Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@sirene nahradu za byvalku si nemusim hladat na nete.... mas pravdu, som taky ten kecalek a skusal som kecat posledneho pol roka aj so zenou, robit jej program, pytat sa jej.... messenger na mobile jej bol ale vzacnejsi 😉
apropo, za tieto dva dni som zacal chapat myslenie zien... ako vidite, za par dni som sa prave tymto kecanim ( pomerne dobre vystraaj s podporou priatelov ) uspesne zotavil... a teraz niektore zacinaju analyzovat, preco som to urobil.... 🙂
@river_flows No, uz mi zacinas kradnut spanok 🙂 .... este toto dopisem a hajde do perin. Je naivne si mysliet, ze si z toho uz vonku, ta faza smutku este pride .... ale ta osoba sa ti bude cim dalej vzdalovat, jedna brana sa zatvorila. A dalsi vztah? Ten sa nehlada, ten pride. Kto hlada, ten najde, to je pravda. Kto vie, co hlada, hlada dlho ... az zabudne, ze hladal ... a vtedy najde 🙂
@river_flows a ty si kecal zatial s kym? Mal si ist do vedlajsej izby a pisat si aj ty cez messenger s nou...ked to neslo z oci do oci. Nemozem si pomoct, ale mne je toto tak strasne zname...vsetko sedi, lokalita, spolocne roky, byt, ze ona nema kam ist, ze ona si vypisuje s druhym, ze ona je zalubena...ale tam to skoncilo tak, ze toho noveho poslala kade lahsie a prikvitla spat k "staremu"... Nemas teda pre nas nejake prevratne info? ;) mozno zo zajtrajsich novin? 🙂
@sirene zatial nic zaujimave, ale ak si zvedava, tak teraz so mnou komunikuje ovela viac ako pred tyzdnom ( a dokonca sama od seba ) ... možno z toho nakoniec bude z núdze cnosť... Ja som si bol dnes sadnúť s kolegyňou, takou celkom chutnou a ukázal som jej samozrejme aj fotku - čakal som reakciu... tak chvíľku bola ticho a potom sa tak zachichotala - že si teraz budeme ukazovať s kým ideme von a pod... 😀 ach bohaaa... to je život 🙂 viem si predstaviť, že z pohľadu nezainteresovaného diváka sa to može podobať na kabaret, ale takýto život momentálne reálne prebieha v našej domácnosti... keby mi to niekto povedal mesiac dozadu, asi si klepem na čelo 😀
necitala som to vsetko ale pride mi to ako prechodený vztah, vasen vyprchala, sem tam nejake nezhody, ubijajuci stereotyp a zrazu sa na scene objavi nová hviezda, pri ktorej jej zacalo rýchlejisie bit srdiecko, mysli na neho kade chodi a je to pan dokonalý. Žial asi nie je... hovorim aj z vlastnej skusenosti, podla mna to je osial niečoho nového. vo vztahu sa citila možno nedocenená, nelubena, niečo jej chýbalo čo ju naplnalo a robilo štastnou. nepises kolko ma rokov, ale po 8 spoločných rokoch a hypoteke sa taketo veci nerobia zo dna na den a este bez toho aby som si to akokolvek s mojou polovičkou odkomunikovala... podla mna ide o poblaznenie z nového objavu kedy sa citime že sme schopní vsetkeho... daj tomu cas, ten vsetko vyrieši
@kondaska1 ja viem 🙂 zopakujem.. ja mám 29, ona 26
No idem si to asi cele precitat aby som netrieskala, ma 26, ste spolu 8 rokov, cize nic ine ako teba asi nezazila, hmmm
@river_flows Ked je niekto kecalek neznamena, ze keca k veci. Teraz bola zamena manzeliek, tiez s jednym kecakom, ktory kecal od rana do vecera, ze ja by som ho uz klepla panvicou. Rozpraval o mutantoch, ktorych sposobuje nedostatok jodu. Udajne mali s partnerkou idealny vztah v lone prirody a udajne je teraz uz ich dom na predaj.
Docitane, vidim ze to uz je aj vyriesene. Nepacilo sa mi ako sa tu do teba pustili tie baby, evidentne si charakter a mas velke plus ze si ju nevyhodil, aj ked si to zasluzila. Sprava sa ako velke decko ale to je tym ze zila v tom svojom "vakuu". podla mna bude este raz lutovat, ked zrazu osial opadne , zisti ze pan dokonaly az taky dokonaly nie je...ona to teraz nevidi realne. Ty vyzeras byt rozumnym clovekom, tak v tej ceste pokracuj a drzim palce
@kondaska1 na LV figuruje aj ona, čiže vyhodiť ju nemohol....či to ona vidí reálne alebo nie, ukáže čas, písala som vyššie, že najťažšie na rozchode je priznať si, že partner môže byť s iným šťastnejší, ako so mnou, s čím mal zakladateľ témy evidentne problémy. Nemusí byť šťastnejšia s novým objavom, možno to bude až niekto tretí, štvrtý, ale keby bola šžastná v tomto osemročnom vzťahu, tak by z neho neunikala. Alebo je téma vymyslená, alebo tu píše čo mu prebehne mysľou, ale bežne si muž nejde sadnúť s kolegyňou pár dní po rozpade osemročného vzťahu, keď tu pred dvomi dňami písal, ako ju miluje a chce len ju. A ak aj ide, nemá potrebu ukazovať jej foto bývalej priateľke. Ibaže by nezvládal to, že si ho dovolila opustiť pre iného a chce jej ukázať, že aj on si dokáže nájsť inú....aké detinské 😖 😖 😖 😖 .
@river_flows ja som si tym presla a vobec to neni take,ako vravis...resp.je to take,ake si to.spravis....ja som darovacu zmluvu aj rozdelenie hypo riesila uz po rozchode a bola.som uz.vo svojom podnajme..ta hypo je jednoduchy.,,zakrok''...ex bol najpr sam v banke,oznamil situaciu,tam pripravili.papiere,oboch si nas zavolali,prisli.sme v dohodnuty termin,podpislai,zaplatili.poplatok pol na.pol..odtial s darovacou zmluvou overit.notarovi..cela.ceremonia trvala 30 min...ex este zbehol na kataster,tam ma uz nepotreboval....mne sa zda,zety chces vsetjo robit zdlhavo,aby bola u teba co najdlhsie
@jhalena nehroť to, nie som ten typ 🙂
@arwen88 ak by to šlo takto, tak by som bol spokojný 😉
@timea7 bol tam s nami aj kolega ale bol som zvedavý na jej reakciu.. samozrejme, že to nebolo rande ani nič iné - tá holka sa tiež akurát rozvádza 🙂
@river_flows to je jedno, aj keby si sa s ňou vyspal, nerozumiem, na čo si mal potrebu ukazovať jej foto bývalej, to malo aký zmysle? Začni sa správať ako muž, daj do poriadku bytovú otázku, od žien si daj na nejaký čas pauzu - to je veľmi dôležité, aby si nevhupol zo vzťahu do vzťahu a potom sa uvidí. Zvedavý na jej reakciu? Čo si čakal? Že sa ti hodí k nohám? Začne žiarliť? Nechápem, ak o muža už nemám záujem, je mi srdečne jedno čo robí a či ho nájdem v posteli v našom ešte stále spoločnom byte aj s tromi naraz, neriešim to.
@timea7 berieš to moc tragicky... iba som sa jej opýtal, či chce vidieť kočku, s ktorou som bol vonku, tak bola zvedavá... bývalka na mňa tiež skúšala kadejaké hry za posledných pár dní - prečo by som nemohol len tak podkušiť? 🙂 nič sa tým nezmenilo, to mi ver, ani som od toho nič nečakal...
@river_flows spomenula tu @charity výbornú knihu, ale Ty, že na to nemáš čas. Nemám právo Ťa hodnotiť, ale z toho čo píšeš... normálna reakcia po rozchode je smútok (ale vlastne aj popieranie), hlavne u toho kto o ten rozchod nestál a tým si Ty. A ukazovanie fotiek s kým si kde bol, to nehnevaj sa, mi príde vzhľadom na to, že vyzeráš rozumný ako dosť nevhodný spôsob akoby aj jej chcieť spôsobiť bolesť. Také zvláštne hry. S rozchodom sa človek nevyrovná za týždeň alebo pár mesiacov. Potrebuje to čas, neboli ste spolu pár mesiacov, ale rokov.
@river_flows ja tragicky? Mne je to fuk. Keby som bola na mieste tvojej partnerky, iba by som ti povedala, aby si sa nestrapňoval a nesnažil sa klesnúť v mojich očiach.
.... je medzi nami zvláštny vzťah aj včera sme sa úplne v kľude rozprávali - nie o nás ale len tak a šlo to lepšie ako pred rozchodom... ešte sme vraveli, že škoda, že sme sa tak nevedeli porozprávať, kým sme boli pár... na druhej strane, ona si teraz zaumienila, že nepôjde vyhadzovať peniaze do podnájmu, ale že sa poobzerá po nejakom malom bytíku a pôjde do hypo... Samozrejme viem, že šanca, že niečo také s jej platom vyrieši, je mizivá - ale mne ona ako človek doma nevadí, vyhodiť ju z právnych dôvodov nemôžem, holky mi tu radia smútiť a nebehať za ženami... navyše neviem, v akom štádiu je ten jej akože vzťah, ale koniec koncov je voľná, takže ju nebudem kontrolovať.... na druhej strane čakám, žijem si pomerne zaujímavý život posledné dni a som zvedavý, ako toto celé skončí... a k tomu smútku - hej, boli to roky ale myslím, že teraz sme obaja v štádiu, že sa liečime, lebo ten koniec bol taký nemastný-neslaný... proste venujeme sa sami sebe a večer sa stretneme a bavíme sa o dni, o sebe a pod... je to zvláštne, ale ako som povedal, nemám manuál na rozchody a náš vzťah-nevzťah vyzerá byť veľmi špecifický...
@mandala77 tie prejavy som si samozrejme prešiel... za týždeň... na druhej strane, priatelia ma nenechávajú vydýchnuť, takže ani nemám čas nejako sa trápiť... neviem, či robím dobre, či zle, že sa až tak netrápim.. robím len to, čo cítim
Ved uz mu dajte pokoj.Najprv radite, nech ju posle do..ehm..kade-tade, ked to spravi, ale podla vas nie na 100%, tak je zasa makkys, ked uz ma ako tak premyslene co dalej so svojim zivotom, tak zas mate potrebu mu otlkat o hlavu, ze este nie, este je skoro.
Je dospely? Je! Viac, ci menej ste sa zhodli, ze je aj rozumny.Tak asi vie, co a preco robi.
Zivot sa nezaatavil.Ide dalej a s tym prichadzaju aj nove situacie, nove podnety.
Moja starka mi vzdy vravela, ze kto da na cudzi rozum, tak do toho svojho moze nas...t.
Potrboval sa len vyrozpravat, zistit aky je zensky pohlad na vec, lebo s priatelkou sa to nedalo, resp.neslo.
Tak nech si zije svoj zivot a uz do neho nerypte.Lebo miestami to vyzera jak telenovela.
@river_flows za týždeň? 😀
Baby Ti tu radia veľmi dobre. Ale Ty veríš, že si si odsmútil a možno treba začať naháňať pomaly baby a ukazovať bývalej fotky s nimi.
Napriek tomu, že cítiť z Tvojich riadkov, že si inteligentný chalan, cítiť z Teba určitú neskúsenosť či naivitu čo sa rozchodov týka. Vy vzťah nemáte. No, na tomto je vidieť, že to nemáš poriešené a neprijímaš to. A zbytočné slová čo Ti k tomu hovoríme, pretože sa k nim staviaš do opozície.
@river_flows no tak dufam ze si obaja uvedomujete, ze ak chce brat hypo a najst si byt na kupu tak minimalne 3 mesiace sa u teba este ohreje. A to by si si teda nemal nechat
@mandala77 samozrejme, ze nemam skusenosti s rozchodmi, ked som v zivote ziadny nezazil...
@river_flows pocuj Othelo ja len dve veci k tvojmu prispevku: 1. Citujem: "Samozrejme viem, že šanca, že niečo také s jej platom vyrieši, je mizivá " Neustale tu babu podcenujes. Tak nenapadko to skryvas za to, ze ty jej vlastne pomahas, lebo ona chuda... bla bla bla Ked pises o nej je to same ona to nedokaze sama, ona nevie co chce, ona si sama neporadi, ona hypo nedostane, ona nikdy nic nemala, ona by si nezvykla na byvanie s niekym... Zena ked chce dokaze cokolvek co si zaumieni. S platom 600 € v cistom v pohode dostane hypo na garsonku navyse ak bude cerpat hypo pre mladych nie je o com. Ak si sa k nej takto skryto spraval aj pocas vztahu, tak sa ani necudujem, ze prcha. 2. Citujem: " ale ako som povedal, nemám manuál na rozchody a náš vzťah-nevzťah vyzerá byť veľmi špecifický..." Vy nemate vztah nevztah vy uz nemate ziadny vztah. Tu presne ukazujes, ze si sa s tym vobec nevyrovnal. Co je samozrejme normalne lebo za taky kratky cas sa ani neda, ale aspon nesplietaj ako si ty uz v pohode a nerobis si ziadne nadeje.
@markina8 som si toho vedomy.... prave preto som zvedavy, co to s nou spravi, ked sa to dozvie 😀 pozri, este raz hovorim,... mne je jedno, nespime v jednej izbe, beriem ju ako spolubyvajucu, da sa s nou pokecat... viem, ze velmi chce zit vlastny zivot ale vidim tiez, ze si to asi predstavovala velmi jednoducho... neviem, v akej pozicii je ten chalan, ci by ju vzal k sebe, ale zas myslim si ze ona by tam nesla, lebo primarne chcela byt sama... ako vidite, kazdy den sa nieco udeje ( konecne )... nic si od toho neslubujem, ale neviem, co jej vychadza z toho, ked do podnajmu nechce, k nemu nechce, hypo si vziat nemoze... a zase tahat nieco ked by bola stale v byte - to si neviem dost dobre predstavit - to by nebolo pohodlne pre nikoho... teraz mam obdobie, ze chodim domov fakt len spat... ani ma nebavi nejako riesit holky... len si plavam zivotom, cakam co pride a vyberam si hrozienka 🙂
@cecil36 ved ja jej tu sancu neberiem... len ju tak trochu za tych 8 rokov poznam... 😉 momentalne mame kamaratsky vztah - aj to je vztah a zda sa ze o nieco lepsi ako to bolo na konci toho vazneho vztahu.... vobec tu holku nepodcenujem a vo vztahu som ju skor hyckal a prejavoval som jej lasku - mam ju rad a myslim si, ze je sikovna, ked chce, len to zatial akurat neukazala... takze jej drzim palce
@river_flows nie, nemate kamaratsky vztah, kamaratsky vztah mozete mat mozno casom, nie par dni po rozchode. Alebo v pohode by si isiel s kamaratkou (tvojou exkou) a jej novym frajerom na kavu? Lebo moji kamarati sa bezne stretavali s mojim frajerom, neskor manzelom. A precitaj si vetu: "vobec tu holku nepodcenujem a vo vztahu som ju skor hyckal a prejavoval som jej lasku - mam ju rad a myslim si, ze je sikovna, ked chce, len to zatial akurat neukazala." Ako vies, ze je sikovna ked to nikdy neukazala? Preco najskor povies ja ju nepodcenujem,myslim, ze je sikovna a hned zatym das, ale zatial to neukazala? Tak bud je sikovna a ty si o tom presvedceny (potom nechapem druhej casti vety, ze to neukazala) alebo nie je. Ty si to evidentne neuvedomujes, ale podcenujes ju.

Ale my sme zienky prajne, nebolo to vsetko marne 🙂