icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

river_flows
autor
18. feb 2016

@ejco chodi ako zmoknute kura... nej, nespi... mne sa uz aspon spat da

river_flows
autor
18. feb 2016

@ejco ja mam taky lezerny styl a dnes som sa napr. nahodil do takeho moderneho gala - myslim, ze uz len to ju uputa

river_flows
autor
18. feb 2016

@charity ok posledna verzia planu znie takto - ocividne to mala naplanovane, ze sa so mnou rozide, takze ci budem prec den, 5 alebo 100 nezmeni situaciu... dnes pridem domov, vezmem si nejake veci a pojdem prec... zajtra budem chciet odpoved ci:

1.) zostava a nechce byt so mnou - v tom pripade sa ja na 3 mesiace odstahujem a budem jej posielat polovicu penazi na naklady na byvanie
2.) zostava a chce byt so mnou, lebo pochopila, ze urobila hlupost ( tejto moznosti moc neverim, ale ak sa to stane, budem rad )
3.) chce byt s nim alebo teda nechce mi dalej sposobovat bolest - tak jej dam cas do buduceho tyzdna ( konca februara ), aby sa vystahovala ( je mi jedno kam )...

uvidime, co si vyberie... ale z dnesneho rana mam velmi silny pocit, ze sa v nej nieco pohlo a bojuje... len neviem, ci zas sama so sebou alebo s kym/cim

charity
18. feb 2016

@river_flows Co takto sa ukludnit, nelietat z extremu do extremu a pockat ako sa to v Tebe vyzreje?
A naco sa jej chces pytat, ci chce byt s Tebou??? Bol si informovany, ze nie. Tak otazky vynechaj a konaj.

Pytanim sa menis na rohozku. Tvar sa, ze to beries ako fakt. Nepytaj sa. Zhodis sa tym v jej ociach.

Davanie ultimat tiez nie je cesta k vyhre. Zariad sa ako to TEBE vyhovuje. Chod podla seba. Nie podla jej potrieb. ;) Stahovat sa ma ona, nie Ty. Opusteny, sam, v cudzom, len aby si ona svoju nevernu rit udrzala v pohodli??? Takze navrhujem jej oznamit bod 3, ze do konca februara nech odide, lebo Ty chces mat priestor na svoje sukromie. /A nech si to preberie ako chce. ;) /

river_flows
autor
18. feb 2016

@charity ja neviem... kazdy radi nieco ine a pravdupovediac, asi som fakt frustrovany... mozno preto rozmyslam minimalne dnes tak nezmyselne... 😖

mircalla
18. feb 2016

@river_flows suhlasim s @charity naco tri moznosti nech si vyberie? chod podla seba. ved uz sa vyjadrila, ze nie....nateraz...nehovorim, ze to musi byt definitiva a ze uz nemate v buducnosti sancu, ale nateraz to je tak. za jeden-dva dni sa jej nazor nezmeni. nezhadzuj sa. to, co ti radi charity je uplne najlepsie

charity
18. feb 2016

@river_flows Ked nevies co robit, nerob nic. Pockaj kym Ti to v hlave uzreje. Zatial zi a venuj sa sebe, trocha sa hyckaj: vino s priatelmi, posilka, bazen... Rob to, co si s nou nemohol robit. A v hlave sa Ti postupne vyjasni. Ak vidis, ze Tvoj sucasny pristup zabera, nemen ho hned dnes vecer... Proste pockaj az budes v sebe citit co je spravny pistup.

river_flows
autor
18. feb 2016

@charity tiez pravda

romanovic
18. feb 2016

@river_flows body 1 a 2 vypusti, nebud rohozka.

river_flows
autor
18. feb 2016

@romanovic ok... takze iba bod 3... fajn

romanovic
18. feb 2016

@river_flows ved smerom k tebe sa uz vyjadrila. Tak naco sa jej chces opakovane pytat? Myslis, ze za 3 dni zmenila nazor, ked sa tak dlho pripravovala na rozchod?

river_flows
autor
18. feb 2016

@romanovic a ked ano? mozno ze si to takto naozaj nepredstavovala... iba hypoteza, skor si myslim, ze je rozhodnuta, ale zas nekona ako keby bola... snad mi to dnes vysvetli, co ma za lubom

charity
18. feb 2016

@river_flows Už Ti to tu jedna vysvetlila, co ma za lubom. Nezit z 250 EUR mesacne... A to Ti ta Tvoja ex do oci narovinu nepovie.

river_flows
autor
18. feb 2016

@charity o prachy tu nejde... ten chlapik zaraba menej ako ja

mircalla
18. feb 2016

@river_flows moc spekulujes, co chapem, kedze si do toho emocionalne involvnuty. ale tu mas nestranne pohlady.....len c. 3
To, co si predstavovala, zisti, az ked bude sama nie v jednom byte, nemyslis?
Inak ak ju chces ziskat dakedy v buducnosti spat, tak ked si s nou denne tomu moc neprospieva....ak si ma niekedy pripadne uvedomit, ze jej chybas, tak si to asi neuvedomi, ked ste spolu denne....ako jej mas vobec chybat?

charity
18. feb 2016

@river_flows Myslela som odpoved na otazku preco je este u Teba...

moonlight1210
18. feb 2016

@river_flows a ty chces co? aby s tebou ostala?

markina8
18. feb 2016

@river_flows jooj ked ty by si aj chcel, pocuvas nas tu (vsetci ti hovorime to iste, ze nezhadzuj sa), ale mam taky pocit, ze vecer to dopadne uplne inak. Pojdete na veceru, dobre ze sa tam nezlozis, ona ta emocne zmanipuluje, dohodnete sa ze u teba ostane 3 mesiace, z toho ty sa na mesiac odstahujes pod most aby si utriedila myslienky, zaplatis jej veceru, zoberies ju domov, kde sa ona zavrie v izbe a bude si pisat s tym druhym a ty budes zaspavat s pocitom, ze je tam nejaka sanca na zachranu.

neznie to strasne co som napisala? Ak ano, tak to prosim ta nesprav

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 to neznie dobre no

river_flows
autor
18. feb 2016

@moonlight1210 nie aby so mnou zostala.... to je malo, to mi pride ako z lutosti... proste aby si uvedomilo, ze to, co urobila, za to nestoji - a potom sa vratila ... v idealnom pripade... skoda ze uz na idealne pripady moc neverim

markina8
18. feb 2016

@river_flows inak by ma zaujimalo, ako vyzera momentalne vas bezny den. Od toho ako rano vstanete. Kolko dni ste spali oddelene? Ako velmi sa bavite a v akom duchu? S tym druhym sa stretava aj vecer, alebo len v praci?

maria1989
18. feb 2016

@river_flows v tom prípade by bolo vhodné, aby odišla z terajšieho zamestnania

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 nas den vyzera tak, ze ona vstane a odchadza do prace skor... ja vstanem neskor a idem do prace... vecer sa snazime pobudnut kde sa da a okolo 9-10tej prehodime par slov alebo si pokecame ( v celkom dobrom duchu )... Dnes vravela, ze s tym druhym nema ziadny vztah, len spolu zavse po praci kavickuju, resp. stretavaju sa ( cize randia )... viem, ze jej pise zamilovane smsky... a to je tak asi vsetko

river_flows
autor
18. feb 2016

@maria1989 to ma tiez napadlo ale dostala novu poziciu, velmi lukrativnu... tvrdo pre nu makala a akurat zaciatkom marca nastupuje... myslim, ze to nepusti

markina8
18. feb 2016

@river_flows tak tam je odpoved na to, preco ani nepomysli na byvanie s nim. Lebo na to idu pomaly.
Pekne jej dnes oznam ze nech si do konca februara najde ine byvanie a cez tyzden aj poriesite veci v banke. (ked ti bude tvrdit tu hlupost ze si chce vziat hypo a potrebuje cas, tak sa jej spytaj to s tymi 250 eurami, nech nerobi z teba idiota)

markina8
18. feb 2016

@river_flows super gratulujeme, tak nebude mat problem s platenim vlastneho byvania :D

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 je sice lukrativna ale zas az tak lukrativne platena nie je 🙂

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 no ved preto idu na to pomaly, lebo ona si chce zariadit najskor svoje veci... v tom to cele je...

markina8
18. feb 2016

@river_flows potom to nie je lukrativna pozicia 🙂) ale nastastie na izbu v byte s niekym nemusi mat lukrativny plat, ziju tak tisicky ludi. Inak vy nieste povodom z BA vsak? K rodicom sa asi vratit nemoze

markina8
18. feb 2016

@river_flows naopak, ona si chce zariadit svoje veci, lebo idu na to pomaly 🙂