Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@timea7 no ona chce byt asi predo mnou uprimna... za to som sice rad ale... je to taka dvojsecna zbran
@river_flows nevravim, ze museli mat hned sex, to som ani nemyslela..ale to ze sa snim nebozkavala, alebo ze tvrdi, ze by ta nedokazala podviest a bla bla...prosim ta, never jej to..urcite vela zien mi tu potvrdi, ze ked chceme dosiahnut svoje, vieme byt velmi velke herecky. Navyse, zeny su ako opice, nepustia sa prveho konara, kym nedrzia druhy...nerozchadzala by sa s tebou len zato aby mohla pomaly zacat spoznavat ineho..Ona ho uz spoznala a mala s nim toho minimalne tolko aby si bola ista ze sa s tebou rozide. Ziadna zena sa nerozide pre platonicku lasku. Ja viem ze sa to tazko cita, ale sam uznavas, ze mas ruzove okuliare. Si chlap, prijmi realitu a tak sa k nej aj postav.
@markina8 rozkaz 😉
@river_flows akoze fakt, ze som mal iba tuto jednu holku este neznamena, ze neviem, ake su zeny... to len tato ma na mna nejaky zasadny vplyv
@river_flows Super, paci sa mi ze pomedzi ruzove okuliare mas aj zachvaty reality :D len tak dalej
@markina8 záchvaty reality, šúľam sa tu, ale pomenovala si to dobre. 😉
@river_flows keď bola tvojím prvým dievčaťom, je len dobre, že to takto skončilo, človek by mal poznať viac partnerov, aby si nakoniec vybral toho pravého, inak môže byť jeho pohľad skreslený.
@river_flows Ja som s byvalym priatelom byvala v spolocnom podnajme este pol roka po rozchode. obaja sme si medzitym nasli niekoho ineho, doma sme sa rozpravali iba o zakladnych veciach, dokonca aj na Vianoce sme boli spolu. Nevedeli sme to po 10 rokoch zrazu z nicoho nic ukoncit. Po pol roku, ked som uz zacinala novy vztah, som mu povedala, nech sa odstahuje a zobral to v pohode. Za ten pol rok sme si zvykli na myslienku nebytia spolu a bolo to jednoduchsie. Ani jeden z nas nemal peniaze na samostatny podnajom a nechceli sme to riesit v chvate. Osobne si myslim, ze to nebolo vobec zle rozhodnutie., veci sme si premysleli v klude a posunuli sa dalej.
@timea7 ved ja viem viem... aj take celu tuto diskusiu riesim preto, ze nemam chut pracovat 🙂 musim sa rychlo odlaskovat, nech som zas normalny
normalne sa mi az rozum pozastavuje nad niektorymi vecami 🙂
@vespertine lenže u vás padlo spoločné rozhodnutie, že vzťah ukončíte, nie že si jeden našiel iný vzťah a druhý je z toho nešťastný, lebo ho ešte miluje a chce ho späť.
@river_flows to je v pohode, ani ja dnes nemám chuť pracovať, 😀 😀 😀 😀 😀 koncom týždňa sa mi to zráta....aj s úrokami 😝 😝 😝
@zsoja napr?
@vespertine ved ja napr. fakt neviem, ci ona s nim chce vobec byt.... takito utesitelia sa vzdy najdu, ked je holka na mraky... mne skor pride, ze by usla pred celym svetom a bola chvilu sama... ale to zas vyznie skor tak, ze by som ja nechcel aby bola s nim 🙂 takze mi je to jedno a budem sa tesit na riesenie papierovaciek
@timea7 Ani nie, najskor chcel rozchod on a ja nie, potom po case ja a v podstate cely pol rok sme riesili, ci sa k sebe vratit alebo nie...aj na to to bolo dobre, ze sme tuto vahavost poriesili...ze sme si nevypisovali zamilovane sms-ky ale videli sme sa dennodenne, bolo zaujimave vidiet toho druheho, ako zije bezo mna...a ci je to lepsie, ci nie...ci sa ma dobre, ci nie...mozno to znie zvlastne, ludia to moc nechapali, ale mne to pomohlo v mnohych veciach.
@vespertine tak ono aj my mame inak dobry vztah... mame sa radi.. mam dokonca pocit ze je to take iste ako predtym akurat bez tych veci navyse....
@vespertine my sme tiež v rozvodovom konaní trávili takmer každú sobotu v kaviarni, aby sme si povedali všetko, čo sme si povedať chceli. Ale ak by mal už inú, tak by som to neriešila ani jeden jediný deň.
@river_flows prvotne emocie su strasne chaoticke a extremne, ked sa to ukludni, veci sa zmenia...a ak sa toho spolocneho byvania nebojis, preco nie...ked uvidis, ze vam to prerasta cez hlavu a ze to nie je ta spravna cesta, tak ukoncit to mozes predsa kedykolvek.
@timea7 vidime to rovnako... asi to urobim tak, ze jej poviem, ze kym je u mna v byte, nech ho necha tak.. mozu sa priatelit alebo co ale pokial s nim chce naozaj riesit, nech ide z bytu... druha vec je, ako si toto mozem ocekovat... 🙂 a druha stranka veci, - co ak sa dovtedy pripletie niekto do zivota mne...
@vespertine to je tiez pravda
@river_flows druha vec je ta, ze v tych poslednych tyzdnoch/mesiacoch napriek tomu ze sme mali plany do buducnosti, sme sa skor spravali k sebe ako spolubyvajuci.... bolo tam sice par peknych chvil ale neviem... ja som tiez videl ze to nie je ono ale asi mi iba stacilo s nou byt...
@timea7 no on si inu nasiel, ale po 10 rokoch som to bola schopna odpustit. on sam nevedel, co citi, bolo mu to luto, nevedel sa rozhodnut ci ja alebo ona....tak som mu nechala cas, kazdy sa moze seknut. aj tak sme sa sice rozisli, ale som rada ze az takto po case a v klude.
@river_flows to už je na tebe, či si tým len nebudeš jatriť rany a márne v kútiku duše dúfať, že sa k tebe vráti a budete šťastní až do smrti. Ja som z iného súdka, u mňa by to bol definitívny koniec a riešila by som už len prepis bytu a hypo.
@timea7 tak tie administrativne veci vyriesim tak ci tak... pokial ide o to citove, to sa postupom casu zmeni samo... mozno by bolo idelne, keby mi o nom radsej ani nehovorila, kym je u mna 🙂 na druhej strane - ja byt nim tak by som tiez asi neriesil nic s holkou, co byva u byvaleho... bolo by mi to divne
@vespertine tak toto zase ja nikdy nepochopím....u mňa nevera znamená koniec vzťahu a je jedno, či po desiatich mesiacoch, alebo rokoch a nikdy by som sa neponížila tak, aby som mu dala možnosť rozhodnúť sa medzi mnou a inou. Rozhodol sa predsa už vtedy, keď si inú našiel. No každá sme iná.
@timea7 inak ono je to tak - moje srdce mi vravi ze sa vrati ale rozum to vidi tak na 1% sancu... a v podstate mi je to uz jedno... dal som jej ponuku, ktoru zatial skor odvrhla... takze ja som s tym viac menej vysporiadany.. ked ma to zacne stvat, odidem do inej izby ( kym je byt spolocny ) a ked uz bude byt len na mna, pojde letom svetom
@vespertine ... neveru by som neodpustil asi ani ja... akurat ze to co robi moja, nie je nevera v pravom slova zmysle...
@river_flows koniec koncov, ja mam teraz tiez taku istu sancu s niekym riesit ako ona... akurat ze ja som este tak nevychladol

@river_flows prosím ťa na čo rozoberáš takéto somariny, či niekoho podvedie alebo nie, či niekoho ľúbi alebo nie sa rieši hlavou, až potom v posteli. Ak ťa neľúbi, našla si iného, je úplne fuk, či s ním už spala alebo nie, kedy sa pobozkali by ti malo byť úplne jedno. Ak ti vešia na nos toto, tak to svedčí fakt o jej úrovni 😝 😝 😝 😝