Som zlý človek, keď sa mi nepáči darček od partnera?

22. dec 2021

Ahojte dievčatá,

píšem to tu anonymne, lebo sa sama za seba hanbím, som na seba nahnevaná a zároveň som takto pred Vianocami strašne smutná.
Včera som dostala od priateľa darček - nebudeme spolu na Vianoce, kedže jemu tento rok vyšli Vianoce s deťmi ( s ex sa striedajú ) a on mi dal darček už včera, nečakane, vôbec sme sa na tom nedohodli, tak ja mu darček donesiem až 24.12. doobeda, nech si ho môže rozbaliť pod stromčekom.
Problém, ktorý ma trápi je, že mne sa nepáči jeho darček pre mňa, príde mi neosobný, nepotešil ma a keď som ho rozbalila včera, tak som bola sklamaná. A z toho som zo seba sklamaná, že ma nepotešil, že sa neteším a naopak skôr cítim sklamanie.
Aby ste ma nechápali zle, nečakala som prosím vás, prsteň, diamanty, predražené darčeky, len niečo viac osobné, niečo, čo by viac vystihovalo mňa.

Myslíte, že som zlý človek, že takto uvažujem?

oli18
22. dec 2021

Na vcas rano same pubertacke temy.🙉 Chapem, prazdniny😉

pribinak
22. dec 2021

No a čo ti dal? Keď si tak veľmi sklamaná

janetinka27
22. dec 2021

maloktory chlap vie zene kupit darcek. asi jediny zaruceny darcek su sperky, sice aj tam sa moze netrafit. vianocne darceky by mali zrusit, lebo si casto myslim, ze budeme pod stromcekom ziarit radostou ako deti, ked dostali barbie alebo lego. uz sme dospeli a tak by mali byt vianocne darceky skor symbolicke

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julie19
22. dec 2021

Ťažko povedať, nepoznáme teba ani jeho a nevieme aký to bol darček, ako dlho ste spolu akofungujete...🤷‍♀️ My s manželom sme si napríklad dávali “osobne darčeky” len kým to bola taká ta čerstvá láska, teraz už keď mame jednu domácnosť a dieťa tak si dopredu povieme čo potrebujeme a čo chceme a hotovo... manžel pýtal nové žiletky do strojčeka a ja knihu a rifle 😅... a sme šťastní že sme neminuli prachy na nazmysli ... ale samozrejme boli časy kedy som dostala aj na hociake výročie alebo ku štátniciam a narodkam šperk alebo mobil... ale to sme boli mladi, zalaskovani a neprakticki 🤣🤣🤣 mobil už nemám a šperky ležia už vyše roka čo mame dieťa v krabičke v skrini

simsalabim
22. dec 2021

Toto pises ako dospela zena? Maloktory chlap vie kupit vhodny darcek... ale sikovna zena mu posepka, co si zela.

autor
22. dec 2021

@oli18 Dievčatá, nie som puberťáčka, mám 25 rokov.

babo_n
22. dec 2021

Ja som pred rokmi dostala na Vianoce kávovar Dolce gusto od ex …veľmi som plakala asi 3 dni - nevďačnica 😂 presne pre aké dôvody píšeš aj ty …neosobne ,kávovar pod stromček ?! Hovorím si ,že to mi nejde nahlas ani vysloviť 😂 po čase sa to ukázalo ako fakt super darcek …ale aj tak už je ex 🤷🏻‍♀️😁

autor
22. dec 2021

@julie19 Sme spolu 7 mesiacov, predtým vždy darček trafil, a teraz prišli Vianoce a mňa to sklamalo.

mamina0078
22. dec 2021

Najdi si vyznam slova zly clovek a potom sa nad tym zamysli Ako mozes byt zly clovek kvoli tomu? Maximalne mozes byt zly ked si sa pred nim tvarila ako sa ti paci lebo si mu klamala... ale samo o sebe byt zlym clovekom kvoli tomu ze sa ti nepaci darcek sa neda byt.

katulienkax
22. dec 2021

To je preto lebo sa hlupo darcekujete ako male deti, mate si povedat po com tuzite a skocit spolu do obchodu a navzajom si kupit a obdarovat sa, proste vyhodit si z kopitka ale nemusia to byt ziadne tajnosti ako darcek od jeziska pre deti. Uz i tie deti mi poveda co chcu a su doost velke, ziadne hlupe tajnosti

autor
22. dec 2021

@babo_n Ďakujem, zasmiala som. Veď aj mne je to trápne a nevyzreté, že ma to sklamalo, hovorím si, že prečo som taká, ale neviem to v sebe potlačiť.

nikelca
22. dec 2021

Ja som minule Vianoce bola natešená ako môj muž trafil a nakoniec som zistila, že mi to kúpila svokra :D A veľmi sa z toho teším - snaží sa a uprimne trafí sa darčekom častejšie ako ja jemu :D

autor
22. dec 2021

@katulienkax Máš pravdu...

sense
22. dec 2021

Nie si zlý človek, a neboj nie si sama, ani ja som nebola minulý rok nadšená a keďže sa neviem pretvarovať, tak to bolo na mne vidieť ze neskacem 5m od radosti aj keď za darcetk som sa poďakovala, tento rok to bude lepšie.

belllinka
22. dec 2021

myslím, že všetky sme zvedavé, čo si to vlastne dostala?

autor
22. dec 2021

@sense Ja som tiež poďakovala, nie som ten typ, čo by bol drzý spôsobom, že neviem poďakovať, vážim si ho, aj to, že mi darček dal.

julie19
22. dec 2021

7 mesiacov tak to je úplne normálny čas na prvé “sklamania” 😅 take tie drobne maličkosti že je skvelý je dokonalý je úžasný a zrazu bum nejaká maličkosť sa netrafil do tej dokonalosti... nebuď smutná, to je úplne normálne, teraz už vieš, vychytal chyby a teš sa na budúci rok lebo to spravíte inak a dopredu si poviete čo by ste chceli alebo aspoň čo by vás potešilo a budete sa už viac poznať možno si doprajete niečo spoločne nejaký zážitok napr ;)

prasiatko30
22. dec 2021

Sa mi paci ze chodite 7 mesiacov a pred tym sa vzdy trafil😂😂😂😂za tych 7mesiacov kolko prilezitosti mal? A za druhe vianoce su velmi stresove, ma asi na starosti omnoho viac veci ako len rozmyslat nad tvojim darcekom a este ak ma na starosti deti - pokial nieco chces tak mu povedz priamo co chhces alebo daj nejaky zoznam - len dufam, ze nie si ta co si pytala hodinky za 400€ a sama darovavala flasu za 5€ 😅😅😅

autor
22. dec 2021

@belllinka Dal mi takú sériu 3 fashion hrubých kníh dizajnérskych značiek, mám rada módu, rada aj čítam, ale toto je podľa mňa už pre niekoho, kto je naozaj úplne do módy, nič také nemám ani som po takom nikdy netúžila.

autor
22. dec 2021

@julie19 Ďakujem za povzbudenie.

autor
22. dec 2021

@prasiatko30 Nie som tá, hoci tú diskusiu som čítala. Nejde mi vôbec o cenu darčeka, mne sa páčia aj rôzne drobnosti, mám rada aj maličkosti ako pekné pyžamo, spodné prádlo, župan...Prosím, nejde mi o cenu, tú ja vôbec, ale naozaj vôbec neriešim. A nie, ja mu nedávam fľašu za 5 EUR.

zuzikak
22. dec 2021

je uplne jedno, co si dostala a co ta na tom vlastne sklamalo. Uplne suhlasim s @katulienkax . Prekvapenia a darceky su pre male deti. Musite si vobec nieco kupovat ? Ak sa chcete hrat na prekvapenia, tak musis pocitat aj so sklamanim. Maloktory par sa vie aj po 10 rokoch milo prekvapit (a to by si povedala, ze ved uz sa musia poznat). Neries. Snazil sa a nieco kupil. Nabuduce chodte spolu a ty si nieco vyber alebo sa vykaslite na darceky a prekvapenia. To su take prekvapenia na silu, ze teraz musim lebo vianoce.....vztah je uplne o niecom inom. Vidis, ze sa snazil. Vie, ze mas rada modu a citas tak si dal do kopy 1+1 a vyslo mu 2. To ze by stacilo podla teba minus 2 v modrej farbe a nie zelenej ako si dostala je uz vec tvojho pohladu. Ja by som ocenila, ze sa snazil. Do hlavy ti nikto nevidi. Takze nabuduce sa bud dohodnite alebo si nedavajte prekvapenia.

luckajanko
22. dec 2021

Ja 15 rokov dostávam iba to čo si sama kúpim 😅 minulý rok som dostala kozmetický balíček, pritom vie že ja sa kozmetike venujem takže by som si takúto značku nikdy nevybrala a za 17 rokov by ma mohol trochu poznať aby vedel že napr.vonu olív neznášam takže ak mám pravdu povedať za mužov darček som bola sklamanejsia ako keď roky nedostávam od neho nič. Tento rok sa rozhodol nech si darček vyberiem sama, vybrala som si šal, hovorí mi, tento je, ten kúpim mame..bol posledný a pasoval mi vzorom úplne k čiapke, takže takéto mierne nasieranie pred vianocami sa stáva...vy ste spolu ešte krátko, tak ešte zažijete mnoho sklamaní ale to sú chlapy. Neboj možno sa občas trafí alebo medzi rečou naznačuj čo ti robí radosť

autor
22. dec 2021

@zuzikak Ďakujem za radu, vážim si každý názor a áno, darček si vážim, napriek tomu sklamaniu.

autor
22. dec 2021

@luckajanko Ďakujem za názor, ako vravím, ja si vážim, že si spomenul a dal mi darček, je pre pravda, že som nikdy nepovedala priamo, čo si želám k Vianociam, noo...Ďakujem, že si tu môžem prečítať aj iné pohľady.

zuzikak
22. dec 2021

sklamanie ta casom prejde. Len si treba opakovat, ze to cele nie je o darcekoch. Normalne budes musiet povedat presne co by si si prosila. Alebo idealne stav na spolocne darceky/zazitky. Potom si spolu dajte dobry kolacik, vino, sadnite si k vianocnemu filmu, prejdite sa vecer po osvetlenom meste a uzivajte klud a pohodu. Nie si pre to zly clovek. Len ta trapi, ze sa mu nepodarilo sa trafit. Stava sa - vsade a velmi casto 🙂 Vztah nikdy nie je idealny a k tomu patri aj obdarovavanie.....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
merrysa
22. dec 2021

Ved sa aspon snazil, zas az take zle to nie je.. Alebo uplne odveci.. Myslel si, ze sa ti to bude páčiť. Nabuduce bud naznac alebo sa rovni dohodnite, co si dáte a hotovo.. Ja som raz od mojho vtedy este frajera dostala kucharsku knihu a to si teda mala vidiet tu,, radosť " v mojich ociach 😂😂😂 ale nakoniec som si ho ajtak vzala 😂

janetinka27
22. dec 2021

myslim, ze sa snazil trafit sa do toho, co ta bavi. keby ti kupil jazdecke cizmy, by si bola spokojnejsia? 🙂 mozno dufal, ze ta potesi a ze pochopis, ze sa snazil kupit nieco, co ta bavi - aj ked ty si napisala, ze ti kupil nieco neosobne.