icon

Som zlomený človek

2. aug 2022

Tazko sa o tom rozprava, ani neviem ako zacat.
Mala som vzdy dobry zivot, dobra rodina, skola, zamestnanie, financna situacia, partner, svadba, byvanie, kamarati, lepsia kariera, cestovanie a pod. Potom sme si povedali ze skusime dieta. Podarilo sa velmi rychlo. Nechapala som tie zufale zeny na koniku co fotia testy z piatich uhlov ci je tam nieco alebo nie. Poviem vam ze uz chapem. Som taka ista. To prve tehotenstvo nakoniec nedopadlo dobre, vyzera ze pochybili lekari. Je to rok dozadu a ja som totalne mimo. Mam dojem ze sa mi vaetko zrutilo. Chvilu su dni kedy bojujem, potom su dni kedy nic nerobim, vsade bordel.
Mala som aj nejake terapie, tie ma vytiahli z najhorsieho. Teraz slm na bode mrazu. Dokonca 2 mesiace dozadu uz aj bol pozitivny test ale dostala som kramy tak ani to nevyslo.
Som zlomeny a nestastny clovek. Kto by ma poznal 2 roky dozadu by neveril. Myslite ze moze byt clovek este stastny? Ako?

Strana
z3
miankass
2. aug 2022

Ahoj,uprimne ti chcem napisat ze je mi to velmi luto co sa ti udialo. :( ale ak chcete rodinku skuste sa stale snazit,aj po tom vsetkom , pri najhorsiom najst nejakeho dobreho dr. A vyriesit to snim ci nieje niejaky problem alebo nieco. S tvojho textu som pochopila ze si nestastna z toho. Tak myslim ze snazit sa stale , najst toho dobreho dr. A raz to vyjde drzim palce. Prepac ak moja odpoved nebola taka aku si cakala. :(

maminkadeticiek
2. aug 2022

Trochubyo prehanas podla mna,alebo si len extremne citlivy az labilny clovek.Mnohe sme si tu presli viacerymi potratmi,odplakali sme si to,odsmutili,ale sli sme dalej.Ze donosis dieta nie je vacsia sanca ako 50%.Fakt.Smutok po potrate je normalny a zdravy.Byt zlomeny clovek uz normalne nie je.

autor
2. aug 2022

@maminkadeticiek aby som uviedla na pravu mieru. V mojom pripade neslo o potrat. My mame zial hrobcek. Je mi to zatazko. Lekari pohnojili porod.

miankass
2. aug 2022

@maminkadeticiek bola potrebna tato sprava? , nepytala sa na to. Zbytocne viac trapit cloveka, mozno potrebuje len pochopenie polutovanie. Netreba hned takto pisat.. to cloveka zaboli. Ked je v tazkej situacii.

autor
2. aug 2022

@maminkadeticiek a co na tom nie je normalne? Ked ma clovek vsetko a zrazu ma pocit ze o vsetko prisiel. Mozno je problem ze som nikdy ziadne vacsie sklamanie v zivote nezazila, o to viac tato situacia boli

miankass
2. aug 2022

@autorka ja tomu plne chapem :( uprimnu sustrast. Nezastavujte sa nad takymyto komentarmi.

autor
2. aug 2022

@miankass dakujem za pochopenie 🍀🫶

miankass
2. aug 2022

🤍🙏 sucitim s vami. Verim ze sa s toho dostanete co najskor a co najskor pride vas vytuzeny anjelik 🥰 a budete stastna rodinka.

yoxinka
2. aug 2022

@maminkadeticiek
Súdiac podľa tvojho nicku už nejaké deti máš … tak ja by som tak povedala, že ty si extrémne necitlivý človek, napísať hentakú správu takto zožialenej žene. @autorka neviem ti nijako poradiť. Prežila som potrat a bolo to hrozné obdobie, neviem si predstaviť pochovávať novorodenca, je mi to veľmi ľúto a držím ti prsty, aby sa vám podarilo mať dieťatko.

maminkadeticiek
2. aug 2022

Tak prepac.Neuvedomila som ai ze to dopadlo az tak bolestne.Ospravedlnujem sa.

luccija
2. aug 2022

Pravdaze mozes byt stastna a aj budes.Urcite budes mat dieta na terapie by som chodila aj dalej.Drzim Ti velmi palce

emily_666
2. aug 2022

Smutok je prirodzeny, zial stavaju sa aj taketo veci.
Hlavu hore... bude lepsie
Neprestavaj s terapiami, ak pomahaju.
Za mna, skus sa tesit aj z malickosti, napriklad si uvedomovat zapad, vychod slnka, kvetinku v trave, chutneho psika v parku, krasnu farbu siat vo vyklade... cokolvek
Napln si takymito malymi drobnostami dusicku...ja ked mam debilne dni, mne to velmi pomaha

asia83
2. aug 2022

Vy ste taká hrdá osoba, chýbala vám pokora. Takže viete, prečo sa to deje. Aby ste tú pokoru našli. Ešte vám ku tomu chýba posledný krok. To dieťa mať budete, tam to bolo čisto o tom, pokoriť vás, aby ste sa stali lepším človekom. Držte sa.

zdenka11081983
2. aug 2022

@asia83 ejha a vy ste co za strigu neempaticku, že ste toto vyvestila?? Autorka veľa síl, po smutnom období príde obdobie šťastné .. myslím na Teba.

momoftwo
2. aug 2022

@asia83 chybala jej pokora preto jej malo umriet dieta? Omg niektori ludia by si mali poriadnu plesnut po papuli skor nez z nej nieco vypustia. A kto si ze sudis ze nemala pokoru? Zato ze mala dobry zivot sa previnila? Je mi vazne zle.
@autorka urcite pokracuj v terapiach, vyplac sa ked citis..a tak ako ti tu niekto pisal skus sa zacat tesit z malickosti..tie male radosti ti rozziaria den..nefocusuj sa tak nato, vacsinou sa babatko podari vtedy ked sa tak netlaci na pilu..ked je zena vnutorne v poriadku, potom sa podari aj babatko. Chod s partnerom na dovolenku venujte sa jeden druhemu, prides na ine myslienky… Urcite to tak bude, ked sa vam uz raz podarilo podari sa zas.. aj ked to zial nevyslo..drzim palce🙏

emily_666
2. aug 2022

@asia83 trosku cez ciaru

janinah
2. aug 2022

Je dobré.ze otehotnieť aj donosit dokážeš.takze už len počkať na správnu chvíľu.Ja verím.ze Boh presne vie kedy nám má deti poslať a ty si momentálne na to ešte slabá asi.Takze skús sa upnut na niečo čo ti prinesie radosť.pokoj.co ťa posilní.pozdvihne ...sama by si mala cítiť čo by to mohlo byť...iná práca.pomoc iným ľuďom.charita.cestovanie.zahradkarcenie.priroda...ak treba zober si neplatené voľno a odíď z terajšieho prostredia...veriaca asi nie si.to by som trochu aj iné napísala.ale skús čo píšem porozmýšľať.

zuzuliatko18
2. aug 2022

Viem, cim prechadza clovek po pohrebe vlastneh o dietata, presli sme si tym pred vyse rokom. Velmi ma mrzi tvoja strata. A neporadim co pomaha, Este som na to celkom neprisla. Snazim sa prezit kazdy den. Hladat v kazdom dni nieco pekne, co potesi. Nezivit hnev. Neriesit kto za co.mohol, co Malo byt inak..to vediet.len do hlbsej depresie. Ja verim, ze aj ku nam este babatko pride, len sa my musime dat dokopy.
Drzim palce velmi.

bashawelle
2. aug 2022

@emily_666 no myslím, že nie trosku. To už je tak ďaleko za čiarou, že na ňu už ani nedovidí.

1gabriela13
2. aug 2022

Príde to vtedy keď to budeš najmenej čakať. A ja ti držím palce nech je to čím skôr 🙏

marca12
2. aug 2022

Ani my nemame deti okolnosti nejdem rozoberat,ale tiez si myslim,ze uz nikdy nebudem tak naozaj stastna,tesit sa z malickosti a tesit sa zo zitia. A to aom velmi pragmaticky clovek,nelutujem sa,vzdy myslim na ine dobre veci v zivote a predsa mam niekedy pocit na zblaznenie. Neviem si predstavit,co musi vo vnutri prezivat zena,ktora extremne tuzi po detom a nevie to prijat. Musis sa snazit nastavit na to,ze si ides zit zivot,ci s detmi alebo bez nich,musis najst stastie v niecom inom. Nezufat,neopustat sa,upriamit pozornost na nieco ine. Najhorsie obdobie pre mna osobne je leto. Vsade rodiny s detmi,kazdy len deti riesi. Uz len mesiac prezit a bude lepsie.

liv1
2. aug 2022

@asia83 akoze ty si cista krava. A blahozelam ti, prave som za svojich vyse 12 rokov “tu”, porusila pravidlo nenadavok len druhy krat…

Autorka. V prvom rade je mi nesmiene luto, co sa ti/vam stalo. Clovek moze mat akekolvek stastie v zivote, su situacie, a tato rozhodne patri medzi ne, ktore cloveka vedia zlomit. Navyse situacia, ze sa dietatko nejaku dobu nedari tomu nepomaha. Ako dcera psychologa ti poradim pravidelnu terapiu. Nie ze ist raz, dva krat, tri krat. Ale pravidelne. A postupne zacat na sebe makat. Zacat napriklad cvicit, zacat robit veci co ta volakedy bavili, mozno aj nasilu. Potrebujes nutne svoju hlavu zamestnat niecim inym, ako neustali myslienkami na dieta. Usiel mi tento komentar a nechcem to mazat, takze dopisem ti v dalsom komentari.

liv1
2. aug 2022

Malo byt neustalymi myslienkami. Su niektore vyborne programy aj prednasky suvisiace a depresiou, ako z nej von, su aj dobri homeopati, je viac moznosti. Mojej sesternici jedna pomohla k otehotneniu, ked jej lekari tvrdili ze to uz nepojde, lebo ma anovulacny cyklus atd. Ten bordel a unava a nechut nieco robit su priznaky depresie. Nie je nutne aby si hned na nu brala lieky, ale je treba s tym pracovat, aby si sa nedostala este do horsieho stavu zbytocne. Dokazes prezit stastny zivot aj napriek tejto udalosti, urcite sa ti dokaze vratit ta chut do zivota, aku si mala predtym. A ak sa ti to podari este bez dietatka, budes o to silnejsia. Skus sa vzchopit a urobit zo seba este silnejsieho cloveka ako si bola predtym. A ked sa vam babo podarilo vtedy, podari sa vam urcite znova a budete stastna rodinka. Zelam ti to z celeho ❤️

rooberta
2. aug 2022

Ja neviem co napisat iba, ze ti posielam objatie, bude zas dobre, uvidis…

mimi3008
2. aug 2022

@asia83 ty kokso, tak toto nie....skoro som spadla zo stolicky. Fuj, hanbi sa...bezcitna, neempaticka chudera. To ako si mohla daco take napisat? A vobec, cele toto tvrdenie je, akoby si poznala doverne autorku

aafrika
2. aug 2022

Je mi to velmi luto😢 je to velka bolest co si zazila.

juliet86
2. aug 2022

prezila si traumu. odporucam ti terapiu formou emdr ta ti doslova preprogramuje neuronove spojenia v mozgu ktore sa zmenili prezitim traumy. drzim palce. ako je na tom vztah s partnerom?

elizabet173
2. aug 2022

@asia83 prosím ťa netrep, lebo všetci, ktorí majú deti, tú pokoru majú 🙉

deti95060810
2. aug 2022

@asia83 mňa by zaujímalo odkiaľ si na to prišla.... že autorka je taká alebo zas onaká a stalo sa jej to preto lebo si vlastne o to koledovala... to si vyčítala kde - v Biblii, alebo v nejakom kódexe správania či...
a čo potom rodičia postihnutých a chorých detí.. oni si tiež zaslúžia tento ťažký osud lebo sú hrdí a potrebujú pokoru? A od koho je akože tá pokora pridelená ?

marlene
2. aug 2022

Mala som to podobne. Ostal mi len hrob. Trvalo mi velmi dlho kym som sa z toho , ako tak dostala. Dokonca ani narodenim druheho syna sa to privelmi nezlepsilo. Az v tretom tehotenstve vdaka psychologicke som vela veci spracovala. Ale clovek niektore veci nezmeni, musi ich prijat. A odsmutit si ich. Moja dcera (to tretie tehitenstv)o sa mi narodils s ds - napriek tvrdeniu lekarov, ze ho nema. To sa mi zrutil svet druhy krat . Tazko sme to s manzelom prezivali. Ale vsetko xhce cas- bolest aj smutok. Vsetko preboli a ostane vdacnost . Tiez som si myslela, ze sa uz nikfy nebudem tesit zo zivita a nebudem stsstna. A predsa som. To je zivot. Toto su naozajstne tragedie smrt vlastneho dietata . Kto neprezije nepochopi , ze ostane v srdci a dusi prazdnota , ktora sa tazko zaplna- niekedy sa nezaplni nikdy. Ale v zivote este pridu krasne chvile a ta bolest sa kazdym rokom zmensuje a islabuje. Ak chces vypocuj si podcast so mnou :“ v zenskom rode - o prazdne materinskej naruci“ je na fb alebo ba Spotify hovorim tam o strate mojho syna a narodeni dcery a o tom ako sme to prezivali a o tom aky je nas zivot dnes.

Strana
z3