Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@alexandramaria pocuj ty si zadana? 🙂 sice iba zart ale kiezby podobne zmyslalo viacero zien, vratane mojej ex
@river_flows 😀 ;-D ja som uz spominala, ze som pravnik. Proste v istych situaciach idu zenske vrtochy bokom a musim rozmyslat ako chlap. Denne riesim vela takychto zalezitosti a viem, ze aj najvacsie lasky koncia brutalne. Ci uz na majetku, ci na citoch. Zadana nie som. 😀
@alexandramaria ja som zasa myslela, že si jeho druhé ja🙂 teda druhý nick🙂
že si právnik - neverím. sorry, to by si musela reagovať triezvejšie, abstrahovať od svojich pocitov🙂 a nenúkať tu plno kontroverzných rád, ktoré pasujú len tebe.
@alexandramaria uz mas mozno noveho adepta na priatela ;) :D
@jankali a to ty mas odkial ze ja sem davam svoje pocity? Zato, ze nereagujem ako bezna slovenska zena, ktorej ide iba o to aby ju muz zivil? Popripade jej nechal byt ktory zaplatil? A ze niesom pravnik? Ale nech sa paci, tvoj nazor ti neberiem. Pozri skupinu pravne poradenstvo
😉 kocky tu ma poznaju a vedia, ze ja si teda druhy nickname vytvarat nemusim. Toto je uz vyssi level bludov. Tu ked nemaju ludia co vytiahnut,tak vzdy vytiahnu temu druheho nicku. A kontroverzne rady teda vobec neponukam. Iba triezve a kus realne v dnesnom svete. Radim mu hlavne aby o nu bojoval. Az potom riesil majetky.
@sirene ano. 😀 to tak este k stastiu potrebujem 😀 😀
@alexandramaria 17.02 príspevok, predtým tiež niečo.. ja nie som právnik, ale pár zápočtov mám - a z toho mi zostal ten pocit, že my, ktorí sme si štát "vytvorili", aby zabezpečoval naše záležitosti... sa môžeme spoľahnúť na právnu istotu.. To je v tomto prípade, že kočka má 1/2 bytu. Právom🙂 A teraz: on chce, aby mu darovala, lebo "si tozaslúži". Nemal by o tomto rozhodnúť súd? Tak to necítiš? Cítiš, teda konštatuješ, že kočka je mu niečo dlžná, lebo neprispievala dostatočne... mášpocit, že je to pravda? či iba de facto?🙂
@alexandramaria skus popri tom prave aj par smemestrov psychologie alebo nejake SPV-ka a potom pochopis...Ja necitam len fakty co napise, ale aj medzi riadkami + mam hooodne zivotnych skusenosti vo svojich 42 rokoch, takze si dovolim tvrdit, ze chlapec je skryty manipulator.
@jankali ale pozor. Ano, je vlastnickou 1/2 bytu. Avsak vsetko platil on. Zaplatil celu doteraz splatenu hypo+ naklady. Popri tychto poplatkoch jej platby predstavuju omrvinky. Ked teda posudzujeme veci z toho co napisal. Ano, ona moze argumentovat tym, co platila ona. A sud mu moze ulozit ju z toho vyplatit. Ale stale sme v rovine ze sa chcu dohodnut a zena si je ocividne az moc vedoma, kto vsetko platil. Preto nema problem sa bytu vzdat. Keby sa spustila masineria s hypo, vyplatenim platieb a ppdobne na sude, ver, ze by sla s holym zadkom.
@cecil36 aha. Ja viem, ze psycholog ci lepsie psychiater na to, aby vyslovil tuto diagnozu, musi pacienta dostatocne dlho vysetrovat a ty ho zdiagnostikujes na zaklade "zivotnych skusenosti " a par jeho riadkov na webe. Mam skusky zo sudnej psychologie aj zo sudnej psychiatrie, dakujem za odporucenie.
@cecil36 tak pokial som len skryty, tak je to fajn, nie? 🙂 pises bludy... pravdepodobne poznas kazdeho lepsie ako ten dotycny sam seba
@alexandramaria super!!!!!
@alexandramaria nielem, mam na to aj statnicu 😉 Btw svojou prezentaciou (aj pisanou) o sebe prezradi clovek naozaj dost 😉
@river_flows ked myslis...
@arwen88 tak to totiz je ok. 🙂
Baby prosim vas, skor nez tu budete zastavat to dievca, este raz prizvukujem, predstavte si namiesto neho svojich synov. Keby platili vsetko to co on a ich frajerky ich este pomaly.vlacili po sudoch a urobili hento,co ta dievcina, osediveli by ste. A osobne by ste jej chceli vydriapat oci.
@cecil36 nemyslim si, ze tato tema je o mne a mojej prezentacii. Ani si nemyslim zeby s "nieco o sebe prezradila". Ja iba vidim fakty. A tych sa drzim.
@jankali ty si muzovi dala dobrovolne polku svojho bytu nadobudnuteho pred manzelstvom?? :-O
@alexandramaria ja som nepisala o tebe, ale ako sa prezentuje zakladatel...
@cecil36 aha, tak pardon. Ale ako psycholog alebo psychiater urcite vies, ze clovek sa s porozchodovymi stavmi narocnymi na psychiku vyrovnava po svojom.
A teda ze jeho vyjadrenia mozu byt kusisko skreslene momentalnym rozpolozenim...
@jankali ok. Napisala si moj muz. 🙂 vo vseobecnosti sa to chape ako manzel hihi. Fajn, tak to neriesim. 🙂
@river_flows Mal by si celu tuto debatu, vlastne teraz uz pomaly o nicom, ukoncit.Vsetko bolo napisane, vsetky otazky zodpovedane, vsetky utoky uspesne odpalkovane..myslim, ze TY vies co chces a ako to chces, tak sa toho drz a chod si za tym.
Ale hadam si taky gentleman a nedopustis, aby si tu tieto damy davali virtualne "do drzky" a sklbali si vlasy.🙂..Drz sa.Prajem vsetko dobre.

@natalym tak ked cica chce odist a hlada ubytko, co mu zostava. Proste dve moznosti. Bud sa cica spamata skor nez najde to ubytko- to je ta laska. A setko bude okej. Alebo si najde ubytko, odide, tym demonstruje ze to mysli smrtelne vazne. Vtedy mozu zacat riesit delbu majetku. Dovtedy, kym ju tam ma, nech bojuje co mu budu sily stacit. Ina cesta nie je.