Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
Mna práve baví tato téma a čítam len ju.Mne sa paci,ze nás informuje a strašne ma zaujíma co urobia a ako to dopadne (Jednoducho Mária,Manuela,Tak kde cas).
@mircalla nuž, neviem...ja si myslím, že to bolo udretie klinčeka po hlavičke. To s tým vydávaním. Viem, že každá žena má na to vlastný názor, ale ona môže byť jedna z tých, ktoré po takom túžia... 😒
@markina8 neni pravda. má len 26. cca ako ja. a v života mala len jedného. Na bozkávaní nevidím žiadnu hrôzu, sex by bol horší. Ale tam sa vraj ešte nedostali. 🙂 ktovie ako je to ...
Podla mna chce ziskat cas.. zneuziva tuto situaciu (byvanie-lacno-zvyk)..a popritom chce spoznavat ineho... a to ze ju nechce hned k sebe, sak logickeeee!! Chce to cas..ja som sa k muzovi nastahovala po roku. A nie po 2tt.. vsak to ani nejde..jasne ze som par krat prespala na noc..ale oficialne po roku som sa nastahovala.. aj ona to tak ma..a nie ze ten novy ju nechce..ale potrebuju sa postupne spoznavat...a nie ola hop.. Ved vy ste po 5r zacali spolu byvat, to uz je ok? Ved ked si teoreticky najdes kocku, chcela by som vidiet ze si ju nastahujes po tyzdni...pche... tak to je nuda...chyba to chcenie,chybanie, nocne telefonaty...
Je to tak..kocka si to vyratala...a toto jej vychadza najlepsie..
Ja by som ju poslala prec...ze nech sa nehneva, ale nechces ju stretavat.. a ze nema co a ako..sorry, hladaj..
A ty nechcem ta kritizovat...ale zacinas ma iritovat tym svojim prizemnym chovanim (vnucovanie, ty vies co je pre nu lepsie, dufanie...)
Nie, bud chlap. Mna zralo pri ex po rozchode, ze on nic on muzikant ..party kocky ruka hore pohoda pianko svet sa nezruti.. 😉
@cervenaruza123 mnoo.. boli sme zasnubeni...
@alexandramaria zasnubeni skoro 3 roky... svadba nebola, lebo najskor sme sa stahovali do bytu, potom prislo take leto ze sme to nestihli, potom sme si povedali, ze nam to nie je treba, teraz v zime zas zacala, ze by chcela a ked som to zacal riesit, tak zas cuvla, ze jej to k zivotu nechyba, ze sa chce este bavit
@alexandramaria zatial som s tebou dost suhlasila, ale nemyslim...myslim, ze ten vztah sa dostal do mrtveho bodu a mozno svojho casu chcela svadbu, ale teraz jej o to nejde
Samozrejme s istotou to povedat nemozem
@ejco tak ziarlivy som bl praveze docela dost.. ale skor takym "dobrym" sposobom... nie ze by som si ju nejak privlastnoval
@hroma my sme spolu byvali mesiac od chvile, ako sme sa dali dokopy... len posledneho 2 a pol roka byvame vo svojom
@mircalla ona hlavne vela polemizovala a mala protichodne nazory... na stefanskej prisla za dvomi mojimi kamosmi a jednemu povedala ze ma miluje a ze neviem co vsetko so mnou chce robit a druhemu povedala, ze sa este vydavat nechce ale moji rodicia ju nutia do deti a ona sa chce zabavat... tak si vyber
@river_flows tak sa chce ona poucit z chyb a neurobit tu istu co s tebou... chce dat tomu cas... vidim to tak!
@river_flows ja si stále myslim,ze to dáte.
@river_flows vsak si dajte pauzu....na par mesiacov.....ak sa mate k sebe vratit, tak sa vratite. netvrdim, ze Vas vztah je definitiva. spolocnym byvanim sa bude toto vzduchoprazdno len natahovat. ak si ma uvedomit, ze ta este chce, ta jedine ak sa nebudete vidat. ak si to neuvedomi, tak zial. ale ak mas nahodou pocit, ze ak sa teda odstahuje asap ze spalis za sebou mosty a daco si tym pokazil, tak nemaj....
mam pocit, ze si inak dost kludas, takze to s prehladom zvladnes to odstahovanie vyriesit bez dram
@hroma ved ono mne by nevadila pauza - ze byvame spolu ale nie sme spolu.... preto som sa jej aj pytal, ci to vnima ako pauzu alebo rozchod.... ale povedala ze to vnima skor ako rozchod, takze po rozchode by uz clovek mal mat nejake plany minimalne prespekulovane... ona nemala nic... pride mi to fakt tak, ze sa chcela prvoplanovo rozist a teraz sa rozkukava, co by asi tak robila...
@river_flows zjavne sama nevie, co chce...tak nech na to pride. mnohi z nas sa obcas dostaneme do bodu, ze nevieme, co chceme, takze ju vobec nesudim, sme len ludia
@mircalla ani ja ju nesudim, ale mohla to urobit.... humannejsie 🙂
@ejco ja ti neviem.... nenapada ma jedniny dovod, preco by sme to mali dat... a keby ma aspon jediny napadol, netusim, ako to dat do poriadku
@river_flows opýtam sa ta.Vyznal si jej city od rozchodu?ak ano,tak ako reagovala.
@ejco jasne ze vyznal.. ona vie, ze ju stale milujem... jej to bolo velmi luto a povedala, ze by sa bala ze to zazije znova ( myslim tie uzkosti a nestastie ci co )... tak som sa jej pytal, nech mi rovno do oci povie ze ma nemiluje, ze nic neciti.... najskor cukla... potom som zmenil temu a vratil sa k tomu ( proste som hladal aspon jeden dovod alebo argument, preco by sme to mali zachranit ), no potom sa na mna horko-tazko pozrela a povedala ze nie, nelubim ta... ale islo to z nej ako z chlpatej deky....
@river_flows co ty vlastne od nej chces?
@river_flows K Stefanskej: viem, ze ma tu niektore uz umlatia, ale rozpravat dvom ludom v priebehu jedneho dna dve rozlicne verzie, je typicke pre manipulatorov a psychopatov... Je otazne, co z toho mala. Naznacocala snad jednemu zaujem tym, ze tvrdila, ze si chce este uzivat zivot a nevydavat sa?
K stahovaniu k sebe po mesiaci vztahu: ona nemala kde byvat, ked si s Tebou zacala?
@moonlight1210 malickost... aby si uvedomila hodnotu - mna aj toho, co sme spolu dosiahli... a potom uz iba aby ma tiez milovala... to je vse.... nic viac od zivota nechcem
@moonlight1210 Dnes to pisal: aby si ona uvedomila, ze rozchodom a vztahom s inym spravila chybu a vratila sa k zakladatelovi, uprimne, nie z nudze.
@charity tak ona bola v tych poslednych tyzdnoch pred rozchodom ako neriadena strela, hadali sme sa kvoli najvacsim kravinam ( kupil som spatny druh rozkov na jednohubky ) a pod... ale za cely vztah sme sa pohadali mozno 5x... ako my sme si rozumeli, mali sme radi priatelske navstevy a myslel som, ze aj zivot, ktory zijeme.. jasne, ze aj mne uz pomaly zacali chybat veci - len neviem, ci tie iste ako jej. A byvali sme spolu tak skoro preto, ze sme do toho nejak tak hupli.. a ona to mala doma take... nie moc ruzove
@river_flows to ze ste sa hadali sposobilo to, ze spoznala niekoho ineho. Nie je to tak, ze ta prestala lubit a vadili jej na tebe veci a preto otvorila oci a nasla si ineho. Naopak, ona si zila svoj 8rocny zivot s tebou, v relativnej pohode a bez hadok, klasicky vztah a zrazu ho spoznala, bum, chce jeho, teba uz zrazu nemiluje a bla bla. Ved to je najklasickejsi scenar.
@markina8 trochu chaoticky si to napisala.. nerozumiem... akurat to ze ide o klasicky scenar je mozne

Keby ho chce len postrasit a k niecomu donutit, tak by sa nebozkavala s inym. Urcite o toto nejde
@ejco