icon

Som zlá a sebecká?

24. jan 2021

Čaute baby, veľmi ma trápi jedna vec. Ide o to, že u nás bola manželova sestra s dcérou (1rok). Ja som rada, keď prídu na návštevu, ale dosť mi vadí, keď sú u nás dlho. Sú až z východu, takže k nám na západ je to štreka. Beriem, že u nás prespia cez víkend, ale ja chodím do práce, pracujem ako opatrovateľka, mám dosť náročnú prácu a vstávam o 4.00 ráno. Dosť ma zaráža, že mužovej sestre to asi nedochádza, že sa potrebujem vyspať do práce. Bývame totiž v malom byte, jednoizbovom. Teda keď prídu tak spíme všetci štyria v jednej izbe. Malá v noci, pochopiteľne, plače s budí sa a ja som unavená a nevyspaná do práce, navyše som nervózna a priznávam, že aj veľmi nahnevaná. Ale možno som len sebecká a netolerantná?!

danielinaa
24. jan 2021

@elizabet173 ked je niekto tak drzy ze sa nasackuje do jednoizbaku, nejake opatrenia o zakaze vychadzsnia je pre taku osobu no problem. 🙂 Lebo nema chrbtovu kost alebo je trochu pomalsia. Ale aj keby bola len pomalsia, aj na takych treba niekedy bez obalu vybalit, lebo im to nikdy nedojde.Nemusi ist o vymyslenu temu.

autor
24. jan 2021

@elizabet173 Nemusíš veriť, tak si skrátka odmysli, že je doba koronová. Len tá situácia je rovnaká.

autor
24. jan 2021

@elizabet173 A predstav si, že malé dieťa cez deň spí, takže švagriná je s malou v izbe a ja s mužom sme v kuchyni a sedíme na stoličkách.

danielinaa
24. jan 2021

@elizabet173 to je typicky konikovske 9 z 10 prispevkov povazovat za vymyslene. A hoc je zakaz vychadzania, u nas su natrieskane auta vsetkych znaciek od Blavy, cez Trnavu, Senec, Prievidza.... atd, obchod je ich plny, ulica je ich plna, priroda plna, byvame 300 km od Blavy... takze ludia nariadenia porusuju a neurobime s tym nic.

sovica
24. jan 2021

Ak je to v tomto "covid" čase, tak by som im normálne povedala, že ako opatrovateľka sa musíte správať zodpovedne a opatrne, aby ste náhodou nenakazili Vašich klientov. Čiže žiadne návštevy.
Ináč, mali by ste byť viac asertívna. Ako sa k tomu stavia Váš manžel? Povedali ste mu, že kým ste v jednoizbáku a nemáte žiadnu hosťovskú izbu, tak nie je vhodné, aby k vám chodil niekto prespávať na dlhšiu dobu? Samozrejme, že potrebujete svoj pokoj, potrebujete po práci zresetovať, poriadne sa vyspať atď. Je to jeho sestra a v rámci dobrých rodinných vzťahov by to mal vyriešiť on.
My máme doma pravidlo, že všetko čo sa dá vyriešiť v rámci slušnosti a korektne, si odkomunikujeme sami. Ak sú veci (konflikt), ktorý je ťažko odkomunikovať tak, aby sa niekto neurazil, tak si veci s manželom najprv odkomunikujeme medzi sebou a ja si následne riešim veci so svojou rodinou a manžel tiež so svojou. Funguje to výborne.

katus226
24. jan 2021

v tejto dobe pouzivam na vsetko univerzalnu vyhovorku - lebo korona. povedzte ze ste boli s niekym nakazenym alebo vam test vysiel pozitivny a ze ste v karantene. bodka. odkazat na hotely.

danica2711
24. jan 2021

pokiaľ ja viem, súdy o striedavej starostlivosti uvažujú až od 3 rokov dieťaťa... a tu ročné dieťa v striedavej starostlivosti cez celú republiku... prepáč, ale traja natvrdlí dospelí ľudia, ktorí sa radšej tlačia ako Ťapákovci v jednej izbe, než by otvorili ústa...chcela by som byť ústretová a chápavá, ale zopár vecí tu ale že hooodne nesedí

autor
24. jan 2021

@sovica Tak nám robia testy, ale aj tak. Manžel je rád, keď príde, ale dáva za pravdu mne. Nechce pokaziť vzťahy, kedysi sa spolu nerozprávali, nekomunikovali a tak mám dojem, že to chce dohnať aj za cenu tohoto.

maminkasisa
24. jan 2021

@elizabet173 vobec si nemusi vymyslat, poznam ludi, ktori sa aj teraz navstevuju cez okresy, to by si sa divila kolko ch je....

h2
24. jan 2021

Takže ak dobre chápem, toto sa stalo dávnejšie a teraz chce zase takto prísť? No tak to je ľahká pomoc: "Neprijímame návštevy, je lockdown. Platí zákaz stretávania ľudí z iných domácností. Pracujem, ako opatrovateľka, nechcem nikoho ohroziť." Na toto sa nemôže uraziť.

mata1001
24. jan 2021

Povedz .muzovi ze bud pridu len na navstevu t.j. na kavu a kolac a vecer odidu, alebo odchadzas z bytu na cas ktory budu u vas...nech to vyriesi on, je to jeho sestra...

autor
24. jan 2021

@h2 No naposledy pred tromi týždňami. A muž jej na to nič nepovie, lebo si ju nechce rozhádať. A ešte sa čuduje a pýta sa ma, že čo mi je. No čo asi, keď som sedela v kuchyni na stoličke a nemala som štyri dni žiaden priestor pre seba. Všetko sa prispôsobovalo malej.

autor
24. jan 2021

@mata1001 To som naposledy chcela urobiť, ísť do hotela. Bola som fakt unavená a potrebovala som sa vyspať.

elizabet173
24. jan 2021

@danielinaa to je take konikovske. Chces mi povedat, ze niekto schvali streliedavu starostlivost rocnemu dietatu s tym, ze ho budu vlacit z vychodu do BA

autor
24. jan 2021

@elizabet173 Ale ona má trvalý bydlisko v Bratislave. Takže mohla sa presťahovať, aspoň tak nejak jej to vraj povedali. A píšem, že si teda odmysli Corona dobu, rieš len tú situáciu.

h2
24. jan 2021

No, ja som bývala v jednoizbovom byte 15 rokov a neviem si predstaviť, že by u mňa prespávala návšteva. Možno by som to raz za rok zniesla na jednu-dve noci. Ale po troch týždňoch zas? No to určite nie!

mata1001
24. jan 2021

Tak mu to povedz tak ako som pisala...
Keby prisli v piatok a odidu v sobotu, ok, clovek vydrzi, ale aby tam boli dlhsie a este aby ste sedeli v kuchyni, pocas spanku dietata....no dovi dopo...

h2
24. jan 2021

A nemôže prespať tam, kde má trvalé bydlisko? Kde to je? U rodičov? Alebo u exmanžela?

elizabet173
24. jan 2021

@maminkasisa ja tiez poznam ludi, ktori nemali problem prist s pol rocnym dietatom na navstevu k nam do dvojizboveho bytu, bez toho, aby nam popredu oznamili, ze u nas prespia jednu noc. My sme mali tiez polrocne dieta. Jasne, nevyhodila som ich. Len ked sa druhy krat spytali, ci mozu prist, tak som povedala nie. A nic som nevysvetlovala. Toto chapem, ale vies mi vysvetlit tu striedavu pre rocne dieta? Vlacit ho ako maca?

danielinaa
24. jan 2021

@elizabet173 keby si citala pozorne a nerypala, zistila by si ze ma trvaly pobyt napisany v BA. Citat necitas poriadne, ale rypanie ti ide.

autor
24. jan 2021

@h2 Švagriná má byt v Bratislave, ale dala ho do prenájmu.

oli18
24. jan 2021

@danielinaa uz len to, ze sa navstevujete v rodine cez niekolko okresov je des. To uz ozaj nikto nedodrziava vladne nariadenia? Ja sedim doma, vnucata cez dve ulice si nedovolim navstivit, ani oni mna a tu si niekto cestuje len tak hala bala, vsak? 5 rocny vnucik sa pytal mamy, ze ci maju koronu, ze nemozu ist k babke. A este nejaka hlupana s rocnym deckom cestuje z vychodu na zapad. Chory narod.

maminkasisa
24. jan 2021

@elizabet173 toto asi nepatrilo mne, ja som pisala, ze poznam ludi ktorym zakaz vychadzania nic nehovori a kludne sa navstevuju

deti95060810
24. jan 2021

tvoja švagriná asi vôbec nepozná príslovie ČO AKÝ HOSŤ, NA TRETÍ DEŇ HO DOSŤ....
je to dosť pravdivé, všetkého veľa škodí....😉

danielinaa
24. jan 2021

@oli18 neodsudzuj ked nevies. Nariadenia dodrziavame poctivo. Poctivejsie nez ktokolvek iny. Ja ani do obchodu nejdem inde ked ho nemam najblizsie. Pisala som ze sa takto navstivime par krat do roka a nie ze sa navstevujeme teraz. Nenavstevujeme. A to co robi autorkyna svagrina, je riadne cez ciaru.

jankapepe
24. jan 2021

Mňa by zaujímalo či si jej aj niečo normálne nahlas povedala? Alebo si len myslíš a čakáš že jej zapne?

autor
24. jan 2021

@jankapepe Nepovedala som jej to, ja som čakala, že to snáď sama pochopí.

elizabet173
24. jan 2021

@maminkasisa sorry 🙂

jenny224
24. jan 2021

Tak teda na želanie autorky, bez ohľadu na covid a zákazy, čisto situačne: ak im to po pár razoch nedošlo, tak ťa nemusí zarážať, že v tomto "nemyslení" pokračujú. Nie, nikdy im to nedôjde. Treba slušne, ale rázne oznámiť, že je to dosť nevhodné vzhľadom na všetky okolnosti, malý byt, dieťa, tvoje zamestnanie. Nech si to nevysvetluju ako prerušenie kontaktu, ale racionalnejsie podmienky pre zdravé prežitie návštevy.

elizabet173
24. jan 2021

@danielinaa trvaly pobyt ma v BA, ale rocne dieta v pohode vlaci z vychodu na zapad...