icon

Som zúfalá zo svojho partnera

zufalka789
10. nov 2016

neviem ako zacat, ale bola by som vdacna za kazdu radu alebo aspon nazor, lebo som sa dostala do stadia ze neviem pohnut, neviem sa rozhodnut......s partnerom sme spolu 3 roky a máme rocné dietatko.....samozrejme ze na zaciatku vztahu to bolo krasne vsetko super atd klasika.....ale presiel rok otehotnela som a vsetko sa pokaslalo....na dieta sa tesil v tom problem nebol ale ide o to ze pocas tehotenstva som naozaj mala velke problemy s precitlivelostou, proste som strasne potrebovala citit jeho podporu a rozpravat sa o vsetkom ....nehovorim ze ja som dokonala samozrejme som mu niekedy vycitala vsetko mozne ale proste som bola tehotna a citila som sa tak ze sa mi skonci zivot atd...proste nebola som na dieta pripravena (ale samozrejme ze si to teraz uvedomujem ze to bolo hlupe, ale tak mladi absolutne nezabezpeceni ludia bez akychkolvek uspor...a ja som realista viem ze zo vzduchu sa zit neda)

takze k veci vtedy to zacalo pohadali sme sa (bezna hadka) a dal mi facku...dodnes sa neviem z toho spametat ako ma mohol udriet ked som bola tehotna....odvtedy ma sice uz neudrel ale viac krat do mna sotil atd a to este stale som bola tehotna....proste viem ze som niekedy mozno bola neznesitelna ale tak mne sa to nezdalo.....ja som ho stale prosila s placom nech sa sprava ku mne milo ze to fakt potrebujem jednoducho neznesiem ked je ku mne hnusny ze som tehotna a vsetko znasam horsie ale tak nedokazal to...takze moje tehotenstvo vyzeralo asi tak ze som velku cast z neho preplakala hlavne po nociach a jeho to akosi ani netrapilo proste ci bol doma alebo odcestovany v praci jednoducho kaslal na mna .....odvtedy som si vsimla ze moj plac ho doslova rozculoval a bolo to tak aj po porode ......kolko krat mi povedal nieco hnusne mne hned prislo do placu a preplakala som aj 3 hodiny vkuse...mozno si budete mysliet ze som nejaka hysterka co pre vsetko reve ale ja uz som to nevedela zastavit pretoze som vedela ze mam problem, ze chlap sa ku mne sprava hnusne a ja nemozem len tak odijst lebo s nim mam dieta :(
keby som videla ze ho to aspon trochu stve ze mi ublizil ale on mi namiesto toho povedal ze chod revat vedla zobudis dieta a otocil sa na druhy bok a spal ( a to som neplakala nahlas snazila som sa velmi potichucky ako vzdy)..........rozmyslala som uz hocijako ale hovorim si ze aj keby som videla plakat cudzieho cloveka tak sa nad tym aspon pozastavim co sa mu stalo alebo sa snazim ho nejako upokojit ale on necha matku svojho dietata takto sa zrutit.....a samozrejme ze ked som videla ze ma ma na haku tak proste som ten plac uz nevedela zastavit lebo som si uvedomovaala ze mam po boku chlapa co na mna takto kasle :( je to hrozne aj teraz ked na to len spominam
neviem co mam robit on si ma chce vziat ale ja netusim preco ked sa takto sprava....preto sa nechcem za neho vydat.....
ako otec je velmi dobry to nemozem povedat ani slovo.......hovori ze ma miluje ale tak tomu teda fakt neverim ze niekto kto miluje moze mat toho cloveka tak na haku v situacii ked je smutny..........tietosituacie sa neopakuju casto ale myslim ze urcite kazdy mesiac sa to stane............strasne ma to trapi a ked sa chcem o tom rozpravat tak hned ma odbije ze to bolo davno a on to riesit nebude

a uz neviem ci ho vobec lubim a uz vyse roka som mu to ani nepovedala myslim tie slova lubim ta......vyzera to tak ze je si mnou prilis isty dokonca ked som sa ho pytala ci mu nevadi ze mu nevyznavam lasku tak povedal ze on si je isty ze ja ho lubim....som v soku lebo ani ja to neviem po tom vsetkom co sa stalo to jednoducho nedokazem ani povedat a klamat nechcem.....tak nerozumiem preco si ma chce brat nerozumiem o co mu ide......bojim sa ze po svadbe by sa spraval este horsie
dokonca ked sa opije tak mi nadava do p.... a k....
proste zda sa mi ako keby mal dve tvare na jednej strane je pozorny stale mi donesie cokoladu alebo hocico...ale zase na druhej strane ma vobec nechce pocuvat (lebo on nema ziadny problem a mam si ho sama vyriesit)co ma trapi a proste ked vidi ze fakt je mi zle tak sa sprava este horsie
a podla mna ludia ked su spolu tri roky tak je to este krasny vztah ale toto co je medzi nami ......az mi je do placu
dufala som ze sa to casom zmeni ale akosi nic

bola som uz aj v situacii ze by som radsej zomrela ale samozrejme to nepravim.....kedze sa nemam s kym porozpravat stalo sa ze som si zacala pisat na zoznamke ale islo len o to ze som sa trochu postazovala a to bolo vsetko ...samozrejme ze na to prisiel a vyrobil mi neormalnu scenu este si aj vsetko skontroloval co som pisala ale samozrejme nic take tam nebolo....proste ja uz som bola na tom hrozne a nemala som nikoho komu by som sa postazovala a on ma samozrejme pocuvat nechcel......hned mi ucet zrusil a teraz sa zase nemam s kym porozpravat
ospravedlnujem sa za ten roman ale to nie je ani zdaleka vsetko :(

pragmaticka
11. nov 2016

Facka v tehotenstve,nadavky a ta chladnokrvnost ked places to je fakt silna kava!!Nie som psycholog ale bala by som sa v buducnosti aj horsieho, ked po ani nie 3 rokoch to takto u vas vyzera!!!V zivote by som si ho nezobrala za muza!ved on si Ta vobec nevazi!!!!A ako si vobec dovolil vymazat ti tvoj ucet a citat tvoju postu?ved to je totalne zasah do sukromia!! Skor ci neskor pochopis sama ze to nema s nim zmysel!!Dufam len ze za to nezaplatis prilis vysoku cenu!!Takze moja rada?Opusti ho hned teraz!!Este si mlada,aj rocne dieta si teraz lahsie zvykne na novu situaciu, ako ked bude mat 8r a pri takomto chudakovi mu znicis detstvo!!!

liaka
11. nov 2016

@madana prepacte. Nejde mi to zmenit.

salfusco
11. nov 2016

@obsadenemeno no ja ti nevím...ženy maju asi vo zvyku prisposobovat svoje reakcie,asi to nie je o tom,že si stojim za tym,co poviem a co si myslim..raz tak,raz tak

lubkavargova1
11. nov 2016

Fuuuha....a ze tehotenstvo nie je choroba.
Ja vam neviem zeny, ale po osobnej skusenosti poviem, niekedy zenu co hisaci a hulaka fakt uzemni len fajna odsampak. Ja som utala kolegynke ked bolatehotna a robila doslova placucu hostericku scenu pre rozsypanu kavu. My sme boli na3.tom poschodi a az z 5.teho prisli ze koho vrazdia....inak sa nedala ukludnit.

madana
11. nov 2016

@liaka len prekopiruj to co si napisala,a zadaj komu...pockaj spravim to ja namiesto Teba🙂

madana
11. nov 2016

@zufalka789
toto mi napisala @liaka -a malo to patrit Tebe: 🙂

To cosu za bachorky, ze on zmenil cislo uctu a dal si rodicak posielat na svoj? Ved nie ste manzelia, vsetko si musis podpisat sama a dobrovolne. Uz som si trikrst vybavovala rodicak a vzdy som to tam musela ja podpisat. Vsetko chlapom dovolite a potom placete. A este ked byvas u svojich rodicov. Ved by poletel az by sa za nim prasilo a na to nepotrebujem ani dobry vztah s rodicmi. Ustupovala si chlapovi lebo si si ho chcela udrzat, ukazat ako ja vsetko pre neho urobim a ked je uz zle potom sa place...

marci10
11. nov 2016

@zufalka789 Bohužiaľ, žneš len to, čo seješ. Poviem, ako to vidím, aj keď ma tu baby virtuálne roztrhajú. Ty si to neuvedomuješ, zrejme to je podvedomé, ale celé Tvoje správanie je jedno veľké citové vydieranie. Stále plačeš, ľutuješ sa, sťažuješ sa... Kto by to vydržal?? Chce si Ťa vziať, to by neurobil, keby Ťa nemal rád. Ale nepáči sa mu spôsob Tvojho súčasného správania. Na základe jeho reakcií, ako ich opisuješ (otočí sa a povie, choď spať inde, zobudíš dieťa) je to zrejme racionálny chalan, ktorý by Ťa chcel vidieť silnú, sebavedomú, schopnú postarať sa o seba. No tieto jeho racionálne signály Ťa ešte viac hádžu do zúfalstva a silnej pripútanosti k nemu. Píšeš, že mu nehovoríš, že ho miluješ... Prepáč, ale Ty miluješ seba a to čo chceš, je, aby on zúfalo túžil po Tebe. Nie je na tom nič zlé, všetci to sčasti máme v sebe... ale treba sa vedieť ovládať a žiť dôstojne. Každý sme tu sám za seba. Píšeš, že je príkladným otcom. Veď to je úžasná devíza! Daj mu svoju lásku najavo tým, že sa staneš jeho partnerkou, nie jeho bremenom. Buď silná, to posilní Teba a tým aj váš vzťah. 🙂

smradka
11. nov 2016

Poviem ti svoju skúsenosť z pohľadu placlivej hysterky, ktorou som sa stala počas tehotenstva a po pôrode sa to ešte zhoršilo. Trvalo to potom ešte asi dva mesiace. A teraz keď sa na to spätne pozriem, tak sa čudujem ze to ten môj somnou zvládol. Pretože ta búrka hormónov sa na mne tak prejavila, že všetko bolo pre mňa koniec sveta, každá maličkosť. No priateľ mal toľko trpezlivosti, že to vydržal, aj keď viem, že mu často z toho už doslova tiekli nervy. Vedel, že to raz prejde a že to treba len pretrpiet. Ja som to vedela tiež, preto vždy ked ma ten záchvat konca sveta prešiel, povedala som mu prepáč a nech to somnou vydrží, ja mám toho tiež dosť. Že stačí ma.vtedy len objat. Asi všetky hadky, ktore sme.za ten čas mali boli len z mojej viny. A dokázala.som si to aj priznať. Preto nehľadaj chybu len v ňom, ale priznaj si, že preháňas. Aj keď asi to nebude správny chlap, keď ta dokázal udrieť a nadáva ti. To by som ja nestrpela ani chvilku. A možno len vďaka tvojej hysterii (možno prvý raz, čo ta mal podržať a podporiť) ukázal svoju pravú tvár.

moonlight1210
11. nov 2016

@obsadenemeno toto je presne ten stav, kde je pravda uprostred.

ona je s nim aj stastna, ked maju chvile pohody. vtedy ho lubi, aj by si ho vzala.

potom pride zas chvila nedorozumeni, nespokojnosti a su hadky a vyhrotene stavy, ktore tiez opisuje.

na toto sa rozhodne neda pozerat tak, ze maju doma len hromy blesky, spity chlap, ignorantske spravanie, nadavky, facky - a rada: utekaj od neho.
ani tak, ze urevana zenska provokuje chlapovu trpezlivost az on vybuchne - a rada: neprovokuj ho.

je to vzajomne. reaguju jeden na druhého.
su vztahy, dke to na mile krici UTekaaaaj. ale tu to zas tak zle nevidim. tu by este mohli byt riesenia.

@zufalka789 jedine, co je naozaj u vas zle, je jeho ziarlivost a snaha kontrolovat si ta.
to je skutocny problem, ktory sa naozaj tazko riesi.

zvysok su veci, co sa pri sebazapreti (aby hned nebola v slzách a nelutovala sa) a trpezlivosti (aby ti to odhodlanie mat nad od veci odstup vydrzalo) vyriesia.

ale partnerova ziarlivost je vazny problem, ktory ty za neho nevyriesis.
obvykle, ak si on nevstupi do seba, tak ti neostane ine ako sa s nim rozist. ak spravne chapem, tak zijete u tvojich rodicov, takze jeho poslat prec (predtým si vybavit predbezne zverenie dietata do vychovy sudom, aby ste predisli braniu dietata a posielanie rodicovskych na tvoj ucet - co je jedna navsteva na urade prace. nie je dane, ze ucet na posielanie si das iba raz a nemozes to zmenit.).

ty si za seba uvedom, ze NIKTO (ani rodicia, ani partner, ani vlastne dieta) nie je povinny ta robit spokojnou a stastnou. to musis hlavne ty.
Ak sa robis zavislou na tom, ci ta niekto utesi, robis sa zavislou na ich ochote, ci sa im chce/nechce. potom sa mozes aj o zem plieskat (a plakat, a struhat smutne tvare a utrapene oci) a nic nedosiahnes.
nie zeby sme to z casu na cas nepotrebovali, aby nas niekto neutesil. ale tiez okolo toho nerobime tiradu a trojhodinove tichucke slzenie do vankusa (asi ta urazim, ale podla mna tak dlho vydrzis slzit preto, ze si v hlave premielas dokolecka krivdy, sklamania a co si obetovala/stratila a co si pre neho ty dobrovolne urobila a on pre teba nie.)

a prestan do vasho vztahu premietat svoj stres z toho, ze aktualne nemas zivot tak v rukach ako kedysi. ze nie si volna, ze mas povinnosti, lebo mas dieta.
toto je cisto tvoj problem, tvoje sklamanie a tvoja nervozita.
uvedom si, ze toto je docasny stav. dieta vyrastie, volnost (z casti) sa ti vrati. takze prestan robit dusno z vlastnej nespokojnosti, ze zivot uz nie je taky, ako kedysi.
zas bude. len vydrz.
uz ziadne: on mi urobil dieta, stratila som volnost, kedysi som ja nemala problem sa rozist, ... - iba tym stupnujes vlastnu nepohodu, a potom reagujes prehnane na neho.
on nie je ideal. ale olej prilievas aj sama.

obsadenemeno
11. nov 2016

@moonlight1210 mne len nejde do hlavy, ze take vazne problemy, ako je ziarlivost a kontrolovanie vobec nespomenula v uvodnom prispevku.
To sa diskusia mohla vyvijat uplne inak. Teraz to vyzera, ze len proste nedostala, co chcela (ahaaa, sme doma) tak teraz hlada, co dalsie pridat, aby bola ona ta dobra a on hnusny.

Kazdopadne, ja to vidim, ze oni dvaja sa proste nevedia/nechcu/nedokazu porozpravat konstruktivne a bez obvinovania. A tam je pes zakopany.

mrkvicka060
11. nov 2016

@obsadenemeno to je tak, ked kazdy potrebuje mat silou mocou pravdu a posledne slovo a obaja su moc tvrdohlavi, aby si pripustili chybu. to mam s tym mojim aj ja, ked sa hadame, tak kazdy si mele svoje, pohadame sa strasne, ze mam chut sa zbalit a vypadnut, ale ked vychladneme, vieme sa o tom porozpravat a pripustit si obaja chybu, pripadne sa ospravedlnit a do buducna sa snazit inak reagovat, mozno to nevyjde naprvykrat, mozno druhy, stvrty, desiaty..ale raz sa to naucime :D ale tam kde nie je ochota komunikovat a hladat riesenia, tam je tazko radit... ak by som si zhrnula, co vsetko o tom svojom autorka popisala, utekala by som od neho prec, resp. jeho poslala do prec... ale uvodny prispevom na mna posobil uplne inak, a to, ze ona je prehnane citliva, pomaly kazdy druhy den polku dna prereve, no aj mne by to liezlo krkom... a jeho to uz mozno nebavi stale dokola riesit... asi si obaja potrebuju upratat, len je otazne, co su na nejaku sebareflexiu dostatocne zreli..

obsadenemeno
11. nov 2016

@mrkvicka060 presne tak
aj ja s tym svojim som sa musela naucit komunikovat, on bol tiez ziarlivy na zaciatku a hadali sme sa az prilis na moj vkus....on to riesil, ako to videl doma, jeho otec nasilnicky tyran a moj si myslel, ze krikom a zakazmi/prikazmi/obmedzovanim dosiahne vsetko..........ale obaja sme sa naucili spolu komunikovat, postupne, pomaly.
Dnes ked sa pohadame, trva to tak 5 minut a ani on, ani ja nemame problem ospravedlnit sa ci priznat si chybu. Lebo nam na tom vztahu zalezi.

sweetyna
11. nov 2016

@obsadenemeno a to je velmi pekne ze to uz mate takto, lebo poznam vela vztahov ktore stale funguju zle ale smutne je ze sa ani nesnazia aby to bolo lepsie ale potom sa snazi len jedna strana a tej druhej to je jedno a to proste nestaci aby fungoval vztah dobre

bibiana1606
11. nov 2016

keby mala nieaka cas na pisanie potrebujem dobru dusu ktora by mi nieako pomohla a vypocula ma dakujem pekne mam toho moc vela

obsadenemeno
11. nov 2016

@bibiana1606 no tak si zaloz temu, urcite poradime 😵

bibiana1606
11. nov 2016

@obsadenemeno no ja neviem ako tuna to vsetko funguje som tuna nova

obsadenemeno
11. nov 2016

@sweetyna ano, nebudem tvrdit,ze to bolo jednoduche. Ved sme sa koli tomu aj rozisli, boli sme od seba takmer rok...... ale obaja sme zistili, ze spolu byt chceme a ze sme preto ochotni urobit vela..... a dnes mi moji rodicia aj sestra hovoria, ako dobre som si nasla....... 😀

Bohuzial je vela parov, kde sa naoko tvaria, ze ako je to medzi nimi super, ale skutocnost je ina. Ja som strasne rada, ze sme to ustali a ze sme zabojovali a ze sme spolu stastni.

sweetyna
11. nov 2016

@bibiana1606 sice teraz uz musim zachvilku z tadeto odist ale kludne mi mozes napisat IP a ked sem pridem najblizsie ti rada poradim ak to teda nie je akutne

1veverica
11. nov 2016

@zufalka789 ahoj, osobne ti nezavidim ako zijes. Ale pokus sa odosobnit, ja chapem ze s nim mas dieta, ale to by si nebola ani prva ani posledna, co by dietatko vychovavala sama. Ja osobne by som ho poprosila aby odisiel, kedze byvate u tvojich rodicov, a uvidis ako sa k tomu postavi, mozno na zaciatku si zbali veci, a ty bud silna nech ide, ale ked vas ma oboch rad, tak ta potom poprosi o navrat, a stanovte si pravidla. Ja som sice v tehotenstve taka citliva nebola, ako rozpisujes ty, ale je jasne ze hormony robia svoje, cize ako partner by to mal pochopit. S tou fackou to je tazko, ano mas pravdu nemal by ta udriet, ale nenapisala si preco ti ju dal, niekedy fakt vieme vyprovokovat chlapov, aspon sa ti ospravedlnil? Ak nie a je k tebe hruby aj dalej, tak to potom fakt nema vyznam, a mala by si porozmyslat nad ukoncenim vztahu. Ja uplne chapem, ze velmi nechces lebo mate spolu dieta, ale porozmyslaj aj nad sebou, ty potrebujes pri sebe chlapa, ako oporu, a mas v nom nejaku oporu?

obsadenemeno
11. nov 2016

@bibiana1606 hore vpravo mas zelene plus a "pridaj diskusiu", tak tam klikni a napis, co ta trapi 😕

bibiana1606
11. nov 2016

@obsadenemeno nebudem to tuna pisat co mam trapy mam toho vela potrebujem jednu spraznenu dusu co zazila vsetko mozne dakujem inac za radu

sweetyna
11. nov 2016

@obsadenemeno niekedy staci na chvilu odluka aby si dvaja uvedomili co vlastne mali a co stratili a ze vlastne to chcu naspat... poznam tiez jednu dvojicu a pri tom aj veriaci ludia, co by nikto nepovedal ze by si dali odluku ale tiez boli asi na rok od seba a potom si jednoducho uvedomili ze chcu byt spolu ze maju spolu 5 deti (su uz starsi, maju dospele deti) a teraz im to velmi klape... som teda rada ze aj vas vztah dopadol takto dobre🙂

obsadenemeno
11. nov 2016

@bibiana1606 no hey, ale ked nenapises, co ta trapi, ako zistis, ktora dusa je spriaznena? Lepsie, ak to tu napises, aspon sa ti dostane viac rad a inych pohladov na vec.

A myslim, ze vsetci tu zazili "vsetko mozne"..... takze neboj a napis

bibiana1606
11. nov 2016

@obsadenemeno je toho moc vela ani neviem ako by som mala zacat skratka nikomu neverim neviem sa uz na nikoho spolahnut je to velmi zle cele a tazke ☹

obsadenemeno
11. nov 2016

@bibiana1606 no ved napis, ulavi sa ti....... bude to lahsie, ak sa podelis....

bibiana1606
11. nov 2016

@obsadenemeno mozes mi prosim ta napisat spravu lebo neiako to nemozem najst dakujem pekne

deltaa
11. nov 2016

podla mna by si vela ludi zasluzilo facku 😀 pocnuc v robote az po najblizsiu robotu 😀 ja by so niektore zeny fackala od rana do vecera 😀 tak ako sa niektore chovaju ku svojim rodicom a ake problemy sposobuju tak facka by bola dobra zasluha .... ja som uz par krat mala na male pri svojom muzovi ked bol rozladeny z niecoho a zacal na mna hystericky zvysovat hlas az mi rukou sklbalo 😝

makoveusi
12. nov 2016

Tak ja neviem, baby, ale ak niekto da facku tehotnej zene, sace do nej, spinavo jej nadava a zmanipuluje ju tak, ze zrazu prispevky urcene pre nu prichadzaju na jeho ucet, nie je to normalne. Partnerku ma v hrsti citovo, fyzicky aj financne a odrobinky lasky jej davkuje podla toho, ako to jemu vyhovuje. Nech mi autorka odpusti, ale podla mna ide o riadneho manipulatora a navyse aj chrapuna. A v jej precitlivelosti teda problem nevidim. Tiez ma dokazu rozrevat topiace sa kravy 🙂 , ako tu uz niektora spominala, a to uz mam nejaky ten rok po porode. Niektori ludia su skratka citlivejsi. Ak by aj naozaj bola neviemako hystericka /co si ja osobne na zaklade precitaneho nemyslim/, slusny muz to predsa vyriesi tak, ze maximalne buchne dverami a vybehne von, aby to nemusel pocuvat, a nie ze ju bude fyzicky napadat! Takto sa zodpovedny partner nesprava! A ta historka s vyplacanim penazi na jeho ucet je uz len ceresnicka na torte a posledny krok k totalnej zavislosti od neho. Mimochodom, nemyslite si, ze tie jej precitlivele reakcie su uz len dosledkom toho, ako ju on kusok po kusku depta? Dievca moje, hlavne nijaka svadba za tychto okolnosti. Spravne uvazujes, ze uz by bolo len horsie. A nevycitaj si svoju precitlivelost. No tak si taka, a co ma byt. Tiez to asi neprislo zo dna na den a niekto ta do takehoto stavu mozno aj dohnal...? Hlavne sa upokoj a zacni triezvo rozmyslat. Chystaj si zadne vratka, odkladaj financie - btw, dufam, ze ti nejake pravidelne dava, ked uz spravuje aj tvoje peniaze? A ak sa ti da, urcite navstiv psychologa, so svojou krehkou povahou sa ti tato situacia samej nebude zvadat lahko. Rada by som ti na zaver povedala nieco povzbudive k tvojmu vztahu, ale pre mna osobne je fyzicke nasilie hranicou, od ktorej by som zacala rozmyslat, ako sa z takehoto vztahu vyvliect.

mrkvicka060
12. nov 2016

@makoveusi byvaju u JEJ rodicov. Staci aby ho vyhodila prec. Mozno je to totalny chrapun, ale jej fakt staci malo aby sa ho zbavila, ked tak...

7ammy7
17. nov 2016

Dať facku tehotnej alebo do nej sácať určite nieje ok...na začiatku tehotenstva som tiež bola precitlivena😉 keď som nespravila vodičák tak som sa zavrela v spálni a prerevala celé doobedie😂 a neviem si predstaviť koľko by som revala keby na mňa ešte muž kričal a nadával mi... určite si takého chlapa nebrať za manžela