Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@markina8 aby som to uviedol na spravnu mieru... hypo, naklady na byvanie, doprava isla z mojho vrecka... potraviny, drogeria a pod to bolo tak pol na pol... ale co sa tyka nehnutelneho a 99% hnutelneho majetku... do toho nedala ziadny peniaz - co som jej ovsem nikdy nevycital... ja to beriem tak konzervativne, ze muz by sa mal o zenu postarat.. samozrejme je potom na zene, co do toho spolocneho zivota vlozi - ja som iba chcel, aby tam vlozila trochu lasky a dovery.. a to nezvladla
@markina8 ja 29 a ona 26
@river_flows ty jej nemas co vracat a ona moze byt rada ze roky, kedy ma clovek vpodstate najnizsi plat a zaroven najvyssi najom preklenula takto jednducho vdaka tebe. A rozchod bude mat aj svoje vyhody, zrazu budes mat ovela viac penazi 🙂))
@markina8 to viem... mozno som hlupy, ale napriek tomu chcem iba ju... teraz je to vsak na nej... vie, co so mnou mala, vie, co som jej daval... vie, co jej ponukam a aku buducnost jej ponukam... vztah nie je vzdy len o laske.. su aj hluche chvile ale treba to riesit a nie sa vzdat a zmiest zo stola akukolvek snahu o riesenie
@river_flows ty nechceš iba ju, ty nezvládaš to, že si našla niekoho iného, s kým by jej mohlo byť prípadne lepšie. Píšeš to stále dookola, že mala pri tebe všetko a jej terajší vzťah je iba pubertálne poblúznenie - to vie iba ona, či áno a či nie, A či jej to poblúznenie stálo za ukončenie 8 ročného vzťahu. Prepáč, ale máš trochu majetnícke sklony, si ješitný, odmietaš vidieť realitu...
@alaguema jasné, že je pre nich nepodstatné, ako chápem neveru ja, ja som len chcela poukázať na to, že je to u každého individuálne. Podstatné je ale to, aby chceli obnoviť vzťah, čomu však riadky zakladateľa nenaznačujú...a utešovať sa tým, či to bola alebo nebola nevera a kedy sa pobozkali v tomto prípade nie je dôležité. Dôležité je či chce obnoviť spolužitie alebo odísť.
Ahoj... No dost dobre nechapem na co ty riesis ako si o a vyriesi napr. byvanie... Ries svoje srdce, nech na nu co nsjskir zabudne... Co ak aj ty niekoho syretnes a budes si ju chciet priviest k sebe domov? Neries byvalu, sama sa rozhodla byt bez teba a sama bez teba uz musi niest nadledky vladtnych rozhodnuti! Muzska rec od mojho mm... Co si ty uz uplny k.k.t?
@nelinka2009 no kazdy den sa dozvedam nove skutocnosti takze je naozaj mozne ze to nebude pokracovat nejako rozpravkovo
@river_flows ake nove skutocnosti?
@river_flows podla mna tvoja ex je si dobre vedoma toho, ze si sorry, ale doslova makkys...vo vsetkom pouzivas ona, kde bude ona byvat, ona sa este nemoze, ci nechce prestahovat...keby si sa konecne pochlapil, este sa mozno vrati s prosikom...k zenam sa treba spravat s uctou atd. ale proste taketo vyuzivacne spravanie by som netolerovala u zeny ci muza, ale podla toho co som citala bohuzial ai si ty ten, kto sa nechce odstrihnut....
@river_flows ake nove slutocnosti? Co jecs nim tehotna?
@markina8 - no minimalne si dnes upratala svoj zivot na fb, resp. z neho odstranila nase spolocne foto, akurat si ma nechala v priateloch... akoze viem, ze sa snazi mysliet a zit inak ani tomu nepripisujem nejaku extra rolu... ale ak vazne chce chodit s tym chalanom a pritom byvat u mna tak to uz je trochu cez ciaru. mohla chvilu pockat kym sa postavi na vlastne nohy alebo si ju mohol zobrat on k sebe ak uz je to taka velka laska... neviem, kazdy den sa o tychto veciach rozpravame, tak som zvedavy, co sa v jeje hlave odohralo dnes
@nelinka2009 nestras... my sme sa o babatko snazili 3 roky a nic... to by som asi tazsie rozdychal... a navyse, zaprisahala sa mi, ze s nim zacala az po nasom rozchode... aj ked je to skor taky zaciatok ako u 14 rocnych deti... uvidime... vela mojich blizkych ma podozrenie, ze to s nim tahala uz skor... ale mne sa to nezda... este si zistim a mozno budem konfrontovat aj jeho
@river_flows TY NIESI JEJ OTEC
TY SI KUA TEN EC CO HO VYUXIVA TYVTELIATKO UZ KED TI TAK MAM POVEDAT,
To je tvoja expriatelka mie dcera, neries co jieje tboja vec...
@river_flows ty si fakt neni normalny... Kolko ma rokov? A kolko ty?
@nelinka2009 uz som to pisal... ja 29 a ona 26
@river_flows Co mi pri opise Vasho vztahu udrelo do oci, je vasa nevyvazenost. Svoju priatelku opisujes ako Popolusku, ktoru si zachranil, ked mala 18 rokov, s nedobrym rodinnym zazemim a slabym platom na to, aby dokazala platit hypo, t.j. nedokaze sa o seba postarat. Ty - presny protiklad, co vsetko zvlada lavou zadnou. Dal si si zavazok, ze ju spravis stastnou a hyckal si ju ako v perinke, aby necitila uz ziadny nedostatok. Ale tymto si ju mozno pripravil o nieco velmi dolezite a ona si musi ist svojou cestou.
Ten novy muz v jej zivote je len dalsi princ a ona Sipkova Ruzenka, ktora spala a on ju prebudil k zivotu.
Verim tomu, ze ma velky strach ta opustit, lebo jej ponukas istotu, kdezto pri tomto novom je na velmi tenkom lade. Nevylucujem, ze sa k tebe vrati, ale otazne je, z akeho dovodu. Urcite si po svojom boku prajes zenu, ktora ta bude milovat.
@river_flows prepac fakt moc ale vytacas ma... Ako ak aj bude tehotna... Over si ci je to tvoje... Ak ta moze ona takto ponizovat a zneuzivat, tak aj ty ju... To len keby... 29... Pre chlapa naj vek... 26 zeny nemavaju druhu pubertu, prave im zscinaju ozaj tikat biologicke hodiny... Preco za tie 3 roky neotehotnela? Ak teda nevadi, ze sa vypytujrm... Ale toto cele mi pride divne...
hlavne ak to takto vnimas tak si sa k nej urcite spraval viac ako tatko ako rovnocenny partner...
@jeannna zaujimavy nazor... a urcite nie nepravdivy... boli casy, ked ma milovala.... preco jej laska vychladla a moja nie, aj ked aj moje vsetky tuzby neboli naplnene, stoji ale tiez na zamyslenie... mozno su chlapi v tomto ini ako zeny... ja som nepotreboval dovod ju milovat... stacilo mi, ze je
@river_flows Ja ked na nieco nedokazem najst odpoved a neviem kudy kam, tak si poviem, ze to tak malo byt a zmysel vsetkeho sa ukaze neskor. Ani ona pravdepodobne nepozna odpoved na to, preco ta uz nemiluje. Su otazky, na ktore niet odpovedi.
@jeannna viem... cas vestko ukaze.. ale je fakt, ze si to mohla naplanovat aj lepsie... v podstate ani pri tom rozchode nedokazala preukazat zodpovednost
@river_flows fakt ju chapem... Ty si fakt myslis, ze ona chuda nemotorne je bez teba stratena... A presne pre toto vymenila manipulatora s bytom, za miekoho bez bytu.
@nelinka2009 ona mala aj zdravotny problem a chceli sme to riesit.... teda aspon ja... na druhej strane tam to bolo take, ze moji rodicia sa stale pytali na vnucence, ona raz velmi chcela a potom som zas videl ze chce este nieco zazit a pod... ako keby si myslela, ze detmi sa vsetko konci... mne to bolo jedno.. aj ked mam 29, islo mi predovsetkym o to, byt s nou. Nas vztah mozno nebol uplne rovnocenny, vzdy som bol samostatny a v mojom zivote nebolo vela problemov - preto som dufal, ze oceni, ze som jej pomahal s tymi jej problemami... napriek tomu to velmi dlho v pohode fungovalo...
@river_flows zodpovednosti sa mozno nenaucila .... ak ju to nenaucili rodicia a potom si sa o vsetko staral ty, tak zodpovednost jednoducho nema v zozname vlastnosti.
@nelinka2009 mozno budes prekvapena, ale ten chalan ma byt a podoba sa na mna... .dokonca povedala, ze aj povahovo sme si velmi podobni...
@river_flows Len má väčšieho vtáka? Alebo väčší byt?
@jeannna no pravdupovediac, nebola to vzdy jej silna stranka... ale preto sme boli dvaja.. doplnali sme sa... ona zas bola velmi prakticka - ja som niekedy nevedel kam z konope a ona vedela vsetko velmi dobre zorganizovat...
@river_flows to verim... Ale rovnaky nieste... Co ak z jej pohlafu su prave tieto rozhidnutia racionalne a zodpovefne? Ako prepac, ale ak by si o mne ako o zene a matke myslel moj myx co tybo nej... Tak ho tiez opustim s prvym chlapom co ma byt...

@river_flows moze, ved aj sam si pisal, ze bolo prijemne neskodne flirtovat v praci atd. Vies, ked je to jej aj tvoj prvy vztah, ja sa ani necudujem ze sa to jednemu z vas stalo, dokonca sa mi zda ze sa to stalo aj dost neskoro, po tolkych rokoch. Kolko mate vlastne rokov?