icon

Spánok u svokrovcov

15. feb 2025

Mate zeny niektora daleko svokrovcov, ze ked tam idete musite prespavat? Ako casto tam chodite?
Rada tam chodite alebo to pretrpite?
Som len ja taka zvlastna, ze cim som starsia tym viac mi to vadi??

tramtada31
15. feb 2025

@petulda333 mi Nehovor, že keď byvas sama, musis upratovat toľko ako keď tam máš dalších dvoch dospelých a dve deti. Napr moja mama furt nadáva, ze ma po navsteve deti zacapkane francúzske okno a nabytok vo vysokom lesku, lebo sú to proste deti, ktoré sú vychované na rozdiel od rovesnikov si casto umyvat ruky(minuly vikend sme boli na oslave, kde bolo 13 deti, naše jedine si chodili pred jedením pizze, torty same umyvat ruky), ale napriek tomu capky zanechajú všade… máš viac riadov, prezliekat zehlit obliecky, viac varit, vláčiť vacsie nákupy, častejšie vysávať… navsteva aj s prespavanim nie je bez roboty, ale žiaľ to mnohí nevidia a stále si myslia, že sú rodičia mladi a zvladaju toho veľa.

kiki68
15. feb 2025

@tramtada31 u nas prave svokra je velmi rada, to iste aj moji rodicia ked prideme a trosku zostaneme. Tak neviem ako by reagovala.

petamich
15. feb 2025

Svokrovci byvaju len 1.5 hodky autom, vzdy tam chodime na cely vikend a ja sa tam citim velmi dobre a chodime tak minimalne 1x mesacne a medzitym pride svokra prespat k nam, napr. ked chceme mat s manzelom vecer pre seba 🙂 svokrovci su s malym, mne nedovoli ani pohar umyt, ze si mam oddychnut, no kto by tam nechodil rad. Ale chapem, ze nie kazdy to takto ma, nie je na tom nic cudne, ze niekto sa citi najlepsie, ked spi doma vo vlastnom byte.

darmasiswa
15. feb 2025

ja mam dost, ak pridu ku mne brat s rodinou, su styria, z toho dve temer dospele deti. Pocas ich pobytu musim kupovat potraviny pre 6 velkych ludi, navarit pre 6 osob, nezabudnut na zvysenu spotrebu drogerie, planovat nakupy a kam tie nakupy odkladat, kedze miesta je malo, zabezpecit periny, vankuse, deky pre dalsie styri osoby, doniest ich, kedze ja ich nemam kde odkladat pre viac osob, obliecky samozrejme mam, managovat ranajsie a vecerne vstavanie, kedy stojime v rade do kupelky, po 6 dospelakoch tu kupelku musim stale cistit, sprchy sposobia zarosenie celej kupelky. Zmanazovat pranie a susenie odevov aj hosti, naplanovat cas susicky, aby nehucala v noci, Nehovoriac o spotrebe energii, vody a kurenia, kedze vsade kurim vtedy naplno. Zmierit sa s radami na WC. Kazdy den su izby rozostlane, kde nemozem robit moje bezne cinnosti, kedze sluzia na uplne iny ucel, mam tam pracovnu, mam tam veci, mam v tych izbach bielizniky , odkladacie priestory, a kym su tu, vsetko nevyhnutne presuvam na kopky do mojej izby s manzelom. Vsade sa kopi velmi vela veci, 4 velke kufre a 4 prirucne, tasky, vetrovky, topanky, oblecenie, a nie je kde ich popchat. A to je len omrvinka z celeho chaosu, ked pridu moji blizky, ktorych mam rada, ale fakt nemam nic z ich pobytu, iba stres. Ovela radsej by som bola, keby spali v penzione, a kazdy den by sme si naplanovali spolocny cas na vyletoch, obcas u nas posedenie, ale to prespavanie ma nici. To fakt niekoho uspokojuje takato strata sukromia?

really8
15. feb 2025

Je neuveritelne ako niektorych doslova obtazuje a otravuje prichod vlastnej najblizsej rodiny.

darmasiswa
15. feb 2025

@really8 je neuveritelne, ze niekto nerespektuje potreby ineho, sukromie je pre mnohych velmi dolezitou potrebou,

really8
15. feb 2025

@darmasiswa to nie je niekto. Je to brat/syn/dcera. Nie niekto. Pre teda teda asi len niekto. Ako niekto cudzi v autobuse co sa na teba prilis lepi.

darmasiswa
15. feb 2025

@really8 su to moji najblizsi, avsak tak ako oni maju potrebu prist raz za rok na dovolenku do svojej domoviny a za svojimi pribuznymi, co je krasne, a kazdy by mal byt obohateny vzajomnym stretnutim sa, tak je velmi dolezite respektovat aj protistranu, a snazit sa o to, aby sme vsetci mohli stravit kvalitne a aktivne spolocny cas. Nie cas na ukor niekoho.

petulda333
15. feb 2025

@tramtada31 a to niekoho zabije? Ja neviem,ale ked niekoho volam k sebe a este aby prespal,tak s tym pocitam nie?! A nie,nevadi mi to.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
really8
15. feb 2025

@darmasiswa ale ty rozpravas o niecom inom. Ak ta obtazuje navsteva tvojich najblizsich ano, mali by to respektovat a neotravovat ta. Mne je divne to ze ti to vadi. A nech napises cokolvek proste to nepochopim. Mu mna/nas su aj nie ti najblizsi vzdy vitani a aj ked mam po nich viac uprstovania ako bez nich a musim obalit 10 reznov miesto 5 tak som za nich rada.

darmasiswa
15. feb 2025

@petulda333 obcas sa najblizsi pozvu sami, a s velkou radostou, a kedze ich mame radi, nechceme ich odmietnnut, aby zle nepochopili, v com je problem. A zda sa, ze viac to nevadi tym, co sa nominuju na prespavacie navstevy ku niekomu, kedy hostitel sa prekona a pretrpi, pretoze ich ma rad

darmasiswa
15. feb 2025

@really8 tu neide o obalenie vacerych reznov, tu ide o stratu sukromia, kedy sa tvoj domov zmeni na velky chaos s mnozstvom veci, ktore nemaju svoje miesto

rivini
15. feb 2025

Ja som na tom podobne. Svokrovcov mam rada, maju velky dom aj priestor, predtym ako sa nam narodilo dieta som tam prespavala rada. Teraz mi to cim dalej, tym viac vadi. Zbalit „pol domacnosti“, po tyzdni v praci a s dietatom sme s muzom unaveni a uzivame si radsej viac kludu. Ktosi to tu super napisal-tie vikendy vyzaduju niekolkodnovu socialnu interakciu a ta ma aktualne strasne vycerpava. Plus dieta tam nespi v noci dobre, cize sme k.O. Ale alternativu nevidim, len sa nejak dokopat a zvladnut to.

sunshine_18
15. feb 2025

Vzdy to tam pretrpim so stiahnutym zaludkom a falosnym usmevom..

kitycat
15. feb 2025

Svokrovcov mame 2,5h a ked tam ideme tak je to pre mna utrpenie. Oni su super, ale maju garzonku takze sa vidame v teplych mesiacoch a spime na zahrade, ktoru maju kde je IBA elektrina. Cize hygiena otras.

Vcera som povedala muzovi, ze uz toto nie som ochotna absolvovat. Ze uz som na to stara

Keby sme sli do 3i bytu do izby a kde je tecuca voda, tak som tam aj kazdy mesiac na vikend

michaela329
15. feb 2025

Už mám vek, kedy na prespavacky k svokre nechodím. Mám dosť svojej roboty doma, aby som takto doslova zabíjala čas. A na váľande sa mi tlačiť nechce, ona má tiež svoje zabehnuté koľaje. Keď príde ona k nám, tak tu má pohodlnú hosťovskú, takže napríklad sviatky riešime tak, že príde ona sem.

really8
15. feb 2025

@darmasiswa ale ide aj o obalenie reznov. Sama si to napisala vo svojom prvom prispevku.

banalu
15. feb 2025

Prespavame, chodime na vikend kazdy druhy mesiac cca. Vikend je uplne v pohode... dlhsie je to uz s tazkostami, kazdy chce mat svoj klud. Ale kvoli malej sme boli aj dlhsie. Oni zas k nam tiez na vikend.
Nevadi mi to, som tam v podstate ako doma, navstevujeme prababky a muzovych surodencov, odskocime si na turu ci zabehat.
So svokrovcami vychadzame, odkedy ich moj muz dal do laty. Uz je to niekolko rokov.
Najviac mi vadi balenie, ale uz sme sa rozpravali, ze si tam nechame oblecko "na doma" a tak budeme balit len malu.

darmasiswa
15. feb 2025

@really8 ano, managovanie stravovania pre 6 dospelych ludi - jedakov znamena, ze treba dosledne planovat nakupy na ranajky, mnozstvo parkov, salam, vajicok, syrov, rozkov, chleba, potravin na hlavne jedlo a veceru, snazit sa najst odkladaci priestor na ulozenie vsetkych nakupov, potom vsetko upratat, pozmyvat a zacat chystat obed, zabezpecit nahradne stolicky, aby sa vsetci mohli posadit ku stolu, ktory je pre styri osoby, nieco upiect, aby mali stale co zobnut, medzitym robit poriadky, lebo velky chaos robi velky bordel, medzitym sa im venovat, aj ked s myslienkami si pri organizovani zvysku dna a popritom riesit pracovne zalezitosti, medzitym sa venovat nasmu psikovi, ist ho vencit, ukludnit ho pre tolkymi ludmi, venovat sa mu, umyvat ho, strazit ho aby ho nezlakali topanky hosti, alebo aby ho nezlakali veci, ktore hostia kladu vsade, kde objavia volny kusok, ci uz ide o ich tasticky, papieriky, mobily, hodinky, naramky, diariky, gumky, sponky, mydielky, vonavky, kremiky, uteraky a vsetko mozne

really8
15. feb 2025

@darmasiswa vies co, toto su strasne bludy. Ze vsetko zmanazovat. Ze stravovanie pre 6. Ze stolicky. Ze poumyvat kupelku ked sa v nej osprchuju. Ze absolutna strata sukromia. To je len o tom ze ich tam nechces. Toto naozaj nie su problemy. Len ty to tak vidis. Lebo hodit dve balenia masa do kosika nie je problem. Ani nabrat o 4 rozky do sacku viac. Ani sa najest na etapy, ani ist vyvencit psa kym su u vas a bla bla bla. Proste ti vadi vsetko. Aj to ze dychaju tvoj vzduch

bielasovicka
15. feb 2025

@darmasiswa prosím ta, ty o com trepes? Ty asi nemáš rada nikoho podľa tvojich slov. Tam je ten problém. A že strata tvojho súkromia??? Nenechaj sa vysmiať. Ty 2 dní nevydržís so svojou rodinou? To je už pre teba strata súkromia? No ty máš žena veľký problém..... Som sa dobre vytocila na tvojich komentároch teda🤨🤨

darmasiswa
15. feb 2025

@bielasovicka milerada budem ako host u niekoho, a nech sa o mna stara, zatial som ja ten, ktory ma obrateny cely denny rezim

darmasiswa
15. feb 2025

@bielasovicka a velmi rada budem so svojou rodinou aktivne travit cas niekde, kde aj ja budem mat dovolenku, mimochodom, tusis vobec, kolko vajicok je potrebych na prazenicu pre 6 dospelych?

darmasiswa
15. feb 2025

@bielasovicka a len taka poznammocka, je rozdiel 2 dni a rozdiel tyzden az 3 tyzdne aj ked raz za rok, kedze moji drahi pribuzni byvaju v zahranici a prichadzaju raz za rok na dovolenku tu.

denkabemommy
15. feb 2025

@darmasiswa vieš čo je tvoj problém? To že sa potrebuješ za každú cenu niekomu prispôsobiť.. normálne keď niekto k nám príde na víkend, tak sa postará o riady, sprchu umyje ten, čo ide posledný do sprchy, kľudne “návšteva” prebehne na nákup, ak niečo malé zachýba, rovnako to mám opačne, tiež nečakám full servis od rodiny, len preto, že som prišla. Takže tvoj mindset je zle nastavený a preto ťa otravuje návšteva vlastnej rodiny

bielasovicka
15. feb 2025

@darmasiswa a prečo sú u teba týždeň alebo 3 týždne? Véd to je tvoja chyba ze to dovolíš, keď to nechceš...

darmasiswa
15. feb 2025

@denkabemommy na nakupy sa musi chodit autom, nemame v blizkosti obchodak, takze pre mna je jednoduchsie ak sama raz dva zbehnem mojim autom a vybavim si popritom aj pracovne povinnosti, kupelnu si utru po sebe, ale zvlazena cela kupelna s obkladmi je uz na mne, zachod tiez umyvam ja, vanu a umyvadlo umyvam ja, oni ani netusia, kde mam upratovacie pomocky a cistiace prasky,

darmasiswa
15. feb 2025

@bielasovicka pretoze som tu ich jediny pribuzny a chcu raz za rok budovat vztahy, nevedia prijat, ze ja tu nie som na dovolenke, a spolocnu dovolenku nevedia naplanovat, lebo oni maju tiez iny rezim u nich doma

nika23t
15. feb 2025

Nerada spím u svokry, a tiež nerada spím v dome rodičov. Keď musím prespať inde, neviem sa vyspať a som unavená ešte ďalšie tri dni.