto je váš problém s mužom.Muž narobil dlhý teraz ich splaca a deti nemaju čo jesť. Mala by zakročiť sociálka. Preboha môže byť väčši debil ako vy dvaja neschopaci.Deti su vaše a ak vám nechu ani svokrovci ani tvoji rodičia pomahať že ako TI mama povedala urobili ste si decka tak sa starajte tvoja mama ma pravdu. A volaťa zaťažovať ťažko choru ženu že pošli peniaze lebo sme si narobili 7 deti a nemám čo im dať jesť je ubohe a ako asociali. A nikto z rodiny nie je povinný vám pomahať ked ste si išli robiť deti ako zdroj obživý a hlavne z takým čo dlhy robi tak máš male dieťa dokonca dva toto je normálne a potom vyplakavať ak sa rozvedieš s mužom kto ťa kde vezme bývať s toľkými detmi ani toto si nerozmyšľala.Spať s chlapom sa da aj s rozumom. Aký život ste prípravili deťom ani zažitky ani výlety ani zákald do života.Hanbiť sa za vás.A čo vás viedlo k tomu plodiť toľko deti ked na to nemám.A teraz plačeš čo si mysliš že MK sa TI posklada každý mesiac na všetko čo potrebujete.Tam chod robiť zabezpeč si muža k deťom a TY chod aspoň na brigádu je toto normálne takto žiť a robiť si deti.Už dávno si mala mať sterilizáciu a nie rodiť ako jabloň.A buducnosť žiadna.Deti nenavidim tvoje slova tak načo ich rodiš máš všetko z mužom v hlave v poriadku či ako osadnici.A starajte sa rodičia aj svokrovci ani sa nečudujem že nepomahaju nieje dôvod.Mám len toľko deti koľko vychovam.7 deti je úplne top luxus to môže mať Kollár a taký čo na to majú a nie taký čo žobru peniaze po internete.Namiesto rodenia si hľadaj robotu.
@anonym_autor dobrý, ak Vám pomôže poslať oblečenie a topánky na zimu rada by som pomohla. Napíšte mi súkromnú spravu.
To koľko máte tých deti ? Píšeš koli dvom nemôžeš chodiť do roboty .. a že ich mas viac ?! A načo si ich robíte ?!!!!! Keď sa neviete asi evidentne ani o seba postarať !!!! Muž míňa peniaze ktoré majú byt v domácnosti tak evidentne je to hulvát ktorému je jedno čo budete jesť ! Takým ľudom ako vy nie je pomoci ! Vy so urobíte ešte ďalšie ! Mne je zle keď čítam takéto …. Rodičia čo svojim deťom vedia dať iba biedu a chudobu a neštítia sa robiť si ďalšie deti !!! Je mi z toho zle. Áno chod sa zabiť nech ešte tie deti ostanú aj siroty a trauma so konca života !!!! Čo ľudia ako vy nejdú na sterilizáciu !!!! Mohla si mať peňazí koľko chceš. Robiť kedy chves ako chceš a byt štástna. Nie hlúpe ženy si na krk zavesia grobiana. A ani po prvom decku nepochopia že ich život bude utopia. Ale robía si ďalšie deti ! Keď ani tomu prvému nemajú čo ponúknuť. Potom nemajú kam ísť s toľkými deťmi. Do podnájmu matky s deťmi a ešte veľa deťmi nikto nikto nezoberie ! A potom trpíte s debilmi a deti sa prizerajú !!!! Ja keď toto čítam denno denne na priznaniach žien mňa chytí tlak 500000000 !
@darinkal 7 deti
@anonym_75ecde ano,poznam.
@petulda333 fajn, a ako sa cítia tie, ktoré boli hneď adoptované?
@anonym_autor
Deti daj do detskeho domovu a ty si najdi pracu, a manzela ked je alkoholik co ti len peniaze rozflaka tomu nedaj uz ani cent
@darinkal 7 deti
@alickapusinka Rómka to asi neni. Nepíše s chybami. Oni píšu strašne.
@petulda333 fajn, a ako sa cítia tie, ktoré boli hneď adoptované?
@anonym_75ecde poviem len tolko,ze vo vnutri ich to poznacilo....
@anonym_75ecde poviem len tolko,ze vo vnutri ich to poznacilo....
@petulda333 Jasne, asi každý by najradšej prežíval ideálne detstvo. Ale sú poznačení natoľko, že ľutujú, že sa narodili a radšej by tu ani neboli?
@petulda333 Jasne, asi každý by najradšej prežíval ideálne detstvo. Ale sú poznačení natoľko, že ľutujú, že sa narodili a radšej by tu ani neboli?
@anonym_75ecde niektori si siahli na zivot,niektori sa o to pokusili. Odpoved si vyvod sama...
@anonym_75ecde doplnim este,ze moj povodny koment,ze lepsie by bolo aby ani neboli,sa netyka len adoptovanych deti
@anonym_75ecde niektori si siahli na zivot,niektori sa o to pokusili. Odpoved si vyvod sama...
@petulda333 naozaj si neviem vyvodiť dôvod. Tým dôvodom alebo hlavným dovodom je, že boli adoptovaní? Tomu sa mi naozaj nechce veriť.
Ja dodám, že diskutujem a píšem výhradne o probléme adopcie.A všetky moje otázky aj reakcie a rozhovor som tam smerovala, na to som viackrat upozorňovala. Aby bolo jasne, čo práve toto riešenie znamená. To je dôležité, keďže nie je jedno, či si matka dieťa nechá a žije s ním v hroznom prostredi, alebo ho da náhradným rodičom.
@anonym_75ecde doplnim este,ze moj povodny koment,ze lepsie by bolo aby ani neboli,sa netyka len adoptovanych deti
@petulda333 Tak sa vyjadrí jasne. Pretože to môže aj znamenať, ich sa to vlastne netýka. A ešte upresnim, myslím adopciu hneď po narodení.
Ženy, ved sa tu už toľko nehandrkujte, ona už aj tak nenapíše, ved ešte na 4.strane písala ze ruší účet.
@petulda333 naozaj si neviem vyvodiť dôvod. Tým dôvodom alebo hlavným dovodom je, že boli adoptovaní? Tomu sa mi naozaj nechce veriť.
Ja dodám, že diskutujem a píšem výhradne o probléme adopcie.A všetky moje otázky aj reakcie a rozhovor som tam smerovala, na to som viackrat upozorňovala. Aby bolo jasne, čo práve toto riešenie znamená. To je dôležité, keďže nie je jedno, či si matka dieťa nechá a žije s ním v hroznom prostredi, alebo ho da náhradným rodičom.
@anonym_75ecde comu sa ti nechce verit? Ze zistia,ze ich rodina su vlastne cudzi ludia? Ze ich voastni rodicia ich nechceli? Ano,to je dovod! Moj koment bol vseobecny,nielen o adoptovanych.
@anonym_75ecde comu sa ti nechce verit? Ze zistia,ze ich rodina su vlastne cudzi ludia? Ze ich voastni rodicia ich nechceli? Ano,to je dovod! Moj koment bol vseobecny,nielen o adoptovanych.
@petulda333 snažím sa len pochopiť, prečo je interupcia lepším riešením, prečo by sa podľa teba žiadne z týchto deti radšej nemalo narodiť, kdeže dopredu niektore veci nevieme a do budúcnosti nevidíme.
@petulda333 prepáč, musí byt pre teba už unavujuce. Si jednoducho radšej za potrat než za proces skorej adopcie. Sice neviem celkom pochopiť prečo, či skôr prijat dôvody, ale to je jedno. Nechcem ta už zaťažovať a ďakujem, že si mi odpovedala.
@petulda333 prepáč, musí byt pre teba už unavujuce. Si jednoducho radšej za potrat než za proces skorej adopcie. Sice neviem celkom pochopiť prečo, či skôr prijat dôvody, ale to je jedno. Nechcem ta už zaťažovať a ďakujem, že si mi odpovedala.
@anonym_75ecde nie vzdy je možné pre tu ženu vynosiť a porodiť dieta. Predsa len tehotenstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, môžu sa vyskytnúť zdravotne komplikácie, je to finančne narocne obdobie kedy vypadne z prace kolektívu. Okolie vidi tehotenstvo a potom sa vypytuje kam zmizlo dieta. Plus citova väzba ako dieta rastie a narodí sa je oveľa silnejšia ako nejaka bodka na utz.
@anonym_75ecde nie vzdy je možné pre tu ženu vynosiť a porodiť dieta. Predsa len tehotenstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, môžu sa vyskytnúť zdravotne komplikácie, je to finančne narocne obdobie kedy vypadne z prace kolektívu. Okolie vidi tehotenstvo a potom sa vypytuje kam zmizlo dieta. Plus citova väzba ako dieta rastie a narodí sa je oveľa silnejšia ako nejaka bodka na utz.
@anonym_5bf28d ďakujem, toto mi popravde dava už väčší zmysel. Teda, že to je možno apriori aj lepšia voľba, avšak nie vždy. Možno sa nie vždy zrealizuje, lebo žena ma na to svoje dôvody, čo chápem a že povedzme veľmi závisí od toho, akej podpory, finančnej či materiálnej pomoci sa jej dostane. Zdravotný stav je samozrejme rozhodujúci a veľmi individuálny ako pri každom tehotenstve.
V prípade hrozby, že dieťa skončí v nevyhovujúcich podmienkach, zase veľmi vela závisí od toho, aká velka a ako dobre je realizovaná ochrana deti a podpora rodín.
Čiže, ak stat, zodpovednost spoločnosti či čokoľvek iné zlyhá, tak to by bola asi horšia voľba. Z toho však vyplýva problém skôr v neadopcii a nie opačne.
Možno by problémom bolo, keby o niektoré deti napriklad MRK nebol “záujem”. No myslím, že sa vtedy rieši nejaká cezhraničná forma.
@anonym_5bf28d a inak to okolie, to je fakt smutne.. Taká žena by si praveze zasluzila uznanie a ocenenie za to, že uchránila život a pomohla inym ľudom k ich šťastiu a vlastnej rodine, a nie sa za to cítiť zle, hanbiť či byt odsudzovana. To by chcelo zmeniť nastavenie spoločnosti. Ale ak je spoločnosť takto zmyslajuca, znamená to, že možnosť adopcie je automaticky zla? Ja len pochopím, prečo sa neudeje, nie prečo je horšia.
@anonym_5bf28d a inak to okolie, to je fakt smutne.. Taká žena by si praveze zasluzila uznanie a ocenenie za to, že uchránila život a pomohla inym ľudom k ich šťastiu a vlastnej rodine, a nie sa za to cítiť zle, hanbiť či byt odsudzovana. To by chcelo zmeniť nastavenie spoločnosti. Ale ak je spoločnosť takto zmyslajuca, znamená to, že možnosť adopcie je automaticky zla? Ja len pochopím, prečo sa neudeje, nie prečo je horšia.
@anonym_75ecde spoločnosť je nastavená velmi zle, vidíme to aj tu na mk. Existujú anonymne pôrody, lenže tej mame takmer nikto nepovie super ze si dala život bábätku a das mu šancu na lepsi život (napr ked vie do akej rodiny ide) ale povedia jej co si za zenu odhodila si decko ako prašivého psa. A môže sa ist chudera s poporodnymi hormónmi hodiť pod vlak. Podla mna je toho vela co nevidíme, je to tak komplexný problem ze ma medailu ten, co to vyrieši.

@veltraud je to mozno neeticke,ale tiez by som to radikapne riesila. Vid osady,bezdomovci...xy deti o hlade,spine,bez vzdelania,tulajuce sa kade tade. Ziadny prinos pre spolocnost ani prirodu. Ziadny zivot ich necaka...u nas pri kauflande zobre jedna romka,uz ma asi piate dieta...a s kazdym je od narodenia von,na ulici,ci v dazdi,snehu ci v horucavach...k comu to je??
@petulda333 a najhoršie. Že z takých deti vyrastajú násilníci. Nic pekne od malička nevidia. Zlomené dodrbane zničené duše čo poznaju len zlo biedu.spinu. Čo sa teraz začalo diať. ? Rómske deti okolo 14-15 aj mladšie vás dokážu zarezat nožom ?!!! A sú zákonom chránené z Bruselu. !!!! Toto ide dpc niekto obhajovať !!!! Že nie kastracia !!!!!!! Hneď v momente podpíšem aj 100900 papierov. Len nech sa to pretlačí.