Som vydatá a cítim sa ako väzeň
Som vydatá, deti zatiaľ nemáme. Problém je ten, že ja si rada občas zájdem von s kamošku alebo niekam na trip s partiou, ale kvôli manželovi nemôžem toľko, tak často, ako by som chcela.. Manželovi takisto vadia kamaráti- muži. Cítim sa v manželstve ako vo väzení. Manžel chce byť so mnou každú chvíľu.
Manželia potrebujú byť aj nezávislí na sebe. Mať určitý druh autonómie. Prejavuje sa to nie len v čase strávenom osobitne ale aj v záľubách. Rozdielnych. Ona číta knihy iné ako ja. Ona má rada starostlivosť o kvietky, ja sa rýpem v garáži a majstrujem. Ona pozerá programy o zvieratkách ja zatiaľ bicyklujem. A potom je tu čas strávený spolu. Prechadzka spolu. Návšteva známych alebo rodiny spolu, varenie spolu robenie poriadku spolu nakupovanie spolu zdieľanie pocitov a ohováranie robíme zasadne spolu, opisy vecí čo sa mi dnes stali spolu atd atd. Tvoj muz je veľmi na tebe závislý a nevie si nájsť svoju samostatnosť a dovoliť ti tvoju samostatnosť. Nemusí byt hneď ešte žiarlivý ale chce mať veci a teba pod kontrolou. Nevie sa uvoľniť a len tak nechať ťa plávať a nemyslieť na teba. Porozpravajte sa nech to skúsi. Nech skúsi jeden den byt bez teba a byt sám pre seba. Byt sám so sebou. Je to skvelé. Poznajú to turisti a nisiči vysokohorskí.
To sú teda názory, ze si nezrela na manželstvo a podobne kraviny. Úplne ta chapem!! Ak ho ľúbiš, musíš sa s ním len porozprávať a vysvetliť mu to, ze takto to chceš mat ty nastavene, ze proste potrebuješ aj spoločnosť iných ludi (co je mimochodom úplne normálne!!!!) a ze nech ti dôveruje a nevyvoláva. Otras. Tiež by som sa cítila ako nesvojpravna a väzeň.
Aj keď život s takýmto inrtovertom nebude jednoduchý. Príde tehotenstvo, deti, budú mu vadiť všetky návštevy atď.. Bude ta chcieť mat neustále doma a pre seba a aby ste boli sami. Teba to bude ubijat, ak si extrovert..ziadne dobre vyhliadky tam nevidím.
Možno som nezrelá na manželstvo. Ja možno doháňam to, čo som nikdy nerobila. V puberte a v teenegerskom veku som nemala kamarátov, bola som dosť uzavretá, tichá, nikam som nechodila. Takže v čase, keď všetky spolužiačky žúrovali, užívali si života som ja sedela doma. Okrem svojej izby a knižiek som nič iné nepoznala. Možno toto je ten dôvod pre ktorý mám teraz túto potrebu.
@autorka aha takže ty dohánaš zameškané....😏 Nože povedz, čoho si si ešte neužila v puberte okrem žurovania, obe vieme kam tým to dohánaním smeruješ😉 Budeš chcieť skúsiť aj iných mužov časom v manželstve, lebo budeš mať pocit že si si dostatočne neužila rovnako ako to žurovanie 😏 Dievča bože ty sa nevydávaj ! Si nezrela! Spôsobíš len bolesť 😤
@katkazocele Píšem, že možno je to tým. Neviem.
Ja som si vytvorila prislovie, radsej sa vziat neskor ako priskoro. Uz tu bolo spomenute, ze v zahranici ti bol akoze dobry, boli ste na sebe nalepeni asi nonstop, on je mozno typ, ktory ked si na nieco zvykne tak predpoklada, ze to bude tak stale. Ty teraz si nabrala druhy dych v porovnani s pubertou, a on priznal ze mozno mu chybaju kamarati. Otazka je, ci si vie najst kamaratov a ci potom by si bola spokojna.
Ja cely zivot robim v kancelarii, ale vzdy som prisla tak vystavena z prace, ze som najradsej si iba zacvicila, vybehla na nakup, precitala si knihu, ale ja som introvert a vo velkom open space s 30-40 ludmi som mala socializace za 8,5 hodiny azaz.
Prečo sú tu take nepríjemne reakcie?ved autorka píše len o tom, že chce byt aj s inými ľuďmi, ako s manželom, a niektoré by ste ju najradšej ukameňovali….on je na ňu príliš nafixovany, keď ju stále všade vozí a kontroluje po telefóne…...veď na tom nie je nič zle ísť s kamoskou na kávu….ako z toho vyplýva, že nemôže byt dobrá mama a manželka? Ja si pripadáme ako z iného sveta…v tom mojom sú príjemne manželstva, ale nenútim manžela, aby zdieľal moje koníčky, keď by ho to nebavilo, milujem operu, balet, ale on sa v divadle každých 5 minút pozerá na hodinky….načo je to dobre???tak idem radšej s kamoškami a užijeme si to. Alebo ho mám vláčiť po obchodoch, keď si skúšam 20 šiat??? Na to sú lepšie kamošky predsa……rovnako je to s inými aktivitami a keď chceme ísť niekde spolu, tak tam ideme, ale nie preto, že sa to patrí, lebo sme poslušní manželia, ale preto, že nas to baví obidvoch a to je ten rozdiel.
Ja nikde nepíšem, že s manželom netrávim čas. Chodíme na výlety, doma sa venujeme jeden druhému atď, čas na seba máme. Len sa cítim ako vo väzení. Chýba mi ten pocit, že si môžem robiť čo chcem, kedy chcem. Chcem chodiť na tanečnú, ale musím to zladiť tak, aby to nebolo na úkor manžela, chcem to a to ale tiež to musím zladiť tak, aby to nebolo na úkor manžela..takže to robím tak, že všetko riešim po práci, po 12 h smene, keď má muž nočnú, lenže to som potom strašne unavená a už mi telo dáva najavo, že takto nie. Tak ja neviem.
A manžel je nesvojprávny že nevie tráviť čas aj sám alebo čo?
Chcem robiť veľa vecí, ktoré ale ako manželka nemôžem. Kvôli času. Pretože to vyžaduje čas, ktorý by bol na úkor manžela. A toto ma ubíja.
@aurora33 Nemá kamarátov. On nevie byť sám.
Ty ako manzelka mozes robit vsetko. Manzelstvom nemusis prichadzat o nic ale vsetko ma byt v rozumnej miere. Manzel ma povahu, ktora aspolutne nekoresponduje s tvojou. Doteraz ti to nevadilo? Napisala si, ze si si ho vzala lebo ho lubis ale co na nom lubis? Toto co opisujes nie je chybicka krasy na nom, ktora sa da sem tam prehliadnut. To je absolutne iny pohlad na spolocny zivot a manzelstvo.
Čo bude potom, keď pridu deti 🤨
@1234321 Ja deti nechcem. Necítim sa na ne.
Nechceš vôbec alebo s manželom?
ak chces napis mi sukromu spravu. riesila som nieco podobne. a
@1234321 Vôbec nechcem.
@mamula20 Pretože chcem byť aj sama a nie stále s ním.
Aha tak potom si s mužom lebo ho ľutuješ? Lebo inak si to neviem vysvetlit 🤷♀️
@1234321 kazdy dospely clovek potrebuje svoj osobny priestor. ak si toto nevies vysvetlit, problem bude niekde inde.
@1234321 Prečo by som ho mala ľutovať? Preboha chcem len čas aj sama so sebou, to keď a ním nechcem byť 24/7, tak ho ľutujem a nemilujem?
Prečo sa cítiš ako vo väzení? Manzel ti zakazuje niečo? Lebo z tvojho písaného som zatiaľ nepostrehla, žeby si spomínala, že ti niečo zakazuje, že nemôžeš alebo by ti robil výčitky. Skôr akoby ti vadil samotný manzel a jeho existencia, len potom si sa nemala za neho vydávať, keď ti vadí. Nie ste spolu 24/7 ako spomínaš, máte aj iné smeny v práci. Prečo ti vadi, aby ťa po akcii odviezol domov?

Ono to vobec nie je kontrola, ale len laska a starostlivost...pokial teda nevola kazdu chvilu.
Ja som nedavno mala stretko po x rokoch z gymka...moj s detmi u mojej mamy, planovala som, ze tak do 21h tam budem...ale tak dobre tam bolo, ze som bola do zaverecnej, do 1h. Okolo 23h mi manzel volal, ze ked ma po mna prist, nech mu zavolam.
Rovnako, ked viem, v akom case manzel chodi domov ...a ked nechodi, tak mu pisem ci volam, kde je, lebo na ceste sa moze stat hocico...povie, ze sa zdrzal a ok.
Tiez si myslim, ze v zahranici Ti bol dobry, lebo si nikoho nepoznala a teraz Ti to uz vadi.
Je dobre, ak sa clovek "vyburi" este pred vstupom do manzelstva a ide do neho uz s tym, ze vie co chce.
Neviem, co by si robila s dietatom, ktore bude na tebe zavisle 24h denne, 7d v tyzdni.