icon

Som ženatý len na papieri. Ako ďalej?

jurajko1979
18. dec 2014

Som zenaty muz,lepsie povedane len na papieri.S manzelkou sme spolu 8 rokov,z toho 4 roky uz ani intimne nezijeme,sam si varim periem a vsetky taketo veci.Ako o muza sa o mna odmieta starat,lebo nema cas,lebo sa stara o deti.S detmi jej pomaham,chodim s nimi na vylety,k lekarovi,odprevadzam do skoly.Som s nou len kvoli tym detom,medzi nami nie su ziadne city nic,zijeme lepsie povedane obchadzame sa v jednom byte.A ja v poslednom case stale viac pocitujem ze mi chyba nieco viac ako zit len ako otec,svoje deti nadovsetko lubim,nechcem ich opustit,ale citim sa strasne sam.Ako by ste to vy riesili?Nejaka obnova vztahu je nerealna,ona je citovo velmi upeta len na deti a svoju matku.

mamulienka30
18. dec 2014

@jurajko1979 - a si si isty, ze ti ona uz pekne dlho nezahyba? Mne sa toto nezda, ze mlada, zdrava zena by sa az takto odstrihla 😖

zuzulik27
18. dec 2014

ja len tolko - pre deti je rozvod rodicov ta najhorsia vec ich v zivote !!! najprv riesit riesit a riesit a az potom aj to nemusi byt rozvod, odluka tiez existuje. a uvidi sa. ked sa veci zlepsia vratite sa k sebe, ak sa nezlepsia - tak snad ten rozvod.

tanapeta
18. dec 2014

@jahodka8 a ona nemusí prejaviť žiadne city? Ona ho nepotrebuje?? Veď aj ten chlap je predsa človek s citmi. Nechápem, že on len on aby chápal aby sa snažil. Žena ak sa stane matkou stále ostáva manželkou.
Mne nikdy nezavadzal manžel v spálni ani po pôrode. Mimochodom deti mali od samého začiatku svoju izbičku a tam spinkávali. A pendlovali sme v noci, raz on raz ja...záležalo ako išiel ráno do práce.

magnetka.f
18. dec 2014

Jurako, mas tu kopec nazorov, urob si ten vlastny zaver pls sam, nikto z nas Ti radit nemoze......, ale ak si fakt rozhodnuty, urob zasadny krok ak chces dat vztahu sancu, pochop, zena a muz prezivaju veci inak, kazdopadne, prajem Ti vela stastia a budem drzat palce, nech si stastny Ty aj Tvoja rodina.......a nezabudaj, vsetko je to len o Tebe a Tvojej zene, hlavne, nech netrpia deti

maaaria3
18. dec 2014

@jurajko1979 Ok, nech je citovo kde chce, ale ako raz žijete spolu v byte a z ľudského hladiska... čo si jej spravil, že ti ani neperie a nevarí... veď napriek vzťahu Vás dvoch, toto by fungovať mohlo a malo... aspoň na striedačku, raz varí perie ona, raz ty... veď ste rovnocenní... buchni si trošku po stole, príde mi, že ťa dostala presne tam, kam chcela, trošku sa tsm začni správať ako rovnocenný a vymedz si svoje potreby, zdá sa, že nemáš mať žiadne... ana si ťa neváži ani ako človeka? mi príde, že nie

maaaria3
18. dec 2014

@zuzulik27 toto nie je pravda... ja som mojich rodičov na kolenách prosila, aby sa rozviedli... riešia doteraz, len všetci okolo sú už nanervy....

zuzulik27
18. dec 2014

@maaaria3 ja som sa vyjadrovala k tejto situacii, urcite by som ju rozvodom neriesila - neslubovali si lasku v dobrom aj v zlom?
a kazda rodina je ina, tam kde su uz extremne pripady tak niet co riesit, to je jasne

akurat v dnesnej dobe manzelia aj jednoduche problemy riesia stylom - jednoduchsie zdupkat ako sa posnazit

maaaria3
18. dec 2014

@zuzulik27 tak jasné, tam, kde sa dá, treba riešiť... no práve tu mi to príde už mrtvé.... chýba snaha a chuť... žiadna úcta... myslím, že tu nie je do čoho investovať.... žena si muža neváži.... možno preto, že ho dostala sama do pozície, ktorá nie je veľmi príťažlivá, je to menejcenná rola... bez sebaucty...

kiki68
18. dec 2014

tak to uz je len na rozvod. A striedavu starostlivost potom o deti. Nic ine tam asi neprichadza do uvahy, ked ona nechce na vztahu pracovat. Deti budu iba zasterka. Lebo sice po porode su deti na prvom mieste,ale manzel tiez kdesi musi byt, ved ich splodil a ak sa snazi ich zabezpecit,venovat sa im,tak ho nemoze zena odsunut na posledne miesto....
mame 50% rozvodov,tak aka laska na veky...na dobu urcitu v niektorych pripadoch...ale nikto do toho nejde,ze to za rok skonci,ze... 😉

gretocka
18. dec 2014

@jurajko1979 z popisu ktory pises neviem co ocakavas? Chces aby sme ti odsuhlasili ze mozes ist za inou zenou? Alebo ta mame len polutovat ze to mas tazke?
Nechcem rypat, ale to co pises o postoji tvojej manzelky je bud totalne vysinutie jej mozgu alebo reakcia na nejake tvoje spravanie a postoje.... mozno by bolo zaujimave poznat aj jej pohlad na vasu situaciu a vas vztah.
Je samozrejme ze ked sa narodi male dieta, zivot rodiny sa otoci a na isty cas je dieta zdanlivo naozaj na prvom mieste pred manzelom.
Ale ak je vztah medzi manzelmi v poriadku, je to len prechodne obdobie....
U vas evidentne musel byt nejaky problem aj pred tym, alebo tvojej manzelke naozaj preplo po porode zrazu?
Mozno trochu pokory a hladat riesenie ako mozes vasmu vztahu pomoct - ak teda chces. Ak nie, tak nepotrebujes nasu radu ani lizanie ran....

bonaqa2013
18. dec 2014

@jurajko1979 keď ti povedala že sa jej hnusíš, tak potom asi nie je už o čom. Mňa osobne by takáto odpoveď urazila. Možno by som sa snažila ešte dozvedieť čo bolo spúšťačom že to došlo do takéhoto stavu...

monca1982
18. dec 2014

@jurajko1979 A nemala problém práve s tým? Že si ju nechal doma samu prvé tri mesiace a ani si neposlal peniaze, kým si o ne nepovedala? Dohodli ste sa, že pôjdeš von na dlhší čas v období, ktoré pre ňu mohlo byť ťažké? Alebo si jej to iba oznámil ako hotovú vec? Vieš, nečuduj sa, že teraz všetko rieši s matkou, keď ty si to s ňou neriešil.

A to spoločné spávanie, o nič si neprišiel. Môj muž zo spálne odišiel dobrovoľne, lebo sa nevyspal.

nasta55
18. dec 2014

@jurajko1979 rozvod a hladaj vlastne stastie, deticky mozu byt s tebou aj ked s nou nebudes, takto sa zit urcite neda.

lauricka
18. dec 2014

@zuzulik27 napodobne, ja sama so povzbudzovala mamu k rozvodu a to som mala 12 rokov a vobec si nemyslim, ze to bolo zle rozhodnutie. Nehadz vsetky deti do jedneho vreca. Deti nie su hluche, ani slepe, ani sproste. Niekedy je pre ne ovela horsie, ked rodicia zostavaju v zle fungujucom vztahu a po case uz su z toho vsetci komplet na nervy.

magnetka.f
18. dec 2014

ok, riesia sa tu veci ako rozvod atd, ale mna by zaujimalo, ked si uz sem prispel, citis, sa tak strasne zle a frustrovane, budete mat Vianoce? teda, kto sa stara o veceru, darceky o buducu stredu???? ......, ja odpoved nepotrebujem, sam si mas odpovedat na par veci a neboj sa, nie som zo ziadnej sekty,ktora chce zabranit rozvodu ( len mi to pride jednoduche, riesit problemy rozvodom....), len si myslim, ze nikto z nas nema riesit Tvoj vztah,to musis jedine sam....., ale rozvod je podla mna uplne krajne riesenie, lenze dnes sa ludia rozvadzaju pre hovadiny, zvas si sam, co chces, kazdopadne, ak spolu planujete Vianoce, asi to nie je take hot, ze????-🙂

jano8
18. dec 2014

Nie si zenaty len na papieri, mate deti a to je zavazok na cely zivot. Kvoli nim by som sa snazil manzelstvo zachranit. Oni trpia a budu trpiet viac ako ty. (Suhlasim s prispevkami, ktore tu su o pocitoch deti pocas rozvodu a v nefungujucom vztahu.) A nedokazu s tym nic urobit. Takze par rad pre pripad, ze sa rozhodnes vztah zachranit.
1. Skus svojej zene odpustit. Tie slova, ktore citujes posobia zranujuco a kazdeho by zasiahli. Hovori sa mylit sa je ludske, odpustat bozske. Skus byt chvilu bohom a odpustit jej to.
2. Ak to dokazes, caka ta dalsia tazka uloha. Akokolvek ti sucasna situacia pripada tazka, riesenie z nej je to, ze budes robit pre zenu a rodinu este viac ako doteraz.
- O svojich chybach nic nepises, len o zeninych. Ak je nieco, co ti ona dlhodobo vycita, skus jej spravit po voli. Cokolvek to je - prestat fajcit, vysedavat pri pocitaci, ...
- Skus ju odbremenit este viac od "jej" prace. Viac pomahaj v domacnosti a s detmi.
- Skus najst spolocnu aktivitu, ktora by vas oboch bavila. Alebo ak taka aktivita je, rozvijat ju a pestovat. Najlepsie ak zaujme celu rodinu. Vylety s rodinou, dovolenka, detske filmy, ...
Pocas tejto snahy si asi casto vzdychnes a povies, ze zo zivota nic nemas. Ale robis to kvoli detom.
Po case by to malo priniest ovocie. Mozno nie hned to, co ocakavas, ale aspon drobne gesta z jej strany. Ak si nechal vztah dospiet az sem a 4 roky neriesil, zlepsenie takisto nepride hned. Netvrdim, ze to bude trvat znovu 4 roky, ale kludne to mozu byt dlhe tyzdne az mesiace.

Co sa tyka jej vztahu s matkou, zavisi od toho aky je. Ci je harmonicky, alebo ci aj tam ma tvoja zena nejake konflikty. Ak je harmonicky, nezostava ti nic ine, ako ho respektovat. Zeny maju zvycajne silnejsi vztah s matkou ako muzi, lebo ako zeny maju viac spolocneho. Ak ma aj s matkou nejake vacsie konflikty, mozes jej mozno pomoct. A to tak, ze jej popises, ako sa vyvijal tvoj vztah s tvojou matkou. Ak ste mali nejake konflikty, ako ste ich prekonali. Ak svoj vztah s matkou povazujes momentale za dobry a primerany, tak jej mozes povedat, ako ste k nemu dospeli. Pomoze jej to ujasnit si ulohu jej matky v jej dalsom zivote.

magnetka.f
18. dec 2014

Jano, klouk dole, viac nepoviem...., Jurajko, prajem krasne Viaoc, ja viem,ze to zvladnete a p.s. na svokru sa vykasli........., viem o com hovorim, trvalo dlhsie, ale jo done-🙂

dendy1
19. dec 2014

@jano8 su určite muž??? ....že ja som takého nestretla.....☹

velkacica
19. dec 2014

otcom si, ale dbaj aj na svoje mužské potreby! Ak nenájdeš/nedostaneš doma, hľadaj iné možnosti. Nestrácaj čas kvôli deťom, a vôbec už nie kvôli ropuche, čo "obchádzaš" doma.

alla24
19. dec 2014

nemyslim si ze deti trpia len rozvodom samotnym. su vnimave a citia aj ked je otec doma ale nefunguje to a ak to trva roky tak to vezmu ako "normalne" a nakoniec aj oni sa budu takto spravat k svojmu partnerovi v buducnosti... no ak nastane rozvod a rodicia sa vedia dohodnut a je tam aj slusna komunikacia tak to moze byt aj lepsie ako je to teraz. vela veci treba zvazit ale rozhodne len koli detom by som v takomto zvazku nebola...
Na vsetko treba dvoch ludi aj na obnovu vztahu. snazit by sa mali obaja. podla mna velky vyznam nebude mat snaha jedneho ked ten druhy to bude odmietat...

nuvaring
19. dec 2014

milý muž (ak si muž) tu nie je čo zachraňovať, už dááávno ste každý "na druhom brehu"....môžte spolu fungovať ako rodičia, kamárati alebo spolubývajúci, ale to je všetko.....svoje intím. potreby príp. iný vzťah nájdeš iba vonku, stereotyp a manželstvo ubíja a to čo píšeš ako problém, bolo presne u nás úplne do bodky. rozviedli sme sa, ale naďalej bývame spolu, s tým, že sa v poho tolerujeme, ale každý má svoj vzťah už inde a všetci sme spokojní. 😎 škoda, že to trvalo toľko rokov, aby som pochopila, že len rozvod ma urobí šťastnejšou a vyrovnanejšou ženou a tiež matkou. 😎

mysicka36
19. dec 2014

Bože to neviete že sú aj ženské ktoré chlapov proste nechcú a pre život nepotrebujú, ale deti chcú. Táto krava ale využíva ešte aj to že juraj jej dáva peniaze.

Mám kamarátku, ktorá v mladosti velmi chcela deti ale každý chlap jej vadil len čo spolu začali žiť. Nakoniec cielene s jedným po pár mesiacoch otehotnela a nič mu nepovedala a rozišla sa s ním. Ani mu nepriznala otcovstvo. Doteraz je s cérkou 15r. sama spokojná. Mne to je síce divné že obrala céru vedome o otca. No zase ak by ho mala roky ignorovať a tváriť sa, že takto je to OK Ľudia su rôzni.... 😖

inguna
19. dec 2014

treba ešte jeden papier - rozvodový rozsudok a dohodnúť sa so ženou na striedavej starostlivosti, a to budeš mať aj deti a nemusíte si platiť výživné.

nasta55
19. dec 2014

@jano8 pise ze to je nezvratne 🙂 vsetko si robi sam od A az po Z. Podla mna tam chyba ta prava laska. Vsak skus si to s nim vymenit asi by ta smiech presiel. Koli detom zit to co je za hovadinu, potom ju ma podvadzat a hrat sa na super rodinku? co viem tak lepsi a putavejsi vztah je syn a matka. A nieje dobre ked je naputana na matku, ja si to neviem predstavit keby som ja mala byt este mamkin cicik. Neviem ako ona sa vyhovara len na deti aby s nim nemusela byt a ze sa jej hnusi a ma ist za inymi, vsak nech ide, mozno spozna konecne co je to prava laska. Prajem mu to, lebo zit s takou zenou tak si urobim slucku alebo odidem 🙂

nasta55
19. dec 2014

@inguna striedavu starostlivost by som ani za pana nechcela, chudence deti potom nevedia ani kam patria.

hudecka9
19. dec 2014
Používateľ hudecka9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hudecka9.

striedavu starostlivost by mozno zvladli vacsie deti ktore si to vsetko uvedomuju ale urcite nie malinke ktore su zvyknute byt iba s mamou. starat o deti sa da aj po rozvede pokial sa dvaja vedia dohodnut da sa vsetko vidim to na kamaratke s ex vychadzaju lepsie ako pocas manzelstva normalne sa rozpravaju ked chce on malu tak zavola a dohodnu sa a tak isto ked potrebuje ona aby si ju zobral zo skolky tak ju vezme vsetko je len o komunikacii

mariamayi
19. dec 2014

@jurajko1979 Ponuknem Ti realnu moznost ako zachranit manzelstvo..skusenosti parov a svedectva hovoria za vsetko ..Manzelske pary po rokoch odlucenia sa k sebe spät vratili ...Skutocne, ak sa pre to rozhodnes a podari sa Ti tam dotiahnut este stale manzelku ..vydrzte do konca (od piatku vecera do nedele obeda) ...verim tomu, ze Vas vztah sa zmeni a naberie druhy dych, novy zivot do vztahu ...Neolutujes - Neolutujete ...pozri a nevahaj ... Ide o Kurz Rut pre manzelov v centre Sigord pri Presove ...Nemas co stratit, len vela ziskat ..Stoji to zato!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.centrumsigord.sk/

bbroskynka
19. dec 2014

A doteraz si spal? Riešiť si mal začať dávno, nie keď je už neskoro.

lerinka
19. dec 2014

Ak je to tak ako popisuješ nechápem čo si za chlapa, keď si ešte tam....8 rokov?? a 4 bez intímností? zjavne si nenapísal celú pravdu...to ťa nemôže štvať len "v poslednom čase" už dávno ste mali byť od seba, lebo aj čas ukázal, že nie ste schopní byť spolu. Pohodlnosť?
Píšeš, že sa obchádzate v byte bez citu...tak potom prečo by sa mala o teba starať ako "o muža", chceš sex bez lásky? Kvôli deťom to nie je, že si ešte tam...uvedom si, že deti majú svoj život a prežijú ho podľa seba....alebo chceš nech si berú z Teba vzor a majú živoriť ako Ty? Deti budú silnejšie ako Ty. Máš len jeden jediný život a roky Ti plynú!
A čo znamená "sám si varím, periem" to akože oddeľuješ svoje veci a svoje jedlo? a ona si tiež sama varí a perie....asi nie keď jej dávaš peniaze...na nákupy....a čo vlastne robí ona, keď Ty sa tak staráš? proste neverím.....ale ak si chcel virtuálne poťlapkanie po pleci od báb tak sa ti to sčasti podarilo....a neber to, že takto reagujem, lebo to napísal muž, ani príbehom báb neverím vždy doslovne, každý si to svoje "prikrášli", možno nechtiac v návale emócií...a nenapíše celú pravdu.

natalym
19. dec 2014

To by aj mňa zaujímalo.