Spoločná domácnosť so svokrou, mám nervy v koncoch
Ahojte...
S manželom žijeme s jeho matkou v jednej domácnosti. Stavia sa nám dom, moja matka žije ďaleko a keďže má odtiaľto aj bližšie prácu, výber bol jasný.
Trápi ma však jedna vec. Nič si tu nemôžem urobiť sama. Špinavé prádlo mám radšej v taške u nás v spálni nech ho nedáva prať, chápete je mi to nepríjemné aby mi dávala prať gaťky a podprsenky... Okrem iného, natisne toho do práčky veľa, riadne sa to nevyperie a ja, náchylná na mykózy, zbytočne trpím... To isté čo sa týka skladania prádla, ešte ani riadne neuschne a už ho má v paprčiach že ho ide skladať a dávať do skríň. Prosím pochopte, že je to vec, ktorú chcem mať pre seba. Doma som bola zvyknutá upratovať, tu zrazu nič netreba a potom plače, že jej nikto nepomáha a aká je dorobena, pritom fakt nemusí robiť veci spojené so mnou a neznášam, keď ma obsluhuje... Proste, budem sa opakovať, chcem to pre seba 😔 a aj to, že nám to potom uloží do skríň no prídem si ako pubertiačka čo nič nevie... Fakt mi je nepríjemné keď mi chytá spodné prádlo.... Ja keď vidím že má veci na sušiaku tak jej ich áno poskladám lebo toho má veľa ale mám aspoň toľko slušnosti že jej to nechám na posteli, nie že jej pôjdem do skrine.... Chápem že je to jej domácnosť ale proste toto nie.... Už nech máme vlastný domček 😔
ano, vadilo by mi to. A uz by som bola davno odstahovana v nejakom podnajme aj za cenu ze dom dostaviame o rok neskor nez bolo v plane. Nemozes cakat od starsej osoby ze kvoli tebe zmeni svoje zvyky. To ako vazne sa ma ona prisposobit vo vlastnom byte? ked sa ti nepaci, chodte do podnajmu, problem bude vyrieseny...
@drahomirrra nech sa odstahuje ak jej cokolvek vadi, nikto ju tam nasilu nedrzi. Staru pani neprerobi. A fakt je problem si dat oprat kym je svokra v robote? Hold, ked raz oxidujem v cudzom dome a drzkujem na vselico tak sa prispisobim aspon v tom, ze si operem kym je svokra prec. A za 400€ mozu kludne byt v podnajme a prat si kedy chcu....
@drahomirrra ty si čítala celú diskusiu? Že svokra je celý týždeň v práci takže milá nevesta nemá absolútne žiadny problém si dať vyprať sama?? Alebo, že od pondelka do piatku varí ona? Tak v čom jej bráni pre pána, keď je v práci? Toto je tak nafúknutý riešiteľny problém, že až.
spominam si ako tento isty problem mala kamaratka. Az kym svokra raz smejdila po izbe, a nasla v nocnom stoliku vibrator a ine sexualne hracky 😀 Chodila oduta este mesiac 😅 Svokra uplne sibnuta jej otvarala obalky z banky. Hrozne. Tak ako u nej, aj u teba, situacia super neprijemna - pomoze sa ti len odstahovat. Musis vydrzat. To, ze vas svokra u seba ubytovala neznamena, ze s vami moze spavat v posteli. Neprijemne s tym pradlom 😕 Daj si susiak na radiator a spodne pradlo si vyper a vysus sama. A hlavne nedavaj svokre kluc od noveho domu. Takto dala kamaratka, a to vies ze si tam svokra chodila ako na vylet - pretoze mala pocit, ze ked oni byvali u nej, tak ona moze k nim. Kamaratka raz prisla domov z prace, a skoro dostala infarkt - ked nasla svokru ako mycku vyklada - ze prisla poupratovat.
Ved jej prispievate 400 eur a 250 na stravu. Neverim ze garsonka alebo jednoizbak mimo BA stoji viac nez 400. A mali by ste svoj klud. A za 250-300 sa dvaja ludia v pohode vystravuju ked sa chce.
Je to jej domacnost,nemozes jej vycitat,ze robi nieco inak ako ty. S tym,ze sa ponahla spravit nieco skor ako ty,to chapem. Vela zien je takych,ze spravi a potom fnuka,ze je na vsetko sama. Musis sa s nou slusne pochozpravat,ale ci sa nieco zmeni,neviem.
Veľmi dobre to chápem, moja svokra bývala od 2 domy ďalej a tiež mi vedela riadne hučať čo sa má a čo nie. Aj v nedeľu som prala tak to bolo hucania Mário:( . Ale sme s muzom chodili do roboty a obaja robili nadčasy, že fakt nebolo kedy tak to nikoho nezaujímalo, ale v nedeľu sa nerobí....čAle čo sa týka toho priania možno by som to skúsila ináč. Že idem prať spodne prádlo tak zavolam svokru k sebe a rovno jej ukážem ako to ma prať lebo mám zdravotné problémy tam dole. A ukázala by som jej 2x a keď nie tak jej rovno poviem svoje.!!! Áno platí jej dom jej pravidla , ale oblečenie je moje. A tiež keď svokra stym súhlasila aby ste tam byvali tak hádam aj ona musí čosi rešpektovať.
@drahomirrra ty asi tiez citas iba čo ti vyhovuje. Svokra nedostava 400e z toho je 250e ich strava svokra dostava 150e . O respekte by malo byt aj to že si vdaka nej ušetria slusnu sumu kazdy mesiac Keby žili v podnajme-kam autorka nechce mala by klud ale menej € Svokra je cele dni v robote autorka pracuje z domu -moze si hocikedy oprat kym je tam sama a svoje vzacne bombardaky vysušit aj uložit. Keby sa chcelo . Ale ocividne to by bolo moc. Ona asi perie ked je svokra doma a necha to v pracke svokra si tiez chce oprat tak jej veci šupne do susicky .., a je z toho ohen na streche. Big deal .
@zooeynka ty sa už zobud. Nevidíš, že autorka píše, že svokru odbremenili od platenia účtov, že jej dávajú peniaze nevyse a stávajú dom? Ty si asi taká frajerka, že popri stavbe domu by si si dovolila vyhadzovať do luftu 400 e za podnájom. Osobne by mi tiež vadilo, keby mi svokra skladala podprsenky gatky, pyžamá... Autorka ju poprosila viac krát aby to nerobila. To ako keď bývajú u nej, tak im môže robiť napriek?
Základný problém je, že si išla bývať ku svokre. My sme bývali s mojím otcom,bol to už starší muž, mala som ho veľmi rada, môj manžel s ním mal dobrý vzťah, deti ho milovali. Ale často sme si skočili do vlasov ohľadom varenia, nového zariadenia do domu. Každý mal svoju predstavu a nie vždy sa stretli. Ale keďže sme boli dcéra a otec, vedeli sme, že sa napriek hádkam máme radi, požundrali sme si, ale neodstahovali by sme sa.
Tebe je svokra vlastne cudzia žena, ešte si voči nej negatívne naladená, tak napätie graduje.
Vy ste tam dočasne, si mladšia, viac času doma, tak by si mala zbytočným konfliktom predchádzať.
Vyžadovala by som zákaz lozenia do skríň. Ale s tým praním a varením o 10 hod je to smiešne. Ja tiež často začínam variť kľudne o 15:00, či 19:00, aké keď žil otec, akceptovala som, že je stará škola a obed sa je v čase obeda. 🙂
Moja mama vždy vyžadovala upratovať v sobotu ráno. Najneskôr o 14:00 sa končilo! Keby tu s ňou vtedy žila nevesta, pozabíjali by sa. Pritom moja mama bola úžasná žena a obaja zatia ju mali veľmi radi a ona ich.
@laila22 Dávajú 400€ z toho je strava 250€ čiže svokre ostane 150€. Tým že su tam sa jej zvyšuje spotreba elektriny, vody, plynu, ktoré bude treba v konečnom dôsledku zaplatiť. Svokra je celé dni v robote,tak nech dvihne nevesta zadok a opere a vysuši si to sama, kde je akože problém??? Keď je celé dni sama doma? V úvodnom príspevku píše,ako keby jej svokra stala celé dni za zadkom a nakoniec tu z nej vyšlo že svokra chodí do práce. Tak? Zrejme dá svokra prať a keď to bolo v praní tak to hodila do práčky. Či ma svokra triediť prádlo? Tak nech má každý svoj kôš na prádlo a hotovo. Ale ona tu urobila problém z niečoho čo vie mávnutím ruky vyriešiť. A hlavné od začiatku nenapísala úplnú pravdu,ale opísala svokru ako harpiu čo jej nič nedovolí robiť.
skúste si so svokrou rozdeliť povinnoti. Pranie a prádlo ty, varenie na striedačku a podobne. Vysvetli jej, že budešš veľmi rada, ak jej môžeš pomôcť a ak si bud môcť oddýchnuť.
Nuž, dala som na vaše rady, že teda budem sa snažiť ju predbehnúť. 🙂 Nezabralo. Išla dávať prať, že teda nech si dám aj ja prádlo. Nedala som si spodné prádlo, radšej si počkám kým sa mi nazbiera a bude v práci 😂 baby, ona čakala kým prídem, dám ho do práčky aby ju mohla zapnúť. Dívam sa , fajn. Pozriem do vaničky, či sa prášok splachol (niekedy štrajkuje) nemalo sa čo spláchnuť, lebo žiaden nedala. Fajn, dám ja dodatočne. Potom jej milým hláskom hovorím, teta, nemusíte vy lietať kvôli prádlu, oddýchnite si. Reakcia? Nie nie nie ja ti idem pomôcť 🤷 a už išla so mnou vešať prádlo. Vravím si okej, no dobre... Ale prišla som si ako na súťaži, kto prádla viac zavesí, by ste neverili tu rýchlosť 😂 zajtra skúsime druhý pokus.
mala si oprat zakial bola v robote,ved zatial stuhnes aj ususit aj ozehlit kym pride
máte to veselé 🙂 Trpezlivosť ruže prináša. Vieš ako sa budete na tom smiať o pár rokov? 🌳
@79viktoria79 nebola včera v robote, až dnes. Tiež som to tak chcela urobiť
@eva8 úprimne v to dúfam 😄
„Kto chce hľadá spôsob. Kto nechce, hľadá dôvod.“
@79viktoria79 fúha, máte pravdu, mala som jej povedať viete čo, ja hľadám spôsoby ako to urobiť, buďte tej lásky, nedávajte prať 🙃áno, to dáva zmysel 😂
Ako úprimne ti poradím...na tvojom mieste by som túto tému už vymazala, lebo tu zo seba sama robíš trúbu🤦. Fakt robíš z komára somára, to vážne tieto sviatky už nevydržis,, myslím že nastal problém v tvojej hlave len preto lebo milá svokra bola teraz cez sviatky dlhšie doma. Ako píšeš od zajtra ide do roboty a ty máš okrem vikendu dom furt voľný od rána do 15:00. Myslím že si stihneš svoje gaťky oprať, usušiť aj vyžehliť 💪✌️
@lusi79 tak na čo reagujete potom? Nechápem teraz ja vás, že na čo sa teda zaťažujete touto nezmyselnou konverzáciou 😇
Lebo na začiatku diskusie som ti sem prispela a snažila sa poradiť a vyhadzuje mi to v upozorneniach, tak som nakukla či si si z toho dačo čo ti tu baby radili zobrala k srdcu. Ale ako kukám nemá to význam. Takže ja si diskusiu už sama mazem. Pekný deň 😊

@zooeynka Ako ja neviem - ty si v pohode? Alebo citas iba co ti vyhovuje? Autorka nepise nikde, ze je drza. Iba ze ju prosila, ze svoje pradlo si chce prat sama. To je taky problem vyhoviet elementarnej prosbe? To iste s varenim? Ty si svokra uz, vsak?
Ved nik nepise nic zle, iba fakt, ze to, ze tam mladi docasne byvaju neopravnuje svokru, aby nevyhovela prosbe o prani pradla, alebo vareni, aj ked je to jej domacnost. Nik sa jej neprosi.
Mala by som u prdele, ze je to svokrina domacnost, ked nie je schopna stipky respektu. Lebo o tom to cele je. O respekte. A ked beriem 400€, tak si nejaky respekt zasluzi aj strana, co prosi iba o to, aby si sakra svoje bombose mohla oprat a vyvesit sama.