Som zúfalá

dadka25195
29. apr 2013

Ahojte,viem že toto forum nieje tak celkom určené na iné pripevky než o tehotenstve,manželstvách a pod. ale potrebujem pomoc.v skratke: mám priatela vyše dvoch rokov..velmi ho lubim,nedokazem mu povedat koniec a ani nechcem.a potom je tu jeho matka..namyslena, odmerana ,vyvšuje sa,pekne sa na mna ani nepozrela od vtedy co spolu chodime...+ je náboženská "fanatička" ,ja nie ,tak preto nuti priatela aby som chodila do kostola a pod. veci,svoka si nemozem vynachvalit ale je rovnaky fanatik ako jeho manželka..priateľ ma nikdy do ničoho nenutil,vždy si ma zastal dokonca aj pred rodičmi,viac casu távi so mnou možno preto ma jeho matka za chrbtom ohovára.neviem.fakt je že priatel sa poslednu dobu zmenil,je prilis na peniaze,zacina sa vyvsovat,uráža sa,ked chcem s nim vyriešiť nejaky probelm utečie preč a je neskutočne žiarlivy už dva roky som nikde nebola s priatelkami dokonca ani kave......nechcem sa s nim rozisť,velmi ho lubim ale už som si niesom taka ista že je ten pravý+ je to moj sused takže neviem či by som sa dokazala s nim rozisť..je to normalne?vystrájam pre maličkosti alebo niečo nieje v poriadku?dakujem ☹

janinah
29. apr 2013

všetko by sa dalo poriešiť,svokra i jeho "lakomstvo",ale neporiešiš chorobnú žiarlivosť a nijakú horšiu vlastnosť u chlapa nepoznám..aj alkoholik je menšie zlo..dievča,zhoď ružové okuliare a utekááááj

trish31
29. apr 2013

@dadka25195 a kolko mate rokov obaja?K tej matke:Ty nechodis s jeho matkou,ale s nim.A jemu by som povedala,ze nechodi s matkou ale s Tebou

trish31
29. apr 2013

@janinah a zase sme doma,hned treba radit nech baba uteka a ani poriadne nepozname pribeh a vztah...naco to je dobre?

janinah
29. apr 2013

@trish31 dva roky ju nepustí ani s kamoškami na kávu??? čo viac potrebuješ počuť? + ďalšie veci,čo píše....lepšia rada ako utekáááj neexistuje...

trish31
29. apr 2013

@janinah no len by si sa cudovala,ze niektore baby to akceptuju a su tak spokojne...Niektorym to vyhovuje takto zit.PS:Ja sa im cudujem tiez 😉

mawka
29. apr 2013

mozno je to tak, ze s kamoskami von nechodila, lebo vela casu travila s drahym a teraz, ked by chcela, tak on zacal byt ziarlivy. takze tak. kazda minca ma dve strany, tazko sa radi niekde, kd nepozname nazor aj z druheho brehu. a okrem toho, svokier tu bolo spomenutych ajaj ake to byvaju niekedy jezibaby a aj napriek tomu sa pary vzali a su spolu. takze naozaj je to o tych dvoch ludoch, ci si hladaju dovody ako sa to neda alebo sposoby ako sa to da.

terezka1947
29. apr 2013

@dadka25195 myslim,ze nemas problem so "svokrovcami",ale so svojim priatelom....a len ty sama vies,ci ti stoji za to ostat s nim alebo skoncit to....poskytla si malo infosiek,aby ti baby povedali svoj nazor,co by robili oni-lebo kady ti povie iba svoj pohlad na vec...TY musis vediet....ale ked je teraz nieco zle,svadba to nevyriesi 😒 a ani dlhsie chodenie a MK..iba TY-VY dvaja...rozhovor...ked ziadna zmena,tak ...

p.j.jacky
29. apr 2013

Od chlapa ktory je zavysly na svojej mame,ruky prec,kym je cas...vzdy bude ona naj a ty len ta posledna .Hovorim zvlastnej skusenosti.Nieje problem svokra ale tvoj chlap od neho zalezi co dovoli ..a ked je fixovany prislis na matku ,casom to bude len horsie...kym nemate deti,ries to cim skor.Nezmenis ho!!!

tinki
30. apr 2013

@dadka25195 dva roky ešte nie sú veľa. Svokra si časom zvykne. Teraz ju nerieš, ak chceš byť s ním. S priateľom sa porozprávaj. Skús aj sama porozmýšľať, či na neho netlačíš, preto uteká.. Možno sa mu nechce stále riešiť tie isté problémy. Chlapi neradi riešia vzťah medzi priateľkou a matkou.
Tak ako ti písali baby, je tu málo informácii aby sme ti vedeli dobre poradiť, ale aj keby si napísala celú stranu, aj tak by sme do vášho vzťahu nevideli.
A čo sa týka žiarlivosti. Len ty musíš určiť hranice. Len teraz na začiatku. Buď bude akceptovať aj tvoj život, alebo nie. Buď sa chcete, alebo sa nechcete. Nemáte žiadne záväzky, tak sa maj rada, nedaj zo sebou zametať, ži si svoj život ako ti vyhovuje. A keď budeš sebavedomá žena s vlastným životom, prácou a koníčkami, tak aj vzťah sa vyrieši a svokrovcov riešiť nebudeš..

Je veľa vzťahov, kde rodičia nevestu nechcú, pretože si predstavovali niekoho lepšieho a časom si výborne rozumejú. Aj oni si musia na teba zvyknúť. Dva roky sú skutočne málo..
Držím palce, aby si sa dobre rozhodla.. 😉

ada4326
30. apr 2013

Čo by ste robili, keby vám priateľova mama povedala: už si mala dávno vypadnúť.............. povedala to 2x. Reakcia priateľa - a čo ti mala povedať? Niektorí chlapi proste nevedia alebo nechcú vedieť, kde je ich miesto.

tinki
30. apr 2013

@ada4326 záleží od toho, prečo ti to povedala..ak napríklad stále vykrikuješ, že odídeš, tak potom je reakcia takáto..Je X a Y dôvodov..

ada4326
30. apr 2013

@tinki dôvod bol, že som vyjadrila svoj názor do čoho by sa mala a do čoho nemala miešať........... otvorila som si ústa.
Hneď na začiatku mi povedala, že dávam dieťaťu najhnusnejšie meno na svete a že ak sa bude dieťa tak volať, tak sa s nami nebude vôbec rozprávať. To som nekomentovala vôbec............ no asi som mala už vtedy jasne povedať odkiaľ - pokiaľ. Ale to je už minulosť..... skôr mi išlo o to, ako sa k tomu postavil priateľ...........

tinki
30. apr 2013

@ada4326 Ja ťa chápem, ale je to jeho mama. Možno je nerád v spore medzi vami oboma. Predstav si, že tvoj Matej -mimochodom krásne meno- ťa raz v budúcnosti okríkne, aby si sa do neho nestarala, pred nejakou cudzou holkou..Nezabolelo by ťa to? Aj keby mal pravdu...
Chlapi strašne neradi robia rozhodcu vo vzťahu matka - manželka. Vyrieš si to s ňou ale bez neho. Ak sa to teda dá..
Ale fakt ti rozumiem, len sa snažím vniesť do toho pohľad aj z inej strany.

ada4326
30. apr 2013

@tinki toto bol ten najmenší problém......... a konkrétne tento problém som poriešila tak, že si myslím, že Matej je pekné slovenské meno a bodka. Ale v našom vzťahu bolo veľa iných vecí. Partner by ťa mal podržať, je to partner nie na mesiac ale na celý život...............

tinki
30. apr 2013

@ada4326 Ale partner má tiež právo na svoj názor. Len preto, že je to tvoj partner, nemusí s tebou stále súhlasiť. Iné by bolo, ak by s tebou súhlasil ale nepovedal to pred mamou. A iné je, ak má na vec rovnaký názor ako jeho mama. To si musíte vydiskutovať bez mami.

milota164
30. apr 2013

chorobna ziarlivost je to najhorsie.... teraz si nikde nebola dva roky ale uz si si to uvedomila, pokus sa to zmenit a ak to nepojde tak takyto vztah ukoncit , nemozes prezit cely zivot v klietke.

pingu1
30. apr 2013

@dadka25195 on nie je v poriadku. do takeho vztahu by som nesla, resp. utekala kade lahsie

jabadaba
30. apr 2013

@dadka25195 aha! Zasa raz sa potvrdzuje ake pokrytecke hnusoby su bigotni veriaci. Do kostola to beha, ale to im nebrani vzapati ohovarat poza chrbty a spriadat intrigy! No bravo! Pravy krestan milujuci blizneho svojho bez vyhrad, ta svokra!

K tomu nuteniu chodit do kostola - tak toto osobne by som si dorazne vyprosila tak od partnera ako aj od jeho posahanej matky! Viera je vysostne osobna zalezitost a nikto nema ziadne pravo narokovat si, aby ju niekto iny zdielal len preto, ze tak cinime my! S takym niecim vyrukovat je drzost na entu. Ak niekto do kostola nechodi tak nechodi a je to jeho osobna vec, do ktorej nie je nikoho nic!

Tu je jedno riziko, ze ak vy dvaja spolu zalozite rodinu, bude vam svokra riadit vychovu deti z nabozenskeho hladiska. Urcite bude trvat na krste a podobnych ceremoniach a som si ista, ze aj na birmovke a spol. Skratka, bude strkat frniak do vasich zalezitosti a robit v rodine dusno okolo vierovyznania deti. S tymto rataj urcite.

K tomu dvojrocnemu suseniu sa mimo kontakt s kamoskami - to priatel z cistej ziarlivosti zakazal kontakty alebo si sa ich vzdala Ty dobrovolne? Neviem si predstavit ziaden normalny vyrovnany vztah, kde si niekto kladie na niekoho nejake poziadavky a obmedzenia. To je co za vztah? 😝

Spominas, ze priatel ziarli. Myslis, ze toto je dobry zaklad pre zdravy vztah? Ja som opacneho nazoru. Uprimne, mna by taketo moresy odradili. Su sice zeny, ktorym to imponuje, ale tak to je skor diagnoza ako normalny stav.

No....ked si zratam iste zasadne veci ako bigotnost priatelovej rodiny, nie zrovna vabne charakterove crty ako pokrytectvo a povysenectvo, k tomu ziarlivost....ee toto mne neznie ako to prave orechove. Neviem si predstavit buduce fungovanie v rodine, kde sa dost markantne rozchadzame v nazoroch na nabozenstvo. O com asi by som sa s nimi rozpravala? Ak do kostola nechodim a nemam tu potrebu a mam jasne predstavy aj o detoch a ich vychove z tohto hladiska? Ziarlivost detto - aby ma niekto dusil lebo ma mindrak? No co by ma na takejto perspektive mohlo lakat?

Ze je priatel sused? A co? V tom prekazku nevidim.

kikaba44
7. máj 2013

@dadka25195 asi niečo nie je s kostoľným poriadkom 😀