icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

river_flows
autor
18. feb 2016

@kondaska1 podla mna ma kam ist.. kratkodobo ku kamoskam, z dlhodobeho hladiska spominala podnajom s nejakymi znamymi holkami ci co... a este je tu on... a ona napriek tomu zostava.... nema full servis... od rozchodu... a napriek tomu ju to netaha prec... pytam sa sam seba preco

ibo
18. feb 2016

@river_flows no to mas pravdu ze nepride...moj nazor je taky ze sa mozno do neho buchla a teba ma tak isto rada,predsa ste spolu boli dost dlho a uz to je aj taky zvyk..ale asi jej hlavicku poblaznil ten kolega...a vacsinou najkrajsie na vztahu su tie prve spoznavacky,ktore trvaju dva,ci tri roky,vtedy nevidis ani chyby na tom druhom a preto jej to mozno tak imponuje ale po case to bude to iste ako aj s tebou...

kondaska1
18. feb 2016

@river_flows ale nechapes ze v stadiu zamilovanosti nerozmyslas racionalne??? Ten pan je pre nu dokonaly a bodka...mozes jej hovorit cokolvek , efekt bude rovnaky ako by si hovoril cinsky

markina8
18. feb 2016

@river_flows nejde prec len z dovodu ze u teba to ma stale pohodlnejsie, ako keby mala podstupovat stahovanie, byvanie s viac ludmi a platenie niekde viac ako ty od nej ako "najom"vypytas. Preto, pre nic ine

kondaska1
18. feb 2016

@river_flows ma kam ist??? A kam ku kamoske na 2 dni? Potom k druhej na 3? A potom sa tlacit a platit za izbu s niekym??? Nie naco? Ja pockam

river_flows
autor
18. feb 2016

@ibo ja viem.... ale ona si to neuvedomuje... ona ako keby cakala, ze vsetko bude vzdy dokonale... na druhej strane, po prestahovani sa do BA som dost tvrdo makal, aby sme mali to co mame a ona sice tiez pracovala ako drak ale s tym platom co zarobila... ani sa necudujem, ze som primarne vsetko platil ja... lenze ak sme chceli normalne zit, musel som sa viac upriamit na pracu... trosku som ju mozno zanedbaval a na druhej strane, ked uz som s nou bol, tak to zneuzivala... ked tak na to pozeram, fakt to nebol zdravy vztah, aspon nie ku koncu... ale mam pocit, ze ja jediny s tym chcem nieco robit... ona chce proste utekat..pred osudom.. nahanat si vlastny chvost...

river_flows
autor
18. feb 2016

@kondaska1 opakujem, viem ze jej robim laskavost.... na druhej strane, tento mesiac sme sli s platbami napoli a na LV je napisana aj ona... take vyrazit ju mozem ale legalne tam moze byt... ci je to moralne, je druha otazka

maria1989
18. feb 2016

@river_flows neviem, správne som pochopila, že píšeš, že ťa zneužívala, lebo menej zarábala a ty si zarábal a platil viac?

kondaska1
18. feb 2016

@river_flows ty mas iba jedinu moznost, zacat sa chovat inak ako doteraz, bud sa spamata alebo nech ide. Liecba šokom

river_flows
autor
18. feb 2016

@maria1989 nie nemyslel som to tak... ja som zarabal viac a tak som myslel, ze by som mal aj viac pokryvat naklady... zneuzivala ma v inych veciach... o peniaze az tak neslo

river_flows
autor
18. feb 2016

@kondaska1 ja viem.... dnes vecer si otvorim vino... 😀 dobry zaciatok do noveho samostatneho alebo spolocneho zivota 😀

kondaska1
18. feb 2016

@river_flows si ako zaseknuta platna. Ja nehovorim ze ju mas vyrazit. Ja ti hovorim ze ona nechce zatial odist z pohodlia bytu a nie kvoli tomu ze vaha, nechce sa jej stahovat ku kamoske, nechce sa jej ist do podnajmu a pan dokonaly ju zatial doma nechce. Iba o tomto to je, pisem vychadajuc z toho ako si ju tu vykreslil.

ibo
18. feb 2016

@river_flows tak ju nechaj ist ked chce...ak je do toho kolegu buchnuta,tak s tym nespravis nic,musi sama prist na to,kto za to stoji a kto nie...ja na tvojom mieste by som sla na nu trvdsie,ziadne vinko si spolu otvorit nic take by nebolo...ked to nechas takto ako je tak to bude zneuzivat az dovtedy kym nepovies stop.A ten plat by som ja osobne nejako neriesila,niekto zaraba viac,niekto menej..

mircalla
18. feb 2016

V tychto pripadoch a diskusiach vzdy 100 ludi radi to iste - ale zakladatelka (v tomto pripade zakladatel) neustale - ale mozno by, ale co ak, ale predsa len.....
@river_flows zobud sa...chapem, ze 8 rokov je 8 rokov ale takto si len skodis

river_flows
autor
18. feb 2016

na jednej strane ma uz ani nebavi sem pisat, bo som necakal taku odozvu ale na strane druhej mi aspon to pisanie pomaha to nejak vyventilovat.... mam aj vela dobrych priatelov, ktori su pri mne - viaceri z nich su spolocni a nechapu moju ex - poznali ju inak... este neviem, ako sa napokon rozhodnem... v prvom rade asi zacnem tym, ze necham rozpravat ju... a potom pojdem do izby upit z toho vina 🙂

alexandramaria
18. feb 2016

hej, hej, nejdete už trochu do scifi? Vraj ho určo klamala že chce dieťa a brala tabletky? Alebo fakt, že je z rozvrátenej rodiny znamená že nie je dobrá do rodinného života a ako matka detí? A TOTO si dovoľujete povedať na základe pár slov ktoré o nej povedal? Ako baby.... 😔 😔
začína sa to zvrhávať na úplne nechutné očierňovanie tej ženy, pritom o nej neviete ani ň. vraj psychoška a podobne...preboha. 😨 😨
to že mu radíte, že nemá byť ako handra a nechať so sebou mávať je pravda. Aj to, že jej má dať ultimátum, aby do konca februára odišla. Ale nevynášajte súdy o ich snažení o dieťa a podobne, to nebolo meritom témy a je to viac než nevkusné. On je teraz ľahko ovplyvniteľný a toto je kus cez čiaru.

kondaska1
18. feb 2016

@river_flows ty si taka nasa telenovela 😂😂😂

river_flows
autor
18. feb 2016

@kondaska1 - tesim sa, ze som vasim programom pocas uprsanych februarovych dni 😉

alexandramaria
18. feb 2016

@mircalla ale veď sú rozídení len týždeň, niet divu že to nespracoval a stále píše ak by a keby... 🙂 veď je to absolútne čerstvé. Ja by som týždeň len smoklila 🙂

river_flows
autor
18. feb 2016

@alexandramaria - ja tu holku poznam dlho... par mesiacov sa da pretvarovat, ale 8 rokov nie... iste, BA ju zmenila, je tu iny styl zivota ako inde na SK... a zalezi aj na tom, akych ludi stretnete ( kamaratky, kolegov, alebo nejakeho idiota, co vam beha za zenou )... to je proste osud, to clovek nezmeni... co ale zmenit moze je jeho postoj k okolnostiam, resp. ako sa v nich zachova...

river_flows
autor
18. feb 2016

jasne, ze keby to bol moj 56. rozchod, ako maju za sebou niektore ucastnicky diskusie, tak by som uz mozno ani nezaregistroval, ze sa vobec rozchadzam... 🙂

river_flows
autor
18. feb 2016

ako nie som hlupy a to, ze citam vsetky komenty este neznamena, ze ich nefiltrujem.... 😉

mircalla
18. feb 2016

@alexandramaria ved ja som predtym pisala, ze to chapem....takisto sa spravam ja - 100 ludi mi moze povedat ze urob toto (a vnutorne viem, ze je to spravne), robim po svojom - hoci nerozumne a neracionalne. netvrdim, ze to nechapem, pisala som, ze je to toho emocionalne zainteresovany a zjavne rozpolteny, neni to nic nepochopitelne
A jasne, ze niektore prispevky idu do extremu a uz si vytvaraju vlastne scenare o tom, aka je, postavene na nicom, chapem, ze to @river_flows filtruje (vsak drama musi byt, nie?)

alexandramaria
18. feb 2016

@mircalla ja nechcem, aby ma tu komentami rozsekali, ale ja mám pocit, že niektoré ženy čo tu radia tú jeho ex pomaly nenávidia a to ju ani nepoznajú. 😕 resp. že nenávidia všetko a všetkých a chcú len aby bol človek smutný a sklamaný. ako by ich bavilo, že ktosi trpí. a poďme očierniť! a viac a viac! a prestávajú vnímať mieru, kde to prestáva mať vkus a mieru nezainteresovanosti na úrovni dobrej rady... 😨

sopkape
18. feb 2016

Pozri ked ju chces spat musis odist...on je pre nu super teba ma rada.. musis jej chybat, takto si poruke ako verny psik...teraz ti nic nevadi, lenze keby sa k tebe vratila myslel by si len na neveru, ver mi zazila som to.. teraz sa ti mozog sustredi len na jednu jedinku vec a to vratit vsetko spat..neuvazujes racionalne mas strach zo samoty... musis sa zbalit a dat si priestor na rozmyslanie...ozaj bol vas vztah taky super?kde sa stala chyba? nechyba ti len ako sucast tvojho zivota? nie je len zvyk? chapes? ja som to urobila mozno neskoro ale urobila vyhodila som manzela po 15r vztahu a 4 detoch...teraz po 4 mesiacoch vidim svoje aj jeho chyby ovela jasnejsie otvorili sa mi uplne ine moznosti..tiez som bola ako ty psik citovo zavisly na nom ako privesok, zobronila som o jeho lasku... ak chces napis ip nechcem svoje sukromie prepierat na verejnosti, no akoby som videla seba.

alaguema
18. feb 2016

@alexandramaria celá diskusia na 24 strán je absolútne zbytočná, snáď len že sa chalan ventiluje, je jediné pozitívum, lebo sa tu konšpiruje a vychádza z úplných domnienok...čudujem sa, že to niekoho tak dlho baví.

@river_flows vieš čo by si urobil najlepšie? Keby si to prestal dookola riešiť a ňimrať sa v tom, hrabkať a prehrabávať. Čas ukáže. Buď sám sebou a nechaj ju, nech sa sama rozhodne, lebo ak sa ti podarí nejak ju vmanipulovať do toho, čo chceš ty, môžeš na to o pár rokov veľmi nepekne doplatiť. Venuj sa kamarátom, záľubám a nechaj tomu voľný priebeh...na jednom človeku predsa tvoj život nestojí.
A hlavne pred ňou nehraj žiadny divadielko, ako ti tu niekto radil, že jej máš hrať na city a pred ňou sa baliť a vracať fotky z peňažeky aj dojímavým preslovom...to sú veľmi lacné triky, ktoré múdra žena okamžite prehliadne a uvidí za nimi to, čím skutočne sú - pokus o manipuláciu.

alexandramaria
18. feb 2016

@river_flows presne ako píšeš. TY poznáš váš vzťah, ty vieš ako to bolo a TY vidíš, ako sa správa teraz, čiže na podvedomej aj vedomej úrovni cca vieš aká je situácia z nej strany, poznáš ju. Takže drž sa plánu, rob si svoje , nechaj ju pokojne v neistote, určite jej nedávaj nič na výber, proste ber rozchod ako fakt. Ultimátum, že do konca feb má odísť hoc aj do podnájmu je správne. Tam sa ukáže, ako to cíti ona. Takže netráp sa, nič nerieš, iba jej daj toto na vedomie dnes. že ok, za 2 týždne sa dá nájsť krásne podnájom a hotovo. A že potom doriešite hypo/bytovú otázku. Nech sa teraz mica sústredí na hľadanie izby. v BA ju nájde do týždňa. A ty za tie dva týždne na jej správaní sám uvidíš, čo sa deje . 😉 😎
hlavu hore!! 😝

alexandramaria
18. feb 2016

@alaguema nuž, ale občas ten život na tom jednom človeku stojí... 🙂 🙂 ja to nevnímam zle, že má diskusia 24 strán, rada čítam podobné veci, a snažím sa poradiť. Ale iba v mantineloch k téme. Určite nefabulujem ako niektoré tu. Jemu to pomôže vykecať sa a získa ženský názor. Veď na to fórum slúži. 🙂

raz tu písala jedna mama, že ju podvádza muž a diskusia mala 135 strán. 😀

alaguema
18. feb 2016

@alexandramaria nie, život nikdy nestojí na tom, či odíde, alebo neodíde.To je len momentálne presvedčenie, ktoré sa po rokoch zdá absurdné. A čo sa týka názorov, do iste miery to môže pomôcť, ale za čiarou je to už kontraproduktívne a tu je tých rôznorodých názorov toľko, že chalan má z toho hokej a aj bez toho je na emocionálnej hojdačke, si myslím, celkom dosť 😉 135 strán...to by som nezvládla 😀 Ani tu som nečítala ani zďaleka všetko. Nejde ale o dĺžku diskusie, ale nejak nevidím, že by sa niekam autor posúval...dokolečka dokola si píše svoje, nádej sa strieda s beznádejou a nič z toho. Keby si šiel zacvičiť, pomôže mu to sto krát viac...endorfíny robia svoje 😉

river_flows
autor
18. feb 2016

alguema... siel som si zacvicit, siel som si zaspievat... na chvilku to pomoze... ale vnutorne mam pocit, ze to musim riesit... neviem, preco som taky netrpezlivy.... to je zas kus zo mna - moja zla vlastnost - neviem si pockat na vhodny moment... tak ako moja ex zanedbala sebaovladanie s kolegom, ja robim tu istu chybu teraz...