Som zlý človek, keď sa mi nepáči darček od partnera?
Ahojte dievčatá,
píšem to tu anonymne, lebo sa sama za seba hanbím, som na seba nahnevaná a zároveň som takto pred Vianocami strašne smutná.
Včera som dostala od priateľa darček - nebudeme spolu na Vianoce, kedže jemu tento rok vyšli Vianoce s deťmi ( s ex sa striedajú ) a on mi dal darček už včera, nečakane, vôbec sme sa na tom nedohodli, tak ja mu darček donesiem až 24.12. doobeda, nech si ho môže rozbaliť pod stromčekom.
Problém, ktorý ma trápi je, že mne sa nepáči jeho darček pre mňa, príde mi neosobný, nepotešil ma a keď som ho rozbalila včera, tak som bola sklamaná. A z toho som zo seba sklamaná, že ma nepotešil, že sa neteším a naopak skôr cítim sklamanie.
Aby ste ma nechápali zle, nečakala som prosím vás, prsteň, diamanty, predražené darčeky, len niečo viac osobné, niečo, čo by viac vystihovalo mňa.
Myslíte, že som zlý človek, že takto uvažujem?
si sklamana lebo si mala ocakavania.
ocakavala si, ze Ti kupi nieco wau. ocakavala si, ze bude dokonaly a nezabudne na cenovku.
to sklamanie si si sposobila sama svojim nastavenim v hlave 🙂
je to nevyzrete chovanie, mas 25, este mas narok 🙂
a urcite neries ze Ta to nepotesilo. on si dal na tom ocividne zalezat, to je to najdolezitejsie. to je dokaz lasky.
@soldi áno, riešiť to nebudem, určite.
A pre toto radšej od manžela nechcem žiadne darčeky, lebo by sa určite netrafil, nikdy nevedel kupovať.
Skús sa cez to preniesť, nabudúce mu radšej skús naznačiť, čo by ťa potešilo.
Ak chces byt potesena darcekom, tak mu vopred hovor, co by sa ti pacilo.
Ak si dostala nieco, co ti nesadlo. Chod to vratit a ked budete spolu, pojdete spolu kupit to, co chces.
Nie si zla, ale zbytočne si to "veľmi prežívaš". Po 7 mesiacoch práveže až veľmi dobre ta pozná, že si všimol ze máš, rada módu a rada čítaš.
Tak sa snažil vybrať dačo také. Podľa mňa práveže celkom m dosť si dal záležať.
@liljana No a myslíš, že by to zobral, že aha vraciam darček? Neviem, ako by to zobral, uraziť ho nechcem.
Muzi toto vacsinou neriesia. Mas na vyber. On bude mozno urazeny, to nevies. A Ty si sklamana urcite. Posun sklamanie na druhu stranu. 😅
Ked mu nic nepovies, buduce vianoce to budes riesit znova.
@liljana Ďakujem za radu.
ty chces, aby ti videl do hlavy. Ale ako sa to ma naucit, ked mu to nepovies. Ako si ho naucis, tak to budes mat. Ak nechces byt sklamana darcekom, tak si ho sama vyber. On bude este stastny, ze si nemusi lamat hlavu vyberom a aj tak zle dopadnut, ze vybral zle.
@liljana Máš pravdu, skúsim sa s ním o tom pobaviť, že by sme ho mohli vrátiť a vybrať niečo iné.
Prepac, ale v duchu sa smejem… pises, ze si dostala neosobný darcek. Ja si myslim, ze si este jedna z mala zien, co dostala celkom osobný darcek, ze tvoj partner nad nim aj rozmýšľal. Chlap vidi, ze sa ti paci móda, tak isiel do kníhkupectva a kupil knihy o móde. Niektori muzi pridu do drogerie a kúpia prvy balicek kozmetiky ktory im padne pod ruku, a potom je druha kategória, krorí kúpia nejaky spotrebič so spolocnej domacnosti a zabalia ho pod stromcek manželke.
Neviem po com si túžila, co by bolo v tvojich očiach osobnejšie, ale nabuduce to kludne naznac/povedz partnerovi, chlap sa urcite potesi, ze si nad tym nemusi dva mesiace lámať hlavu.
@mistymay33 Áno, ja si tiež uvedomujem, že to tu píšem ako pubertiačka, že som sklamaná, pritom si vážim darček, ktorý mi vybral, aj keď mne príde neosobný, ešte aj tým ako tam nechal cenovku...tak ma to sklamalo, že či mu nestojím zato, aby dal dole cenovku a ja som si prečítala, že také 3 knihy stoja 170 eur. Mňa nezaujíma cena, preboha, to by mohol vedieť...
Ak je to kvôli cenovke, ozaj nemusíš byť sklamaná. Muži proste nevedia, že sa to nepatrí. Nie že mu nestojíš za námahu, aby ju dal dole, jeho ani nenapadlo, že by to mal spraviť. Ako keď si žena ide kúpiť auto a nerieši, aké parametre má motor.
Jaaaj, mať Tvoje problémy, môj muž mi už 10 rokov nedal pod stromček NIČ a som tu 😀
Buď vďačná osudu, že sa môžeš zaťažovať len takýmto malicherným problémom, ako je dar, ktorý sa ti nepáči. Keď budeš mať závažnejšie problémy, nebude sa ti chcieť veriť, kvôli čomu si sa kedysi trápila.
Si predstav ze ja som dostala na narodeniny olej na vymenu do auta 🙈🙈🤣🤣
Neviem co by si potom hovorila :D
@oliva276 Jáj baby, ďakujem, že ste mi tu dali také ,,facky" a reálné pohľady. Máte pravdu.
Mne moj jeden rok kupil sadu na hackovanie jednorozca 😀. Lebo, ze rada hackujem. Pobavil ma. Doteraz som ho neuhackovala...
Preco nie si na Vianoce s nim a s jeho detmi? nie preto sa citis blbo? aj mne sa stalo, ze sa nerrafili n a moj vkus, ale nejak som ndvenovala viac pozornosti a enocii tomu, mam pocit, ze za tym tvojim blbym pocitom je viac.
@ali12377 Asi máš pravdu. Nenavrhol mi spoločné Vianoce, ja ešte oslavujem s rodičmi, hoci som možno čakala, že mi to navrhne a budeme spolu toho 25teho alebo 26teho, ale nechcela som sa vtierkať, keď mi to sám nenavrhol. Som aj z toho smutná, ale každý do mňa len hučí, že sa sťažujem len na malichernosti, tak už som koľkokrát radšej ticho.
ja som od bývalého muža dostala na 40 ku životopis Miroslava Donutila, doteraz nechápem 😀 nikdy som tú knihu ani neotvorila ... ale myslím si, že napriek šoku z tohto darčeka nie som zlý človek 🙂
A ako si mozes byt ista ze darcek ktory mu ty das ho nesklame? Kde mas istotu ze ty mu das nieco po com tuzi?
@krisbar Nie, nemám istotu, že sa mu môj darček bude páčiť. O tom som ani nikde nepísala.
Nie si zlý človek..... darovanému koňovi sa na zuby nepozerá 😁.... chlapi to tak osobne veľmi nevedia.. skús budúce vianoce mu trošku priblížiť, čo ťa teší....🎄
🤣🤣🤣 ja mám 36, priateľ 43 a už 4 roky mu ospevujem aké kvety mám rada, svetle, voňavé, nič bordove, modré. ...minule sme boli vonku okolo kvetinárstva, mali tam krásne orchidey biele, žlté...ja že juuj, aké krásne žlté, také chcem nabudúce. On s takou láskou v očiach že dobre. Na druhý deň príde, zabalená kytica, ja celá natesena, ...a rozbali...tam Chryzantémy, či ako sa volajú také bordove tmavé. 😄
Tá nič lásko, aj to sú kvety. Ale vydržali skoro tri týždne. 🤣🤣 Potom som išla sama si kúpiť 🙈
@tosomja Haha, pobavilo :D
jaaaaj moja, nie nie si zly clovek.. ja si do dnes pamatam ked mi chlap na Vianoce (mala som 22rokov) kupil parfum, ktory mu podla mna odporucila predavacka, tak 30+r. Strasne sa mi nepacil, vtedy mi prisiel ako pre staru k*orculu :D Alebo o par rokov neskor fialovu kabelu, ako dakedy boli hrackarske pre "sprievodcov vo vlaku". Ja som bola taka vytocena, ze do dnes sa na tom rehocem. Potom swarovski sperky, tak pre 10rocne dieta rozmermi (naozaj, dcera ich v lete mala na svadbe, kratucka retiazka, malicke nausnicky). Ale dorazili ma drahe hodinky, a hrozne boli, lebo to sme uz spolu boli roky, vedel, ze ja som straka na trblietave veci, kovove hodinky a on mi doniesol hodinky s hnedym kozenym remienkom, strasne skarede a kedze mam prehlad u nas vo financiach, vedela som kolko stali. Tym darom, skoncilo obdarovavanie nahodne. Po tom co spustil, ze preco nenosim jeho "dary" a bla bla, som ho poziadala aby mi nikdy viac, nic taketo nekupoval, ak nevie aky mam vkus (..ani po tolkych rokoch). A do dnes to tak je... saozrejme kupi co chce, nepyta sa ma, ale musi ratat s nasledkami :D (pred 3r som dostala cizmy zimne, ktore vyzeraju ako kapce, nosim ich okolo domu - to sa mu samozrejem nepaci :DDD a zase v tej otrasnej kozenej hnedej farbe, asi k tym hodinkam :D )
@tosomja tiez to tak riesim, idem si sama kupit :D minuly rok som tomu mojmu aj posepla pred vianocami, ze darcek som si zabalila, nech sa netrapi :DDD

Ahoj, čo ja viem, vôbec by som sa necítila na Tvojom mieste zle ,že sa Ti darček nepáči. Ja som tiež takto dostala všeličo čo sa mi extra nepáčilo od muža (máme 27), naposledy fitness diár motivačný, je tam zapadnutý prachom od minulých vianoc 😀 a akurát sa zasmejeme na tom, že noo však raz ho možno použijem, aj v iný rok 😀 alebo sadu na manikuru,pedikuru, to som vyslovene vedela že nevyužijem, vrátil to a vybrala som si niečo iné, vôbec sa neurazil, však sú to stále len materiálne veci,môže sa stať, že si niekto myslí ako obdarovaného poteší danou vecou a neodhadne to ..