Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@jankali pre mna za mna si ten byt moze zobrat cely...
pre mna za mna si ten byt moze zobrat cely...
Aha............. Jaká zmena..........
Celý tento vzťah bol akýsi nerovnomerný. 😖
@alexandramaria no tak vidis.... uvidim, uz ma to moc nebavi to furt dookola riesit... navyse, dnes poobede na mna padla daka deka a zas ma to nejako premohlo... trpezlivost nie je moja silna stranka 😖
@natalym aj predtym som pisal, ze si ho moze zobrat - ved sme sa o tom spolu bavili.. sama povedala, ze si ho nemoze dovolit a preto nema problem mi ten byt nechat a podpisat darovaciu zmluvu... do nicoho som ju nenutil...
ona "býva u neho" ... nebudem sa tu ďalej rozčuľovať, ale ženy, to je nejaký čarovný mechanizmus MK, že kto prvý z páru napíše, toho podporujeme? On tu chce odobrenie toho, že oberie partnerku - síce rozoberal hlavne iné "témy", ale odobrili ste mu to. Tak sa cíti dibre, chlapec šikovný🙂
@river_flows Ja viem Ty sa nepočuješ.......
To Tvoje do ničoho som ju nenútil v skutočnosti je že nútil.
Dávaš rovná sa medzi: strata za zaplatenie dane = jej prípadná strata, keby mi polku bytu darovala..
@jankali partnerka sa vzdala naroku na byt... neviem, co na tom vidis ako oberanie niekoho o nieco... rozpravali sme sa o tom ak dvaja rovnocenni partneri...
Nehorázne.
@jankali ale naklady na 3i byt niesu praci prasok. Predstav si na jeho mieste svojho syna. Proste taha hypo, taha prevadzkove naklady, frajerka prispieva kolko vladze, ale v konecnom dosledku su to fakt len omrvinky. To by si fakt nechala syna, aby ju vyplatil.z polky bytu? Alebo tak nejak? Ved ak je teda taka.silna a ma na to, nech splati polovicu zo splatenej hypo, a odteraz nech idu presne na polku.. ono 8 rocny vztah je pekny, ale toto nieje sranda. :-/
Ale baby ten vzťah ešte nie je ukončený.
8 rokov savenovala "vášmuvzťahu" a neriešila nič iné (nemá poistku, nemá vlastné bývanie, ani splátky hypotéky si nemôže dovoliť... takže nič. Ale má pol bytu - keď sa predá, aspoň pár splátok na podnájom, alebo do staveb. sporenia, alebo na presťahovanie do UK - chápeš?
Ty ju manipuluješ, aby nemala inú možnosť "na prežitie" - bezdomovkyňa bez teba?
A ty, geniálny chlapec, budeš riešiť "vo svojom byte" bezstarostný život.
Baby ja mam zas pocit, ze on a jeho styl pisania vas irituje, lebo pise pokojne a s nadhladom. Aj mna najprv dvihalo zo stolicky, reku, co o nu ani nezabojuje ? Ale postupne ako citam, nepride mi ani divny, ani zeby sa vyvysoval. Skor sam sebe nejako logicky oddobruje fakty, aby sa nezrutil. A co sa tyka penazi a toho bytu, som pravnik a veru pokial je pravda, ze co vsetko platil on, tak darovacka je to najmenej co moze dama prenho urobit. Inak by to bolo od nej kusisko nefer. Ona sa rozhodla, ze vztah ukoncuje.
@jankali este nie je nic podpisane.. ak by bola taka silna, ako hovoris, tak by povedala predajme byt, na dan si poziciam, potom sa vyrovname a vsetko je fajn... alebo by si ho zobrala cely a ja by som jej tu darovacku milerad podpisal, nasiel si pekny podnajom v centre BA za nejakych 600 eur a byval si ako kral...
..ja som už moje príspevky ukončila.
@river_flows to troska prehanas ze by si jej daroval byt, ktoreho cast je uz tvoja a platil si ho len ty sam. To snad ani nemyslis vazne. Nepis taketo veci, lebo potom podkopavas svoju doveryhodnost
@alexandramaria Tak vieš záleží či ide o byt alebo o lásku. Ak ide o lásku tak byt mi je u prdele.
neviem, co je na tom tazke pochopit, ze ona sa rozhodla opustit zivot, ktory sme spolu planovali ( pri podpise hypoteky ju nikto do nicoho nenutil ) a ktory som z vacsej casti financoval ja ... myslel som, ze nase predstavy su rovnake, a asi aj su, akurat v nich uz nebudem figurovat ja... fakt mi nejde o prachy ale pokial sa ten byt nemusi fakt vyslovene predavat, tak si ho rad necham, pretoze sa mi paci, stravil som tam kopu peknych chvil a viem si ho dovolit
@river_flows Však si povedal, že ona ho nechce. Tak šup šup dohoda o odsťahovaní a vysporiadaní a vybavené, či?
@markina8 tym chcem iba povedat, ze nie som taka vypocitava socka aby som nieco vyryzoval na holke, ktoru som z vacsej casti zivil a ona sa rozhodla pre iny zivot, s inym chlapom
@natalym prepac, ale teraz nesuhlasim. Laska je pekna vec, ale keby niekde ja osobne vrazim tolke love, pricom frajer prispieva max na stravu, hoc je aj spoludlznik , tak byt je de iure nas, ale defacto moj. Potom mi tu baby na mk napisu div nie aby som mu vyplatila polovicu, lebo laska. Nuz, laska je laska a potom tu mame kazdy den temy, "nemam kam s dietatom,vsetko je frajerove, ja nemam nic, iba rodicak." Hlavne ze bola laska...
@alexandramaria Ja chápem, ale on rieši lásku s bytom. Najprv riešim lásku a keď niet lásky tak byt. Nelogické.
@natalym ona ho nechce ale ja by som ho chcel, pokial ho uz ona nechce... sa mi zdas manipulativnejsia nez som ja sam 🙂
@alexandramaria absolutne suhlasim. Dajme tomu ze maju hypoteku 5 rokov, tak ma splatenych co ja viem 25 000, to chce @river_flows tvrdit, ze by jej ten byt len tak daroval a prisiel o 25 000?? Toto nema nic s laskou, to by bolo totalne pomatenie mysle. Zacina sa mi tato cela diskusia zdat nejaka nerealna, lebo ako posobil ze je to inteligentny clovek, tak tymto to cele poprel
@river_flows Sa vyznáš. No tak stále sa pýtam, že aký problém?
A prečo je vlastne hypo na ňu a nie na Teba, ak Ty máš teda väčší príjem?

@alexandramaria zaujímavé, a ona mu nekúpila ani prášok na pranie🙂 Žil s ňou akože férovo, pokiaľ sa mu to hodilo - teraz má vyriešiť polovicu bytu - a vymyslel, že si ju nechá darovať. Hm. Akože ona keď bude silná, tak o ten byt zabojuje? a keď nebude silná, tak byt daruje?