Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@jeannna bol som vcera u najlepsieho kamosa - spal som u nich... kamarat so zenou a malou dcerkou... boli velmi fajn ale cim viac som videl ich stastie, tym viac som myslel na to, preco sa nam take nieco nemohlo podarit.. rano som musel odtial vypadnut 😖 rozumiem tomu, ze este budu kadejake fazy u mna, ale dnesok zatiaľ fakt stojí za...
@river_flows Chapem, ze z tohto pohladu to nebola vcera pre teba najlepsia spolocnost 😖
To najhorsie obdobie asi bude, kym bude este byvat u teba, lebo je este fyzicky pritomna, ale zaroven uz nedosiahnutelna ... tak zavolaj nejakeho kamosa len tak na kavu, alebo pivo, popr. nejake kino, trochu zamestnat hlavu niecim inym.
@jeannna pracujem na tom...
@river_flows nemôžem si pomôcť, videla som, že táto diskusia ešte pokračuje...
1. Najskôr ako k chlapovi: tu vidno ako všetko príliš riešiš, komunikuješ, rozoberáš - ono aj vo vzťahu to možno bolo. Také psychologické partnerstvo, všetko si vysvetľujeme, rozprávame a potom sa čudujeme, že si baba nájde frajera. Keď sa muž takto polarizuje do ženskej polarity, tak ženu nepriťahuje ako muž. Lebo tam nie je iskra, vášeň.
Na diskusii tu je vidieť, že ženy Ti sále píšu, chvália Ťa aký si inteligentný a rozumný, lebo pre nich je milé keď muž takto komunikuje. Lenže chýba tam sila muža, rozhodnosť, jasnosť, zacielenosť.
2. Keby si sa skutočne chcel pohnúť dopredu tak toho Klimeša, ktorý tu bol spomenutý by si už pozeral a určite by si prestal sem prispievať a informovať čo sa deje.
3. Dokým aj Ty budeš v tom byte, v ktorom ste spolu začínali, budeš to mať ťažké. Lebo Ti ju bude všetko pripomínať.
@river_flows to si si fakt nevybral najlepšiu spoločnosť... šťastnú rodinku 🙂 Pekne chodievaj von s nejakými rovnako nezadanými kamošmi, najlepšie s nejakými riadnymi roztatárenými hormonálnikmi 🙂 , aby si prišiel na iné myšlienky...
definitívne ukončujem túto diskusiu... ak budete chcieť nové info, napíšte mi ;) ďakujem za rady aj múdrosti... snáď už nebudem potrebovať žiadnu pomoc so ženami 🙂
Nekonecny pribeeeeh...🙂🙂
Ach boze, uz zase tu komusi vadilo aj to, ze prispievas a kolko prispievas. Ja ti veru to.IP napisem, tato.tema bola.skvela a konecne sa tu dalo normalne radit a bolo vidno aj progres. Preco musia.vzdy normalnych pisatelov odtialto vystvat?
@river_flows ja sa novym info potesim. Fandim ti. 😉
Vikendy budu pre Teba najblizsiu dobu tazke, slus si aktivne, vedome vopred dohodnut program alebo vylety s nezadanymi kamaratmi, znamymi, kamaratkami, znamymi 🙂 alebo sa vrhni na sport, nech nemas spleen, bude lepsie coskoro, drzim palce 🙂
@alexandramaria tak ja uz nemam co riesit... asi to holka nema az take tazke... teda samozrejme musi riesit byvanie, novu poziciu v praci, rozchod... ale napriek tomu sa dnes s panom dokonalym prvykrat zblizili ( jej smutok trval az 10 dni ) ... takze asi to bola najvacsia priorita v jej novom zivote... hlavne, že potom prišla v pohode domov a ešte sa ma pýta, či som nas*atý 🙂 jedine, co jej musim kvitovat je, že bola voči mne úprimná... ale inak - je mi ukradnutá celá - ona je stále v tom, že robí najsprávnejšiu vec vo svojom živote 🙂 dúfam, že si čím skôr nájdem normálnu holku s normálnymi životnými hodnotami...
@river_flows ona ti to povedala, že sa zblížili, teda ak tým myslíme sex? Je to jemne nechutné by som povedala...
@0silvia0 presne ako hovoríš... vyspala sa s ním a potom došla v kľude domov... to sú asi tie sebestačné a hrdé ženy, o ktorých tu hovorili niektoré kolegyne s 20 ročnými skúsenosťami vo vzťahoch 🙂 keby sa také niečo stalo v opačnom garde, nevedel by som sa jej ukázať na oči.. človek myslí, že toho druhého po toľkých rokoch pozná, ale toto je hardcore... ja ešte na ženy ani nemám chuť a ona si to už práši s pánom Dokonalým... vzťah s ním chce, bývať k nemu ísť nechce, chce hypotéku, kým sa to ale vyrieši, bude to trvať pár mesiacov... kým tu má právo bývať, vyhodiť ju nemôžem... a tak jediné, čo mi na jej adresu zostáva vyjadriť, je ľútosť a opovrhnutie...
@river_flows Kto sa vela pyta, vela sa dozvie. Neverim, ze ti to povedala sama od seba, ale si sa jej na to opytal. Dohodli ste sa, ze ste uz len spolubyvajuci a moze u teba zostat, kym si nenajde nove byvanie. Bolo by naivne si mysliet, ze dovtedy s nim nebude spavat a dost dobre nerozumiem tomu, co je na tom opovrhnutia hodne. Rozchod ste prediskutovali a vystahovat sa ma do konca mesiaca, ci?
tak to je už sila, ako sa teraz zachovala. V prvom rade ju požiadaj, nech si detaily z nového vzťahu rieši s kamoškou a teba nech láskavo do nich nezasväcuje. A skús navrhnúť, či sa ozaj nechce za týchto okolností presťahovať k nemu, pokiaĺ si nenájde nové bývanie. Že si si vedomý, že má nárok bývať vo Vašom byte, ale z ľudského hľadiska je toto vaše spoločné nažívanie už za hranicou normálnosti a únosnosti. Alebo by som jej ponúkla dohodu - po dobu, kým si nenájde nový byt, budeš nejaký čas bývať inde ty a nejaký čas ona (ak vôbec máte kam ísť - napr. k rodičom).
Nemáš nejakých slobodných kamarátov.. aby ste spolu niekam vypadli, jednorázovo na žúrku, takisto na pravidelné aktivity, napr. do posilńovne (alebo začni s novými zvykmi: behávanie, jazykový kurz.. nech nie si toľko v tom byte).
Želám ti, aby si čo najskôr natrafil na tú správnu ženu, s ktorou budeš mať spokojnú rodinku (ako si spomínal, že má tvoj kamarát).
A podľa mňa je toto fórum vhodný spôsob, ako sa vyventilovať. "Pravý chlap" podľa predstáv niektorých by zrejme nekecal tu, ale niekde v krčme so "štamgastami" pri poháriku.
@jeannna povedal som jej, ze moze zostat, kym si nenajde nove byvanie, co by v pripade privatu trvalo par dni... ale kedze chce riesit hypo, bude to trvat niekolko mesiacov, nehovoriac o tom, ze tu ma pravo byvat, kym je jednym z vlastnikov bytu... nebol som naivny, vedel som, ze to pride, ale tiez mi povedala, ze dokonaly pocka, kym si zariadi ona svoje veci a bude sa snazit mi zbytocne neublizovat... nepovedala mi to sama od seba - uz ked otvorila dvere a pozrela na mna, vedel som, ze spolu spali... tak som sa jej opytal.. tam ani nejde o tu info - ide o ten princip ... ked chcem, aby cely tento kolotoc dopadol cim rychlejsie a bezbolestnejsie pre vsetkych, nebudem robit nieco, co druhemu bude ocividne vadit... proste zasa raz postavila svoje zaujmy nad "verejne blaho"... takto ešte podčiarkla alternativu, ze sme sa rozisli skor kvoli nemu ako kvoli nejakemu snu o novom zivote, lebo ten novy zivot ona ani nema potuchy, aky bude narocny... este ak jej nedaju hypo alebo pride iny problem s byvanim, zas to budem ja, na koho sa zavesi... az na to, ze to uz bude mat smolu...
@bolavyzub vcera som kecal s kamosom pri pohariku, mam aj dost zaujmov, takze ten den nejako prezijem... buduci tyzden idem s kamosom lyzovat... ja uz teraz to nejak prezijem.. ono - ja som potreboval vediet tu info, ci spolu spali - ale bol som zvedavy, ci to z nej vypadne... teraz uz do nej hodinu hustim, ci sa neciti a ci bolo fakt take tazke este chvilu pockat alebo si riesit priority... Ja som napr. dnes povysaval a ona urobila v byte... nič - hlavne, že sa stihla vyspať s chalankom... ako hovorím, ja som sebestačný človek, ale jednoducho nedokážem pochopiť, ako sa mohla takto rapídne zmeniť...
@river_flows Daj jej cas do konca februara nech vypadne, lebo skoncis na psychiatrii.
@river_flows ....si masochista....
@river_flows aaale no tak! Ak je ona zalubena a on je dovodom vasho rozchodu, tak jej sex s nim nie je nic opovrhnutiahodne. Je to prirodzene vyustenie.
Myslim, ze cast tunajsej tlupy, ktora je za "muznost" si/ti praje, aby si sa rychlo dostal do stavu, ze "zamknes" dvere zvane exka. Jednoducho, ze sa rychlo dostanes do stavu, ze ona ti bude evokovat iba jednu skvelu etapu zivota, ale uz si proste v dalsej, nepozeras nazad a neriesis.
@river_flows Sustred sa na prakticke veci okolo bytu a vztahove veci neries. Ta baba uz ma pravo na novy vztah vratane sexu, lebo ste sa uz oficialne rozisli. A ty mas zas pravo tlacit na to, aby sa cim skor vystahovala a tvoj problem nie je, kam.
dakujem..v podstate mate vsetci pravdu... ja nou opovrhujem iba z toho pohladu, ze ja by som jej take nieco asi neurobil ( ani hned po rozchode ), dost na tom, aka sa tvarila byt predo mnou cnostna a uprimna... ako hovorite, idem do dalsej etapy... zajtra chcem zajst za pravnikom aby spisal darovaciu zmluvu a vo stvrtok ideme do banky... snad to nebude dlho trvat...
@river_flows neurobil by si jej to preto, lebo ty nie si ten z partnerov, ktory sa zamiloval do niekoho ineho, skus si predstavit len cisto teoreticky, keby ta ocarila ina zena, vydrzal by si?
Ja si myslim, ze sa so stahovanim neponahla, lebo ju do toho netlacis .... naopak, stale chces byt jej nadstandardnym priatelom, takze tazko povedat, ze ta vyuziva, mozno si mysli, ze ty si s tym o.k.
@river_flows nuz v takych pripadoch vacsinou nik nechape, ako sa dokaze ta druha strana rapidne zmenit. ale zazila som horsie rozchody, toto je dost civilizovane
@river_flows 😲 😲 nuž, takéto rýchle jednanie zo strany ex som teda nečakala. Toto je kus neúnosné. Nerieš, príde lepšia.
Táto už nestojí ani za povšimnutie.
@river_flows uz sa ti otvaraju oci? A podla mna s nim spavala uz aj pred tym, z cisto platonickeho dovodu by sa asi nerozchadzala... Ako sa spieva v jednej pesnicke, lepsie nic nevediet v najlepsom pripade len nieco tusit... Nepytaj sa, nepatraj, snaz sa to s nou co najskor skoncit. Moc si si to okolo nej zidealizoval, neviem si momentalne predstavit ze jej este chces byt nadstandardnym kamaratom
pokracuje to presne tak ako som od zaciatku predpokladala. Treba sa jej zbavit, cim skor tym lepsie a bez pardonu. Musis mysliet v prvom rade na svoje dobro
no, s tym nadstandardnym kamaratom to asi este prehodnotim... radsej budem nadstandardnym kamaratom inej 😀
ak ma este nastve, necham jej byt aj s hypo a vsetkym, najdem si ten podnajom a nech sa stara, ked je taka sikovna
@river_flows hej to by si teda urobil peknu blbost 😀 nechavat niekomu svoj byt (teda uz zaplatenu cast bytu)

@river_flows Nemozes si zatvarat oci pred skutocnostou, prijmi to ako fakt, ze uz sa "to" mozno stalo a snaz sa to v hlave nerozoberat. Nebude to pre teba asi lahke, ale touto fazou si musis prejst. Je nedela, vonku sice prsi, ale nebud sam, zavolaj niekomu a vypadni z bytu.