Spánok u svokrovcov
Mate zeny niektora daleko svokrovcov, ze ked tam idete musite prespavat? Ako casto tam chodite?
Rada tam chodite alebo to pretrpite?
Som len ja taka zvlastna, ze cim som starsia tym viac mi to vadi??
Uplne v pohode, teraz som tyzden u svokry. Som rada, ze sme tu, ja chora, muz tiez a svokra jedina zvlada maleho a teda pomaha. Takze super. Ja som az teraz trosku lepsie a nieco som dnes uz zacala robit
Nerada chodím, strašne sa tam nudím, zabitý čas.
Našťastie nemame. Ale ja neviem pochopit, že si niekto nenajde par eur na penzión, hotel a neprespí tam. Jednu stranu otravuje (spôsobí jej vysoke náklady na stravu, stratu súkromia, neskutočne obmedzenie, roboty s upratovaním, varenim, prezliekanim perin). Druha strana je zas v cudzom prostredi, kde sa citi blbo, že tiež nemá sukromie, že niekoho obtazuje…podľa mna to za par ušetrených eur nestojí a nepodstupila by som to ani z prvej strany, ani z druhej a už vôbec nie pravidelne.
Aj rodičov aj svokrovcov máme blízko a kedykoľvek tam prespíme ak chceme.
Ano chodime tam aj spat, na dve noci minimalne a tak raz za 2-3m. Nemam so svokrovcami problem ziadny, nevadi mi tam chodit ale neznasam ze tam prespavame. Musime brat milion veci, mackame sa 4 v detskej izbe na uplne otrasnej posteli (rozlozenom gauci). Ale teda nespavam ani u mamy rada😂
@tramtada31 to vobec nie je otazka penazi. Nerozumies tomu.
My mame svokrovcov blizko a nemame problem tam prespat 😁
A necitim sa tam zle ,nie je to cudzie prostredie. A aj u nas ked niekto prespi tak mi to nevadi. Ja neviem,ked tu citam niektore komentare,tak sa modlim aby to u nas tak nenastalo. Rodina a chovaju sa k sebe ako cudzi ludia. Smutne
Chodime a tiez to nemam rada. Ich mam sice rada a rada ich navstevujem ale neznasam ze tam musim spat-Nemam sukromie, nemozem si uvarit co chcem, chodit a lezat kde a ako chcem a cely den sa im “musim” venovat. Ale toto mam aj u nasich, som proste introvert a nemam rada cudzie prostredie takto intenzivne.. @petulda333 neviem co by na tom malo byt smutne ze niekoho nema rad 2-3 dni vkuse socialnu interakciu v cudzom prostredi :( ja ich mam rada a zavidim ludom co maju rodicov a svokru blizko a mozu ist aj parkrat do tyzdna na kavu a domov. A nie raz za cas a takto intenzive.
V lete ostávam s deťmi na “prázdniny” kľudne aj u svokry bez muža. Ale väčšinu roka chodíme na otočku, len teda na celý deň. Máme to skoro 2h autom 🙂
2x do roka, nespime u nich ale v hotely, ....
Ja to mam veľmi zaujímavé. Doteraz neviem prečo.
K svorke/rodičom chodím rada. U mojich rodičov sa necítim ako na návšteve, cítim sa tam ako doma. U svokri je to troska iné, ale tiež sa tam cítim dobre. Ale spať by som nevedela ani u nej ani u mojich rodičov. V hoteli áno.
To isté s jedlom. Nikde inde nejem, len doma. Neviem prečo.
V restike jem minimálne 2x do týždňa, s tým problém nemám, a varia to cudzí ľudia.
Nikdy som sa nad tým nezamyslala ale asi so mnou niečo není v poriadku 🤣
@denkabemommy ja takto u nasich, stale som tam ako doma a potom este u svokrovcov na chalupe, ale teraz uz chodia len same deti a my spime vtedy u nasich, lebo je nas ako hadov 🤣. 3 deti u nich a my dvaja s najmladsou u nasich a tak. V 1 dedine je to. Ale tento rok to bude ine, lebo segra sa tam asi nasackuje aj s novorodencom...🙃
A čo býva rodina nad nami, k nim chodí ich syn s manželkou a vnučkou viac krát za rok na niekoľko týždňov, v lete tu bola ona sama s dcérou asi mesiac bez muža. Keď sme sa bavili, vrvsim tej žene ze ju obdivujem, ja by som ani u vlastných rodičov nedokazala byt len tak mesiac vkuse 🤣
A ona mi vravela, že jej to nevadí ze od malička je zvyknutá na to ze spávala u tiet, kamarátiek atď... Tak asi je to tým.. Ja som na prespavacky nikdy nebola.
Chodili sme takto k ex svokrovcom, bola som mlada, nevadilo mi to, raz za rok na tyzden sa to dalo vydrzat, teraz by som uz nechodila, potrebujem svoju postel. A viem, ze ked takto k nasim chodil brat so zenou a detmi, mama to nemala rada, pretoze vikend pre nu potom nebol oddychovy, ale odmakany. Uz aj oni su, nastastie, vo veku, ked radsej absolvuju dlhsiu cestu spat, lebo najradsej spia doma.
@sense kebyze mam 2x do roka platit hotel u svokry, to idem radsej na dovolenku inde. To je naco dobre
Kvoli dietatu by som chodila tak raz za mesiac a pol na 2 noci. Kedysi sme tiez mali horsie obdobie medzi nami ale vzdy som to dala skrz maleho bokom. Teraz super . Niesom stred vesmiru a netoci sa vsetko okolo mna.Oni byvaju sice blizko no keby daleko, robim to tak . K rodicom chodim raz mesacne tiez prespat piatok sobota
Neprespavame u svokrovcov. Byvaju od nas cca 130km a vzdy sa vratime po navsteve spat domov. Ak by byvali dalej, tak by sme chodili na navstevy menej casto, spojili ich s vyletmi a prespavali by sme niekde cez airbnb pravdepodobne (lacnejsie ako hotel). Mam rada svoje sukromie a nerada prespavam kdekolvek, kde musime priestory zdielat s inymi rodinnymi prislusnikmi. Nie je mi prijemne s priatelom prespat ani u mojich rodicov, lebo viem ze to ma rovnako ako ja. Ked idem sama, vtedy mi je to jedno.
@bg92 je v poriadku ak niekto nerad prespava nirkde inde,ja pisem o tom,ako sa ludia vyjadruju. Akoby svokrovci boli uplne cudzi ludia. Chodia tam s odporom a len vymyslaju naco sa vyhovorit. A to je smutne
@katulienkax pretože máme radi sukromie. Ja zas nevidím dôvod tlačiť sa v trojizbovom byte. Takto majú oni večer svoj kľud pri správach a my si ideme kde chceme...tá jedna dve noci dva krát do roka nás finančný rozpocet nezatazi
Ked sme boli mladší a mali dieťa malé, tak sme chodievali k svokrovcom na 3dni, v pohode sa to dalo vydržať, ja mam dobrých svokrovcov, zniesli by nam aj modré z neba......teraz má syn 14r a nespali sme u nich uz asi 5 rokov...ideme na otočku.máme to taký celodenný výlet, spojime to aj s nákupmi a ideme do mekáča..
@tramtada31 tak ja si zas neviem predstaviť, že ideme na Sk na návštevu a spíme v hoteli. Keďže starí rodicia chcú vidieť deti co najviac...mna by zas nebavilo ráno vstávať, obliekať sa a utekať k svokre. Byt tam cely deň a večer zas do auta a ist niekam spat.
Autorka, ideme 2x do roka, lepšie povedané ja som tam z toho iba raz cez Vianoce. Deti sú už väčšie, tak ostanú 2-3 týždne aj sami s otcom a ja zas idem potom idem ku mne domov mojej mame a som tam sama.
Nechodím rada, ale kvôli deťom to raz do roka dám v pohode.
@vilma7 a o tom je bezohľadnosť, že ty si nevieš predstavit, že sa rano oblecies a ideš na navstevu, ale druha strana ma upratovat, varit, chystat a mat s vami náklady v stovkách eur. Rovnako (stari) rodičia sú stari, ja to sledujem v okoli, aj u nás a to majú 65 rokov a je pre nich vyčerpávajúce byť v pritomnosti malých deti cely deň, nieto ešte celé dni, takze ak robime návštevy, tak na určitý počet hodin, nie na cely deň.
@vilma7 my napr neutekame , zobudíme sa v kľude ,oblečiem ,prídeme tam, posedime, potom si spravíme program keď si idú oni poobede dať suestu ich netušíme, ideme si po svojom potom sa zas stretneme. A nemusíme do auta ísť niekam. Keď prídeme na Slovensko beriem mamu zo sebou a ideme zas len niekam na pár dní, alebo ostane pár dní dcéra u nich a my ideme na pár dní niekam. Ja si neviem ani na Slovensku predstaviť presedieť x dní u mamy. Aj keď sa vidíme raz za rok.
@tramtada31 upratovat? Ved to sa snad robi priebexne. Mna nikto neobskakuje. Ja u svokry a ona u nas sa sprava ako doma. Nic extra nerobime. A ani pre jednu stranu to nie su starosti
@tramtada31 to nie je bezohladnost. Svokra by sa urazila keby ideme do hotela. Sme tam lebo ona chce a v nedelu este narieka. Je to muzova mama, bolo by mi skor divne tam prist, vypit kavu, formalne pokecat a pratat sa prec. Byt navsteva.
nemáme ďaleko, 35 km, ale prespať u nich bol pre mňa vždy problém... lepšie doma.
takže sme neraz chodili domov aj o 8 h večer ....
nechapem, vsak ak to jednej strane nevyhovuje, tak existuje nieco ako HOTEL. Ine je ked su spokojne obe strany, ale tebe to ocividne vadi tak sup do hotela 😉

Čo konkrétne ti vadí? Nevieš zaspať v cudzej posteli?