icon

Spánok u svokrovcov

15. feb 2025

Mate zeny niektora daleko svokrovcov, ze ked tam idete musite prespavat? Ako casto tam chodite?
Rada tam chodite alebo to pretrpite?
Som len ja taka zvlastna, ze cim som starsia tym viac mi to vadi??

Strana
z3
vilma7
15. feb 2025

@tramtada31 tak moji svokrovci sa deťom nevenujú hraním, ale chcú ích matbstale pri sebe. Keďže je im to umožnené 2 x do roka, tak to pre nich nie je záťaž, ale nikdy sa nevedia dočkať kedy prídeme. Neviem si predstav ako by reagovali, keby ideme do penziónu. Aši by sa aj urazili, že nám nie je u nich dobre. A nariekať keď odchádzame. Ale každá rodina to ma ináč.

vilma7
15. feb 2025

@really8 asi tak. Smutné. Neviem si predstaviť ze sa za nami niekto odtrepe do Švajčiarska a poviem mu, veď bookni si hotel.

sense
15. feb 2025

@really8 to nemusí hneď znamenať že to obťažuje, len každý je naučený inak.... A to že niekto povie že áno oberá ťa to o určite súkromie a sú s tým spojené viac práce alebo stres či starosti tiež nemusí znamenať hneď obťažovanie ale konštatovanie .

vilma7
15. feb 2025

@sense spoločné dovolenky s mojou mamou riešime aj my, ale svokrovci majú zvieratá, takže nechodia nikam. .A my k nim do auta šalát žiaľ musíme, keďže bývajú v osade kde ubytovanie k dispozícii nie je...s raňajkami atď

sense
15. feb 2025

@darmasiswa u vás je asi najväčší problém to že sa Rodina na nominuje a ty im to trpis. A to mi príde dosť drzé aj od rodiny redp príbuzných že prídu aj bez pozvania

sense
15. feb 2025

@vilma7 u nás nemá nikto zvieratá takže problém nie je.
A ani ja nepošlem rodinu ktorú pozvem do Švajčiarska do hotela. Napriek tomu my s tým problém nemáme,lebo je to pre nás lepšie.

darmasiswa
15. feb 2025

@sense ja ich mam rada, decka su vychovane, brat je moj malicky bracek z detstva a svagrina je velmi prijemna. Ale tym, ze uz temer 20 rokov ziju v zahranici, kazdy mame svoje starosti a radosti, o ktorych vzajomne netusime, kedze sa vidime iba raz za rok, mame odlisne navyky, behom tych rokov pribudol aj moj muz a deti, tak nie sme zharmonizovani, ale snazim sa to pretrpiet, mozno, keby som nemala muza, tak by som uplne mavla rukou, no vidim, ze muz ma uplne vsetko naruby, zda sa mi, ze obcas az utekal z bytu, a moj muz so svagrovcami sa pozna iba na zaklade tych raz rocnych stretnuti, su pre neho vlastne cudzi, ale vnimaich, ze mne na nich zalezi

darmasiswa
15. feb 2025

@sense skus si predstavit, ze som tvoja sestra, vidime sa raz za rok, an zavolam ti, ze velmi sa na teba tesime, chceme si stebou budovat vztah, lebo nikoho ineho tu uz nemame, mam dve velke deti a muza a zavolam ti, ze prideme na velku noc, lebo sa nam podarilo kupit vyhodne letenky, a budeme tu 3 tyzdne, kedze sa nam nevyplati byt kratsie, a spytam sa ta, ci mozeme byt u vas. Ako zareagujes? A vnimaj to, ze ako sestry sme mali naozaj pevne puto, ze sa mame rady, len sme sa vzdialili od seba

katkati
15. feb 2025

Vy k ním chodíte na návštevy, či len oni k vám?

janinah
15. feb 2025

@tramtada31 mna by urazilo,ak by deti a vnúčata šli spať do penzionu

kacena2022
15. feb 2025

My máme svokrovcov hodinu cesty od nás.Chodime k nim na prespávacku pár krát do roka,nemám s tým problém prespať u nich.Svokrovci sa chvíľu zahrajú s deťmi,ideme pozrieť sa do mesta na prechádzku alebo si naplanujem výlety v okolí nech deti majú zážitky.

ma77
15. feb 2025

To bude asi vekom mne tiež nevadilo v mladom veku hocikde prespať a teraz by som najradšej bola stále doma vo vlastnej posteli 😃svokru mám blízko cca 10km a môžme tam prespať napr.po nejakej oslave kde muz si dá pohárik tak ja radšej nepijem aby som šla domov spať mne už aj v hoteli vadí spánok proste všade mi vadí doma je doma

camillaa
15. feb 2025

To je úplne normálne, myslím, že väčšina ľudí sa neznesie so svojimi svokrovcami.

sense
15. feb 2025

@darmasiswa vidíš to tiež mám brata nie na Slovensku ale v Čechách a keď idem na Slovensko ku máme alebo k bratovi do čiech tak mu nezavolal že prídem k tebe na 3 týždne. Spýtam da či budu mať voľno a niekam vyrazíme, nenasackujem sa k nemu do bytu keď viem že majú málo miesta. (Tiež som v zahraničí cez 20r)Vieš na jednej strane píšeš že máte dobrá vzťah , na druhej strane máš problém povedať že je to pre vás stres a navrhnúť iné riešenie. A teda bolo by veľmi smutné keby ty ako moja sestra mi zavoláš kúpila som si lacnú letenku prídem ta pozrieť. To mi príde dost egoisticke. Ja mám lacnejšiu letenku tak ma privítajú s otvorenou náručou. Pretože ja keby som tvoja sestra tak sa spýtam či niekam nepôjdeme a nestravome spolu niekde pár dni, a nie nenasackovala by som sa ti do bytu aj s celou rodinou a nenechala sa obskakovať. A už blvibec nie na tri týždne.

darmasiswa
15. feb 2025

@sense mas pravdu, aj ja by som presne tak robila, ako pises, ale vsetko je zlozitejsie, brat je v mojej mysli moj maly bracek, ktory je dnes velikansky muz, a nedopustime na seba, keby trebalo pomoct, obaja sme tu pre nas navzdy a so vsetkym, aj ked sme malo v kontakte. Avsak roky a okolnosti nas ovplivnili v zivotnom style, brat sa zodpovedne stara o svoju rodinu, a musi sa riadne obracat. . Aktualne platia detom vysoke skoly, medzitym splacaju hypoteku a ostatne naklady. Skolstvo v zahranici patri medzi velmi vysoke rocne polozky, preto chapem, ze davaju pozor na kazdy dolar. A preto chapem aj ich lacne letenky. Co nechapem je, ze preco minaju tisice na letenky kazdy rok, preco radsej neusetria a stacilo by prist kazdy treti rok. Tu vsak dostavam od nich vysvetlenie, ze chcu s detmi budovat nase rodinne vztahy, chcu vstepit detom identitu, odkial pochadzaju, ake su ich korene, chcu im ukazovat slovensko, zaujimavosti slovenska, velmi sa im paci, ako sa na slovensku kludne pomaly zije, a to je ich dovod, preco chcu byt u nas. Avsak neuvedomuju si, ako takymto sposobom narusaju moj bezny rezim. A ja im nechcem ublizit, pretoze naozaj mi na nich zalezi. Oni ich dovolenku vnimaju ako hodnotu - pretavenu do rodinnych vztahov. Preto sa premozem, ale je to pre mna vycerpavajuce a vobec nemam z toho potesenie. Nemam cas sa tesit z ich pritomnosti, su ako velka voda, su velmi hlucni, su zabavni, vtipni, a ja nemam moznost sa uvolnit, lebo mi chyba moje sukromie.

sense
15. feb 2025

@darmasiswa ale je to od nich egoisticke lebo nemyslia na teba a tvojho muza. Nie nadarmo sa hovorí ryba a hosť ,na tretí deň smrdí. Dúfam že aj vy chodíte každý rok má tri týždne ku nim otuzovat rodinné vzťahy. Pretože z môjho pohľadu to nie je u nich.nic iné len mať lacnú dovolenku. A teda ja by som to bratovi tak aj povedala keď ju máme také dobré vzťahy . A tým že mu nič nepovieš on nemá potrebu niečo menit

darmasiswa
15. feb 2025

@sense tym som chcela povedat, ze prespavacie navstevy mozu byt obtazujuce, aj ked tych ludi mate radi, a pre niekoho je sukromie velmi dolezite, je to jeho oddychova zona (nie, ja som nikdy u nich nebola, aj ked nas stale volali)

sense
15. feb 2025

@darmasiswa ale preto treba komunikovať otvorené. A s kým iným keď nie s vlastnou rodinou. Nie nadarmo sa vraví že komunikácia je základ. A otuzovat vzťahy môžete štýlom jeden rok vy u nás druhý teda my u vás a možno ich to rýchlo prejde.

natalka13
15. feb 2025

@lucia13022023 co si jedla kym si byvala s rodicmi😄

natalka13
15. feb 2025

4-5x do roka. Urazili by sa keby som sla do hotela.
Prespavam aj u kamosov a kopa kamosov u nas bezne. Nevidim v tom problem.

lucia13022023
15. feb 2025

@natalka13 vtedy mi to nevadilo 🤣 toto moje stravovanie začalo keď som mala 16 a to som si už dávno varila sama 🙃

fairyy
15. feb 2025

ja neznasam spat hocikde, kde nemam vlastnu izbu a hlavne postel, kupelnu a zachod... nevadi mi keby u nas spia (este neprespali nikdy aj ked ich volame aj 3x do tyzdna) nech aj byvaju s nami kludne aj varit im budem ci varim 3-4-5-6 porcii mne je to fuk 😀 ale doma mam vlastnu izbu, kupelnu a zachod ... deti maju druhu a hostovska ma tiez svoju kupelnu ...a aj ked to neznasam prenesiem sa cez to xkrat do roka a ideme k svokrovcom ale ja doslova tam nespim nedokazem spat na gauci a uz vobec nie ked sme 4ja vedla seba na 200cm, boli ma z toho chrbtica (uraz) cize sedim do rana na MK 😂 a do hotela ist nemozme urazili by sa (raz som to skusila nenapadne povedat, ze co keby a rychlo som musela zahovarat lebo reakcia bola velmi zla)....moj muz je z toho nestastny inak vzdy ked ideme k jeho rodicom lebo on vie, ze nezaspim aj ze si budem davat lieky od bolesti, ale ide o rodicov iniciator som teda ja lebo manzel by uprednostnil mna a to nie je ok.... u mojich rodicov neprespavame nikdy, aj ked tam mame tak izbu aj s kuplenou a postelami, ale su pomerne blizko, takze vzdy ideme domov

lavender94
15. feb 2025

@tramtada31 keby poviem svokre alebo mojej mame, že radšej prespime v penzióne aby sme ich nerušili, tak sa na smrť urazia. A ja to isté. Nebavíme sa o návšteve sesternice z druhého kolena ale o rodičoch, s ktorými sme žili roky. Chováme sa vsetci u seba ako doma, ich domovy su aj našimi domovskú. Nie sme bezohľadne hovädá, ktoré sa nechávajú obskakovať. A zasa sa netvárme, že trojdňová návšteva je nejaká veľká finančná záťaž ktorá sa počíta na stovky eur. Úplne bežne keď sme chystali niečo na večeru tak sa zapojil každý. Raňajky detto, každý chce niečo iné tak si každý pripravil podľa seba, vieme kde čo je. Alebo keď sme chceli všetci to iste tak uvariť praženicu z 5 alebo z 10 vajec nie je o nič náročnejšie 😃. Áno, keby mame byt spolu dva týždne tak ma asi porazí, ale to by ma porazilo aj na dovolenke kde nemusím pohnúť ani prstom.

elin2525
16. feb 2025

Je to vsetko o ludoch - niektori radi u seba prespavaju, niektori maju radi svoje sukromie a klud. A je to aj vekom, cim som starsia, nerada prepavam u inych, ani u vlastnej rodiny. Zijeme daleko od mojich aj od svokrovcov a radsej vzdy idem do hotela, penzionu alebo Airbnb. Neznasam preplnene miestnosti, haraburdy na polickach, chaos, nemoznost si vybalit a zorganizovat veci, neznasam sa rano zobudit do neupratanej kuchyne, neznasam otvorit niekde chaldnicku alebo mikrovlnku a vidiet tam rozliate jedlo, toto pre mna nie je dovolenka. A este byt s niekym 24 hodin vkuse, a to napzaj nie som introvert. Bohuzial uz sa na mna v rodine kvoli tomuto i urazili, ale moja paychicka pohoda je pre mna dolezitejsia. A takisto nemam rada dlhodobe navstevy u nas. Nastastie zijeme v malom byte s nepohodlnym gaucom, na ktorom je utrpenie spat viac ako 2 noci, takze kto k nam pride, pochopi, ze je lepsie ist do penzionu.

Strana
z3