Som vydatá a cítim sa sama
ahojte dievcata...
v prvom rade sa chcem priznat ze tento nick je vymysleny, na MK posobim pod inym, len.... nechcem aby ma zeny ktore ma poznaju odcudzovali za to co tu teraz napisem...
v podstate ani neviem ci pisem do spravneho okienka, pretoze ja nie som sama... som vydata... ale citim sa hrozne sama - ako slobobna matka...
mam skoro rocne dietatko, ktore neskutocne milujem, ale som na nu sama... moj manzel si vyslovene hlada robotu len aby nebol s nami...len aby som mu malu nedajboze nedala do ruk na viac ako 10 minut... cely den sme same, rano vstavame o 6tej, cez den mi spinka len 1 hodinku a vecer zaspava p pol10tej... co spadnem od unavy aj ja...a v noci sa tri krat budime... manzel ma nechape, nevie sa vzit do mojej koze, on potrebuje vybavit toto, potom este hento, potom este musi ist tam a neskor aj tam a potom este musi spravit toto a este aj toto... a tak to ide dookola kazdy den... cele dni sme same... a mne z toho v poslednych dnoch uz vazne sibe!! nemam ani 1 hodinku sama pre seba, niekedy ani neuvarim pri malej... som agresivna a kricim... NA MALU... :( ona za to nemoze ale ja ...uz prestavam vladat...a tesit sa z materstva.. vcera som od nervoveho vycerpania a celkovej unavy a neustaleho skakania okolo nej -SAMA... vybuchla tak, ze som na NU skricala a rozbila som ovladac o zem...az ja som sa zlakla sama seba... bezpecne to pocula cela ulica... a ja som sa rozplakala vedla nej a nevedela som prestat....neskutocne sa hanbim, ze sa ako matka nedokazem ovladat a zaroven sa bojim ci sa tie emocie vo mne nebudu stupnovat.. neskutocne ju milujem a chcem byt dobra matka... ale mam pocit ze to ide inym smerom ako by malo.... neviem ci je to pre to ze nechodim nikam, a stale sme len my dve spolu a doma mame stereotyp..niekedy sa s manzelom ani nerozpravame...vlastne my sme sa este nikdy o nicom vaznom este nerozpravali... on jednoducho caka ze doma je navarene, upratane, vyprane... ale... pochvaly aspon za obed sa ja nikdy nedockam... citim sa nedocenena....
DIEVCATA PROSIM... VYJADRITE SA MI K TOMU, LEBO JA SA SAMA S MOJIMI MYSLIENKAMI ZBLAZNIM.....
@adri266 Ja som to pozorovala u nas. Ex dcerku "zaregistroval" dcerku, az ked zacala chodit a nieco brblat. a dalo sa s nou "konecne" hrat...dovtedy sa len na nu len obcas kukol, prebalil..ale ziadna komunikacia s nou, proste nevedel sa jej prihovarat tak, ako sa mamy vedia. Mal pocit, ze naco, ked mu aj tak neodpoveda...no, truba...
tak.... moj manzel si toto vcera chtiac nechtiac cele precital... a smozrejme... vsetko je to moja vina.... lebo ja som od neho chcela za posledny mesiac urobit terasu a plot.... ale to ze mala ma 11 mesiacov a do teraz si na nas cas nenasiel uz nie je pravda....:( myslim, ze to nepomohlo.... celu vinu zvalil na mna a je urazeny ze co sa stazujem po internete... ale ved sa nestazujem ani doma, ani kamaratkam ani svagrinej.... ale vam.... a aj tak nie je dobre....
ach boze baby... co s tym.... ?!?
@sweetjanka
@evarak
@marecek1
@janinah
@tykat
@karin1234
@karin1234
@bublinka23
@lucinkab
@charrllotte
@monicka159 ahoj.. neboj sa ziadna kasa sa neje horuca, ked bude vhodna chvila tak si normalne sadnite a porozpravajte, podla mna to nieje tragedia ked niekam napises, ved tu nemas ani lokalitu ani meno ani fotku ... si tu uplne anonymne.. bez z malou na prechadzku cerstvy vzduch ti pomoze a vsetko sa spravi... 🙂
@monicka159 nečítala som celú diskusiu, ale zažila som vo svojom okolí veľmi podobný prípad, bohužiaľ matka to nechala zájsť tak ďaleko, že to skončilo tragicky.. treba to riešiť s manželom
@monicka159 juuuj tak to mi je naozaj luto,asi by si sa mu mala ospravedlnit a vysvetlit mu,ze si sa nechcela stazovat,len sa jednoducho citis sama a potrebovala si sa s niekym porozpravat 😉 ,nech si to neberie az tak ku srdcu,vsak ked to co si napisala nie je Pravda,nema sa preco hnevat 🙂 ,ale fakt ma to mrzi 😒 ,drzim palce nech sa to medzi vami urovna
@monicka159 Ahoj, ja zijem v state, kde je materska iba 4 mesiace a potom este rok nejake tie pridavky. Takze moj maly, ked mal 14 mesiacov musel ist do skolky. Pozor nie do jasliciek.. DO skolky ku detom starsim o najmenej dva roky od neho, pretoze blizko nas jaslicky niesu a museli by sme kazdy den dochadzat hodinu autom, co je nemozne. Mali sme stastie, ze nam ho riaditelka takto prijala, lebo ta skolka je jej sukromna... Maly este len zacal chodit, ucitelka suhlasila s prebalovanim a a on medzi starsimi detmi, ktore uz normalne jedli, rozpravali a hrali sa. Ked sa hrali na dvore, tak maly stale utekal s detmi a nedokazal este udrzat rovnovahu a stale padal na zadocek. Bol najmensi v triede a ked som si ho prisla vyzdvihnut, tak doma som si ho hned prilozila na prsnik, lebo sa este kojil. Na zaciatku som prezivala muky, bala som sa ako ten moj maly drobcek preziva chvile bezomna-jeho mami, a medzi starsimi detmi v cudzom prostredi.
Ale cuduj sa svete, moj maly stale, ked som pre neho prisla, tak bol vysmiaty a vyrovnany, rad napodobnoval deti, na kazdeho sa usmieval a deti si ho velmi oblubili. Teraz mal dva roky a je uplne ostrielane babo, sebavedome a aj po psychickej stranke je velmi vpredu. Co som ale ja prezivala do jeho 14 mesiacov, kym nesiel do skolky sa ani neda opisat. Samozrejme, ze ho milujem, a robim vsetko preto aby bol stastny... Ale moj manzel je cudzinec a ma lukrativnu pracu, co ale znamena, ze od rana do vecera bol v praci a ked prisiel domov, tak bol uplne vycerpany, a chcel stale len oddychovat, cize zase som bola na maleho sama. Pamatam si dni, ked moj maly sa zacal plazit a ja som bola tak psychicky vycerpana, ze som si lahla ku nemu podlahu, a pomalicky som omdlievala, len som sa premahala, aby som ostala pri vedomi, aby som ho mala aspon na ociach, aby sa mu nic nestalo. Rodicov tu nemam, svokrovci su daleko a nikomu inemu tu neverim natolko, aby som mu zverila svoje dieta do ruk. Ta unava sa neda opisat, kto to nezazil nepochopi...
V jeho 14 mesiacoch nastal zlom, ja som musela ist do prace a to oddelenie od domacnosti ma uplne vzkriesilo, citim sa odpocinuta a normalne fungujuca zena, vsetka ta "ponorka" zufalstvo a neskonala vycerpanost zo mna opadli a som stastna. A co je najpodstatnejsie, ked niekedy robim pooobedne, tak sa moj manzel stara o maleho celkom sam. Naucil sa kupat ho, dat mu veceru, venovat sa mu, uspavat ho, takze tato cast dna opadla z mojich pliec na jeho. A teraz vidi, co je to starat sa o male dieta. Ked niekedy neumyjem riad, alebo nepozehlim, tak ani nemukne, naopak, este povie, ze nech to necham tak, ved pri malom sa to aj tak neda.... Takze mamicky, tym chcem povedat, nebojte sa dat svoje deti skor do jasli alebo skolky. Dieta tym nijak neutrpi, naopak, iba mu to prospeje, ved nemusi byt na vas prisiate 4 roky bezpodmienecne. Nerobi to dobre ani jemu ani vam. Ak nastupite skor do prace, ibaco znova nadobudnete radost zo zivota. Poznam tiez mamicky, ktore sice do prace nesli, ale aj tak dali deti do jasli a oni si doobedu poupratovali, uvarili, oddychli,mali trosku casu pre seba a potom o 13.00 si isli pre drobcov spokojne a vyrovnane a nic nestratili... Takze netreba sa zbytocne tyrat...
@monicka159 ano, je to tym, ze nechodite nikam. Ty nemas ziaden zivot, si zavreta v dome a cakas na muza. On to citi, ten tlak a preto uteka. Najdite si s malou program, neviem, kde byvas, ale urcite sa najde nejake centrum, najdi si kamosky, chod cvicit, na tanec...cokolvek. Manzelovi len oznam, ze vtedy a vtedy ides tam a tam a hotovo, nepytaj si povolenie. Mas narok na vlastny zivot a nie obskakovat a otrocit pre druhych. To, ze on od teba caka, aby bolo navarene, upratane, oprate, je sice pekne, ale to neznamena, ze to tak aj musi byt.... Si tiez ludska bytost a nevidim dovod, preco by si mala klesnut na uroven sluzky len preto, ze nechodis do prace 😕. Nie, nemusi byt navarene, ani upratane, ani oprate....pokial to on takto od teba vyzaduje. Ty to robis ako samozrejmost, preto si to ani nevazi. Ty tiez od neho vyzadujes, aby sa vam viac venoval a co, posluchol? ignoruje to a ty ho aj napriek tomu lubis...lasku si netreba zasluzit, laska bud je alebo nie je. A ak je, tak sa nepodmienuje jedlom, poriadkom a podobne. Mas narok byt unavena, mas narok na to, ze sa ti proste obycajne nechce upratovat, ci varit, mas narok mat blby den....
Ja som doma uz 8 rokov, muza necaka na stole vecera, ked pride z prace, obsluzi sa sam, ja chodim na kurzy a cvicit, maleho strazi on...niekedy mu aj zabudnem (nestihnem) oprat 🤐 , niekedy nenavarim vobec....a necitim sa nedocenena. Ale, tiez som parkrat urobila poriadok, dokonca od neho odisla, aby si uvedomil, co vlastne chce, ci sa zaujimat iba o seba alebo prijat zodpovednost za rodinu a podla toho sa aj spravat. Rodina je obeta z oboch stran a hlavne obrovska zmena. Muzi si tazsie a dlhsie zvykaju, niektori to nezvladnu vobec, ale su aj taki, ktori sa spamataju a zmenia sa. Ale najprv sa musis ty zmenit, nesediet doma a necakat nanho. Urob vsetko pre to, aby si mohla aj ty odist z domu, najdi si nejaky konicek, zaujem a dohodnite si doma rozvrh. Daj mu prilezitost zostat s dcerkou bez teba, iba tak pochopi, co to znamena mat male dieta a vsetko okolo toho. Nemaj ziadne ocakavania, odpoj sa od neho a zacni mysliet na svoj zivot. Ja som maleho dokonca davala na jeden den do skolky od 15.m., aby som mala cas pre seba a nikomu sa nic nestalo 😉. To, ze som matka neznamena, ze skoncil moj zivot...to, ze nezarabam neznamena, ze nemam ziadnu hodnotu a prinos pre rodinu. Treba byt na seba hrde!
@victory1 Mas pravdu, u kazdej zeny je individualne kedy by sa mala vratit z materskej do prace. Pre niektoru je to po 10tich mesiacoch a niektora sa v tom najde a tiahne to uz 8 rokov, ako moja susedka. 🙂 Ked situacia zajde uz tak daleko, ze som nonstop vycerpana, vyhoreta a ked myslim len na to kedy pojde dieta spat, tak uz tomu dietatu nemam viac co doma poskytnut aj ked je este malicke. Vtedy dietatu urcite viac pomoze, ak aspon na par hodin bude s opatrovatelkou alebo v jaslickach. @monicka159 Mat takeho manzela akeho mas, nakopem ho do zadnice, lebo dieta potrebuje aj otca...a ked ho ma, ale ho vlastne nema lebo je furt mimo, to je naozaj tragedia. Nuz ale, ked uz nie je ochotny sa starat, tak sa s nim dohodni, ze musite najst osobu ktora cas jeho povinnosti preberie. Napriklad nejaku opatrovatelku, ktora sa bude venovat dietatku par dni v tyzdni trebars a ty si zatial mozes vybavit veci v domacnost, nakup, lekara a pod. Alebo, ak citis ze dietatko uz zvladne kolektiv, skus aj jaslicky na pol dna. Co sa tyka toho kricania na dieta, to je pri tvojom fungovani non stop uplne pochopitelne...ale samozrejme to nie je spravne. Mne celkom pomaha, ze aj ked sme doma s malou same, snazim sa vzdy chovat akoby sme boli vonku medzi ludmi....vdaka tomu sa mi dari ten naval zlosti, ked sa nieco prihodi prehltnut skor nez vybuchnem...nie vzdy sa mi to podari ale kazdy raz sa pocita. 🙂 A ked uz niekedy na dieta vybuchnes neopravnene, normalne sa mu ospravedln a vysvetli mu to. Vela mamiciek asi povie ze to je blbost ale tie nase dietky uz nam rozumeju ovela viac ako si myslime.
zeny.... ja by som vam len chcela podakovat za vase slova... a musim vam povedat aj toto..... ------- tak vcera .... to bol strop.... moj DOSPELY manzel sa siel vyplakat... a to doslova... k svojej mame... ludia, ked ta k nam nabehla, zacala na mna revat ako na soplave dieta, ze ja sa mam az velmi dobre a od rozkose neviem co so sebou, ze on musi chodit do prace, zarabat peniaze, neviem co by som od neho chcela...ze svojho syna 20 rokov nevidela plakat.... vyslovene mi poveala ze sa to nasich problemov montovat bude, lebo ona je jeho mama.... a jednoducho ze ja som nevdacnica, ktora ma sice vysoku skolu ale co z toho ked sa sama nedokazem o dieta a domacnost postarat.... to je moja PRACA...mam za to ZAPLATENE... a ked ma jej syn kopne do zadku tak nebudem mat za co malej kupovat veci... ci je to to co chcem dosiahnut aby bola mala 2 tyzdne so mnou a 2 tyzdne s nim.... ? ATĎ..... je toto mozne??? ten moj manzel svojej MAMICKE nepovie ani jedno slovo aby sa nemontovala do niecoho co nie je jej vec.... .... ospravedlnujem sa baby... ale ja som to musela nejak dostat von, lebo prasknem!!!!!!!!!! vrrrrrrrr..... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@monicka159
ja sa ospravedlnujem, ale ta jeho matka je krava...
Velmi odporucam http://www.radio7.sk/buxus/generate_page.php?pa...
tam dole
Poradňa 7 Nielen pre ženy s Luciou Drábikovou
a z toho vypočuť si temu "Priorita manzelskeho vztahu pred ostatnymi vztahmi"
@monicka159 posli ho do ........ by som s nim nezostala ani sekundu 😒
@monicka159
k tvojej svokre sa vyjadrovat nejdem, rozum mi zastal, ale ja mam moju podobnu az na to ze moj muz jej nehovori nic... sama sa stara... aspon vidno kam ju ten jej zivot doviedol... je bez citu ... ty tak hadam nechces skoncit..
co sa tyka teba, tak z vlastnej skusenosti:
1. si VYBORNA MAMA
2. nikdy nemaj pocit ze si urobila nieco zle, len preto ze ti to niekto vycita... a sama citis ze to tak nieje..
3. a toto je asi najtazsie ( mne to trvalo asi rok) NECAKAJ ZE TA NIEKTO INY UROBI STASTNOU... STASTNOU SA MUSIS UROBIT SAMA... ( je to tazke ale ked som to pochopila tak mi je lahsie zvladat ze som na vsetko sama)
4. si silna zena, zvladas mnoho veci, a si len UNAVENA... je to NORMALNE kedze niesi ROBOT 😀
5. tvoje dietatko ta lubi a potrebuje a RAZ TI TO VSETKO VRATI !!!
vela vela sil Ti prajem, a niekedy sa treba nad veci len povzniest...( ja som bojovala zo svokrou a jej nazormi rok a skoro som skoncila na cvokarni... nestoji to za to!!!!! )
@monicka159 Normalne ROZVOD. Prepac, je to tvoj manzel, ale to co je za hlupaka, co sa chodi vyplakavat ku mamicke a este pri nej stoji, ked na teba reve? Nema gule pozriet sa tomu problemu do oci sam? Chudak. Normalne si spakuj svoje veci, chodte s babom ku rodicom a nechaj ho, nech si zacne zit so svojou mamickou, ked mu tak velmi "ublizujes". Jak ja neznasam takych slabochov ako on. Co bude robit, ked budete celit vacsiemu problemu? Pojde sa skryt mamicke pod suknu? Radsej sama ako s takym slabochom. Este si s nim dobabres zivot a psychicke zdravie, pretoze ked uz aj manzel ide proti tebe so svokrou, tak to uz tam vazne nemas co hladat. A ze ona sa bude montovat do tvojich problemov, no do riti by som kopla staru. Aby sa este nestalo to, ze ked odides od jej synacka, aby este ona ta neprisla po kolenach pytat, aby si sa ku nemu vratila. (mimochodom, on by to asi sam od seba nedokazal). Odid od nich radsej uz teraz. Jedine spravodlive riesenie pre teba a tvoje dieta..
@monicka159 tiez by som sa zbalila a odisla. Samu si vazim natolko, ze nedovolim, aby ma niekto takto ponizoval a jednal so mnou ako s prizivnikom. Prepac, ale takto laska nevyzera.... 😢 . Chod k rodicom, ak mas pracu, chod do prace skor, mala do jasiel (o nic nepride, neboj sa, cely svet tak funguje, ze deti idu skoro do skolok a tito ludia su omnoho uspesnejsi a stastnejsi, ako tie nase deti, co doma trcia s frustrovanymi matkami 3 roky 🤐). Musis sa postavit na vlastne nohy, vypadnut z toho stereotypu a hlavne si pozbierat sebavedomie, momentalne je zadupane hlboko v zemi a preto na tebe takto oru 😕. Ak si pre nich nula, tak to len odraza tvoj vlastny postoj k sebe. Vaz si samu seba a nedovol, aby niekto takto s tebou jednal.
@monicka159 Ahoj monicka...to je strasne toto tu citat :( Reakcia Tvojho manzela & svokry je ako zo zleho filmu :( Zo skusenosti mojich rodicov viem, ze ak sa svokra montuje do vztahu a chlap s mamickou drzia spolu, resp. chlap zaujme poziciu mrtveho chrobaka, sposobi to vzdy vela hadok a nevrazivosti...ani neviem, co by som ti poradila..ja by som sa citila hrozne sklamana, nepochopena, smutna a bez nadeje...Na jednej strane mam nutkanie ti poradit riesit to cele radikalne - hodit s mm vazny rozhovor o tom co sa stalo a o jeho reakcii (myslim tym vyplakanie sa mamicke), ktora nie je v manzelstve normalna (aj ked sa to velmi casto stava)...povedat mu, ze ved predsa VASE problemy musite riesit VY sami...neviem kolko ma mm rokov, ale toto zalovanie sa mamicke mi pripada velmi detinske...Takze tu radikalnost som myslela v tom, ze by si mu povedala, ze nemozes byt vo vztahu s niekym, kto vase sukromne problemy riesi s matkou, ktora ta potom pride pourazat a ponizit...to, ze je jeho matka jej nedava ziadne pravo sa miesat do vasho vztahu!!!! Teda ja by som asi v takom vztahu psychicky nevydrzala...Ide o to, ze vy ste len na zaciatku manzelstva...ak on bude vsetky vase problemy riesit takto, tebe sa nakoniec tak sprotivi, ze nakoniec aj tak poziadas o rozvod :(
Ja osobne si myslim, ze najlepsie sa laska v manzelstve dokazuje tym, ze si partnera vazis, respektujes jeho potreby a doverujes mu...mozno by bolo dobre znovu prehodnotit, co od partnera ocakavas...
@canama Ja sa mojej malej tiez ospravedlnim, ked mi ujdu nervy...beriem ju ako rovnocennu bytost uz od narodenia..
@monicka159 toto ma velmi mrzi, ze to takto dopadlo. a nie je tu ziadna sanca ze by ste sa vy dvaja mohli porozpravat s cistou hlavou, bez zlosti? ja myslim, ze ak jeden druheho navzajom lubite, a stojite o ten vztah tak urobite vsetko co bude mozne aby ste svoju rodinu zachranili...myslim ze tu je partnerska terapia na mieste. kazdy partnersky vztah prechadza napatim, ked je doma male babo, ne tom nie je nic divne....ja by som na neho skusila mozno opacit aj z inej strany. jemu nie je luto, ze prichadza o chvile s vami? ze nevidi svoju dcerku vyrastat? tie prve roky letia strasne rychlo, ani sa nestihnes spamatat a dieta ti chodi a tie krasne okamihy stvornozkovania a prvych nemotornych krockov su nenavratne prec. ja viem, terasa, plot, ano okolo domu je vela roboty, ale ta pocka...my kazdy den sledujeme nasu dceru a nevieme sa vynadivat. je to ciste stastie. a ak cita tvoj manzel toto forum, tak este jedna informacia pre neho. praca okolo maleho dietata a domacnosti (zvlast ked sa jedna o dom a zahradu, nie maly byt) je non stop, vo dne v noci, od pondelka do nedele. ak tvoj manzel neriadi medzinarodny koncern, tak vobec nevie o com je rec. a prave najvacsia nevyhoda je, ze praca okolo domacnosti a dietata je velmi monotonna, opakujuce sa cinnosti, pre ktore netreba pouzivat mozog....to da hlave, ktora ma mozog schopny uvazovania psychicky velmi zabrat.
dievcata..... som stastna ze ste ma podrzali!!! velmi vam za to dakujem!! vsetkym!!! hej citim sa dost mizerne.... lebo v manzelovej rodine som nejaka cierna ovca alebo co..... porozpravali sme sa sice, ale..... on stale len svoje a ja svoje.... nepochopil a asi ma ani nepochopi..... az na to ze vcera si vzal malu sam od seba a sli von asi na 2 hodiny, prvy krat popostelal postel od kedy sme spolu, teraz ju vzal tiez nech si kludne navarim obed..... takto by som si to predstavovala....ale viem ze toto mu vydrzi asi tak tyzden!..... mate pravdu, citim sa v nasom vztahu dost zvlastne.... na nejakej nedefinovanej pozicii, lebo uz druhy krat sa stalo ze sa za mna nepostavil, prvy krat to bolo pred utokom jeho sestry a teraz svokra.... boze ja skutocne neviem ci nam to vydrzi ako sme si slubovali pred oltarom.. :(
ale sa vase povzbudive slova som vam velmi vdacna!! dakujem ozaj krasne!! :-* vidim, ze asi ja nie som ta blba.... dakujem dievcata!! :-*
@monicka159 no nepochopil to, lebo kto nezazije, tazko pochopi. ale ked bude s malou travit cas castejsie, mozno sa mu to nakoniec zapaci. 😉 hlavne podla mna nepolavuj, trvaj na tom aby s malou travil cas sam, aby ty si mala cas na seba ale aj aby ste travili cas vsetci traja spolu. o tom je rodina. nie o tom ze on si splni povinnosti > zarobi peniaze a ty si splnis povinnosti > budes dokonala hospodynka. 😉
@monicka159 No aspon nejaka snaha z mm strany 🙂 Presne ako canama pise, nepolavuj a bud silna!!! Drz sa! 🙂
@monicka159 neboj vsetko bude dobre.. drzim palce 😉
@monicka159 Vies, je to sice prvy krok, ale je to super. A ty mu nezabudni povedat, ze je zlaty, ze si babo zobral a ze sa jej venuje, lebo chces, aby si vytvorili pekny vztah.../jednoducho aj za maly uspech chvalit, chvalit, chvalit...KAZDEHO chlapa.../ 😉
To, ze sa isiel vyplakat mamicke, neberiem ako tragediu...asi tiez nebol tym vsetkym nadseny, hlavne tym, ze ty sa vyplakavas tu...A svokra zaujala obrannu poziciu, avsak neakekvatne. A ak tvoj manzel nevedel, co s tym, tak sa vystazoval..a zas lepsie mamicke, ako dakej inej zene...
Myslim, ze sa potrebujete vela, vela rozpravat, zdielat svoje pocity, bez nejakych ultimat, vydierania, zduvania sa...rozpravat sa aj o tom, ze mate problem, ale ste nan dvaja a chcete si to riesit len vy dvaja, bez tohto fora a bez mamicky...
Hm, to isté v niektorých bodoch prežívam aj ja. Hlavne, že stále vyhľadáva robotu, všetko mu je prednejšie ako ja a malá. Tiež len čaká aby mal navarené, vypraté, ožehlené...už ani nerieším, že to berie za samozrejmosť. z vlastnej skúsenosti si myslím, že si ťa už neváži a nechce byť s Tebou, preto vyhľadáva prácu a nebude sa rozprávať, lebo ako mi povedal môj manžel :" nemám sa o čom s Tebou baviť.!...preto sa pýtam, či to má ešte význam, byť s takým človekom. VeD aj tak či tak si stále sama a čakať, že sa zmení je totálna hlúposť. Rozumiem ti, ako sa cítiš, dala si mu všetko a on Tebe nič☹. Tiež je otázne, či vôbec ho máš ešte rada. Zázraky v reálnom živote neexistujú. Myslím si, že to, že si s nervami v koncoch je čiastočne vinou manžela, pretože nie aby ti pomáhal a bol oporou, ale Ťa ešte depce. Rozmyslí si dobre, či by Ti nebolo lepšie sa starať len o malú a vypustiť starostlivosť o človeka, ktorému pravdebodobne na Tebe bezáleží. Len si musíš dobre rozmyslieť, či by nestačilo sa len porozprávať s ním a povedať mu, čo od neho očakávaš, že potrebuješ zmenu, či je ochotný Ti pomôcť s malou, s domácnosťou a podobne. Uvidíš, možno Ťa prekvapí v pozitívnom zmysle. 🙂)
@monicka159 na situaciu reagovat nebudem, pretoze absolutne nevidim do Vasich vztahov. ale poradila by som Ti sedatif pc na zmiernenie vybuchov voci malinkej. mala som podobny problem a to mam super priatela, ale nevyspatost a unava robi svoje co sa ovladania tyka. nedavala som tomu velku sancu, nakolko su to homeopatika a nemam v ne az taku doveru, ale boli mi odporucene. po pravidelnom uzivani sa mi vybuchy zmiernili a citila som sa aj ovela pozitivnejsie naladena, proste nevidela som veci tak tragicky. ale kazdopadne stretavanie sa s ludmi mimo bytu je tiez vec, ktora pomaha.
ja s dverkou /2 r/ sme na tom rovnako... no zacinam si zvykat na myslienku, ze sme tu iba my dve a musime to zvladat.... mm stravi s nami min, casu... on pracuje v inom meste a cely tyzden som sama... vikendy travime spolu, ake aj viac od seba ako so sebou....
@monicka159 mám ot isté teraz a ak to takto pôde Ďalej ukončím aj druhý vzťah našťastie bez manželstva hoci ďalšie dieťa ale ...zvládli iné zvládnem ja a toto ničí mňa môjho syna a celkovo to nemá už teraz velký význam.@frantal87 ty si mi napísala z duše.Ja už som mu povedala čo mi vadí čo bysom chcela zmeniť a čo som prípadne ochotná zmeniť ja všetko otáča proti mne je neskutočne vzťahovačný nebavia ma takéto doťahovačky detinské len preto že on akože zarába ..a tiež som s nervami v koncoch
@monicka159 Mozem sa spytat, kam ste sa za tie roky posunuli?
Ste este spolu?
Zmenil sa manzel?
Ak ano, co ho k tomu motivovalo?
Teraz mas najtazsie obdobie, neskor bude lepsie. Nechci od neho ziadne prace okolo domu ani nic. Chodte spolu pokocikovat cez vikendy a mozno ju vezme pokocikovat aj sam. Ved staci, ked ju uspi a potom mozes spinkat v kociku pri dome/na terase. Mala by spinkat viac ako hodinu denne, kludne 2 az 3. Skus nejaky rezim, vzdy po obede spat do toho kocika napr. Alebo s Tebou do postele, zatiahnut zavesy a ticho. Aj Ty si oddychnnes... manzela teraz neries, ved ked si precital, tak vie.

@monicka159