icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

oldman50plus
18. feb 2016

Celkom úprimne, myslím že som veľmi málo žiarlivý a som veľmi tolerantný, ale nenechal by som bývať u bývalého žiaden nový objav s ktorým to potenciálne myslím vážne ani ak by som jej mal platiť ubytovanie v Hiltone. Mohol by som to tolerovať len u takej kde síce mám záujem o sex ale nie o vzťah.

0silvia0
18. feb 2016

@river_flows to je jedno ako si to sformuloval, ona dobre vie, čo si tým myslel 😉 Za 8 rokov spolužitia ťa pozná a vie, čo ako myslíš... mňa osobne by si tvojou vyčkávacou dobrotivou technikou odradil, ale možno tvoja priateľka to vníma inak... Jednoducho skús si držať väčší odstup a aspoň sa tvár pred ňou, že nemáš prevalcované srdce...

markina8
18. feb 2016

@oldman50plus tak tak, plus este troska nechapem to "ubytovanie" silou mocou dievcata u niekoho ako keby bola nesvojpravna. Ako keby bola moznost len ze bud bude u jedneho alebo u druheho. Preboha, ved nech sa mlada okamzite zoberie a ide niekde do podnajmu a tam nech si rozmysla

mircalla
18. feb 2016

@0silvia0 vystihla si....ved ma stale tym padom v nom totalnu istotu....istota nikoho nebavi, najma nie ked je vztah, kde je

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 keby to chcela urobit tak uz to urobi... preto si myslim, ze vaha... ja fakt neviem, zamotava sa to cim dalej tym viac... a suhlasim aj s oldmanom, ze ja byt ten chalan, fakt by ma asi trafil slak keby moja nova kocka byva u byvaleho... kua prvy rozchod a hned taky komplikovany 😒 viem, ze to do istej miery komplikujem aj ja, ale neviem si pomoct... proste vylozim karty na stol a ak ju mlady bude chciet, bude sa musiet posnazit... koniec koncov, ak na nu pojdem dobrou cestou, urcite jej mimimalne chrobaka do hlavy dam...

markina8
18. feb 2016

@river_flows A co je u teba ta dobra cesta?

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 netlacit na nu ale pripominat jej to pekne co medzi nami bolo a mozno nieco navyse - take tie malickosti, ktore robia zivot krasnym 😉

mandala77
18. feb 2016

@river_flows ako už niekto vyššie uviedol, sa už táto diskusia čítať nedá.
Príliš všetko riešiš dookola a rozoberáš z môjho pohľadu. A viac báb Ti tu povedalo, že treba buchnúť rukou o stôl - postaviť sa k tomu ako muž. Píšu Ti tu ženy, ktoré sú skúsené, ktoré si prešli rozchodmi ale Ty si stále ideš svoje a dookola. Pôjdeš na ňu dobrou cestou. Ženy takéto správanie odrádza. No ale Tebe to žiaľ aj keby všetky napísali, budeš si svoje omieľať. Aj ohľadom rozchodov. Tie sú komplikované všetky, ale Ty si ho komplikuješ už sám svojim zamotávaním sa. No ale každý máme svoj osud...

river_flows
autor
18. feb 2016

@mandala77 ok, uznavam,ze to vyznieva vselijak... asi sa teda na par dni odmlcim...

arwen88
18. feb 2016

Keby ju jej novu objav u seba ubytoval,hned by bola u neho...nevie sa o seba.postarat,potrebuje,aby sa o nu staral.nejaky chlap...a novy sa nechce,tak osrtava u ex..dava mu nadeje(ide si s nim sadnut,vaha a pod.),aby ju hned nevyhodil..vyuziva dobrotu a naivitu ex,aby mala pohodlie..tot moj nazor..

markina8
18. feb 2016

@river_flows malickosti maju byt co? Budes jej nosit ranajky do postele? Teda ked nebude spat u milenca nahodou...dobre ti tu radia, bud chlap, ked uz nic ine aspon odides s pocitom ze si chlap, lebo sa takto rutis do zahuby :(

markina8
18. feb 2016

@arwen88 konecne to niekto napisal!

river_flows
autor
18. feb 2016

no na druhej strane - podla mna by najradsej stale byvala sama - keby to tak slo za jeden den... ako sme sa rozisli, s nicim jej nepomaham, jedine, co ma, je strecha nad hlavou, ktora jej este stale patri... a na ktoru sa od rozchodu spravodlivo skladame... vlastne aj dnesny pokec by mal byt o tom, ako by mali vyzerat najblizsie dni/tyzdne...

0silvia0
18. feb 2016

@river_flows pozri, dlhodobý vzťah je aj zvyk... a hlavne keď spolu bývate. Mala som 5-ročný vzťah, a to sme spolu nebývali a keď som ho ukončila mala som 25 rokov. Jedneho dňa mi v hlave docvaklo, že koniec, šmytec, nemá to význam. V dobrom sme sa rozišli, bez nejakých scén, v pohodičke. A po ukončení nikto nevedel, že sme od seba. Stretávali sme sa naďalej na tých istých miestach, s tými istými ľuďmi, a trvalo asi pol roka, kým to odhnilo. Stretávanie slablo, hlava sa s tým vyrovnávala, ale nakoniec vyrovnala, a veru tie city nevyprchali zo dňa na deň, ale vyprchávali postupne. Dnes si hovorím, že nič lepšie som nemohla urobiť. Nikdy som nebola v situácii, kedy som bola ja tá opustená, takže vžiť sa do tvojich pocitov neviem, ja som bola iniciátorom tohoto rozchodu.

markina8
18. feb 2016

@river_flows to je krasne, ze by rada byvala sama, tak nech to teda urobi 🙂 neviem preco, toto ma na tom celom vytaca najviac, ze ta zneuziva a ze robi z nas zien taketo individua, pritom mnohe z nas su samostatne a nepotrebuju aby ich chlapi ubytovavali

arwen88
18. feb 2016

Nejde.to.za.jeden den,ale ide to rychlo..rozisli ste sa pred.tyzdnom?to ste mohli mat uz.vela.veci vyriesenych...po tyzdni ste uz.mohli byt dohodnuti o vysporiadani majetku,a ona mohla byt uz napoli.zbalena...mne to.cele.trvlo 3 tyzdne a to.som este rusila svadbu,stahovanie trvalo z toho 4 dni...takze vsetko sa da.ked sa.chce a ked sa to umelo nenatahuje

river_flows
autor
18. feb 2016

@arwen88 ja nie som ten, kto to natahuje...

markina8
18. feb 2016

@arwen88 ja som byvala tiez s byvalym, jeden vecer som mu povedala ze sa s nim rozchadzam a hned rano som sa zbalila a odisla

river_flows
autor
18. feb 2016

@river_flows ...akurat si ju neviem len tak vyhodit zo zivota...

arwen88
18. feb 2016

@markina8 tak to je idealny postup

river_flows
autor
18. feb 2016

do vecera tu snad este nacerpam vela rozumov... 🙂

markina8
18. feb 2016

@river_flows ty ju nemusis vyhadzovat, ona vyhodila teba, preto by mala odist a nechat ta nech sa s tym vysporiadas

arwen88
18. feb 2016

@river_flows davas jej moznost,aby to natahovala...nevies jej dat hranice...ona vie,ze moze.u teba byvat aj roky a nemusi sa vobec.snazit sa osamostatnt,lebo vie,ze ked.luske prstami,padnes jej k noham,ona.vie,ze ju milujes...viem,ze.nie je jednoduche vymazat ju zo zivota,to sa ani neda...ale zachovat si dostojnost si este mozes,no zatial sa ti to nedari

markina8
18. feb 2016

@river_flows ja si myslim, ze nikto ti tu neradi zle, dokonca ze by ti to mohlo narozdiel od inych diskusii aj realne pomoct, lebo ked ti 10 ludi napise, ze sa mas vzchopit a byt chlap, tak by to s tebou mohlo pohnut a mohol by si sa tak zacat chovat, ja tomu verim

river_flows
autor
18. feb 2016

ok, tak to asi pojde po zlom... najskor ju necham predniest svoj pohlad na vec, ako si to asi predstavuje ( uz len zo zvedavosti ) a potom jej dam na vyber... bud zostane a skusime to zachranit, alebo nech ide...

markina8
18. feb 2016

@river_flows vpodstate to nie je zly napad, ale asi by som jej moznost "zostan a zachranme to" nedavala, pretoze ona o nej velmi dobre vie a nevyuzila ju. Ona je teraz poblaznena najviac ako sa da tym druhym, navyse ked este musi o neho asi aj bojovat(kedze ju k sebe nevezme, asi on taky poblazneny nebude). Proste sa jej spytaj, ci pokracuje s tym druhym, ak povie ano, tak sa jej spytaj ako chce postupovat vo svojom odstahovani, bud striktny, ona si uz predsa vybrala, ked budes na nu ako med, vsetko bude horsie, naopak ked uvidi, ze sa chovas ako chlap, mozes ju znova zacat pritahovat.
Vidis, ten druhy nechce aby s nim byvala a chce ho. Ty chces aby u teba byvala a nechce ta. Mozno ma nejaku bytovu uchylku, tak ju vyuzi :D

ejco
18. feb 2016

Je zvyknutá,ze sedíš večere doma?Tak si vybav nocľah u kamaráta a nic jej nepovedz.Rano pridi akoby nic.Uvidis ako bude reagovať.Ak ti bude celu noc vyvolávať a písať,tak jej napis,ze ste uz neni pár ci zabudla a ak si ani nevšimla,ze si doma nebol,tak je to v ritke.

oldman50plus
18. feb 2016

Pozri, v princípe sú dva druhy rozchodov. Jeden preto lebo sa to s tým druhým už nedá vydržať, druhý preto že si jeden našiel niekoho "lepšieho" (jedno z akej stránky). Pri tom druhom, a tvoj prípad je určite tento druh, ten ktorý odchádza to zvažuje a porovnáva. Býva to ťažké, pretože obvykle to nie je tak že ten nový má len samé dobré vlastnosti, ale v niečom je lepší ten a v druhom onen takže sa treba rozhodnúť čo je dôležitejšie a určite váha.
Ako starý človek ti poviem jeden príbeh o životnej láske (čo už nám zostáva ako príbehy 😀 ). Nikdy som žiadnu ženu nemiloval ako ju, ak by ma zaviedla na okraj priepasti a povedal skoč, tak sa nepýtam prečo len ako ďaleko. Chodili sme aj keď nebývali a nechala ma kvôli druhému. Po asi 30 rokoch sme si o tom pohovorili pri náhodnom stretnutí. Jej manžel v porovnaní so mnou bol oveľa fyzicky atraktívnejší, štíhly a ramenatý, a keď si trochu hrkol neuveriteľne zábavný (potvrdzujem, takého zabávača dnes v televízii nemáme). Ako povedala, všetko ostatné bolo v môj prospech - ale rozhodla sa pre neho. Atraktívny bol, ale aj pre iné ženy, a celý čas ju podvádzal, a postupne sa z neho stal alkoholik ktorého vyhodili z každej roboty aj keď triezvy bol celkom výkonný. Nakoniec ako doktor chodil robiť do supermarketov lebo inam ho nikde nevzali a jeho spektakulárna samovražda dodnes visí na internete ako odstrašujúci príklad. Samozrejme, ak by to peklo videla vopred...
Prednedávnom kedy som sa začal považovať za voľného ma ani nenapadlo zájsť za ňou hoci je to stále atraktívna a veľmi inteligentná žena. Uvedomoval som si že každá minúta kedy by sme boli spolu by mi pripomínala tých 35 rokov kedy sme spolu neboli. Vieš, asi nám to nebolo súdené a keby nebol tento, bol by druhý. Príliš som jej robil čo som na očiach videl ... túto chybu už som nikdy neopakoval, chlap sa síce musí snažiť ale zas odtiaľ-potiaľ. "Pro jedno kvítí slunce nesvítí".

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 praveze mam pocit, ze ho chce ale nechce s nim byvat, a mna asi nechce ale chce so mnou byvat... no musim jej dat nejake ultimatum... podla mna ho vobec nechce tak velmi ako sa zda... keby ho chcela, asi by sla za nim - ved jej nic nebrani.. hypo si moze vybavovat aj od neho... mali ste pravdu, musim to trosku popohnat bo sucasna situacia ozaj nic neriesi

markina8
18. feb 2016

@oldman50plus A este moze byt aj rad ze sa mu take nieco stalo, lebo je to jeho prve dievca a keby ho opusti po 20 rokoch manzelstva a 3 detoch, bolo by to o dost horsie. Takto sa moze nieco naucit a pri dalsom vztahu bude mudrejsi