icon

Spoločné bývanie pred svadbou

markina8
16. máj 2016

Ahojte, chcem sa spytat ci je tu niekto taky, kto sa bral resp. zasnubil bez toho, aby spolu s partnerom zili nejaky cas v jednej domacnosti

maminuska
17. máj 2016

@alicka850 ja som po rozvode si povedala že sa už nikdy nevydám a vydala som sa znova do 5 mesiacov a nebudem toho ľutovať aj keby som sa znova rozviedla. To že si sa rozviedla nie je chybou inštitúcie manželstva ale jednoducho si si zle vybrala , tak ako ja , ale manželstvo za to nemôže. To len chráni ten slabší článok v tej rodine, často ženu , ktorá je na materskej ,stará sa o deti .

alicka850
17. máj 2016

@maminuska my sme mali vsetky fotky malej v notebooku, ktory si zobral,esteze existuje facebook, ostali mi len tie. Ja dufam,ze ked uz to pojednavanie konecne bude, snad nieco z toho sa bude dat pouzit,ale s tymi svedkami... Mne pojdu nasi a jemu jeho rodina , a ti mu dosvedcia aj to,ze som lietala na metle ☺ Ale to uz odbocujeme od temy ☺ Inak len tak na okraj sa mi lubia tie baby, co veria v manzelstvo na vecne casy a ked pisu do diskusii, zazichrovane po usi- blocky, ucty, karty ☺ Spravne,treba sa poistit ☺ Idem toho mojho pojedovat,ci by sa nechcel v sobotu ozenit ☺ caute kocky

emilia25
17. máj 2016

@maminuska no ale to uz je tiez o komunikacii ked to zena dovoli a robi zo seba hrdinku tak bud hrdinka aj vtedy ked ti dieta place cele dni noci a staraj sa aj o dalsie decko potom nech nevyplakavaju lebo si za to mozu same ze to dopustili.neviem si predstavit ze ja by som mala robit vsetko sama o 4 deti a Servis este aj muzovy.vzdy sa daju tie domace prace rozdelit aj pri detoch.mi napriklad s muzom robime vsetko spolocnee aj do skolky skoly rano po obede ideme spolu ano sice mi malu strazi babka ale isli by sme spolu s nou.kupanie ja nachystam pyzama muz maleh vodu ja ju ocapem.a muz potom chalanov.muz vie varit nema s tym problem.zil sam 4 roky v izraeli takze sa tam musel spoliehat len sam na seba a taketo co si by mal vyskusat kazdy chlap este pred manzelstvom.

alicka850
17. máj 2016

@maminuska ja s tebou globalne suhlasim...len sme sa este neodhodlali. Moj chlap ma traumu z jeho ex, ked mu den po svatbe oznamila, ze uz nebude varit ☺ Tak radsej bude slobodny a najdeny ako hladny a zenaty 😆

lentilka46
17. máj 2016

@markina8 my sme spolu tiež nebývali..ja mám 25, manžel 27

alicka850
17. máj 2016

@mima4 ja som si nechcela dietatom mojho muza priputat,ja som ho mala z lasky. My s.e sa na tom dohodli vopred,takze nemal preco zdupkavat. Kolko je takych,ze sa pod tlakom tehotenstva ozenia a potom sa rozvadzaju. Alebo tu pisu vydate s 3 detmi,ze manzel si nasiel milenku. Ja neobhajujem rodenie deti do vztahov bez manzelstva, keby sa stretneme s mojim partnerom za inych okolnosti urcite sme uz davno manzelia, ale takto to je a nas syn vyrasta mozno v harmonickejsej rodine ako mnoho deti v manzelstve.

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 ano, aj my sme sa brali bez predosleho spolocneho byvania a funguje nam to 7. rok. Ale to vas problem neriesi. 3-4 dni z tyzdna fungujete spolu, je to viac ako mnohi manzelia, ktori su tiez kvoli praci rozdeleni. Po cca rocnom chodeni by si mala vediet, ci je to vhodny adept na "cely zivot" alebo nie. Ak si potrebujes nieco stale uistovat, tak tu nieco nesedi z Tvojej strany.

margarita
17. máj 2016

@markina8
napr. ja som tu taka 😉
zasnubili sme sa po cca 3 rokoch chodenia, na jesen, dalsie leto sme mali svadbu a nastahovali sme sa k sebe na svadobnu noc.

a poznam aj zopar inych kamosiek, co to tak mali, aj ked pravda je to v dnesnej dobe uz ohrozeny druh.
😉

markina8
autor
17. máj 2016

@zltalienka to mi vravi aj on, ze mnoho aj manzelstiev funguje tak, ze sa vidia len napríklad vikendy..ale ak by som mala tu moznost tak nechcem takto zit...vpodstate sa nepotrebujem nijak uistovat, viem ze s nim chcem byt, skor by som chcela mat nejaku aspon metu, ze co ja viem o rok budeme spolu uz byvat alebo tak, takto len viem ze raz budeme byvat, raz sa vezmeme, raz bude dieta atd...ale neviem kedy to RAZ bude...lebo zatial nie je riesenie na nasu situaciu

emilia25
17. máj 2016

@mima4 ked je clovek zamilovany ma ruzove okuliare zlozi si ich prave pri tychto drobnostiach.pritom tu povecsinu to manzelstvo aj konci ked pridu deti.ako bolo v telke ked deti pdrastu manzelstvo po 13 rokov.bezdetne po 4.

margarita
17. máj 2016

@markina8
aha, no ale potom je problem asi inde ako v spolocnom byvani ci nebyvani...ked nevies, tak sa spytaj, ci vramci emancipacie a rodovej rovnosti dnes uz moze aj zena poziadat o ruku chlapa? 😉
my sme sa brali 11 rokov dozadu a vtedy to este tak nebolo 😀

jana_eyre
17. máj 2016

@markina8 tak si tie mety urobte..

markina8
autor
17. máj 2016

@margarita no to zas nie, ja som celkom tradicna a rada si na to pockam 🙂 skor by som uz chcela s nim byvat a vracat sa k nemu domov a nie do prázdneho bytu...

katarinapekna
17. máj 2016

@maminuska tak toto je na mna fakt moc 😅 vysvetli mi kvôli čomu??? normálne sa pýtam, bez rýpania....čo ti, preboha, chýbalo po rozvode? či stratené ego si hľadala týmto spôsobom?... lebo ináč sorry, fakt nechápem....neviem si jednoducho predstaviť, že sa mi popod nohy bude v zrelom veku po tom, čo sa zbavím jedného, motať nejaký ďalší chlap a nech je akýkoľvek dokonalý, proste nie....načo?

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 bud trpezliva 🙂 A zbytocne netlac na chlapa. Ak by sa Ti ho aj podarilo niekam dotlacit, nebude to v konecnom vysledku dobre.
Na niektore otazky si vies odpovedat aj sama.
Kolko potrebujete nasporit, aby ste mohli stavat (kupovat) domcek?
Ako dlho to potrva pri dnesnej fin. situacii?
Si ochotna tak dlho cakat?
Co bude potom ako si postavite domcek, zasadite stromcek a splodite dieta?
Pojdes naspat do prace do BA?
Najdes si vhodnu pracu aj v regione, kde pracuje teraz on?
Budes tam spokojna (aj platovo a sebarealizacne?)

maminuska
17. máj 2016

@katarinapekna no preto , že druhý manžel je skvelý chlap a veľmi dobrý človek . Vzdelaný , zabezpečený , super v sexe ...NO NEKUP TO . 🙂 a preto že chcel deti a tie ja do voľného vzťahu nerodím .

markina8
autor
17. máj 2016

@zltalienka no nieco nasporene mame obaja, a planujeme este nieco dosporit, nieco nam pomozu aj rodicia a zvysok bude hypoteka...financna situacia je ok, keby je to akutne, vieme to rozbehut uz aj teraz, ale sme mladi, tak este nechceme ist stavat (27 a 26) ani jeden. Ja by som v tejto praci chcela byt kym nepojdem na matersku a to je prave dalsia situacia, ktoru neviem ako riesit, proste neviem v akom poradi mame co urobit..mam otehotniet napríklad o rok ak stale budeme este byvat oddelene? ja tu a on tam? no fakt neviem...

Pracu si v tom regione najdem, nie je to zas tak zly region, ale platene to urcite tak dobre nebude (on povedal ze sa o nas postara, ale ja to tak nechcem, az ked budem na materskej), preto chcem co najdlhsie byt tu(nie len kvôli nam, ale aj kvôli sebe - peniaze, prax, naucim sa vela atd atd)

simculllka
17. máj 2016

Ano, my sme sa tak zasnubili, ked sme zistili, ze sme spolu osem mesiacov a ja tehotna 😀DDD potom sme sa vzali a az vtedy sme zacali spolu byvat. Neskor sme sa odstahovali od svokrovcov do vlastneho a poviem ti, nelutujem nic , uz mame druhu dcerku a som stastna. Samozrejme, ty musis svojho partnera najlepsie poznat, resp. musis vediet, ci si s nim vies predstavit zivot a takto...a niekedy je to aj macka vo vreci, ale tak co, treba skusit, ved zasnubena mozes byt aj desat rokov koniec koncov...

mima4
17. máj 2016

@alicka850 vsak ja sa len tesim, ze sa lubite 🙂

markina8
autor
17. máj 2016

@simculllka momentalne vidim ako jedine riesenie, ze otehotniem a vtedy budeme nuteni nieco riesit...ale narocky by som to neurobila a budeme si davat aj nadalej pozor, lebo na dieta sa este necitim(e)..ale co sa ma stat sa stane 🙂

mima4
17. máj 2016

@emilia25 ale myslim, ze je prirodzene, ze deti aj vztah prevetra, a je to narocnejsie, ale s tym ratame. Isli sme s tym do manzelstva, ze budu aj tazke a narocne chvile.

simculllka
17. máj 2016

@markina8 ha, ani my sme neplanovali, ani jednu, ani druhu ...este k tomu planovaniu..poznam minimalne 5 parov v mojom okoli, ktori planovali, kedy si urobia dieta...ani jednemu paru to nevyslo. Niekedy mozes planovat kolko chces a aj tak to bude uplne inak.

markina8
autor
17. máj 2016

@simculllka mas pravdu, len by som predsa chcela aby sme sa este trocha viac rozbehli do zivta (myslim stabilita financna a pracovna), aby sa on poriadne zapracoval v praci a mal istotu a potom pre mna za mna nech idem aj na matersku, ale som opatrna a nechcem sa v buducnosti trapit financiami a tym kde budeme byvat a podobne, ale je pravda ze idealna doba nemusi byt nikdy...

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 Zda sa mi, ze si mne velmi podobny typ - taky analyticky, planovaci, mat veci nalinkovane ... normalne ako keby som seba videla, zhruba v tom veku sme mali svadbu. Aj ja som chcela vediet, co kedy bude, planovala ... a nic z toho nebolo tak ako som chcela. Ale aj tak je dobre, mozno aj lepsie.
Nieco sa naplanovat neda .. ako napr. tehotenstvo .. nemusi sa darit hned. Alebo mozno to bude rizikove tehotenstvo s PN.
Ja by som poradila ist riesit nehnutelnost teraz ... ak mate volne peniazky, plus ste mladi = moznost cerpat hypo pre mladych, teraz su uroky na hypo nizke, lahko sa dostanete k peniazom. Ved to nemusi byt hned domcek, moze to byt byt na prenajom, ktory potom predate. Ale z toho zas vyplyvaju majtetkovo-pravne nalezitosti.

markina8
autor
17. máj 2016

@zltalienka sranda, ze sa tak lahko prejavim na internete :D (som analyticka dokonca, takze si to uhadla))
No tiez by som rada riesila najprv byvanie, chcela by som to asi tym klasickym postupom, ktori je (vraj) spravny - 1. byvanie, 2.svadba, 3.dieta..
a mas pravdu, tiez si uvedomujem aj to ze ak ideme riesit byvanie, treba doriesit majetkovo pravne zalezitosti a do toho sa mi teda po roku vztahu moc nechce s takýmito vecami sa strasit :D asi budem proste len cakat a o rok sa zas zobudim, ze co teraz 🙂)

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 To by som nerobila - za 8 mesiacov domcek nepostavis .. kde budete byvat? A hlavne nech je to spolocne rozhodnutie oboch .. aj ked .. ked 2 spolu spia musia pocitat s tym, ze sa moze zadarit ... 100% nie je nic.

sashabb
17. máj 2016

@markina8 písala si, že máš dobrú prácu v ktorej chceš zostať a zarobíš viac ako partner. Nemôže sa partner prisťahovať za tebou? Prečo je vždy len jedna cesta a to, aby sa žena prisťahovala za mužom? Opačne by to nešlo? 😉

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 My sme mali postup 1. svadba, 2. byvanie 3. dieta. Ved Ty nemusis cakat az sa "princ" zobudi, Ty si mozes robit co chces ... napr. poriesit svoje vlastne byvanie .. byty sa lahko kupuju aj predavaju.

markina8
autor
17. máj 2016

@sashabb on je zivnostnik v obore takom, ze si musi urobit kontakty len na jednom mieste, a kedze sa chceme aj tak raz stahovat tam odkial som, tak by bol par rokov tu, a tam by sa musel vratit a zacinat od nuly...a kedze ja som ta co bude na materskej, bude zarabat on..on si to uvedomuje a preto sa fakt snazi co sa tyka prace, tak aspon takto mu to mozem ulahcit, ze ja pridem za nim..

@zltalienka ja vlastne byvanie mam, ale tu kde zijem, preto by sme chceli uz rovno postavit dom, ziadny medzikrok ze podnájom v tom meste kde je on...

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 on potom dochádza k Tebe keď má voľno?