icon

Som ženatý len na papieri. Ako ďalej?

jurajko1979
18. dec 2014

Som zenaty muz,lepsie povedane len na papieri.S manzelkou sme spolu 8 rokov,z toho 4 roky uz ani intimne nezijeme,sam si varim periem a vsetky taketo veci.Ako o muza sa o mna odmieta starat,lebo nema cas,lebo sa stara o deti.S detmi jej pomaham,chodim s nimi na vylety,k lekarovi,odprevadzam do skoly.Som s nou len kvoli tym detom,medzi nami nie su ziadne city nic,zijeme lepsie povedane obchadzame sa v jednom byte.A ja v poslednom case stale viac pocitujem ze mi chyba nieco viac ako zit len ako otec,svoje deti nadovsetko lubim,nechcem ich opustit,ale citim sa strasne sam.Ako by ste to vy riesili?Nejaka obnova vztahu je nerealna,ona je citovo velmi upeta len na deti a svoju matku.

igiana
19. dec 2014

@jurajko1979 odporucam pozriet film Fireproof, je o manzeloch, ktori riesia podobny problem...

lenka1199
19. dec 2014

@jurajko1979 No neviem,nikdy nie je chyba len na jednej strane..vy chlapi si to niekedy nechcete priznat.Neries to este rozvodom.Skus jej dvorit,mozno to s nou pohne.Daj deti na noc na varovku,chodte na veceru,do kina,doma pozp
apaluj sviecky,rozpravaj sa s nou,co ju trapi,ked je taka,ze ti chyba,ze ju lubis-teda ked ju lubis.Tie roky sa nedaju zahodit,musi byt vo vas nieco pekne este.A mozno to skonci sexom 😎 .

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mamulienka30
19. dec 2014

@miriam11 - vies co ja mam take zeny hned dve v okruhu priateliek, matky su to skvele, kamaratky vyborne, deti miluju az opicou laskou, dali by za ne vsetko, no ale co sa tyka manzelstva? Uplne to slo nie na druhu, ale na stvrtu kolaj, pre ne to uz nie je dolezite, maju deti, povinnosti, chlapa uz "nepotrebuju" nech to vyznie akokolvek divne. A ony si to ani neuvedomuju ako nieco negativne, pre ne je to normalne, ze sa vztah dostane po rokoch na tuto uroven! Ziju spolu s nim len kvoli financnej stranke a praktickosti pri vychove deti... sex vraj citujem jednu z nich "tiez raz za cas prezijem, potom mam zas mesiac pokoj".

ivivaiveta
19. dec 2014

@mamulienka30 aj ja take poznam, neviem to pochopit, ale existuje to...

mamulienka30
19. dec 2014

@ivivaiveta - no je to na zamyslenie, ja skladam klobuk pred ich manzelmi, lebo viem, ze sa snazia, rodine venuju, milenku nema ani jeden, vrhli sa do prace po hlave, pracuju od nevidim do nevidim aby si to nejako vyrovnali, ze doma ich nepotrebuju. Neviem ako dlho toto bude fungovat, mozno kym ich deti budu potrebovat a nejako sa zamestnaju, ale raz deti odijdu a oni zistia, ze si nemaju vobec co povedat :(

ivivaiveta
19. dec 2014

@mamulienka30 tych, co poznam ja, iba cakaju, kym deti odrastu...potom vies co.. 😎

mamulienka30
19. dec 2014

@ivivaiveta - no ja necakam, kym zostarnem a uzivam si to s muzom, ktoreho som si to vzala pred 15-timi rokmi 😅 To je dobre blba strategia ze cakat kym deti odrastu 😀

ivivaiveta
19. dec 2014

@mamulienka30 ja by som tiez necakala, ale vies, niektori to vnimaju tak, ze nech sa detom neblizi...

mima4
19. dec 2014
mamulienka30
19. dec 2014

@ivivaiveta - no deti ktori vidia takyto vztah sa naucia, ze takto sa ma muz spravat k zene a zena k muzovi a zasa pojdu do vztahov bez lasky a do stereotypov. Podla mna je niekedy rozchod lepsim riesenim ako zostavanie vo vztahu s kopou pozlatka, peknym domcekom, peknym autom ale srdce je prazdne. Ale tak to asi nevidi kazda zena ako tak pozeram.

oldman50plus
20. dec 2014

@jurajko1979 V princípe aj ja som žil v takom nejakom manželstve kde si to žena "odtrpela" v intervaloch ktoré boli sakra dlhé pre mňa a asi príliš krátke pre ňu. Tiež som to riešil tým že robím od vidím do nevidím a nejako som potom nemal dostatočný vzťah k tomu čo by si predstavovala ona - stále niečo vylepšovať na dome a okolo, spolu sa rozprávať s deťmi a tak, radšej som to riešil "zaplatením odborníkov" hoci som z tých čo by boli schopní "postaviť dom vlastnými rukami".
Poznám dosť chlapov čo zostávajú v zlom vzťahu jedine kvôli deťom, dokonca si ani nenájdu milenku (pretože vedia že by odišli za ňou skôr či neskôr, po prvej poriadnej súloži už v takom to prípade hrozí že nebude cesty späť do manželstva) pokiaľ to ešte aspoň ako tak funguje. Veria že sa to môže zlepšiť, dúfajú v zázrak, a okrem toho sa obávajú že síce poznajú nejakú o ktorú by sa chceli uchádzať a ju milovať ale boja sa že nakoniec by to nabralo podobný kurz, veď aj so súčasnou manželkou kým nesplodili deti to nebolo zlé... Nepoznám ale žiadneho čo by vo vzťahu zostal ak nefunguje takto absolútne.

Ak by som vedel vrátiť všetky tie roky späť tak by som bez najmenšej výčitky vyšponoval naznak a pomiloval až by sa jej zreničky pretáčali ktorúkoľvek z tých ktorá kedykoľvek mi naznačila záujem a potom tomu nechal voľný priebeh. Nebolo ich síce veľa ale pár sa našlo, myslím že každý ženatý muž krajší od čerta 😀 nejakú takú raz za čas stretne. Deti nie sú dôvod na roky utrpenia v zlom vzťahu kedy človek sám seba presviedča že to vlastne nie je až tak hrozné (hoci moje dospeli a asi nič netušia) a ako sa nakoniec ukázalo aj pre ženu aj pre mňa existuje tak nejako oveľa kompatibilnejší partner ktorý viac pasuje k nám po všetkých stránkach - žiaľ už je prakticky pozde a dobrá časť života skoro uplynula.

horana
20. dec 2014

@oldman50plus Poznam takych co sa zariadili v style ktory si idealizujes. Vacsine to stastie neprinieslo vobec, aj ked sami seba do poslednej chvile presviedcali ze dopadli dobre, velmi nasilu, lebo priznat si porazku by bolo velmi trpke, my ich okolie sme ale jasne videli, vacsinou uz to bol taky neukotveny zivot v roznych podobach. A aj ta mensina co im to stastie zcasti prinieslo to nikdy nehodnotilo ako jednoznacnu vyhru skor tak opatrne s pokorou ze nic nie je idealne.

oldman50plus
20. dec 2014

@horana To sú tie skutočnosti ktoré vidíme v štádiu neuskutočnenosti (Isaac Asimov). Ak sme to neskúsili tak nikdy nebudeme vedieť ako by to dopadlo. Ja osobne sa ale v tomto momente cítim skoro ako v raji - a jediné čo ľutujem že som tam nenaliezol niekdy v druhej polovici 90-tych rokov. Nech by sa to vyvinulo akokoľvek nebolo by to horšie ako skutočnosť ktorú sme žili s manželkou - jedine myslím že deti sa mali dobre lebo sme to v sebe dusili kvôli nim. Obaja.

jahodka8
20. dec 2014

@oldman50plus Ja myslím, že sa príliš koncentruješ na to zlé vo vašom manželstve, teda to zlé pre teba, ale vobec tu nepíšeš, čo bolo pekné - doma navarené, upratané, o deti postarané, dobre vychované deti. Prečo ťa napríklad neteší to, že bola šťastná tvoja manželka? Ved manželstvo je aj o šťastí toho druhého a ked je teda ten druhý šťastný, tak som rád, že som ho urobil šťastným. Toto správanie je dosť ovplyvnené dobou, kedy si starší muži hľadajú mladé milenky a tvária sa pritom šťastne. V žiadnom páre nikdy nebudú vaše priania a predstavy rovnaké, vždy sa v niečom ustupuje a niečo si človek presadzuje, len to treba brať komplexne a nielen zamerať sa na jednu oblasť.

anaj_janka
20. dec 2014

@oldman50plus skus mi napísat, čo by tebou pohlo, lebo si myslím, že dnes je vela manzelstiev, v ktorých muzi su prec od nevidím do nevidím (hypotéka .... atd) a zena doma s detmi a zena potrebuje muza doma, ale viem, ze vám muzom to akosi nedochádza, akoby ste (alebo nechcete) nechapali, ze ste doma potrební, nie íst za svojimi záujmami a zabezpečením rodiny, ale zena potrebuje aj cítit stále, ze je milovaná, teplú ludskú ruku a objatia a vy máte len svoje povinnosti, preco to nechápete?

anaj_janka
20. dec 2014

@oldman50plus zena vie vzdy odpustit, ale potrebuje cas, kopec casu, tie roky su v jej dusi ... ak chces prezit aspon stastnejsiu druhu cast zivota, skus to tak, ako ked si mal 20 ... bola pre teba vsetkým, pred kamarátmi, povinnostami, rodicmi atd. mozno ti nebude verit mesiac, tri, ale necuduj sa: muzi su ako termoska - hodís ho o zem a ide dalej, ale zena je ako vínový pohar - padne na zem a rozbije sa, potom sa tvári ako necitlivá, lebo to uz nedokáze uniest. Ked ti za to stoji, budes ten mráz, co si rokmi na jej srdce dal, musiet pomaly a trpezlivo rozpústat, lebo viem, ze ked s tebou este je, tak iste je ze ta miluje, ale nevie, ako dat a povedat svoje pocity najavo. Len ci ty chces o nu bojovat, alebo len pocut, poklepkat po chrbte, pre svoje svedomie a dobrý pocit chlape kasli na to, nestoji to, prajem pekné sviatky

oldman50plus
20. dec 2014

@jahodka8 Musím priznať že postarané bolo o mňa vzorne, aj keď by som som radšej roky chodil hladný a otrhaný vymenil to za pár chvíľok skutočnej vášne. A moja žena bola šťastná, mala manžela ktorý ju asi trochu duševne osieral ale bol myslím veľmi dobrý bankomat a milenca ktorý určite perfektne uspokojoval ostatné duševné aj telesné potreby
@anaj_janka Žena si určite vie odpustiť ale moje podvedomie nie - takže teraz zase ja si užívam Milenku (inak ako s veľkým M ju napísať nemôžem jediným jej nedostatkom je že robí od vidím do nevidím a zásadne chce platiť všetko na polovicu, viem že pri jej zárobkoch moje peniaze nepotrebuje ale aj tak to zakaždým pošramotí moje mužské ego) ktorá je mimochodom staršia ako manželka. Ak by sa manželka so svojou neverou vysporiadala podľa mojich, a nie podľa svojich predstáv tak by k tomu nedošlo ale v tomto je výhoda chlapa - rýchlejšie a ľahšie sa otrasieme a zamilujeme.

zuzka1008
20. dec 2014

Čítala som len málo komentov,ale až ma zaráža ako každý by sa hneď rozviedol,!
Ja by som ti skôr odporúčala spomeň si na to pekné pre čo ste sa zobrali a skús to oživiť, pozvi ju do kina, na večeru na prechádzku, len tak vy dvaja, ja by som práve toto od manžela uvítala 😉

radopp
20. dec 2014

@jurajko1979 A čo keby si manželke pomohol s deťmi? Vieš čo je to za prácu vstávať ku bábätku každé 3 hodiny, väčšie deti strážiť, kŕmiť, učiť rozprávať. Ani sa nečudujem že je s matkou ktorá jej pomáha. Myslíš že po tom všetkom ešte chce sex alebo výlet ako za slobodna? Je rada že žije.

maca_p
20. dec 2014

@radopp starat sa o deti a vstavat kazde 3 hodiny nie su predsa galeje! a sex nie je robota!
to len niektori ludia, manzelky alebo aj manzelia maju utkvelu ideu v hlave, ze reprodukciou vlastnych genov pre nich cinnost na tri pismena skoncila! 😉

jahodka8
20. dec 2014

@oldman50plus takže tvoja manželka mala milenca? Tomu nerozumiem, že ak by sa manželka vysporiadala so svojou neverou podľa mojich predstáv.

radopp
20. dec 2014

@maca_p Existuje škôlka a na činnosť na tri písmená je potom viac času.

oldman50plus
20. dec 2014

@jahodka8 Ano, spomínal som to v samostatnej diskusii. Veľa rokov (presne neviem, nikdy som z nej nič konkrétnejšie "nevypáčil", 3-10). Teraz prebieha výmena pozícií, sú neuveriteľné kotrmelce v živote, raz si hore raz dole.

radopp
20. dec 2014

@oldman50plus Tvoja manželka mala milenca? Nechápem prečo si sa s ňou nerozviedol. Ako to môžeš tolerovať?

oldman50plus
20. dec 2014

Netoleroval len nevedel. Čo pomôže rozvod a načo sa vôbec tak namáhať (som vo veku kedy už by som mal byť starým otcom)? Momentálne práve je s ním na spoločnej akcii a dúfam že sa zas dajú dokopy, nejako im to posledné 2-3 mesiace neklapalo, asi sa povadili (iné je tajný vzťah iné ak o tom viem) alebo ich vzťah už trval pridlho, vyprcháva. Ja už mám svoje záujmy inde takže pre pokoj v rodine by bolo ideálne aby aj manželka bola spokojná, ja už som. Proste starý kocúr sa dostal ku smotane ktorá mu štvrťstoročia chýbala 😉

janickacrazy
20. dec 2014

@oldman50plus Možno trochu mimo témy, ale podla mna ste to vyriešili celkom fajn a vobec sa ti nečudujem, že si si našiel milenku. Podla tvojho písania vyzeráš byť fajn chlap. 😉

lavendea
20. dec 2014

@oldman50plus tak uz si postupil na dalsi level s pani Dr.? 😎
ja len jedno nechapem, chlapi, ak vam tento bezsexovy stav tak vadi, preco to manzelkam nepoviete otvorene? otvorena diskusia? pozri, draha, chcem sex, potrebujem sex, bud s tym nieco urobime, alebo zbohom? preco si 25 rokov cusal?
preco @jurajko1979 zije 4 roky bez toho?
To ako v jednej domacnosti s manzelkou si neviete vydupat rozhovor? ziadne teraz sa o tom nebudeme bavit a podobne..... za tolke roky sa musel najst cas na uprimny rozhovor... ved ak nechce sex, stacia jej deti, tak nech, vyzivne platit budete..... a ona sa nemusi raz za mesiac premahat....
@oldman50plus mlcky si to toleroval tak dlho a potom sa Ti zrazu rozjasni, az ked si nasiel Milenku?

lavendea
20. dec 2014

@jurajko1979 teraz tu citam, ze ta dokonca poslala za inymi.... tak to ta asi ma uplne na haku.... co keby si jej povedal, ze ides, ale manzela jej navonok hrat nebudes..... mozno sa spamata... ak nie, nemas, co lutovat....

moonlight1210
21. dec 2014

@oldman50plus sice casto znies velmi filozoficky a uz nad vecou (aspon ohladom manzelkinej nevery), ale mne dost povrchne. prides mi ako motyl, co cvrkne o ten kvet mudrosti, hned o druhy. Ale dohromady nic z toho.
A ak bol tvoj pristup vzdy takyto povrchny, nemohlo to v manzelstve ani inak dopadnut.