icon

Som zúfala a neviem čo robiť

havedka
5. mar 2013

mamicky je mi velmi tazko,mam uz 18rocneho syna,s ktorym mam uz asi od 14rokov velke vychovne problemy,posledny rok sa jeho spravanie dost zhorsilo,bere travu,a ine drogy,vela úpije,fajci,nikam nechodi do skoly ani nepracuje,chodi si domov ako sa mu chce,mam este dve deti,jedno postihnute,velmi zle prospieva rodine,peniaze na neho uz ziadne nedostavam,mam sto chuti ho vyhodit z domu,ale ako matke boli ma s toho pocitu srdce,ale nemozem dalej,povedat si neda,ma svoj zivot nepocuva ma,co mam robit???

cerez
5. mar 2013

@anjelicek26 To je to čo hovorím, padnúť na úplné dno.

meloa
5. mar 2013

@havedka ...je mi to ľúto a vôbec vám nezávidím...ale pozor na opičiu lásku....má 18 rokov, takže ak nechce ísť na liečenie - nikto ho tam nedonúti....inak celkom fajn nápad mi príde ten s tými policajtami - vážne - to mi príde ako najreálnejšie vytriezvenie z drog. A milé maminy - neodcudzujte túto maminku - naozaj nikto nevieme, ako dopadnú naše deti 😉 akokoľvek ich môžeme dobre vychovávať .
A havedka, nemáš na výber - buď ho vyhoď z domu, aj keď ti pukne srdce, alebo sa spoj s políciou....on je chorý, on neuvažuje reálne tak ako my, a čím dlhšie bude brať tvrdé drogy - stratíš ho aj tak - tie chemikálie toho človeka úplne zmenia - ostane z neho len schránka .... veľa šťastia a ty sa obráť na nejakú organizáciu, tam ti dajú viac typov....

jfd
5. mar 2013

@havedka tam jasně chybí autorita. Někdo, kdo by zařval a i když se vrátí, vykopnul by ho mezi dveřma. Hele, máš ještě 2 děti a tenhle smrad, kterej tebou pohrdá tě má očividně jen za služku.
Teď to chce robit, neboj, on mu časem dá někdo po tlamě, jestli dýluje. A jestli to dělá tak blbje, jako všecko co tu píšeš, tak je otázka času, kdy na to přijdou policajti.
A člověkovi v téhle fázi múžeš vykládat co chceš. Sama víš, jaká jsi byla hvězda v 18. Teda asi. Mistr světa amoleta. Musíš to nějak rozseknout. Přestat vyhrožovat, protože z toho má tak akorát srandu. Uvidíš co udělá, až ta sranda skončí. Nebo ho vyděs. Zeptej se ho, jestli si všiml, že před vašim domem stává modrej Passat když přijde domů a že ti tak nějak "šramoce" v telefoně, když mu voláš. Feťácká fantazie nezná mezí, do hodiny vyschyzne, že po něm jdou policajti.

jfd
5. mar 2013

@havedka A neboj, od tečď za 3 roky bude všecko jinak a třeba získáš nejlepšího chlapa na světě a oporu jako blázen. Jen z toho frackovitýho děcka musíš toho chlapa udělat. A s jeho otcem jsi o tom mluvila?

havedka
autor
5. mar 2013

viem ze asi to budem musiet spravit vyhodit i ked ma s toho uz teraz boli srdce,vlastneho syna vyhodit,som strasne citliva a bude to velmi tazke,nema kam ist,bude na lavicke,on sa nepozbiera viem ze vonku dopadne uz velmi zle,na jednej strane je mi ho luto ale tak inak,na druhej strane mam sto chuti ho vyhodit ,sama nechapem preco to robi?preco uz tvrde drogy???citala som si o nich je to takz samovrazda koks,pervitin,uz som jedno dietatko pred rokom a pol pochovala,doteraz som sa s toho nespametala ta predstava ze pochovam aj druheho syna,ma desi bojim sa ze to nezvladnem

jfd
5. mar 2013

@havedka Marihuana neni herák a na marihuanu se neumírá! A off-tipic, mnohem horší je legální chlast. Vy tu z toho děláte búchví co! A jestli ho zabásnou, určtě toho u sebe nebude mít tolik, aby musel do kriminálu. Ale nějakej ten výslešek a CPZ jsou taky kvalitní zážitek.

jfd
5. mar 2013

@havedka TETA KLID!!!! Ke kokainu ani heroinu se v tehle podminkách nemá jak dostat! A navíc na to na 100% nemá peníze. Pervitin možná ale jak jsi to tak popisovala, myslim že ne. Po pervitinu by ti nepřišel domu 3 dny a určitě by v noci nevyžíral ledničku. Spíš jenom hulí a chlastá. Což mu maximálně zlikviduje krátkodobou paměť noa účinky chlastu známe všichni.
Jestli a co prodává se dá lehce zjistit. Prohrabej mu bundu, jestli tam má novej mobil, jestli cigára jsou drahý nebo ne.

havedka
autor
5. mar 2013

aj som mu vravela ze pojdem na policiu vysmial sa mi nic nebere vazne doma nema travu ani drogy,ma ich inde a tam chodi

jfd
5. mar 2013

@havedka a ještě teda zkus s tim vyhazovem počkat až nebudou mrazivý noci. Jinak ti nepomužu. Je to peklo ale znám spoustu lidí, co se z něj dostali. Navíc mnohem horší případy. Tohle co ty řeší každá aspoň desátá matky, nic se neboj, nejsi v tom sama

jfd
5. mar 2013

@havedka NEVRAV!!! KONAJ!!!!

havedka
autor
5. mar 2013

@jfd koks ma od dakeho suseda a kamarada vraj,on sa tym chvali,ze mu picha dakdo,nema drahe veci len cigarety

marianax
5. mar 2013

ahoj tvoj syn potrebuje spadnut na hubu viem ze sa trapis sak sama som matka 5detom mam aj pubertiakov a kazdy den sa bojim aby sa do niecoho nenamocili partia je partia no snazim sa s nimi vela rozpravat ale je to hlavne na nich akym smerom pojdu cize co by som ti poradila je vymenit zamok a nech si chlapec uzije aj ulicu viem ze budes velmi trpiet ale mas este deti ako pises a aj na nich treba pozerat alebo ist s nim niekde kde sa liecia zavisly ci na drogach ci na alkohole nech sa s nimi porozprava nech vidi to prostredie neviem ci je taka moznost ale skus nieco vyhladat drzim prsty nech si silna potrebujes to

jaya47
5. mar 2013

@havedka Mozno by pomohlo napisat tomuto clovekovi a poradit sa s nim? http://www.drogy-sos.sk/
Pomohol uz velmi vela ludom.

maruska24
5. mar 2013

@havedka moja zlatá, teba ako matku to trápi najviac, jeho ako syna vôbec. Od marišky je len krok ku tvrdým drogám. A vravíš, že tie drogy ešte aj predáva. To znamená že je díler. Čo myslíš, ako skončí človek čo neustále chlastá a berie drogy? Máš pocit že bude mať dlhú životnosť? Buď ho zhabú policajti a pôjde do chládku na pekne dlho, alebo sa predávkuje, alebo sa do niečoho zapletie a dodávatelia si to s ním vybavia ručne stručne. A to budeš ešte rada, že ti v amoku nepozabíjal zvyšok rodiny. Otvor oči, syn nesyn, zliezol dobrovoľne z cesty, rieš to ako ti radia baby vyššie, cez policiu. I keď nikdy nevieš ako to dopadne, aby sa ti náhodou neprišiel pomstiť.

svetllana
5. mar 2013

@havedka Tak tu si radšej ani nejdem čítať príspevky, ale napíšem Ti takto..a veruže, viem presne o čom píšeš. Vo veci drog máš Ty ako matka úplne ruky zviazané. Narkoman pokiaľ sám nebude chcieť skoncovať s drogami, tak mu nepomôže NIČ a NIKTO. Musí on sám chcieť. Nepomôžu výhražky, plač, nadávky ani bitka. On musí padnúť na samé dno, aby pochopil, že to neni život, čo "žije". Ak je to teda s tými drogami také vážne..lebo "bere trávu"..no OK..o tom si myslím svoje, ale písala si aj o "iných drogách"..Chlapec má už 18 rokov, už je docela neskoro začať ho ohýbať..Teraz ho musí "ohnúť" život, ktorý si vybral. Je to tvrdé, áno..Ale u feťáka to funguje presne takto..A ver, že príde čas, ak budeš stále príliš tolerantná, kedy zloží on Teba! Zvažuj preto radikálne a tvrdé opatrenia.

havedka
autor
5. mar 2013

pred rokom som s nim bola aj v centre pre drogovo zavislich,ma aj karticku ak ju este ma,bol tam aj na testoch zistilu ma vtedy morfium, ale vraj to moze mat z maku,chodil asi tri krat na kontrolu a potom uz nie,a ani nechce uz nikam chodit,je to s nim tazke ja mu uz neviem a nevladzem pomoct

svetllana
5. mar 2013

@havedka Chlapec dáva kokain? To je potom na vysokej nohe...Sa ani nedivím, že sa mu nechce nič na živote meniť. Ale ak dáva aj piko, tak to dlho nepotrvá a padne na zadok.

havedka
autor
5. mar 2013

@jaya47 dakujem

havedka
autor
5. mar 2013

@svetllana ako to myslis?vravel to ze si dava koks,a aj dake pioko,ci biely prasok,som naozaj zufala,je mi az z toho zle

svetllana
5. mar 2013

@havedka Ešte jedna vec. Nielenže užíva drogy, ale aj sa aj dopúšťa trestnej činnosti. To naozaj potrebuje okamžitý zásah. Neboj sa, ak by si ho aj vyhodila, na žiadnej lavičke spať on nebude..Oni sa vedia vynájsť. 😉

svetllana
5. mar 2013

@havedka Koks je veľmi drahý, z toho usudzujem, že sa mu v "podnikaní" darí..Ale takéto rybky nemajú dlhú životnosť..basa mu dýcha na krk, ak sa chalan nespamätá. Preto hovorím, že musíš byť rázna. On má z Teba vyslovene "dobrý deň", absolútne Ťa neberie vážne, nuž, tak nech sa stará..nech ide..Ja nejsom bezcitná, nemysli si, ale viem, o čom píšem, preto tak píšem...

svetllana
5. mar 2013

@havedka Neštuduje?

michelleuk
5. mar 2013

@havedka ahoj ja mam 25 rokov moje priatel ma 28 rokov on mal take iste problemy /ked zacinal / ak tvoj syn dopracoval sa az k zavislosti na tabletkach vtedy maval 1 x do tyzdna epilepticky zachvat az kym ho jeho otec nezbalil nezplatil mu ,,vylet,, do anglicka proste prec od toho vsetkeho,, a to ho asi aj zachranilo neviem co by s nim bolo alebo enbolo teraz kebyze ho otec bevykopne ☹ este dodam ze v uk sme sa spoznali on prisiel do Uk v januari 2008 ja v maji 2008 a do tyzdna laska nebeska 😅 o tom co ronil sa mi priznaval docasne na slovesnko sme prisli az po 4 rokoch,,ak zostane doma nic mu nepomoze,,,ani lieceni tam sa len nauci na nove ,,drogy,, ktore ti daju este lepsi stav priatelovi drogovy paratci su bud predrogovani alebo v base alebo zavisli od liekov drog alkoholu,,,a este dodam k tomu vyletu do Uk to ho vlaste otec vykopol s 150 lybrami cez akenturu mu nasiel pracu a nech sa stara,,neboj ak by si ho vyslala niekde do zahranica velmi dlho by trvalao kym by sa dopracoval k niekomu kto mu nieco preda,,v uk by sa ani k pivu nedostal,,

havedka
autor
5. mar 2013

@svetllana mas pravdu,uz nie nechodi nikam,pred dvoma rokmi zacal chodit na dvojrocnu sou ale chodil len tri mesiace ,aj som ho druhyktrat do sko,y prihlasila lebo on chcel a zasa sa na to vykaslal,tak nechodi nikam,myslim do skoly ani brigady

michelleuk
5. mar 2013

@havedka inac mam jedu spoluziacku byvalu ktora bola na lieceniach 3x a ah tak sa k tomu vzdy vratila teraz zevraj pracuje v Ba v neakom erotickom klube ale inac baba riadne pekna za nou sa kazdy chlap otocil,,ale ked fetovala strach a hroza kruhy pod ocami,vyrazky strasne schudla biela

jfd
5. mar 2013

@havedka KECÁ!!!! Gram kokainu stojí ať nekecám od 100 do 150 EURI a vydrží ve dvou lidech tak 3 hodiny. To za prvé. Dál, kokain se NEPICHá!!! To by byl první na světe!!!! Nehledě na to, že je to opravdu nedostatkový zboží! Na SK to nevyrobíš, jedině cez Amsterdam z Kolumbie různejma cestama. Ten boreček tě systematicky ničí a lže! Vymejšlí si, asi tě chce zaujmout spíš bych to tak tipla. Ale neznám ho, nevidim mu do očí ale sázim pravou ruku, levou nohu a obě oči, že na 100% ŽÁDNEJ KOKAIN OD ŽÁDNÝHO SOUSEDA NEMÁ. A podle těch hlodů ho ani nikdy neviděl

jfd
5. mar 2013

@svetllana
@havedka
Ukažte mi toho vola, kterej si za dýlera kokainu veme 18 letý ucho?!?! Blbost, blbost, blbost!!!!!

hexena
5. mar 2013

@havedka este ma napadlo, ze mozno by si mohla urobit taku vec, ze ho "vyhodit" a zobrat mu kluce s podmienkou ze ak bude triezvy a nenadrogovany tak moze vzdy prist sa domov vyspat, najest...ale ak pride nadrogovany alebo opity byt tvrda a nepustit ho do bytu...a kluce mu samozrejme nedavat ani ked pride triezvy, aby ti neco neukradol a nechodil domov kedy on chce...myslim, ze to robia aj v bezdomoveckych noclaharnach, ze ak pride niekto opity tak tam nemoze spat...

svetllana
5. mar 2013

@havedka Máš to naozaj veľmi náročné, mrzí ma veľmi Tvoja situácia. Viem, že niektorí zastávajú názor, že to je odraz výchovy, ale nie je to vždy tak! Nebudem písať, prečo to viem, ale viem 🙂 A Ty si možno tiež taký prípad..Najhoršie je to, že máš zviazané ruky. Chlapec je dospelý, (aspoň sa tak cíti), chce si žiť svoj život...a - myslí si, že je nezničiteľný a majster sveta! Bude to preňho veľmi tvrdá facka, ktorá ho preberie z toho sna! Ale musí si tým prejsť, keď sa dal na tieto chodníčky. On Ti normálne do očí jedného pekného dňa povedal, že berie drogy? Jak keby sa nechumelilo? Máva aj absťáky?

jfd
5. mar 2013

@havedka z maku?!?!? A to akože ako??? Z toho technickýho co je ve štrudlech???