Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@river_flows no platí to proste pre tie vzťahy, ktorých láska mala kratšiu životnosť. Je ťažké to rozpoznať ako to vlastne s nami je a v tvojej momentálnej situácii je to takmer nemožné, takého nadhľadu budeš schopný tak po niekoľkých rokoch. Momentálne sa u teba mieša bolesť zo straty s bolesťou zraneného ega. Možno tvoja snaha udržať si túto ženu nepramení až tak z lásky k nej, ako z lásky k sebe, z toho, že chceš sebe, jej aj svetu dokázať, že ty budeš víťaz, ty ju získaš späť, ty si predsa bol ten dobrý. Vypovedá o tom aj fakt, že venuješ veľa času tomu, ako popisuješ svoju osobu, akoby na obranu...čo sa to stalo, že mne, takému dobrému chlapovi, ušla frajerka k tomu, ktorého ironicky označuješ ako pána dokonalého. No, dokonalý určite nebude, ale evidentne sa jej páči. Zbytočne analyzuješ, prečo sa eśte nesťahuje k nemu a ako je možné, že si vybrala niekoho, kto sa ti podobá a máte podobný humor, čo ťa udržiava v nádeji, že ty si pre ňu nejaký etalón a prioritný muž a ak niekto, tak nejaká tvoja verzia...No, nie. Ver mi, nie je to pravda. Ak uteká od teba k inému, tak hĺadá niečo iné. Aká je pravda (prečo sa nesťahuje k nemu a podobne) vie len ona a všetko ostatné sú len domnienky, ktorými priživuješ svoje nádeje. A zrejme aj selektuješ info a prispôsobuješ si realitu tak, aby ti spôsobovala čo najmenšiu bolesť. Je to normálne, ale nezájdi v sebaklamoch príliš ďaleko, lebo nepotrvá asi veľmi dlho a dozvieš sa holú pravdu. Možno bude pre teba priaznivá a možno nie.
@moonlight1210 on ju po právnej stránke nemá čo vyhadzovať z bytu, ktorý je spoločný
@maria1989 po pravnej nie ale ako sa tu uz pisalo mal by za tyzden doriesit zmluvy a banku a do konca februara moze byt dievca fuc. Hlavne by to mal riesit cim skor aby sa nejak hrozne nepohadali a niekto jej neporadil ze ma na byt pravo aj ked nic neplatila doteraz. Treba vyuzit kym sa ona tvari pokorne a doriesit to
@maria1989 teoreticky pripustam, ze vo chvili, ako jej ukaze dvere, vypukne u nich spor, lebo dievca sa postavi na zadne.
aspon v hadke skor vyprchaju jemne city a dojmy z jej (kedysi) krasnej povahy.
niet nad to, ked vasa laska v plnej nahote ukaze svoj charakter. niekedy chlap zisti, ze nie ze nevedela, kam by sla a mala to premyslene len po rozchod. ale ze uz ma spocitane dokonca aj kolko jej vyplati, ak mu urobi tu laskavost a odide dobrovolne. 🙂
proste si lasku vycislia v eurách. 🙂
@moonlight1210 Fuha. Toto ma ani nenapadlo, ale mojmu kamosovi sa to vazne stalo: musel exke zaplatit, aby bola ochotna odist z jeho bytu.
ja som velmi zvedava co sa dnes udeje. Snad sa to zajtra dozvieme
@sense alebo ona chce, aby on bol obtom presvedceny...
@nelinka2009 v tom pripade to robi velmi rafinovane, lebo 28stran a hotova telenovala, na zaciatku riesi spolocne byvanie po rozchode a kazdy druhy prispevok je o tom ako dufa ze sa ona k nemu vrati, a aku ma starost co s nou bude a podobne veci...sa mi ani nechce verit ze takyto chlapi existuju...viem ze existuju vselijaky ale ze takehoto dokonaleho chlapa opusti zena tak to neverim....jedine zeby mu k tej dokonalosti nieco chybalo a taa zena nebola s nim stastna,...a je jedno po akej strane....a cim dlhsie to citam tym viac by ma zaujimalo ako to u nich naaozaj bolo aj z jej pohladu....
ale priznavam ze toto je prva tema ktoru tu citam ze sa nenadava na muza ale na zzenu ....hoci je to vylev len jednej strany...ako vzdy...
@sense som rovnakeho nazoru, preto som mu to hned na zaciatku dala najavo... Nieje taky... Je dost majetnicky a sebecky... Musela sa citit skor ako dcera neschopna, nez ako rovnocenna partnerka, ale to takyto muzi pocut a citat nechcu, preto ma odignoroval...
@nelinka2009 presne si to vystihla taky pocit mam aj ja....
@sense Keby splnal slovensky standard, t.j. nebil by ma, nepil a nepodvadzal ( srandujem 🙂 asi by ma zo vztahu vyhnal uz len pocit absolutneho neuspokojenia vlastnych potrieb, frustracie, nudy a stagnacie. Alebo by ma musel trafit amorov sip, ktory by ma zrazil na kolena a toto sa mi na to nepodoba. Citi k nemu nieco, ale byvat chce sama.
@jeannna Mozno cakala s povysenim uz tak vysoky plat, ze nepotrebuje byvat s chlapikom, ktoreho pouzila ako ubytovnu, ked odchadzala z domu.
Citi sa pod tlakom mat dieta /po troch rokoch snazenia:.. Mimochodom co je to za rodinu, ze kecaju do toho kedy ma mlada otehotniet?
Mozno predpoklada, ze neplodny je on a tak hlada perspektivnejsieho oplodnovatela...
Alebo po turbulentnom detstve v nefunkcnej rodine jej tento pristel pride prilis makky, lebo nehulaka a nedava jej cez hubu ako to vidala /?/ u muzneho otca.
V rodine ju nik nepoucil, ze laska sa casom meni na priatelstvo a tak zhana motyliky v bruchu, chce este nieco zazit...
Tych vysvetleni moze byt mnozstvo a nemusi byt vobec na vine zakladatel. Deti z nestabilnych rodin s nestabilnymi vztahmi so vsetkymi nemaju zrazu zazracne stabilny dlhodoby vztah... Aj tento vztah uz viac drzal vdaka jeho prehnanej trpezlivosti /citil sa zneuzivany v niektorych oblastiach a mlcal/ nez vdaka zdravemu vztahu.
@charity To bola skor recnicka otazka, preco od neho uteka a naozaj by ma zaujimalo jej stanovisko k tejto situacii. Mozno je naozaj emocne labilna a impluzivna. Alebo jej zakladatel nedava priestor pre sebarozvoj a citi, ze nevyuziva svoj potencial a chce sa stat samostatnejsou, len nevie, ako na to.
Z pohladu "normalnej" zeny, ako tu ich vztah bol prezentovany, jej unik zo vztahu len tazko chapem.
@jeannna velmi z jednoducheho dovodu uteka zo vztahu. Dievcina ma 26 rokov, uz 8 rokov je vo vztahu, za cely zivot noc neskusila, nic neuzila, stale bola zadana, ziadne vyblaznenie. On sa sam popisuje ako skor kludny, rodinny typ. To nie je to co hlada baba v 20-tich rokoch. Este k tomu sa citila akoby "menejcenna" pretoze on mal ASI vo vsetkom posledne slovo, vsak same vidime ako logicky a analyticky na vsetko ide. Takze zhrniem to : doma nuda, stereopyt, papucovy chlap a jej roky utekaju a do toho pride kolega ktory ju "zerie". Ona na neho nepozera nasimi uz nieco odzitymi ocami, ze takyto chlapi su nedostatkovy tovar...nato pride az ked bude mat 35, pri sebe nejakeho grazla, ktory ju sem tam vyfacka a vyplatu pregembli.
@kondaska1 🙂 A mozno prave tam sa potrebuje dostat, prejst si este par vztahmi, naucit sa riesit zlozitejsie zivotne situacie a v 35 bude z nej konecne zocelena osobnost, nebude od vztahov ocakavat zmysel zivota, najde si vztah, v ktorom sa nebude citit menejcenna a bude konecne spokojna.
dámy a dámy. .diskusia je na konci... dnes bolo trochu sĺz, trochu kriku, ale na konci - dobrý pocit, asi u oboch... musím uznať, že rozchod som nezvládal hlavne ja - aj sa teraz čudujem tejto diskusií, čo ma vlastne bavilo tak všetko popisovať... napokon ale zvíťazil zdravý rozum a pádne argumenty... partnerský vzťah je na konci, ale myslím si, že začína iný, ktorý bude fungovať lepšie... Teraz, keď už mám hlavu čistú vidím, že som reagoval hystericky, lebo som si život bez nej nevedel predstaviť, aj keď to bude asi jediná možná varianta k tomu, aby sme obaja našli šťastie. V skratke - došiel som domov, nahúkal som na ňu a de facto ju vyrazil - ona sa postavila na zadne, trochu výmena názorov a potom ticho... napokon padol pohodový kompromis, že tu bude do konca februára - lebo aktívne rieši bytovú otázku a ja som ju dobre že nechcel vyraziť už zajtra... po tej výmene názorov mi to akosi docvaklo a budem jej samozrejme rád nablízku. Až dnes som pochopil, aké je pre ženu dôležité milovať chlapa - tá moja obetovala dosť a rád jej budem za to nablízku aj naďalej... neviem, či pri pánovi dokonalom nájde šťastie, najskôr sa musí dať dokopy ( predsa len to nebolo ťažké iba pre mňa ) a potom im to snáď klapne.. Ja si časom tiež nájdem ženskú, pri ktorej budem trochu ráznejší a mužnejší ( moju drahú dnes celkom príjemne prekvapilo, ako som hečal =) toto bola fakt detská láska, ale myslím, že sme sa na nej obaja veľa naučili a naše cesty sa nerozídu... Dúfam, že sa diskusia dá nejako vymazať, lebo teraz keď sa čítam, tak mi je divne ( aj keď som bol asi dosť mimo - to treba uznať )... som rád, že ste to so mnou vydržali, pri druhom rozchode už snáď nebudem taký užvanený... ale možno občas prispejem do iných diskusií - veď mudrovanie ide každému ;) pekný večer
no zaujimave vyvrcholenie po 28 stranach... nejak nerozumiem niektorým veciam co si napisal, ale tak držim palce
@kondaska1 kludne sa pytaj ak chces... po tych 28 stranach cholerickych somarin asi bude co vysvetlovat 🙂
@river_flows pises že si reagoval hystericky, podla mna si hystericky nereagoval, skor tak nejak vagne, nemastno-neslano...že život bez nej si si nevedel predstavit - vsak to je ok, preto si s nou bol, lebo si ju lubil, čiže ak to zrazu ona chcela ukoncit, je to predsa uplne normalne. nerozumiem vyrazom : " nejak mi to docvaklo a rad jej budem nablizku "a " ze si pochopil čo je pre ženu doležite a že ta tvoja sa obetovala dost" , "že nevieš či najde pri panovi dokonalom stastie ale že najskôr sa musi dat dokopy" . toto su zrejme jej slova ratam...
@river_flows Ta euforia sa bude vo vlnach striedat so smutkom. S tym pocitaj a bud pripraveny.
@river_flows myslím, že je veľmi dobre že sa odsťahuje. Veľmi dobre!!!! Čím skôr tým lepšie pre oboch. Ešte si prejdeš veľa fázami a zmenami reakcii, ale pohoda to patrí k tomu, takze podľa mna ani tuto diskusiu nemusíš chcieť vymazávať. Bude dobre ak sa aj chvíľu nebudete stretávať a kontaktovať. Aby ste si v pokoji vyčistili hlavy a srdce. Je k ľúto, že Vám padol vzťah, no možno časom v tom spätne nájdete veľa dobrého. Drž sa a všetko dobre prajem obom.
@kondaska1 no treba povedat, ze som pragmatik a niektore moje komenty boli vylozene hystericke... k tym vyrazom, ktorym nerozumies: 1.) docvaklo mi, že som bol po rozchode sebecký a že ona riskuje týmto rozchodom viac ako ja... dalsia vec je, ze je dobre, ze to urobila a v konecnom dosledku nas asi zachranila oboch 2.) no moja ex musela urobit fakt radikalny krok, ja by som v tom vztahu tapal asi este 10 rokov, kym by mi doslo, ze to nefunguje... velmi dobre mi vysvetlila, co ju trapilo a myslim, ze keby sme aj o tom hovorili pocas vztahu, neviem, ci by som to pochopil tak, ako prave teraz 3.) no musi sa dat dokopy, lebo to so mnou myslela najuprimnejsie ako mohla... samozrejme, ze si s dokonalym rozumeli uz davnejsie a ze sa jej podvedome pacil ( co si vsimli hlavne kolegyne ), a kedze doma bolo vsetko take nanic, slo to nejak samo... po rozchode uz nic nestalo v ceste ale tym, ze ju to cele toto hekticke obdobie vycerpalo, mozno on by chcel aby to s nou slo rychlejsie, ale ona bude rada, ked sa jej podari zariadit si ten zivot cim skor... ako mi hovorila, naozaj chcela mat dieta a neviem co vsetko, ale ku koncu sa nam asi aj podvedome uz nedarilo... takmer v nicom... nie je nadsena, ze musi zacinat odznova, ale je silna a hlavne, budeme v kontakte... myslim, ze budeme ovela lepsi kamarati ako partneri...
@charity hej viem, ale momentalne som komplet ok, hlava cista 😉 smutok trochu bude, ked odide, ale nebudeme daleko od seba, to uz teraz viem ;) mam pocit, ze som fakt pre nu nebol ten pravy a ona pre mna tiez nie - skor sme to tahali preto, ze nas tak vsetci videli 🙂
@momkomonika fakt som dlho rozmyslal, o com to dnes vecer doma bude, uz pocas vymeny nazorov boli kadejake nalady... ale teraz mam fakt dobry pocit... proste ako ti budhisti ci hinduisti, ked dospeju k osvieteniu... este spolu prezijeme par dni, teraz napr. vikend ale myslim, ze uz to bude o inom... a dufam, ze sa konecne dobre vyspi, velmi sa kvoli mne trapila
@river_flows Na vikend mozes ist na dovcu precistit hlavu.
@river_flows vies, pekne sa o tom vsetkom hovori ale prax je tazsia, raz pri panovi dokonalom tvoja ex pochopi že to krasne je iba na zaciatku, potom pride krute vytriezvenie. na vztahu treba pracovat, nie je to iba klise, ale holý fakt, ak to ma fungovat aj po X rokoch, laska sa sama živit nebude, musia ju živit obidve strany, inak odide ta-tam a hlavne komunikovat... vyborna kniha je 5 jazykov lasky, ak sa nou budes riadit , bude ta milovat každá až do smrti 😀 😀
stale mi to pride že iba hlada vyhovorky ta tvoja...neda sa, neslo to, nebolo to ono...co s tým urobila ona? nic, isla cestou mensieho odporu...
Tak mas to za sebou, želam ti vela stastia a teraz ked ta tu už takto pozname, nechces si hladat nejaku frajerku tu cez kona???? 😀 😀 😀 😀 (to bolo na odlahcenie)

@river_flows
myslim, ze ty zijes v tom, ze momentalne to mas v rukach ty.
ja vidim presny opak.
a to potrva do chvile, kym nepochopis, ze jedine vitazstvo, ktore tu musis dosiahnut, je nad sebou samym.
a k tomu mas este daleko.
lebo viem, ze ta este nebude tesit. alebo nebude tesit z toho dovodu, z ktorého by malo.
nie jedno potknutie mas este pred sebou.
PS: tvoja baba je z tych, ktore najviac ziskaju moralny respekt k tebe, ak ich postavis pred dvere s taskami a nechas na nu, aby si sama zohnala noclah a taxik.
a povies jej, ze predsa chcela ist, tak ju nebudes drzat nasilu.
milo, gentlemansky, neoblomne.
sice negarantujem, ze je to sposob, ako dosiahnut, aby sa vratila.
naopak, takmer urcite je to sposob, ako jej pomoct urobit ten posledny krok na odchode od teba. rozhybat ju k cinu, aby uz bola s tym druhym. (dokonca risk, ze ti povie: ved ty sa si to tak chcel.)
ale na 99,99% si tak uvedomi, ze hranice uz prestrelila o kilometer. a hoci nie hned, ale po case ti sama da najavo, ze ako cloveka si ta vazi.
PPS: moj predpoklad je, ze na toto este nemas dost odvahy. ak to urobis, tak to odplaces (alebo budes zapijat). a verim, ze dokonca dovolis svojej osobe, aby sa pokusala chytat este nahodnych nadeji, ze to predsa len nejak ustojite.
PPPS: po velkom smiechu, byva velky plac. dnes vecer adreanlin, zajtra rano slzicky.