Som zlá matka, keď uvažujem o tom, že odídem?
Ahojte, mám za sebou náročné mesiace a cítim, že potrebujem niekde vypustiť paru, možno nájsť pochopenie, možno len získať iný pohľad...
Mám troch synov, najmladší má 9. Vždy som sa snažila byť „tá dobrá mama“ – stíhať domácnosť, školu, krúžky, návštevy, prázdniny... Ale posledný rok akoby zo mňa všetko vyprchalo. Manželstvo už roky nefunguje, komunikujeme len o praktických veciach, často cez mobil, hoci bývame pod jednou strechou. Nevládzem sa stále prispôsobovať, byť v pohotovosti, zatínať zuby. Nie som šťastná. A už ani moje deti nevyzerajú, že by boli.
A teraz to príde: uvažujem, že odídem. Nie nadlho. Sama. Aspoň na pár týždňov, do zahraničia, kde mám známych. Dýchať. Spať. Ticho. Chcem nájsť samu seba, ale mám pocit, že sa na mňa všetci pozerajú, akoby som bola zradca. Ako môžem „nechať“ deti? Ako môžem dovoliť, aby ich otec bol ten, kto sa o nich stará? Lenže ja už nemám z čoho nalievať. Cítim, že ak niečo nespravím, odíde zo mňa úplne všetko.
Máte niektorá skúsenosť s podobným zlomovým bodom? Urobila som už v hlave niečo neodpustiteľné?
Tí, ktorí radíte odchod matky, beriete do úvahy aj to ako to budú vnímať a cítiť jej deti? Ako ich to môže poznačiť a zraniť? Je predsa iné, keď si má mama väčších detí potrebu vyčleniť si čas pre seba vo forme voľného času a iné, keď mama po tom ako deti vnímajú a trpia nefungujúcim vzťahom rodičov, jednoducho na neurčitý čas - niekoľko týždňov ... všetko opustí a odíde, nemyslíte? A autorke - chápem že chceš odstup, ale od problémov sa nedá odísť, skús riešiť manželstvo, skús riešiť svoj vnútorný svet, nájsť si denne čas a priestor pre seba, ktorý využiješ na regeneráciu vnútorných síl ... ak je potrebné tak terapeuta, poradenstvo, sú aj veľmi prínosné online terapie, kurzy, poradcovia, využi spôsoby ako sa vnútorne pohnúť ďalej 😉
Tí, ktorí radíte odchod matky, beriete do úvahy aj to ako to budú vnímať a cítiť jej deti? Ako ich to môže poznačiť a zraniť? Je predsa iné, keď si má mama väčších detí potrebu vyčleniť si čas pre seba vo forme voľného času a iné, keď mama po tom ako deti vnímajú a trpia nefungujúcim vzťahom rodičov, jednoducho na neurčitý čas - niekoľko týždňov ... všetko opustí a odíde, nemyslíte? A autorke - chápem že chceš odstup, ale od problémov sa nedá odísť, skús riešiť manželstvo, skús riešiť svoj vnútorný svet, nájsť si denne čas a priestor pre seba, ktorý využiješ na regeneráciu vnútorných síl ... ak je potrebné tak terapeuta, poradenstvo, sú aj veľmi prínosné online terapie, kurzy, poradcovia, využi spôsoby ako sa vnútorne pohnúť ďalej 😉
@belasy_motylik a kde je ona samotná?
@belasy_motylik a kde je ona samotná?
@lion777 je dopísaná správa vyššie, neodoslalo mi ju celú, tak som ju dopísala dodatočne.
Tak ja by som uvažovala reálne...uteciem, nejaké 2 dní budem v eufórii a potom začnem riešiť v hlave, čo robia deti,neplacu, nie je im smutno atď. A jasne ze budeš za najväčšieho sebca a niektori Ti to budí otrepavat o hlavu pri každej príležitosti. Skúsila by som hľadať iné možnosti úteku, napr. ze lekat Ti "prikaze" ísť do kúpeľov, alebo sa daj na PN q aspoň cez deň zrelaxuj
@gaba029 silou mocou potrebuješ byt zaujímavá ci ako? Tehotenské hormóny sú sviňa 🐕🤣
@slavka1988 veru vidno, že tebe ešte nejaké ostali😅
Päť strán textu, autorka sa už neozvala a napriek rôznym názorom, tu ma najprícetnejsi názor anjelicek26 na prvej strane, ktorá dostala 83 lajkov.
Koľko je pár týždňov? 2-3 alebo pár mesiacov?
Autorka, ako si sa rozhodla?

@slavka1988 😅daj sa do kľudu, lebo si deti pôjdu nakoniec od teba oddýchnuť
@gaba029 silou mocou potrebuješ byt zaujímavá ci ako? Tehotenské hormóny sú sviňa 🐕🤣