icon

Som v strese, lebo nemám peniaze

1. nov 2025

Nechcem tu už byť. Mám deti a vôbec to nedávam. Som stále v strese lebo nemáme peniaze. Včera som chcela dať telefón do záložne aby sme niečo mali. Muž peniaze pomíňal a teraz platí skoro 500e každý mesiac na dlhy a nemám z čoho žiť. Chodíme po rodine požičiavať ale už ani oni nám nechcú nič dať. Otec nám robí naprieky je alkoholik a stále vykrikuje peniaze. Nevládzem sa s deťmi učiť lebo mám depresiu z penazi. Nikam nemôžeme ísť. Chcem len zomrieť. Mám výčitky, že nemôžem deťom dať nič čo by si zaslúžili.

anonym_75ecde
Autor odpoveď zmazal
anonym_75ecde
2. nov 2025
@petulda333

@anonym_75ecde prave preto,ze zivot je najvzacnejsi.....niekedy by pre tie deti bolo lepsie keby ani neexistovali...

@petulda333 pre ktoré deti by to bolo lepšie? pre tie ktoré sa MOŽNO niekedy budú cítiť nechcene a MOŽNO sa o ne adoptivna rodina, ktorá musí prejsť byrokraciou, prípravou, rokmi čakania nepostará? Alebo iné deti si myslela?

anonym_5bf28d
2. nov 2025
@anonym_75ecde
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_75ecde pre všetky týrané, zneužívané, hladné, bez strechy nad hlavou, opustené a nechcene.

anonym_75ecde
2. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_75ecde pre všetky týrané, zneužívané, hladné, bez strechy nad hlavou, opustené a nechcene.

@anonym_5bf28d Takze radšej by sa mali všetky ženy rozhodnut pre potrat a adopcia skončiť a zakázať, keďže dopredu nikdy nemáme 100% záruku čo bude? Alebo čo by si navrhla?

anonym_75ecde
2. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_5bf28d To všetko, čo popisuješ je o zákonoch a právach v danej krajine, ich vymáhateľnosti, spoločnosti, osobných “tragedii”, ale podľa mna to s tou samotnou adopciou nijako nesúvisí.

anonym_5bf28d
2. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_5bf28d Takze radšej by sa mali všetky ženy rozhodnut pre potrat a adopcia skončiť a zakázať, keďže dopredu nikdy nemáme 100% záruku čo bude? Alebo čo by si navrhla?

@anonym_75ecde ja mam na toto nie velmi dobry názor takze to tu radsej nebudem rozoberať. Kazdy sme si strojcom vlastného šťastia, mne je len tych deti luto.

anonym_b23df1
2. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_75ecde Každú jednu osobu so zníženým intelektom, bez vzdelania, bez práce, psychicky labilnú do tej miery, že je neschopná postarať sa sama o seba treba vykastrovať ako zviera. Maximálne po prvom dieťati. Žiadne práva na rozmnožovanie by u takýchto skoroľudí nemali byť dôležité, ale jej a len to, aby neprivádzali na svet hromadu deti, o ktoré sa nedokážu postarať a potom len trpia.
No načo je tejto sedem detí, keď nechápe ani to, že starať sa o ne, to neznamená žobrať peniaze od rodiny a známych. A nevládze, nevie, čo s nimi. Porodila ich a aj ich zničí. Na čo je toto dobré?

darinkal
2. nov 2025
@anonym_b23df1

@anonym_75ecde Každú jednu osobu so zníženým intelektom, bez vzdelania, bez práce, psychicky labilnú do tej miery, že je neschopná postarať sa sama o seba treba vykastrovať ako zviera. Maximálne po prvom dieťati. Žiadne práva na rozmnožovanie by u takýchto skoroľudí nemali byť dôležité, ale jej a len to, aby neprivádzali na svet hromadu deti, o ktoré sa nedokážu postarať a potom len trpia.
No načo je tejto sedem detí, keď nechápe ani to, že starať sa o ne, to neznamená žobrať peniaze od rodiny a známych. A nevládze, nevie, čo s nimi. Porodila ich a aj ich zničí. Na čo je toto dobré?

@anonym_b23df1 toto je moja reč. Stále to hovorím ! Tak isto našu majoritu. Koľko dávok by sa ušetrílo na dôležité veci. Koľko utrpenia deti by skončilo. Nechápem nechápem že v dnešnej modernej dobe toto nie je v zákone !!!! Keď tam vedia dať iné chujoviny.

anonym_c34c78
2. nov 2025

Si podvodníčka. Nezaslúžiš si pomoc, ale 5 a 20 na zadok.

anonym_75ecde
2. nov 2025
@anonym_b23df1

@anonym_b23df1 neviem na čo je to dobre, píšem a diskutujem o niečom inom

tim23
2. nov 2025
@tiika

@tim23 @any_soj @pieksamaki napísala vám autorka, len som si chcela overiť, či o nejakú pomoc naozaj stoji, ale podľa mna nie.

@tiika no zrejme nestojí. Neozvala sa mi

anonym_75ecde
2. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_75ecde ja mam na toto nie velmi dobry názor takze to tu radsej nebudem rozoberať. Kazdy sme si strojcom vlastného šťastia, mne je len tych deti luto.

@anonym_5bf28d mne je zase len ľúto tých, ktori nedostali šancu na život kvôli nám, i keď príroda im ju dala. A nechápem ako to môže prebiehať v spoločnosti a dobe, ktorá je produktívna, reguluje bohatstvo, netrpí skutočným nedostatkom.
Zároveň vôbec neodsudzujem nikoho za to, ako sa rozhodne. Určite ma každý na to svoje dôvody a rozhoduje sa v danej chvíli najlepšie ako vie. Nie som v nikoho kozi a neviem, čo by som naozaj spravila. Skôr sa to snažím chápať, i keď s tym nemusim súhlasiť.

anonym_75ecde
2. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_5bf28d asi chápem, urcite ti ľúto práve tých deti, ktoré išli k náhradným rodičom. Pretoze predsa nikdy nevieme, čo ich tam skutočne čaká.
Možno si ako dospelí povedia, vďaka tomu, že si ma matka nenechala vziať, tu dnes môžem byt. Ale pokial by boli nejako týrané, môžu si povedať, škoda, že ma matka nepotratila. Nebudú si predsa hovoriť, škoda, že som sa nedostal k inym rodičom, že suseda nenahlásili, že ma doma týrajú, že adopt.mama neodišla od muža… Bohužiaľ to ta matka, v situacii, kedy sa rozhodovala či si dať dieťa vziať alebo nie, nemohla nijako vedieť.

anonym_75ecde
2. nov 2025
@petulda333

@anonym_75ecde a co ak sa ta adoptivna rodina nepostara? Nikdy nevies a ako to bude casom vnimat to dieta,ze bolo nechcene?! Ach

@anonym_5bf28d
@petulda333
Toto mi napísali v skupine o adopcii: “ adoptivna rodina sa postara. Presli narocnou pripravou, cakaju na dieta roky. Dieta budu povazovat za vlastne. S citlivym pristupom nebude dieta vnimat, ze je nechcene. Vediem deti k tomu, ze boli chcene, ale biologicka rodina sa o ne nemohla postrat. Ci z objektivnych dovodov nerozhoduje. Mysliet si mozme ci chceme, ale smerom k dietatu nevynasame sudy.”

pieksamaki
2. nov 2025
@tiika

@tim23 @any_soj @pieksamaki napísala vám autorka, len som si chcela overiť, či o nejakú pomoc naozaj stoji, ale podľa mna nie.

@tiika. zatial nie

anonym_2a00af
2. nov 2025

@anonym_autor s tým sa obrat na muža a rodičom aj jedným aj druhým daj pokoj.Su to vaše deti!!!Je milión skupín na FB kde ľudia darujú oblečenie, topánky, hračky.Dobre vieš, že keď je muž debil nemám s ním toľko detí a o rok, tri, pat sa nezmení bude stále taký istý.Rozumiem, že si nešťastná, ale máš na tom tiež podiel viny.Na toľko deti máš aj slušný daňový bonus, prídavky, rodičovský zase tak zle to nemôže byť.Muz nech maka a nesedí na gauči.Oslov charitu, azylove domy, potravinovú banku.Chuda mama.Ak to nezvládla daj deti do pestúnskej starostlivosti a, keď sa pozviechate zoberiete si ich spat

anonym_2a00af
2. nov 2025
@anonym_a40aba

vymyslena tema, dalsia. ved ona nereaguje . kaslite na to, krmite MK

@anonym_a40aba už tu písala veľa krát ja jej verím.Aj tá mama, ktorá dostala porážku a ona nemohla ísť za ňou do nemocnice a s otcom sa nerozpráva to bude ona.Preco by mala ona odchádzať?býva v otcovom byte muž nech ide ...súd mu napari výživné a bude jej lepšie bez debila, ktorý nechá deti pocikane, hladné.Ale tu ani zmienka o tom, že muža vyhodiť.

anonym_5bf28d
2. nov 2025
@anonym_2a00af

@anonym_a40aba už tu písala veľa krát ja jej verím.Aj tá mama, ktorá dostala porážku a ona nemohla ísť za ňou do nemocnice a s otcom sa nerozpráva to bude ona.Preco by mala ona odchádzať?býva v otcovom byte muž nech ide ...súd mu napari výživné a bude jej lepšie bez debila, ktorý nechá deti pocikane, hladné.Ale tu ani zmienka o tom, že muža vyhodiť.

@anonym_2a00af autorka je na tom debilovi závislá. Nikdy ho neopustí a nikdy ho nevyhodí. Co je to za zenu, matku co vidi ze detom zje posledne jedlo a ide fajčiť. Autorke záleží iba na svojej pohodlnosti a deti su jej ukradnuté. Velmi mi pripomína aj tu chorú zenu so silonkách a vela detmi a este sa snažia o ďalšie lebo iba vtedy sa cítila mužom milovaná, ale samozrejme deti ma v trúbke.

iwesska
2. nov 2025

Naco vobec spavas s takym debilom a potom nevies ako sa postarat o dalsi "plod lasky". Fakt neverim,ze tie posledne 2 su v takejto situacii planovane.

any_soj
2. nov 2025
@tiika

@tiika nie

veltraud
2. nov 2025
@darinkal

@anonym_b23df1 toto je moja reč. Stále to hovorím ! Tak isto našu majoritu. Koľko dávok by sa ušetrílo na dôležité veci. Koľko utrpenia deti by skončilo. Nechápem nechápem že v dnešnej modernej dobe toto nie je v zákone !!!! Keď tam vedia dať iné chujoviny.

@anonym_b23df1
@darinkal paneboze, damy, ja len dufam, ze je to nejaka zvratena ironia. Uz tu taketo pokusy na hry na unter a ober menschov boli, a vieme, co z toho bolo.
Co ma byt v zakone? Kolko moze mat kto deti, na zaklade iq testu a psychickej stability? Na zaklade prislusnosti k rase, nabozenstvu, hocicoho? A ake podmienky, pred tym, nez ich "vykastrujeme ako zvierata"? Vyrazili ste mi dych

anonym_5e715a
2. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_2a00af autorka je na tom debilovi závislá. Nikdy ho neopustí a nikdy ho nevyhodí. Co je to za zenu, matku co vidi ze detom zje posledne jedlo a ide fajčiť. Autorke záleží iba na svojej pohodlnosti a deti su jej ukradnuté. Velmi mi pripomína aj tu chorú zenu so silonkách a vela detmi a este sa snažia o ďalšie lebo iba vtedy sa cítila mužom milovaná, ale samozrejme deti ma v trúbke.

@anonym_5bf28d mozno to je aj ona,sice moc som necitala tu temu,ale zase vela deti ma aj tato tu.Preco inak by drzala pri sebe takeho debila,asi len preto,ze ho ma zlateho a dobre ju vyt...inak si naozaj neviem predstavit,drzat sa zubami,nechtami takeho debila a pritom sa divat na hladne deti.Ako naozaj toto nechapem a nerozumiem tomu.Ze ju srdce neboli,netrha ju to na kusky,hlavne by mala nastupit aj velka nenavist voci muzovi,ze aj on toto dopustil a mala ho vyhodit.Ale tu su zvratene a chore hodnoty.Takze nieco take tu neexistuje.Iba samolutost ako vsstcia za to mozu,len nie ona a jej debil.

darinkal
2. nov 2025
@veltraud

@anonym_b23df1
@darinkal paneboze, damy, ja len dufam, ze je to nejaka zvratena ironia. Uz tu taketo pokusy na hry na unter a ober menschov boli, a vieme, co z toho bolo.
Co ma byt v zakone? Kolko moze mat kto deti, na zaklade iq testu a psychickej stability? Na zaklade prislusnosti k rase, nabozenstvu, hocicoho? A ake podmienky, pred tym, nez ich "vykastrujeme ako zvierata"? Vyrazili ste mi dych

@veltraud sa ozvala slnieckarka ? Žasnem , že niekto nesúhlasí s tým aby sa to robilo pre bezpečnosť deti. Ktoré keď sa narodia do takých komunít čaká ich len bieda ! Vo veľa prípadoch násilie ! Vy kde žijete stále vy slnieckari ?!!! Čo zatvatate oči pred tým čo sa reálne deje ?!!! Dobité narodené deti. Pálené od cigariet. Chudoba. Bieda. A z toho len ďalší kolobeh sociálnych prípadov !!!!! Vy slnieckari sa už uvedomte , že svet nie je krásne miestečko. Lebo vy si tak žijete. A evidentne nevidíte aký otrasný život také deti čaká ! Poviem iba toľko. Keby sa ma pán boh opýtal či sa chcem narodiť v rodine socialov čo ma budú odmala týrať a nedajú mi jesť. Poviem ďakujem. Neprosím. Nech ide na potrat.

klara546
2. nov 2025

Ja nechápem autorka ako dokážeš toho muža ľúbiť. Prečo? Čo je na ňom také, že ho nedokážeš opustiť? Muž ktorý neľúbi moje deti, by z môjho zivota letel okamzite. A on tie vaše deti neľúbi,inak by sa postaral aby si žili aspon priemerne. Je to sebec. Požičať ti peniaze je dočasné riešenie. Ty si uvedomujes, že takto sa nedá fungovat donekonečna? Požičanie je na týždeň a čo budete robiť ďalej? Ty ho naozaj miluješ,ak sa nestará o rodinu a nevie vám nič poskytnúť? Máš aspoň založené v sebe teliesko? Ked uz s nim chces ostať a naďalej fungovať v manželstve, tak to nemôžeš nechať na náhodu. Dúfam, že ti to je jasné.

anonym_5bf28d
2. nov 2025
@darinkal

@veltraud sa ozvala slnieckarka ? Žasnem , že niekto nesúhlasí s tým aby sa to robilo pre bezpečnosť deti. Ktoré keď sa narodia do takých komunít čaká ich len bieda ! Vo veľa prípadoch násilie ! Vy kde žijete stále vy slnieckari ?!!! Čo zatvatate oči pred tým čo sa reálne deje ?!!! Dobité narodené deti. Pálené od cigariet. Chudoba. Bieda. A z toho len ďalší kolobeh sociálnych prípadov !!!!! Vy slnieckari sa už uvedomte , že svet nie je krásne miestečko. Lebo vy si tak žijete. A evidentne nevidíte aký otrasný život také deti čaká ! Poviem iba toľko. Keby sa ma pán boh opýtal či sa chcem narodiť v rodine socialov čo ma budú odmala týrať a nedajú mi jesť. Poviem ďakujem. Neprosím. Nech ide na potrat.

@darinkal no ta druha téma so silonkami sa práveže musela doprosovať sexu lebo on ju nechcel a ona zúfalo chcela dieta. Hodinu mu robila fajku a jemu sa ani nepostavil. Nečudovala by som sa keby to je jedna a ta istá osoba. Este je tu ďalšia ktorá sa sťažuje ze starí rodicia, alkoholici, chcú brat iba staršie deti na prázdniny lebo mladšie odsudzujú. Hnevajú sa ze maju tolko deti a pri deťoch su ožratí, vnučke ostrihala vlasy atd. Ale mozno je proste vela takých hlúpych žien

anonym_5bf28d
2. nov 2025
@darinkal

@darinkal preco slnieckari? Sa neda normalne povedat? Ci sa ideme urážať preto ze jeden je za potrat a druhý proti?

petulda333
2. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_5bf28d
@petulda333
Toto mi napísali v skupine o adopcii: “ adoptivna rodina sa postara. Presli narocnou pripravou, cakaju na dieta roky. Dieta budu povazovat za vlastne. S citlivym pristupom nebude dieta vnimat, ze je nechcene. Vediem deti k tomu, ze boli chcene, ale biologicka rodina sa o ne nemohla postrat. Ci z objektivnych dovodov nerozhoduje. Mysliet si mozme ci chceme, ale smerom k dietatu nevynasame sudy.”

@anonym_75ecde netreba sa pytat rodicov,ale tych deti ktore boli nechcene,adoptovane hned alebo neskor...ako sa tie deti citia....a nie co si myslia rodicia!!!

petulda333
2. nov 2025
@veltraud

@anonym_b23df1

@veltraud je to mozno neeticke,ale tiez by som to radikapne riesila. Vid osady,bezdomovci...xy deti o hlade,spine,bez vzdelania,tulajuce sa kade tade. Ziadny prinos pre spolocnost ani prirodu. Ziadny zivot ich necaka...u nas pri kauflande zobre jedna romka,uz ma asi piate dieta...a s kazdym je od narodenia von,na ulici,ci v dazdi,snehu ci v horucavach...k comu to je??

mizoko
2. nov 2025
@anonym_5bf28d

@darinkal no ta druha téma so silonkami sa práveže musela doprosovať sexu lebo on ju nechcel a ona zúfalo chcela dieta. Hodinu mu robila fajku a jemu sa ani nepostavil. Nečudovala by som sa keby to je jedna a ta istá osoba. Este je tu ďalšia ktorá sa sťažuje ze starí rodicia, alkoholici, chcú brat iba staršie deti na prázdniny lebo mladšie odsudzujú. Hnevajú sa ze maju tolko deti a pri deťoch su ožratí, vnučke ostrihala vlasy atd. Ale mozno je proste vela takých hlúpych žien

@anonym_5bf28d mne sa popravde nechce veriť že sú to reálne prípady.

darinkal
2. nov 2025
@petulda333

@veltraud je to mozno neeticke,ale tiez by som to radikapne riesila. Vid osady,bezdomovci...xy deti o hlade,spine,bez vzdelania,tulajuce sa kade tade. Ziadny prinos pre spolocnost ani prirodu. Ziadny zivot ich necaka...u nas pri kauflande zobre jedna romka,uz ma asi piate dieta...a s kazdym je od narodenia von,na ulici,ci v dazdi,snehu ci v horucavach...k comu to je??

@petulda333 som rada že ďalšia čo to chape a vidí. Poviem to hnusne. Zobrať násilím priviazat uspať a sterilizácia. 5 deti ?!!!!!! Je mi zle pri predstave ako žijú ! Možno niekde pod mostom. Už pri prvom sa majú kastrovat. Dieťa dať na adopciu aby malo lepší život. A všetky tieto ženy kastrovat. Je mi z toho zle. Zevraj to robili za komunistov. A potom sa táto sebranka odvolala na bruselský súd a museli byt odškodnene. Nechcem trepať.tak nejak mi to mama hovorila. Treba to ako soľ. Ako soľ. Ak by bola petícia podpíšem aj 10000x