icon

Som zlý človek, keď sa mi nepáči darček od partnera?

22. dec 2021

Ahojte dievčatá,

píšem to tu anonymne, lebo sa sama za seba hanbím, som na seba nahnevaná a zároveň som takto pred Vianocami strašne smutná.
Včera som dostala od priateľa darček - nebudeme spolu na Vianoce, kedže jemu tento rok vyšli Vianoce s deťmi ( s ex sa striedajú ) a on mi dal darček už včera, nečakane, vôbec sme sa na tom nedohodli, tak ja mu darček donesiem až 24.12. doobeda, nech si ho môže rozbaliť pod stromčekom.
Problém, ktorý ma trápi je, že mne sa nepáči jeho darček pre mňa, príde mi neosobný, nepotešil ma a keď som ho rozbalila včera, tak som bola sklamaná. A z toho som zo seba sklamaná, že ma nepotešil, že sa neteším a naopak skôr cítim sklamanie.
Aby ste ma nechápali zle, nečakala som prosím vás, prsteň, diamanty, predražené darčeky, len niečo viac osobné, niečo, čo by viac vystihovalo mňa.

Myslíte, že som zlý človek, že takto uvažujem?

belllinka
22. dec 2021

Ja si myslím, že to vôbec nebol neosobný darček. Uvažoval tak, že máš rada módu - oblečko sa ti neodvážil kúpiť, tak to vyriešil takto. Určite to myslel dobre a chcel ťa potešiť. Ak by to odflákol, tak by ti kúpil iba nejaký nudný kozmetický balíček v Dmke.

zuzikak
22. dec 2021

@viestta oj ja suhlasim s tvojim prvym prispevkom ale nebud na nu tvrda 🙂 Neboj ona na to pride a zisti, ze vztah je o inom. To sklamanie musi dozriet a postupne casom vyfucat... Mas pravdu, zivot nie je o tej ruzovej farbe. Ma milion odtienov a niekedy v tom sade su aj kaluze, ktorym sa nevyhnes. Ale na to pride postupne s vekom a skusenostiami. Inak uz som si dlhsie vsimla tvoje nazory v diskusiach a mas spravny triezvy pohlad na zivot 😉

michaela789
22. dec 2021

Bože, to čo riešiš 🤦‍♀️🤦‍♀️ mňa teda darčeky prestali zaujímať niekdy v 15 rokoch.... Keby mi dal muž aj deravú varechu a denko tak je mi to úplne že jedno...

basska_b
22. dec 2021

Ono je to možno o tých piatich jazykoch lásky. Pre teba je darček dôležitá vec, chceš, aby bol osobný atď. Pre chlapa je to niekde na poslednom mieste. Možno to vôbec nemá rád, nevie, čo má kúpiť. Jasné, že to zamrzí, ale uvedom si, že jeho láska sa meria v iných veciach. Môj muž napríklad si na tom tiež nepotrpí... kvety mi kupoval možno prvý rok len. Ale mne je to jedno, jeho lásku vnímam cez iné veci. Ja darčekom neprikladam veľkú váhu. Ale pokiaľ je to pre teba dôležité, do budúcna, keď bude vaš vzťah možno pevnejši, bude asi dobre sa o tom trošku porozprávať.

annm81
22. dec 2021

V prvom rade si nemyslím, že je to neosobný darček, ktorý schmatol ako prvý v obchode. Vravíš, že máš rada módu aj rada čítaš, takže sa nad darčekom pre teba zamýšľal a venoval čas výberu, hoci sa nakoniec netrafil.

A po druhé, vieš prečo ja a milióny žien kupujú nielen vianočné darčeky celej rodine, ale aj narodeninové darčeky pre mužovu rodinu, darčeky pre manželových kolegov a kamarátov pri ľubovoľnej príležitosti? Lebo to väčšina z nich nevie.

Pekne sa poďakuj, knihy si prečítaj a potom mu zrekapituluj, že to bolo celkom zaujímavé. A pred ďalšími Vianocami mu daj na výber z niekoľkých vecí, čo by si si želala.

madeline1
22. dec 2021

Skor by si mala riesit Vianoce s nim. Ak ma mat deti u seba on, tak budte spolu vy dvaja +jeho deti, preco by mal kazdy druhy rok byt na Vianoce s ex partnerkou.

A to aky ti dal darcek? Pripadas mi nezrela, ze to vobec riesis, mala by si byt vdacna za vsetko, co ti dal a ak tuzis este po niecom, tak si to kup.

lucka114
22. dec 2021

Booooooože, koľko sklamaných tu ešte bude do Vianoc a po Vianociach? Všetci rovnako.. na darčeku mi nezáleží, ale... Nemusí to byť veľký dar, ale... Dohodli sme sa, ale .... 🤦🤦🤦

autor
22. dec 2021

@madeline1 Nie s ex, len s tými deťmi....

mia_von_prag
22. dec 2021

Nabudúce mu povedz čo chceš. Nikto nevie druhým čítať myšlienky.

autor
22. dec 2021

@annm81áno, uvedomujem si, že asi vidí, že mám rada tú módu, tak kúpil takýto darček, je to pekné, určite áno, aj mňa mrzí, že ma to viac nepotešilo a ostala som sklamaná...

cacianka
22. dec 2021

Nevieme čo ti dal, ale je to fuk. Keď už raz nepotešil, tak to nezmeniš že zajtra budeš Happy.
A ani máš právo cítiť a vedieť, že nepotešil. Tu nejde o vďačnosť, ale o záujem o druhého, trochu ho poznať a urobiť radosť.
Raz som dostala mechanickú metlu, tak to mám skákať po strop ?
Pritom mne stačí drobnosť, napr za 5 e, aj keď ponožky - ale take aby potesili symbolikou.alebo klasický antiperspirant a toaletná voda, čo bežne používam, za 10e, netreba mi smradľavý parfém za 80e.

autor
22. dec 2021

@mia_von_prag Ďakujem, pravda 🙂

nika1971
22. dec 2021

My sme s muzom uz 25 rokov, nedavno som oslavovala 50...a vypytala som si rimsky hrniec a velky nerezovy hrniec 😀 ...to uz je neosobny darcek...ale mne tym urobil radost...

autor
22. dec 2021

@nika1971 Chápem 🙂

guiseppinka
22. dec 2021

Uprimne? V darcekoch dom ako chlapi. Neznasam ich kupovat, neznasam prekvapenia. Len problem je, ze neviem ani predstierat nadsenie... Pokial mi niekto nepovie co chce, tak bud nedostane nic alebo dostane peniaze...

denda007
22. dec 2021

Tak ja si práve myslím že to je pre vás až super darček ...lebo normálneho chlapa by to ani nenapadlo kúpiť.Keby ste dostali darčekovu kazetu z jednoty nepoviem. Myslel že ak máte rada módu tak vás poteší a podľa mňa ani netuší čo kúpil ale bolo tam napísané móda tak je spokojný. Buďte aj vy 🙂

autor
22. dec 2021

@denda007 áno, máte pravdu, snažil sa, len ma zamrzelo, že ešte aj cenovku zabudol dať dole - ja som na takéto veci háklivá, áno, darček pekne zabalil, ale nechať tam cenovku? To ma tiež trošku zamrzelo...

autor
22. dec 2021

@guiseppinka Ja som úplny opak, snažím sa vyberať čo najlepšie darčeky pre druhých.

michaela789
22. dec 2021

Stále sa snažím pochopiť, že je toto pre teba fakt taký problém, až máš potrebu o tom písať na verejnom fóre.
Ty musíš mať v hlave peklo na dennom poriadku.
No tak mu to povedz, nech si dá na to pozor nabudúce a prestaň to riešiť. Ale nie, nie si kvôli tomuto zlý človek. Len máš iné priority ako on, evidentne. Ak ťa ale takéto "blbosti" z jeho strany zasahujú do takejto miery, tak neviem... Ho asi zabiješ postupom času.

mikadooo
22. dec 2021

Mne môj muž kupoval prvé dva roky vždy parfum - narodeniny, meniny, výročie"chodenia", Vianoce. Pritom používam jeden dokola. Keď som ich už mala asi 10 tak som ho stopla 😄. Ani jeden nebol"osobný", jednoducho prišiel do parfumérie, tam ho odchytila nejaká "poradkyňa" a ho začala spovedať či sladké, ovocné, pižmo atď. a väčšinou to vypálilo veselo😄. Okrem jedného som všetky posunula ďalej kamoškám. Ten jeden tiež moc nemusím, ale dávam im to dnes na šibačku, aby mohli posprejovať vyšibané dievčatá 😁. Sklamaná som nebola, len som sa bavila ako mi to na poličke pribúda.

autor
22. dec 2021

@michaela789 Ďakujem za názor...

monka105
22. dec 2021

Nie všetci chlapi vedia vymýšľať darčeky pre svoje polovičky, pre niektorých je to doslova frustrujúce. Môj priateľ je napr. praktický človek, minulý rok som tiež z jeho darčekov neskákala od šťastia tri metre do výšky, ale v rámci svojich možností sa snažil a videla som, aký je on sám z toho šťastný. Tento rok, keď začal s tým, či by som nechcela ryžovar, napísala som mu list pre Ježiška. 😂 A tak som som dostala iba tie veci, ktoré som chcela a vyhla som sa sklamaniu. Veľmi ho ľúbim, viem, že jeho potešia aj kliešte na mäso a trenky, ale ja nie som tento typ. 🤷🏻‍♀️ Podľa mňa to tak neprežívaj, predsa len ti niečo dal, lebo ťa chcel obdarovať, len sa proste netrafil. Nabudúce napíš list Ježiškovi aj ty, aby si mu to uľahčila.

marcellka32
22. dec 2021

Zabal to a pošli mne, ja budem skákať 2 metre za tie knihy 🙂ale nie, určite ťa potešili aspoň, keďže ťa móda baví...baby bude niekde založená skupina nevhodné dary a sklamané manželky/partnerky? Myslím, že tam bude veľa veci na predaj 🙂

autor
22. dec 2021

@mikadooo Ďakujem za názor, ja tiež doma neplačem, nehnevám sa naňho ani mu nebudem to sklamanie dávať najavo... ja ho tiež ľúbim, moje city k nemu to nijak nemení, ja sa sama na seba hnevám, že som sklamaná...

oli18
22. dec 2021

Ale problemy mas pubertalne.

alexandra2468
22. dec 2021

Joooooj, uplne ta chapem.

Ja mam toho najlepsieho manzela na svete, ale co sa tyka darcekov, je to bieda 😃 jeden krat som ani nedokazala skryt sklamanie 😃a potom som bola smutna zo seba, ze som bola sklamana. Viem presne ako sa citis!

mauduska
22. dec 2021

no.. u nas doma sa raz stalo, ocino nemal pre maminu nič, tak jej na pumpe kúpil chladiacu tažku a v sekáči tmavo zelený sveter. Moja mamka miluje sekáče,... lenže miluje ružovú farbu. A tá chladiaca taška bola maximáne smutná vec. Viem že mu na to nič zlé nepovedala ale viem aj to, že ju to sklamalo.
Môj manžel mi tiez nie vždy dá mega osobný darček, ale snaží sa. Beriem to tak, že proste to pre neho nie je také dôležité a nepremýšľa nad tým už od septembra, ako ja :D
Podľa nie si nevyzretá, ak ťa darček nepotešil, máš právo na tieto pocity, jednoducho si čakala niečo iné. Nevyzretá by si bola, keby si mu to vykrikovala.. Môžeš sa s ním o to podeliť, ak potrebuješ, ale musíš mu odpustiť a vyrovnať sa s tým a najbližšie výraznejšie hovoriť o tom, čo by si chcela. ;)

zafir01
22. dec 2021

Po 7 mesiacoch sa nie vždy dobre kupujú darčeky.
S mojim som bola od októbra, a pod stromčekom pred 15rokmi som si od neho nasla : pyzamo(dodnes ho mam), funkčný natelnik. Papuče, knihu, sladkosti, a striebornú retiazku.
Aši tiež nevedel co, tak mi z každého niečo kúpil.
Ale aj keby mi dá len papuče. Bola by som šťastná.
Je to len o spoznávani sa navzájom. A určite netrafil darčekom, aký ti kúpil úplne mimo... Len sa pomýlil o jeden ton vyššie, či nižšie. Ale to sa doladi časom.
Keď si písala o neodobnom darčeku, myslela som, že ti kúpil kozmetickú kazetu z obchodu, či niečo podobné.

autor
22. dec 2021

@alexandra2468 Ďakujem krasne za pochopenie a podporu!

autor
22. dec 2021

@mauduska Jasné, že sa naňho nehnevám, nijako to nemení moju lásku k nemu..Ani neviem, či sa o tom s ním porozprávať, že ma to nie úplne potešilo, asi nie...neviem