icon

Som “vadná” ja alebo muž?

20. nov 2022

Žijeme v dedine kde nikoho nemáme. Muž pracuje na smeny, ja pracujem ale poväčšine z domu nakoľko 5r dieťa tu navštevuje škôlku a jeho pracovný čas nedovoľuje ho tam ani vodiť ani brat domov….možno tak 2x za týždeň max…preto sa ja nemôžem zamestnať nakoľko škôlka je do štvrtej a neviem ako by som to stíhala pri 8,5h pracovnom case. Ale zarobím si dosť dobre tým čo teraz robím. No pre muža je to stále malo. Lenže čo sa týka dieťaťa všetko mu hradím ja. On sa nestara a ani nevie aké ma hračky oblecenie atd. Varím upratujem periem ako každá žena, návšteva keď sem príde vždy povie aký poriadok super atd. No preňho som darebna. Rozpráva to aj pred dieťaťom. Citujem “tvoja matka je taká darebna” ….. rada varím pečiem ale on ai vždy nájde to “ale”. Stále vidí len svoje zaujmy a svoje potreby a ja už si prídem ako vzduch. Moje kamarátky su preňho sibnute ale keď prídu tak sa tvári že su super. 2x do mesiaca keď pracuje aj cez víkend chodim na cely víkend s dieťaťom k rodičom a aj to je problém lebo hento a tamto. Neustále ma problém aj s mojou matkou. Vraj ani na oslavu dieťaťu nemôže prísť stále to prízvukuje že ma ZÁKAZ. Keď niečo robím tak nadáva že sa nevenujem chlapcovi a keď sa mu venujem tak hento sprav a toto neni spravene a zajtra nech je obed 11:00 na stole…..90% stravy drogerie atd hradím ja a ešte mi povie keď mu vytknem nech nevyhadzujeme jedlo že som lakoma. Pol času keď je doma je pri telefóne. Ja neviem on všade vidí problém. Prestávam mat k nemu akýkoľvek cit a začínam sa rozhodovať že odídem. Myslím že toto nemá budúcnosť ale je mi to ľúto kvôli chlapcovi…

negymama
21. nov 2022

na tvojom mieste ma limituje jedine datum nutnej vypovednej lehoty najomnikom v tvojom byte. Podla toho by som sa riadila.

kristina_1
21. nov 2022

vyhladaj skupinu na FB @nikdy viac. Tam najdes odpovede na vsetky tieto otazky. A rozhodnes sa velmi rychlo ;) drzim palce.

141117mmn
Autor odpoveď zmazal
141117mmn
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
21. nov 2022

Pises, ze ste len priatelia a ze mas vlastnu nehnutelnost.

Takze staci sa ti len zbalit a odist - v podstate je to pre teba cudzi clovek. Okolo dietata si vybav potrebne popiere a potom vyzivne.

Z debila uz nespravis normalneho partnera.

mapadi
Odpoveď bola odstránená
zuzinka888
21. nov 2022

Do hodiny ako by to povedal - ze si najde lepsiu- by som bola zbalena. On je presne ten chlap co si mysli aky je neskutocne dokonaly..... a ked zena odide, a jemu to dojde,chodi vyplakavat a prosikat. Nedaj sa nim ovladat. On si ta nezasluzi. Najdi si chlapa pre ktoreho budes bohyňa a znesie ti aj modre z neba.

lujza123
21. nov 2022

Autorka a ty si mala aké detstvo? Kde a ako si ty vyrástla? Lebo tvoj chlap je proste typický buran o tom niet pochýb, ale čo ty? .
Ako dokážeš tolerovať tak nerovný vzťah, toľké roky? Tebe vôbec nevadí ze sa nemôžeš pracovne realizovať, nezarobis si na nové auto, nemáš žiadne koníčky? Kde si zobrala ze žena ma varit, prat, upratovat, že to je jej povinnosť a chlap si ma gule valat na gauci a rozkazovať o koľkej ma byt obed na stole?
Zamysli sa nad sebou najskôr. Ako si ta ma nejaký chlap vážiť keď si sama seba nevážis? Ako ta ma mat niekto rád keď sama seba nemáš rada?
Prosimta pozbieraj niekde tie zvyšky zdraveho rozumu a sebaúcty ak ti vôbec nejaké ostali a planuj odchod.

mk22
21. nov 2022

Keby si ta vzal, povýšil z lásky na pani manželku, auto, ktoré si kúpil, by bolo spoločne.. Takto?
Tým, že si všetko hradila, on mohol odkladať, sporiť.. Aaa kúpiť si to spomínané auto, aj vďaka tebe.
Takto on ma auto, ty s prepáčením za tu dobu hov*o.
Prestaň ho živiť.
Do hodiny si nájde lepšiu.. Tak sa vezmi, daj mu priestor nech si ju Teda nájde.

saxana000
21. nov 2022

A aky mas prinos z takehoto vztahi?peniaze nevidis o dieta sa nestara uznanie ziadne...si samostatna a sebestacna.tak mysli aj na seba a dopraj sebe aj doetatu iny zivot

simca06022011
21. nov 2022

@mirco50 najhorsie, ze mamicky si to velakrat neuvedomia ani ked synacikom krachuju manzelstva/vztahy :DDD prave naopak, aka to bola zla zena, pod moj zlatucky, ja ti navarim, operiem, snurky zaviazem, ritulku utriem :DDD

zmrzlinka2021
21. nov 2022

@simca06022011 vasinou tie "mamičky" zili a ziju s rovnakym chujom, preto si zo svojho synacika urobili poloboha a takmer partnera.... a cudzu zenu nepotrebuju 😉

nurielka
21. nov 2022

To vážne, o 11:00 obed na stole.. to vážne?? Vzťah má byť o harmónii, nie o tom, že od rána do večera máš stiahnutý zadok, akú vec muž vypustí z úst. Dopraj si pekný život s úsmevom na tvári. Nie so škaredou vraskou medzi očami už po 40-tke.

abbey1
21. nov 2022

Autorka zlatá, ty popracuj na svojej inteligencii, keďže zjavne máš problém i s porozumením čítaneho. Následne možno pochopíš, v akom vzťahu dobrovoľne žiješ, aké detstvo si prichystala svojmu dieťaťu.
A nečuduj sa, že sa ťažko verí takýmto príbehom. Lebo žiadna žena so štipkou inteligencie a lásky ku samej sebe a nie to ešte k dieťaťu, by v takomto vzťahu dobrovoľne nezostávala. Úprimne som rada, že v mojom okolí reálne nepoznám vzťah, kde by partner dlhodobo znášal ponižovanie. Ale možno len aký išiel, takú našiel.

elis248
21. nov 2022

Žienky ti tu radia dobre. Si zabezpečená, domácnosť ťaháš aj tak sama, zober synčeka, zbaľ si veci a poriadne za sebou treskni dverami. Veď máš kam ísť, buď za rodičmi alebo do svojho. Uvidíš aké budete mať krásne Vianoce bez hlúpych poznámok a dusnej atmosféry. Prajem ti veľa šťastia.

elam1234
21. nov 2022

Tak toto , ako sa staráš, vôbec nie je samozrejmosťou, veľa žien má tú ukameňuje, ale je to tak, podľa opisu si nadštandard 👍 šak nech si skúsi nájsť lepšiu, môj bývalý bol tiež taký macher , tiež tisíc chýb, po rozvode zrazu nevedel nájsť tak úžasnú ženu ako som bola ja 😂 a zrazu videl aj iný pohľad stránky , máš na lepšieho dievča

henrytomasino
21. nov 2022

On pochopí až keď ťa stratí že čo mal doma a o čo prišiel. Druhý muž by ťa za to všetko aká si nosil na rukách.

bubinam
21. nov 2022

Keď máš kam ísť, choď. Bude to o 100% lepšie. On sa nezmení. Máte len jedno dieťa je to ľahšie ako s 2-3. Ľúto kvôli malému? Nech je je, lebo ak s ním zostaneš, tak časom sa môže tamtým príkladom stať z tvojho malého rovnaký dement ako je tamten tvoj. A to určite nechceš.

maryetta
21. nov 2022

Okej. Ak nechces kazit vianoce vydrz. Ale minimalne daj ukoncit zmluvu na najomne. Ak sa byt uvolni v ten den by som odisla.
A on nech si zije vo svojom svete.
A nech sa aspon pokusi najst si tu dokonalu-kazda ho rychlo kopne s tebe daju nobelovu cenu ze si s takym chlapom vobec bola a toto vsetko mu tolerovala.
Ak sa mozno potom zamysli tak nech on pride byvst k tebe a bude tolerovat tvoje pravidla.
Vztah je kompromis. Nie toto co on stvara ☹

beronsche
21. nov 2022

Autorka - dieta bude mat krajsie vianoce bez debila, kt. si nevazi jeho matku.
Co preboha este riesis? Si sebestacna, mas auto, byt, predpokladam, ze aj podporu rodiny, zbal si este dnes saky paky a utekaj. Toto nie je zivot, ale prezivanie.
Ak nie kvoli sebe, tak to urob kvoli synovi. Nedovol, aby vyrastal v rodine s patologickymi vztahmi, lebo to ho poznaci na cely zivot!

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
nurielka
Autor odpoveď zmazal
maryetta
21. nov 2022

Ano mozno by bol isty cas. Ako si napisala zo zaciatku bol aj k tebe iny.
Never mu ani slovo. Vaz si samu seba. Ty sama najlepsie vies aka si. Aka je tvoja hodnota.

henrytomasino
21. nov 2022

Keď odídeš je tam 100% - ná pravdepodobnosť že ťa príde prosiť aby si sa vrátila aby si mu odpustila atď

banderaska29
21. nov 2022

vôbec nemáš sebaúctu. vôbec. si ale v rukách manipulátora a tí väčšinou svoje obete o sebaúctu pripravia. keci, aká si zlá a ako si on nájde lepšiu je jeho zbraň, akou Ťa ovláda a zneistuje k tomu, aby si spravila final krok a odišla.
ale poviem ti tajomstvo - on je chudák, pri ktorom to žiadna nevydrží a žiadna ho chcieť nebude. a hlavne prosím Ťa - nerob chybu, že kvôli synovi neodídeš. odíď práve kvôli synovi, aby si on tento vzor otca nezapamätal a nebol poznačený.

máš dvere otvorené - byt, peniaze, auto, sebestačnosť - si silná a neboj sa ničoho. ver si, lebo si môžeš veriť. nedovoľ, aby Ťa zničil. nádych výdych, začni nový život. vypovedaj zmluvu nájomcom, postupne sa priprav na odchod a opusti ten byt skôr, než vás oboch aj so synkom zničí. ver si ! lebo si naozaj môžeš ♥

banderaska29
21. nov 2022

a ešte - ja som s takýmto manipulátorom existovala. kľudne mi napíš, poradím ti, podporím Ťa ako budem môcť... zvládla som to ja aj x žien predomnou! 🙂

beronsche
21. nov 2022

Ten chlap tebou manipuluje, on systematicky pracuje na tom, aby z teba bola troska bez sebavedomia..
.. zrejme ma problem s vlastnym sebavedomim a citi sa byt "gerojom", ked ak teba "da dole". A takto sa bude spravat aj k tvojej potencionalnej nasledovnicke.
Fakt, ze sa vobec zamyslas nad tym, co ti on rozprava, Ako Len ty si hrozna a preto sa nikto k Tebe pekne spravat nebude, poukazuje na to, ze uz sa ti dostal pod kozu, uz ta zneistil, uz si neveris.. zaciatok konca.
Neanalyzuj, nehladaj chyby v sebe, ale odid a zachran sa...