icon

Som znechutená z rodiny

15. jan 2022

Prepáčte, nie je cieľom vyvolať búrlivú diskusiu. Chcem sa len zdôveriť. Bývam ešte s rodičmi, mám 23 rokov a mám aj súrodenca. Bohuzial sa do našej rodiny dostal covid. Som z toho smutná, aj mám rešpekt, no hlavne som znechutená z mojej rodiny. Ja som očkovaná a dala som si doma rusko aspoň ja, no nemôžem si dovoliť ochorieť aktuálne kvôli prezencnym skúškam na univerzite. Moja rodina nie sú očkovaní, ok akceptujem, no brat má príznaky, kašle, dusi sa tu.. absolútne odmieta si len nasadiť rusko. PCR majú pozitívne. Nemám kam ísť. A bojím sa o nich, rodičia uz majú vyšší vek, zároveň som naštvaná, že neberú ohľad na mňa, a ani navzájom medzi sebou a tvária sa, že nič sa nedeje. :(

bosorka2302
16. jan 2022

@ibrunova na skusku moze ist az po negativnom pcr teste. Ak sa vobec objednala.neviem ci si bola chora na covid niekedy ale to kaslanie naozaj neovplyvnis tak nech sa ona zavrie do izby a hotovo.

panelacikova
16. jan 2022

autorka: tiež som s dcérou doma nenosila rúško, ani sa niet kde schovať, máme maličký byt a spávame v rovnakej izbe, čiže rúško by bolo na dve veci u nás. ja som bola očkovaná, covid som schytala v novembri. ona očkovaná nie je a nechytila to odo mňa, možno ho prekonala v septembri, bola vtedy dosť chorá, vyzeralo to na silnú chrípku, na testy však vtedy nešla, lebo mala celú triedu v karanténe, takže neviem to posúdiť.
čomu však nerozumiem je, že tvoj brat je dosť nevychovaný zrejme oproti tebe, pretože už keď chrchle ako blázon, tak by sa mal zdekovať, ak sa dá, do samostatnej izby (ak je tá možnosť) a tam sa liečiť, plus by mal kašlať do vreckovky alebo inej bavlnenej tkaniny, ktorá sa dá prať na vysokej teplote. alebo do starého trička, handry, ktoré sú určené na vyhodenie. lebo pri tom kašli to rozsieva hala bala :( ak nemáš príznaky, testovať sa nemusíš, je to už len na tebe, čo urobíš, ak si úplne bezpríznaková.
držím ti palce 🙂

panelacikova
16. jan 2022

@bosorka2302 ja si myslím, že logickejšie je, že do samostatnej izby sa zavrie človek, u ktorého je najväčší predpoklad, že to môže šíriť ďalej. a to je určite u toho brata. lebo tú jednu izbu môže často vetrať, je tam sám. ale takto, ak sa pohybuje v spoločných priestoroch, chrchle kade tade, to máš okamžite infikovanú napríklad obývačku, kuchyňu, wc, kúpeľňu. a ak je taký nevychovaný, ako som si ho predstavila, tak má aj ruky okašlané, ktorými všetko chytá, no fuj..... 😀 asi by som mu vlasy vytrhala a bila hlava-nehlava ako jedna pani v inej téme svojho muža 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
lucka114
16. jan 2022

@miriam11 a ty si určite študovala a čítala a čítala aby si mohla rozdať dobrú radu na koňovi 😀

oktoberka
16. jan 2022

Mňa by zaujímalo,keď ste očkovaní covid dostali....deti ste dávali testovať,že viete,že ho od vás nechytili?
Či ste na základe toho,že vyzerajú byť ok,predpokladali,že ho nechytili.

simsalabim
16. jan 2022

@grundia pochopitelne je to, ze momentalne nechce v ziadnom pripad ochoriet kvoli skuskam na univerzite. Lebo logicky, sa ich pozitivna zucastnit nemoze a ak bude aj chora s priznakmi, a sla by cestou Djokovica, tak nebude schopna. Cize tomuto ja rozumiem a so strany rodiny je to trochu bezohladne.

brembo
16. jan 2022

@grundia ty to nosíš len pár minut denne,čo povedia tý,čo to musia nosit denne 8 hodín i v letných horučavách,pretože pracuju s nebezpečnými látkami? Ked si musia z masiek vylievat skondenzovanu vodu niekolkokrát denne?

viestta
Odpoveď bola odstránená
oktoberka
16. jan 2022

@viestta lebo v rodine sme mali tiež covid a deti vyzerali byť ok,ale nerobili im ani AG,nie pcr test. A v okolí tiež počúvam,že deti ostanú v karanténe s rodičmi,ale testovať ich nedajú,nechcú ich trápiť.
Čiže pre zaujímavosť. My sme očko,covid sme ešte nemali. Čo je divné. Už som čakala zo školy niečo. Ale chvalabohu,deti odkedy je covid ešte choré neboli,no aj tak testujeme,keby náhodou.
Ale omikron nás asi neobíde,tak len čakám kedy.....

viestta
Odpoveď bola odstránená
brembo
16. jan 2022

@nevenka m sme mali v rodine jedného,ráno dostal príznaky,večer už ležal mrtvy v nemocnici. RZP prišla neskoro,pretože odmietali prevoz do nemocnice,nakolko mal príznaky-týmto dakujem sučasne nášmu užasnému zdravotníctvu a vláde.

grundia
16. jan 2022

@palicka a podaktorým tie náhubky už nedovoľujú ani rozmýšľať,ako tak čítam 👍
@akbara77 vysvetli prosím slovo tupyňa...asi mi to bez toho respiku nedochádza 🤷
@nevenka ľuďom chýba hlavne zdravý rozum v tejto dobe..ale ten im už "korona zobrala" 🙋
@lucka114 kľudne ho doma nos aj na zadku,mne je to u riti..

Dobre vám to vymlelo rozum,len čo je pravda.
Teším sa na ďaľšie zábavné reakcie 🤣

viestta
Odpoveď bola odstránená
liljana
16. jan 2022

Co spravis? Ty si chranena, mala by si mat lahky priebeh a na nich kasli. Aj tak ta nebudu pocuvat. Ich rozhodnutie, ich zivot.

viestta
Odpoveď bola odstránená
oktoberka
16. jan 2022

@brembo za čo vláde ďakujes?ráno mal príznaky,večer bol mŕtvy,odmietal nemocnicu.
Čiže za čo vláde ďakujes? nerozumiem

luliu
16. jan 2022

Radiť autorke, aby v tejto situácii išla na internát je absolútna hlúposť. Ten internat je plný ľudí a vy radíte potenciálne pozitívnej osobe nech ide niekde, kde nemá absolútne právo ísť. Sa spamatajte. A je úplne jedno, že je ockovana. Akoze aby možno ochránila seba, ohrozí xy ľudí? Na druhej strane býva doma, nemá internát, takže aj tak žiadna šanca. Ale len to, že vás to niektoré napadne považujem za choré a max neohladuplne

oktoberka
16. jan 2022

@viestta tiež si myslím,že teraz to príde....som si istá.
Už len sa snažím dopovať vitamínmi,chodiť von,imunitu držať a nech to rýchlo a bezproblémovo prekoname.

brembo
16. jan 2022

@oktoberka nemocnicu neodmietal,nemocnica odmietla jeho. A to je trošku rozdiel..

grundia
16. jan 2022

@brembo ja ho našťastie nenosím vôbec.
Patrím medzi tých šťastlivcov,čo nemajú takú prácu kde by muselo byť hocičo na tvári.
Do obchodu či k styku s ľuďmi,nasadzujem plast..

grundia
16. jan 2022

@viestta ty si autorka? Nemyslím si. Tak pokračuj v ceste a neoslovuj ma

oktoberka
16. jan 2022

@brembo no,poviem ti,že aj keby naozaj to tak bolo a mal taký rýchly prevoz,zrejmá by tu už nebol tak,či tak.
Otázkou je,prečo ho nechceli previezť,čo sa na 112 povedalo. Ako vážne to bolo.
Keďže zdravotnícku oblasť poznám dôverne,až také jednoznačné to nie je obviniť niekoho a tvrdiť,že na vine je toto a tamto.

viestta
Odpoveď bola odstránená
bosorka2302
16. jan 2022

@oktoberka tiez sme sli vsetci na pcr, deti az tyzden po nas a vysli negativne

janinah
16. jan 2022

@brembo" rzp prišla neskoro"... Lebo dovtedy isto sedeli a pili kávu...to sa už ani nedá komentovat

brembo
16. jan 2022

@oktoberka len ti napíšem tolko,že moj otec tiež potreboval prevoz do nemocnice a pri telefonáte na 155 povedali,že kým nie je v ohrození života,nie je ochotný vyslat RZP a nech zavoláme až vtedy,ked bude v ohrození života,bude chčat,bude v bezvedomí. Poobede som volal opat,tak zmenili taktiku a povedali,že nič také nepovedali. Nahrávku som mal uloženu v telefone.

brembo
16. jan 2022

@janinah možno vo vašom okrese je to lepšie,ale v našom sa RZP ani neoplatí volat. Ochota 0,ked prídu,tak skor ako o 40 minut tu nie su nikdy. A nedajbože,aby to bolo v noci,to si potom zlizneš,su tak neuveritelne príjemný

janinah
16. jan 2022

@brembo aj oni si všetky hovory nahrávajú.o to sá neboj...ak človek na druhom konci linky situáciu vyhodnotil ako nie život ohrozujúcu.tak postupoval spravne...tam nie je raritou.ze si ich vola spoluobcan.ze ho bolí zub alebo spoluobčania " rodi' .prídu a ona v 4. mesiaci s bolesťou brucha.lebo má zastavené vetry.,

oktoberka
16. jan 2022

@brembo no,môj otec tiež po očko po chrípke zomrel,tiež sanitka meškala. Ale išla hneď ťa,kto.bola voľná,lebo boli havárky a nestíhali. Prišla do 20min. Ale infarkt bol tak rozsiahlu,že aj keby boli prišli skôr,nezvládne to. Bohužiaľ.
Toto nie je vždy o sanitkach a ochote.
Chybou je,že často ľudia volajú záchranku neskoro alebo nehovoria pravdu. A teraz,v covid dobe je to ešte ťažšie.
Nevravím,koľko vyjazdou je k pacientovi so stavebným dýchaním,kto.vzniklo náhle. Po otázke,či je pozitívny,či má teploty,tak nieeeeee. A prídu na miesto,kde keď už je zle rodina povie pravdu,že teplotu je vyše týždňa,poriadne nejedol,nepil,že sú v rodine pozitívni. Čiže záchranári mohli prísť v ochrannom odeve,takto sú sami ohrození. Zoberú pacienta,musia sanitku po príchode dezinfikovať(keď stihnú)....sami musia urobiť speci opatrenia,keď chcú ísť inde k niekomu a keď niekto vtedy zavolá,že niekto potrebuje záchranku?samozrejmá že je ťažké hneď vyraziť,kombinujú sa iné posádky z ďalej,atď
Ale na vine je vždy niekto iný,len nie ľudia.