Som zúfalá z partnerovej finančnej situácie
Ahojte, som totálne zmagorená z partnera...Žijeme spolu 6 rokov, doma máme 3 ročného syna (už chodí do škôlky).
Ja už chvalabohu pracujem, ale materská bola pre mňa žiaľ nočná mora, nie z pohľadu dieťaťa, ale financií a fungovania partnera. Už vtedy mi bol viac na príťaž a necítila som v ňom oporu ale prehlbuje sa to. Som sama na domácnosť, na dieťa,finančne platí inkaso, mne pošle 100€ a malému škôlku. Dokopy max. 400 eur ho stojí "fungovanie rodiny a zázemia". Pracuje od cca 7 rána a príde najskôr o 7 večer. Unavený dieťa hneď na ňom zavesené od radosti, nemá čas sa dať dokopy, maximálne čo mu viem umožniť je aspoň kľudná sprcha...a o pol 9 ide malého uspávať. (JE naňho strašne naviazaný, keď ťahá dlhšie tak pri mne zaspáva bez uspávania). A tu je kameň úrazu. Ja neviem kam dáva peniaze, viem že má pôžičku ale zarobí 1200-1500€ co mi vôbec nesedí na to že má odpracovaných mesačne 230-260 hodín. Som z toho zúfalá, lebo veľa krát som mu povedala, že to takto jednoducho nejde, že na mne visí všetko od domácnosti, varenia, starostlivosti o dieťa a popri tom som si chvalabohu našla takú prácu kde môžem robiť od 8 do 2 teda polovičný úväzok. ALE 👆 sebe dopraje. Kúpil si pozemok a postavil si chatu ( vždy po tom túžil, ale my žijeme v neprerobenom byte a keby našu kúpeľňu videla sociálka hádam mi aj malého vezmú, bol v zahraničí na jesen poľovačke na týždeň, chodí vyobliekany a domov nechcem povedať, že nedonesie nič, donesie, ale už asi skôr keď ho dobehnú výčitky. Nam ostávajú omrvinky
A ty len trpis a trpis a suchas nohami vedľa chlapa,ktorý ťa má aj s dieťaťom v úplnej paži? Celé 3 roky? Čo ti na to človek má povedať?
Tak s tebou nepocita. Mi to pride, ze ta len trpi kvoli dietatu. Sebe kupi chatu a doma neprerobene.
Co ta pri nom drzi, ako vyzera vas partnersky zivot? Podla toho, co pises, on zije ako samostatna jednotka.
@ivanis267 to, ze nie ste manzelia nic neznamena. Mate spolocnu domacnost, spolocne dieta, tak by ste mali aj spolocne rozhodovat o peniazoc. Aj bez papiera ste rodina. Je jednoducho sebec, ktory ta povazuje len za opatrovatelku, upratovacku, kucharku... a termofor do postele. Nic viac pre neho nie si. Si len domaci spotrebic s vyhodami, ktory patri k dietatu.
Dieta ste planovali? Mozno ste sa po 2 rokoch este dostatocne nepoznali. Tiez si myslim, ze je s tebou len kvoli dietatu. Ked vidis, ze je ti na pritaz, tak.......
nie si narocna len blba
koho je byt? koho je chata ?
teraz citam diskusiu
takze ano jednoznacne blba slepa hlupa dopln si dalej kludne synonyma fakt to nevidis
ze ty ho chovas aj vasho syna a ty mas holy prd ????? co ta k tomu vedie ? (otec nie je dobry ani prtner) tak vo milenec? myslis medzinozim?
Ôk byt je jeho, chata je jeho, dáva na domácnosť 400 e.
Manželia nie ste, čiže co je jeho je jeho. Ty máš svoj plat, predpokladám tiež platíš veci do domácnosti. V podstate žijete ako dvaja spolubývajúci. Tak sa zariad podľa seba nemusíš mu variť ani prať trenky
Keď sa teraz odídeš a požiada o výživné, ktoré určite nebude tých 400e keďže určite má na zmluve minimalku, budeš mat na to utiahnuť sama domácnosť a dieťa?
@mamina7070 Nefungujeme spolu, kým pracoval pod inou firmou bolo to fajn, ale keď som otehotnela prestúpil do rodinného podniku a odvtedy to ide dole vodou. Ale čo sa týka peňazí bol na ne zaťažený ešte predtým ako mal túto prácu. Práveže neviem...možno to, že by sa to vedelo nejako utriasť? A popravde momentálne ani nemám kam ísť u rodičov sú ešte mladší súrodenci a tak si vždy poviem, že aj tak tu nie je v podstate sa sem chodi len vyspať....a vždy si poviem, že aspoň zatiaľ nemusím riešiť bývanie. Ale toto ma ničí, lebo neviem ako ma berie a vlastne aj malého
@ivanis267 toto si len nahovaras pozri sa n to realne on da max 400€ z toho si zaplati reziu bytu co by platil tak ci tak a skolku a ty ho stravujes peries mu cistis tu dieru zo svojich penazi
kto u vas pobera pridavky a danovy bonus na dieta? mas niekoho ku komu mozes ist aj do jednej izby?
@mamina7070 Chvalabohu som to dala na svoj účet predtým ako sa mi otvorili oči . Ale doteraz ho svrbí daňový bonus, lebo už mu idú dat normálnu zmluvu a ja mam 100 mesačne on by ho mal 140
Žiaľ nemám. Čakám na nájomný byt ale to je ešte minimálne na rok
Neviem či zostať, alebo potom ísť, ale už pred rokom som si dala žiadost, že keby náhodou
@ivanis267 v ziadnom pripade mu to nedavaj a kolko ti on preje z tvojich penazi urcite viac ako vy dvaja
on zaplati inkaso co musi tak ci tak tebe hodi stovku a ziv ho tak by som ho z tej stovky zivila zemiaky cestovina a dovi dopo
a s vyzivnym pockaj na tu zmluvu a podaj
Danovy bonus si nechaj,matka ma prednost. Ak ho bude poberat,tak neopravnene.
Spocitaj si ake mas naklady a kolko ti ostane, ci vies vyzit aj bez neho. Ak ste sa odcudzili a on nemieni pracovat na vztahu ale riesi len € aby on mal viac, tak to nie je partner do zivota,zial.
si si istá, že je workoholik? Nie je za tým iná žena? Nerozmýšľala si o tom, že keď sebe dopraje a vám sa ujdú omrvinky, môže byť za tým aj niečo iné?
Daňový bonus si nechaj. Na nájom mu neprispievaj. Nech ho platí on. Je to jeho byt.
Ako ti radila @mamina7070 s výživným počkaj na tú zmluvu a podaj
Ak sa ti pošťastí iný nájom, odíď od neho. Bude platiť výživné na dieťa.
Je to sebec, len pre seba....
..Za všetkým hľadaj ženu,,
(Nefungujeme spolu, kým pracoval pod inou firmou bolo to fajn, ale keď som otehotnela prestúpil do rodinného podniku a odvtedy to ide dole vodou)
Ďalší egoista čo nezvládol tehotenstvo, pôrod(nedostatok sexu) a že nie je stred vesmíru.. nová práca, nová kolegyňa s ktorou si postavili hniezdočko-chatu.. a ty máš omrvinky žiaľ..
1. Byt je jeho, plati si inkaso sam, takze ty byvas zadarmo?
2. Zial, nie ste manzelia, takze jeho peniaze su jeho, tvoje su tvoje.
3. Chatu si kupil za svoje, keby si kupil aj lietadlo, teba do toho kulove.
4. Zas a znova, nie ste MANZELIA.
Otazku starostlivosti o dieta ste si mali vydiskutovat este pred jeho splodenim. Ak o vas nestoji (kedze sa v praci zasiva az do vecera) tak chodte od seba ale to uz ty nebudes zvladat platit si vydavky na byvanie.
@0kristina0 bodu 1 nerozumiem - nerozumiem tomu zmyslaniu. Ja som mala dom, vychovavali sme v nom spolocne dieta, zili ako parneri a partner mi mal akoze platit najom?
@mamina7070 ďakujem za radu, pomohla mi 🙂

Vôbec neviem či už ja som náročná, alebo ako fungujete vy? S nim co sa týka financií nepohnem, skôr mi vyčíta, že to už nezvláda platiť a chce, aby som časť inkasa platila ja. Byt je jeho. Začala som mať aj problémy so štítnou žľazou a neviem či mám vôbec zdravy úsudok ešte. Nespoznávam samu seba. Ked bol na tej poľovačke, akoby som sa vratila stará ja a dokonca mi ani nevadilo, či vyžijeme, užívala som si ten vnutorny pokoj. Ako matka sa však snažím byť 100%, ale proste keď ide o neho mam totálne napätie keď musím niečo s ním riešiť co sa týka peňazí. Dá, keď treba veľmi tak dá, ale počúvam to ešte dlho.
@ivanis267