Som zúfalá z môjho manžela
babenky som zufala z mojho manzelika, kazdy tyzden pride niečo, preco sa so mnou nerozprava. tentokrat to bol prach pod postelou, inokedy sa hneval na moju mamu, ktora strazila malu a ona si urobila cestny lisaj. ale aj ked spadne mala, tak som na vine ja, lebo som nebola pri nej. Podla neho som jedina zena, ktora ma aj bordel v dome. ze ja nic nestiham. a tak dalej. Navyse ma ide rozhodit, ked ma rozobera so svokrou a jeho babkou....on je pedant aj jeho mamicka. je to trapne ked ma s nimi rozobera...
ja sa nemam komu postazovat, surodenca uz nemam, ani otca a mame sa stazovat nechcem. tak sa aspon vam trosku postazujem. som z toho smutna. on nevidi, co ja robim cely den, ze sa venujem malej, ze robim tie roboty, ktore nikdy nie je vidno ze sa urobia, podla neho som oddychnuta. on nevidi že moja noc je dostkrat prerusovana, že som nevyspata uz 14 mesiacov. proste som smutna že si mysli ze nic nerobim, sak starostlivost o malu je ako fuska. on nevidi, ked sa so mnou nerozprava, ja sa trapim a nemozem spat. narozdiel od neho. baby som zufala, je to fajn muz ale niekedy sa urazi na hovadinu a nebavi sa minimalne so mnou den. ano stanu sa mi kiksy, sa mi prefarbili pri praniu jeho zial veci.... dostala som vsak komentar: jeho mame sa to nikdy nestalo. na jeho mamu nepovie ani krive slovko, nastastie tam nebyvame. lebo ona je stopercentna a dokonala. baby som uz unavena z neho niekedy.
ja neviem ale niekedy mam pocit ze som fakt neschopna nicoho, ak ked sa snazim ako viem. baby som sama co sa takto trapi kvoli perfektnej zene ktora nic nestiha? 😢 😢 😢 uz som dost unavena.
No a samozrejme ze uz funguju aj deti, ved zlozit riad do umyvacky, ci povesat pradlo zvladne aj 6 rocne decko, takze manzel vie, ze ked mu nieco nakazem urobit, on to posle dalej a je pokoj...
@macik131314 len jedna rada:kazdy si k tebe dovoli tolko,kolko mu ty sama dovolis 😎
tak si vezmi "dovolenku". Chod s kamarakou na vikend do kupelov a nechaj malu s manzelom. A ked prides tak sa ho vklude s nadhernym usmevom na tvari opytaj ako sa mal. A ak nahodou bude spinavo tak ho len tak podpichni ze ako to ze neupratal 🙂 Ked moj muzik zacne takto vymyslat tak idem do "strajku" a neupratujem, neperiem a hlavne nevarim a to mu vacsinou dojde ze treba mi aj pomoct.
@macik131314 to čo píšeš sa nečíta ľahko a nieto ešte aby to človek doma zažíval..vypadá to tak, že to nieje manželstvo, ale krutý teror zo strany milovanej osoby..lenže! tu sa núka otázka...je to naozaj milovaná osoba...alebo ešte lepšie by bolo opýtať sa...je to naozaj milujúca osoba?! Pretože ty ho možno ešte miluješ a preto si ticho a trpíš...ale miluje aj on teba? Alebo sa pozerá a má rád len seba...a samozrejme svoju bezchybnú mamičku...a tvoje city k nemu pomaly ale isto zabíja...no dokedy to takto chceš zvládať...každý má svoje hranice a tiež pohár trpezlivosti, ktorý pri takomto správaní tvojho muža k tebe zrejme čoskoro pretečie..Prečítala som si zopár príspevkov, ktoré tu dali dievčatá...a vlastne aj muži...a v mnohom majú pravdu..no ťažko sa radí..keď nikto nevie nič bližšie..
No opýtam sa ešte jednu vec...neviem ako dlho spolu ste..no bol takýto tvoj muž aj keď ste sa spoznali? Predpokladám, že mamička bola aj vtedy na prvom mieste a možno sa už vtedy javil ako chorobný pedant..no ty si to nevidela...alebo skôr nechcela vidieť...a možno sa ti to aj páčilo..že je taký "poriadkumilovný"..a považovala si to za jednu z jeho dobrých vlastností...
..každý jeden z nás má svoje starosti a problémy...niekto menšie..iný väčšie...no je naozaj pravda...že každý je strojcom svojho šťastia...takže ty si sadni...keď budeš niekde sama...a zober si všetky pre a proti prečo by si s ním mala a chcela ostať...ale v tvojom prípade skôr...prečo by si mala a chcela od neho odísť a začať konečne normálne žiť...normálne bez toho, aby ti niekto neustále dýchal na krk...kontroloval ťa...buzeroval..a ničil ti život....DRŽÍM TI všetkých desať...aby si sa rozhodla urobiť ten krok..správny krok...a aby si sa mala už len dobre....
@fidka79 ja som tie dni pyzamo vyuzivala hojne ako vysokoskolacka, kedy sa mi po brigadach ani do skoly nechcelo ist a tak som cely den lehnila v posteli :DDDD mienim vyuzivat ako sa len da 😀 akurat jedine co neznasam, ked mali papaju ranajky v pyzamach, lebo to je hardcore... ked budu vacsi, uzijeme si pyzamove dni naplno 😉
@macik131314 v ziadnom pripade si nepripustaj ze by si ako matka, manzelka bola neschopna. mas dve deti, je to dost starosti aj radosti. stoj si za svojim: robis co mozes a kolko vladzes. nie kazda ma doma tip top upratane, niektore na to kaslu, niektorym pomozu mamy, vynimocne svokry...niektore maju doma poriadok len preto, aby sa nepovedalo, ine makaju od skoreho rana az im sibe a nemaju cas na deti... aj mne niekedy takto hrabe, ale potom si dam vzdy dake dva dni (hlavne ked je stary na sluzobke), kedy na vsetko kaslem a som s detmi, len s detmi- moje dni "poyzamo" 🙂 obvykle v stredu mi bordel zacne vadit a makam. nie prenho, pre deti, pre nas. ked ma blbe pindy, poslem ho nech si vezme vysavac a povysava. alebo ma nedaleko mamicku a tam sajgon, moze sa vybujacit... ked je jeho matka prenho dokonala, bohuzial, uz je zadana, blbo povedane... a ver mi, ziadna nie sme dokonala... ani jeho matka. ty si dokonala pre svoje deti a to je hlavne. by the way, mne prave prihorela cibula do leca, kym Ti pisem 😀 😀 😀 😀 viem ze Ti to musi byt luto, ale dupni si. nie si predsa zajko v klietke. si zena, matka. bud hrda na seba za vsetko co si v zivote dokazala a kym nemas plesne na jedalenskom stole ( aj to som uz v jednej domacnosti videla) mysli na to, ze si dobra! tvoj manzel by sa mal spamatat a ud´vedomit si, ze nielen jeho mama je mama. aj ty si. dokonca si matka jeho deti. a za to si zasluzis aj ty uctu. nie si o nic menej ako svokra. jednducho mu povedz ze upraces tak ako uznas za vhodne a ostatny cas venujes detom, su ti prednejsie ako prach pod postelou, ako pisali ine maminy, nic mu predsa nebrani v tom, aby prilozil ruku k dielu. chodi do prace? a co! ty mas 24hodinovky... a netrap sa, hlavu hore! preto sa snad nerozvediete, len mu ukaz ze sa z jeho mamy a jeho nepose..s 😉
@macik131314 a o čo Ti ide, majú Ťa baby z koníka ľutovať,bude Ti na chvíľku lepšie,len neviem ako na tom je tvoja dcéra, lebo neviem, veď vieš s kým žiješ,nevrav,že sa zmenil za 24 hodín, tvoj manžel je taký od narodenia a to si musela vedieť koho si berieš a s kým budeš žiť, respektíve keď nie a zistila si to pred týždňom,tak s tým začni niečo robiť, ľutovaním nič nevyriešiť,len oddiališ problém, ktorý podľa môjho skromného názoru bude trvať celý život ak budete spolu,nepomôže to ani tebe ani manželovi,ani nikomu z Vášho blízkeho okolia a v prvom rade to vôbec nepomôže tvoje dcére!!!!!!!!!!!!!!! nič viac a nič menej...............
@macik131314 no... podobneho chudaka som mala doma... ano, MALA.. mas dve moznosti:
bud to budes iba rieisit -- a riesit, a riesit a riesit cely svoj zivot
alebo to VYriesis - a na takehoto psychickeho despotu sa vytoto a pojdes aj s malou od neho prec.
Ina moznost nie je, ked budes pripravena na moznost cislo dva - posli IP, dam prakticke rady. Pre zaciatok skus si precitat temu Povysenecky manzel --- tam je to o ekonomickom tyrani, ale neboj, aj k tomu sa dopracujes. Vsetko zacina pri psychike.... A vsetko je totalne uplne ako cez kopirak -- idealny, faktasticky chlap, co este aj kamaratky pomaly zavidia, pozorny, mily... akurat ze iba navonok a v skutocnosti za zavretymi dverami je to jeden despota.
@macik131314 Ak chces s nim zit, musis byt velmi silna. Nestresuj kvoli nemu, co sa upratovania tyka. Ked ti bude vycitat, odpalkuj ho, napr. "Je tam prach? Tak ked ho vidis, tak ho utri!" alebo "Prestan ma prenasledovat, daj mi pokoj" a pod. Nezvysuj hlas, ale povedz mu to bez emocii. On bude ppod. zurit, ale na nejaky 20.raz rezignuje.
Chod k vasim na nejaky tyzden, nech vidi, ake to je bez teba.
Hlavne nemaj pocit viny alebo co. A ked sa zduva, nech.
Nemas kamosku? Skus aspon chodit napr. na ihrisko, aspon si pokecat s inymi maminami.
Zmier sa s tym ze niesi dokonala, zahod to za hlavu, mozem povedat ze viac ako 50percent ziem, matiek ma doma binec 😉 , no a co ? upracem detsku o hodinu je to tak isto, prach ? ruky ma zdrave? tak sup utierat 😀
Nech sa aj on snazi, chod natyzden prec ,urobi ti to dobre, oddychnes si a naberes sil 😉
to je pako riadny ☹
Magor....ze manzelik.....nebud smiesna....chlap aby prach riesil,bola by som zvedava koľko zaraba
@anavi85 noo šak to :D :D ked sa domácnosť udržiava nonstop v top poriadku :D :D tak sa to berie ako samozrejmosť.. ked sa nechá kúsok "zaprášiť" tak si hned každý všimne že jeeeeeej, upratané :D D:
@macik131314 Ja to raz len nepochopim, kde sa to v niektorych chlapoch berie, ze su take hovada! A co ich vedie k tomu, aby vlastnu zenu, ktoru miluju , alebo milovali /hadam hej, ked sa uz zosobasili!/ zacnu psychicky tyrat...A vobec, kde sa nich berie to sebavedomie, ze oni su ti dokonali, ze si mozu dovolit kritizovat a deptat svoje manzelky?
Ano, aj ja som mala doma hovado...dozvedela som sa, ze neviem ani varit /jedaval, aby neumrel od hladu, lebo mu nic nechutilo...ved to bolo aj na nom vidiet - 120 kil zivej vahy/, nevedela som ani upratovat, ani vychovavat dieta...A zial, 100x opakovana loz sa stava pravdou...cize aj ja, ako ty, som zacala o sebe pochybovat, citit sa vinna aj za to, co sa stalo na opacnom konci zemegule, zacala som sa podcenovat..ze teda, ked mi stale nieco vycita, kritizuje ma, ze asi som fakt taka neschopna...
No, 9 rokov som to nebola schopna riesit, ked som sa uz konecne par krat odhodlala, ze sa ideme porozpravat, vzdy som narazila na mlcanie a "tichu domacnost"....
Hovado som vymenila za obycajneho normalneho chlapa, na ktoreho som s nedoverou zo zaciatku pozerala, ked zapotil, ze lepsiu svieckovu v zivote nejedol... 😉
..tazka rada..pises, ze je fajn..no, podla mne, nie je fajn, ty si fajn! A tak musis aj k sebe pristupovat... urcite sa s nim porozpravat /ak sa bude dat/, a jednoducho si tie jeho pindy nenechaj...on nie tvoj otec, aby ta vychovaval, on je tvoj partner, ktory sa ma k tebe spravat ako k rovnocennej partnerke...jednoducho sa nesmies nechat buzerovat, nie je on ten, kto ma vzdy pravdu...musis byt tvrda a vytycit mu mantinely, vsetky nepravosti na tebe mu dat pocitit...alebo ho poslat do svojej minulosti.
Necitala som celu diskusiu ale pamatam si jednu reklamu ,ako zena na MD cele dni podla svojho mm nic nerobila .A tak naozaj aj prestala robit kazdodennu rutinu a mm ked prisiel domov z prace si myslel ,ze ich vykradli .... 😀 vsade bordel,rozhadzane veci co narobili ich deti,neumyty riad...no ved vieme si to kazda predstavit.....
Je smutne kolko stale pribuda tem o tom ako neklape manzelstvo,ako su zeny nestastne a muzi ignoranti... 😔
Jaj dakujem panu bohu za môjho muža..volali mi kamosi ci idem na bowling..jasne chod,vyvetraj sa..to iste ja jemu..ked mu nieco vadí,tak si to vydiskutujeme..a neporiadok sa naučil bravúrne preskočiť 😀..preč od takých despotov..
kam to ale chodia na takých chlapov... 😕, nehovorím, že ja som si vzala terno chlapa, ale to až čumím, kde sa takí chlapi berú... jáj neberú... my sami si ich vyberáme a potom sme nešťastné.
baby čítam si tie hlasky, ktore tu boli ale situacia je zvlastna, moj drahy zacal chodit na tyzd.byva doma u rodicov, je to divne. ked príde domov, stale sa hadame a to pre blbosti, napr. že je dlazka spinava, že su servitky na gauči, mala ich vybrala, že je auto spinave,ja som cely tyzden smalou robím chystam pred vianocami, on nič len frfle a najlepšie na tom je,že sa naserie, že je to tak či onak a mlčí. mna ide poraziť..... nervy mam
@macik131314 Pošli ho do riti. A bude pokoj.
presne tak ja by som sa hentak netrapila
@macik131314 no a teda on ked vidi neporiadok, tak ti nepomoze upratat? vsetko necha len na teba? lebo nasrat sa mozem na upratovaciu firmu, ktoru si najmem, zaplatim a neupracu mi tak, ako som si predstavovala, nie na zenu...
Ma to dve stranky. Kazdy si do manzelstva nesie nejake zkyky z domu. Vsetko je ok pokial sa prenasaju do manzelstva rozumnym sposobom. Nie je zle ak trebasr nieco robis a manzel by videl ze sa s tym trapis a povie, my sme to doma robili inak, jednoduhsie a ty bud uznas alebo si nechas svoju verziu. Lebo nie vsetky veci od svokry musia byt zakonite zle, predsa ak ona len nieco vie (snad). Ale ak ti to vycita tym stylom ako pises, to uz je chore, to uz je ako sa povie mamickyn pupok, a pri takom chlapovi budes stale neschopna zena. U nas to je takto, ak nieco neviem pytam sa mojej mami, ak viem ze to co sa chcem opytat moja mama napr.doma nerobi alebo nema o tom vedomie tak nemam problem opytat sa svokry. Mam dobru svokru a este lepsiu mamku mozno je to mojim stastim. Ale zaklad je vediet ze ty to co robis, robis dobre. Ja ked viem ze varim a peciem sakra uzasne, skusi mi niekto povedat na to nejake pindy a leti von oknom. Viem kedy sa mi nieco nevydari a hned poviem ze to nie je take ako som chcela a som aj dost sebakriticka ale ked sa mi nieco kurnik podari tak som na to hrda 😀 a nikto ma nepresvedci ze to je zle. Nastastie sa mi este nestalo aby mi niekto skritizoval to co navarim alebo napeciem. Ak povie manzel ze do tohto by sa mi hodilo viac skorice ale inak je to skvele neberiem to ako kritiku, a nabuduce tam tu skoricu dam a tesim sa z toho ako si oblizuje prsty ze je to skvele. Pocit ze pre niekoho robis vsetko co vies a nestretne sa to nie to s nadsenim ale dokonca s kritikou nepridava cloveku na motivacii robit viac, skor k rezignacii, tvoj manzel by si to mal uvedomit a ak nie tak nech sa vrati k mamke na prsnik. Co som tym chcela povedat? Ak citis ze robis vsetko preto aby si bola ty zo sebou spokojna nenechaj si udupat sebavedomie chlapom ktory pravdepodobne nic nedokaze. A zas na druhej strane moj otec je tiez pedant, puntickar, tiez niekedy mame hovori ze toto tak nemoze byt lebo je to o 5mm nakrivo...lenze maju svoj rezim, mamka uprace ocko zarovnava, a mamka ma rada tu dokonalost ze vsetko ma svoje miesto a konecny vysledok otcovho zarovnavania sa jej paci, cize na obcasne dristy "ze je tu bordel ako v tanku alebo rovno na hnoji" ma uz hrosiu kozu 😀 Ony maju take talianske manzelstvo, ziadna ticha domacnost...vsetko sa povie narovinu a za 5minut si davaju pusu. Jednoducho sa nasli. Takze vsetko sa da z mierou, aj puntickarstvo aj bordelarstvo...ak sa dvaja najdu neexistuje problem.
@macik131314 ,ahoj .Necitala som vsetky komentáre,ale uz pri ich citami mi navieraku zily na krku.
Ako si vychadzas so svokrou?.....ak je normalna,co keby si sa o tom porozpravala s nou?...no ano,mozno to povie synacikovy,mozno sa s tebou nebude bavit den.dva,ale bude vediet tvoj postoj a pohlad na vec a mozno ona sama sa ovazi ta zastat, Aj ked o tom pochybujem ak bola poslusna zienka,ktora nikdy nic nekritizovala..... V ziadnom pripade si ale nenechaj nahovorit,ze si nemozna,neschopna a co ja viem co.Takto sa zacina psychycky teror a psychiatricka liecebna uz nie je daleko.
no baby moje zlate, on je vzdy nejaky nervozny, on totis zije u rodicov na tyzdnovkach, zly muz to nie je ale chce mať tip top domacnost ako maju oni doma, lenže nechape my mame 2 rocne dieta dceru. kt. sa treba venovať..,.. my sa hadame len pre debiliny. najhoršie na tom je že on nehovori aj tyzden so mnou ani mi nepovie cau ked ide prec....so svokrou nemam zle vztahy ale riesiť ho nebudem, lebo ona mi odveti že si to mam vyriesit sama. moc jej neverim,,,, aj ked som s nou nemala nič. dvakrat som jej ohladom toho volala ale potom som to lutovala. napr. vzdy ma zjadi ked niečo robim ale on nevidi čo robim ale to čo nie je dorobene a ze to nerobim poriadne podla neho a dokonca mu vadi aku mam penazenku, on si mysli ze nemozu mať sportove penazenky ale take tie velke. ja tie neznasam lebo som velke. malu ma rad a ona tiez, robi, nepije. to je zaklad ale toto ma fakt vytača, ked chcem aby bola pohoda, tak je opak. hlavne ja som tip, kt. ked musim tak nevyvolam konflikty. ani nejako nevyryvam , u nho mam niekedy pocit, že naschval vyhladava niečo čo mi hodi na oči aby sa so mnou nebavil. a pohadal a mo zno aby som ho poslala do riti. to nie taku radost mu neurobim , najhoršie natom je, že ked sa nebavi, tak som nervozna aj na malu a to ma štve lebo ona zato nemoze.takedy mam fakt nervy v kybli....z neho. aj na vylet som vzala bolo dobre aj mi piše ze ma lubi. vcera som chcela mať peknu nedelu a namiesto nej som plakala. on je nervozny a prenasa to na mna ....nevie sa vyhovorit .
@macik131314 a myslis, ze jedneho rana sa zobudis a vsetko bude zazracne inak? Ak nic nezmenis, nic sa nezmeni. Inych vsak zmenit nemozeme, iba svoj pristup k nim. Ked si nepostavis hranice "odtial-potial, moj mily", tak sa bude k tebe nadalej spravat takto. On nema dovod byt k tebe slusny a respektovat ta, ked si toto vsetko nechas.
Bohuzial, pripadas mi ako dalsia z tych, co sa parkrat vyplacu na Modrom konikovi, a napriek 3 872 radam nic nezmenia a dalej ziju so svojom domacom peklicku. Je to len a len na tebe, aby si na sebe zacala pracovat, uvedomila si, ze mas svoju hodnotu, a ze nikto nema pravo sliapat po nej. Ked toto pochopis, zmenis sa vo vnutri a automaticky sa k tebe zacnu chovat inak aj druhi.
A pamataj aj na to, ze mate dceru, ktora si od detstva nacitava tento rodinny model, a v dospelosti bude fungovat podla toho, co sa naucila doma, lebo to povazuje za normalne.
@macik131314 dva dni pred Vianocami by som to neriešila, snaž sa byť milá, ignoruj jeho poznámky a prvý víkend po novom roku ho nechaj s malou samého od rána do večera aspoň jeden deň. Neopováž sa mu niečo nachystať, maximálne jedlo pre malú, ak by ho nedokázal pripraviť sám. Zober mamu so sebou a dámska jazda, vrátite sa najskôr o desiatej večer. Mamu zoberieš preto, aby mu nemohla pomáhať. Ak by prišla k vám svokra, to neplatí. Keď prídeš, tak budeš povinne kritizovať, aký je v dome bordel, ako to, že nič nerobil, veď sa celý deň len hral s malou. Nedaj sa ním deptať, usmej sa a mysli si svoje. Deptať bude len toho, kto dá najavo, že sa deptať dá. Dokážeš to? Alebo tak, ako ti píšu, budeš tu len na MK vyplakávať a neurobíš nič? Jeho nezmeníš, musíš zmeniť sama seba, aby sa zmenilo jeho správanie voči tebe a to za teba nik neurobí, Hľadaj si prácu, veľmi ti to prospeje, po každej stránke. Držím palce.
@macik131314 nemam rada takýchto ludi, co im je vlastna pycha prednejsia. lebo v tej chvili je to len cista pycha a nic viac, ze sa predsa neponizia a nebudu to oni, kto by povedal: ahoj.
dokonca maju pocit, ze si to rozlucenie ta druha strana predsa ani nezasluzi.
a je jedno, ci hrdo dviha do vysky hlavu podvedena manzelka, alebo ofucany manzel, alebo zduta pubertiacka, alebo pohrdava svokra, alebo hocikto.
ta chvilka slusnosti (mizernych par sekund pre jedno Ahoj alebo Dovidenia) je proste zaklad chovania. za zatvorenymi dverami nech sa potom zas chovaju ako chcu.
len preto, ze nikto nevie, co sa udeje medzi odchodom a prichodom. a nemusia najst vsetko, ako nechali. nie je to dane a navzdy zaistene.
niekedy je potom neskoro plakat, kricat, rukami lomit, hlavu o stenu buchat, alebo sa hanbit, ci vycitat si.
najprv maju pocit, ze je to prejav silneho ducha, ze pozdrav by ich zdegradoval v ociach supera. potom lutuju, ze im bolo zatazko usta otvorit.
niekedy dokonca obycajny pozdrav na rozlucku zmeni postoj toho druhého. aj ked odide, aj ked nic neodveti, ale atmosfera je predsa len trosku ina.
iba hlupak by si prejav slusnosti vysvetloval ako prejav slabosti. ostatne, rychlo by narazil, keby sa vratil s tym, ze je vitaz a druha strana tym ukazala kapitulaciu. takze by pochopil.
pozdrav ho teda aspon ty. jednoducho len pozdrav. nemusis nic viac. urob to vzdy, slusne, bez podtonu, aj ked on bude odchadzat s ignoraciou.
nakoniec zmena k horsiemu obvykle prichadza po spickach a dlho si ju neuvedomujeme, alebo ju ignorujeme s nadejou, ze sa nam to len zda.
napravu je tiez dobre robit po troskach. nie velkymi gestami a zmenami (tie sice zaberu, alebo obvykle iba na kratko).
toto moze byt jedna troska zo vsetkych.

To je dnes medzinarodny den debilov?