icon

Spoločné bývanie pred svadbou

markina8
16. máj 2016

Ahojte, chcem sa spytat ci je tu niekto taky, kto sa bral resp. zasnubil bez toho, aby spolu s partnerom zili nejaky cas v jednej domacnosti

emilia25
17. máj 2016

@mima4 to mas pravdu v dobrom aj zlom v chudobe aj bohatstve v zdravy aj v chorobe.boh vie preco aj po tychto slovach co si snubenci povedia po par rokoch skonci rozvodom.

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 poznám párik, kde ona zarába viac než on a veruze na materskej je chlap, dokonca už s 2. Dieťaťom

terezka1947
17. máj 2016

@markina8 vies,je to take divne v dnesnej dobe...hoci uznam,ze doba je trosku ina ako trebars pred 30r.,ale predsa len....
kazdy riesi uz byvanie a este partneri este ani nevedia,ci su vlastne partnermi,ci frajermi...a tym sa ochudobnuju o to pekne vo vztahu a aj mozno casto nevidia,co maju vedla seba,lebo riesia nie dotycneho a jeho spravanie,ale byvanie,ako a co s tym(netvrdim,ze u vsetkych parov tomu je tak)
ved netreba tolko spekulovat a vymyslat

chces priatela?
on ta chce?
poziadal ta o ruku?
este nie?tak naco riesit byvanie a dieta a materske????
teraz spolu chodte..spoznavajte sa...ak on sa rozhodne,ze chce a vidi,ze aj ty tuzis po posune,mal by nieco v prvom rade urobit on
co sa financii tyka,vidno,ze sikovna si,ze sikovny je aj on=to je (skoro) jedno,kde budete,robotu a peniaze si zariadite
ak si nie si ista nim,resp.cakas,ze sa rozhyby,tak bud mu to povedz alebo cakaj...chvilu...a uvidis,podla mna ak muz tuzi byt so so zenou,chces ju mat pri sebe a pre seba,najde si sposob
ale inak,vsetky problemy nevyriesis pred svadbou...mozes len spoznat cloveka,s kt.chces zostarnut a chces vsetky tie zivotne boje vybojovat=resp.vies,ze ich budete bojovat spolu
nikdy nevies,co pride...ani to extra naovplynis,ide len o to,co chcete vy dvaja...nie ste v puberte,takze urcite uz co to o zivote viete,mali by ste vediet

my sme mali tiez vselijake plany=ked ma manzel poziadal o ruku,riesili sme byvanie...a vies nakoniec ako to dopadlo?musela som ostat pri mamke,manzel sa prestahoval k nam...ostali sme...prislo jedno dieta,druhe=plany su a aj budu,postupne na nich pracujeme=teda=pracovali sme...a uz sme mali skoro hypo,domcek kupeny=aaaa buuuuum...svokor vazne ochorel,kto sa postara?hm...kto asi?my
takze opat vsetko prekopat ,TO SVOJE...ale napriek vsetkemu zlemu a tazkemu,nelutujem den s mojim manzelom...
ono bud v zivote "riskujes" a das na svoje srdce,pocit,svoje a aj cudzie "oci"....vsimas si partnera nie len na diskoteke a kine,prip.pri kupalicku,vidis ako sa sprava ku svoje rodine,ake ma priority,ako sa sprava k druhym,aj neznamym....nemozes sa (az tak)zmylit
samozrejem su rozne speci pripady,ale tie su fakt speci a niekde je chyba=bud vo vedomom klamani jednej strany alebo v zatvarani oci tej druhej strany

fuska
17. máj 2016

@terezka1947 Ja rada planujem. Ja som si naplanovala cely zivot. Nemusi sa to splnit do bodky, ale mam take hlavne orientacne body a casove useky, kedy a co by som chcela dosiahnut. Viem, ze vela ludi preziva veci tak, ako pridu, ale mne robi radost to planovanie a ked mi to pekne vychadza.

bjeremiasova
17. máj 2016

@markina8 ano! Ja s muzom! Po 3,5 mesiacovh chodenia som otehotnela(poznali sme sa uz sice predtym) a po pol roku teda som bola cca v 6 mesiaci tehotenstva sme sa zobrali dokonca sme kvoli mojej ske a pobytu cez tehu v nemocnici sme zacali spolu byvat ked nasa dcera mala 2 mesiace.a uz sme spolu 4 roky a 2 mesiace a cakame druhe babatko.inak aj stary rodicia tak boli aj nasi aj svokrovci...a vacsina parov co poznam.jasne su vynimky ako moja sesternica mala 10 rokov frajera zili spolu a po svadbe po 2 rokoch sa rozviedli. Nemyslim si ze zit spolu a hlavne dlho pred svadbou je dobre.

mima4
17. máj 2016

@emilia25
no treba ist do manzelstva ze to bude na cely zivot 🙂

terezka1947
17. máj 2016

@fuska hm...je super,ked clovek naplanuje a vychadza to...niekedy vska zdravie vela zmeni...ale to este neznamena,ze sa clovek ma vzdat,mozno na chvilu "prestupuje" na mieste,ale ma ten svoj sen a postupne sa k nemu dostava...zaklad je,chciet ist vzdy dalej....nevzdavat sa

markina8
autor
17. máj 2016

@terezka1947 dakujem za pekny komentar 🙂
Ja som raz prednedávnom, da sa povedat, na neho troska zatlacila (teraz to trocha lutujem lebo nechcem byt zena ktora tlacit, ale mala som svoje dni, citila som sa zas opustena atd atd pozname to), no a vtedy, ako vlastne odpoved na to, zacal riesit kupu pozemku na buduci dom. Ze pozemok bude a ked sa raz rozhodneme stavat, mozeme tam, alebo sa preda a kupi pozemok inde..to som si vazila, ze taky krok chcel urobit, teda aj stale chce, pozera pozemky...
Ja som so vsetkym spokojna, vpodstate nemame ziadne problemy, toto ani problem nejaky nie je, na MK sa riesia uplne ine veci, preto som aj nechcela pisat o svojom pribehu a len som zacala diskusiu s otázkou ci tak niekto zil, pretoze mi toto pride ako banalita oproti inym parom co musia riesit..
my si zijeme super, chodíme na vylety, mame strasne vela spolocneho, mne tam vadi len ta jedna vec ze po roku by som ho rada mala pri sebe normlane a nie jeden vecer v pracovnom tyzdni a rano zas odchadza prec...a potom az cez vikend...takto moj tyzden vyzera tak ze len cakam kym pride a ked odide tak zas cakam na vikend...viem, ze by som si mala uzivat samotu, ze mozno to je poslednýkrát co ju mam, ale proste som zena a chcem s nim byt...

terezka1947
17. máj 2016

@markina8 ja som to cele trosku zlahcila,prepac..nie umylselne,skor preto,aby si to nebrala tak strasne vazne,ale skor prekonala strach z neznameho,kt.mame kazda ...ale u mna ten strach jednoducho nejako prekonala dovera v neho,v nas....nerozumiem tomu,ale bolo to tak= a este stale je 😀
a to,co prezivas,preziva kazda zalubena zena...
ja nie som za natlaky na partnera,co z takeho tlaku=natlaku?
muz musi vediet,co chce a koho chce....ak nevie,co a kedy a koho chce,potom je niekde chyba
uzivajte si jeden druheho,spoznavajte sa....a uz len ty vies,co citis,chces,atd...a ako to cele v skutocnosti je

markina8
autor
17. máj 2016

@terezka1947 najhorsie je, ze ja vsetko viem, so vsetkym co sa tu pise suhlasim, viem co je spravne a co nie (aspon sa tak vzdy snazim), ale pride PMS a vsetko bude inak :DD

terezka1947
17. máj 2016

@markina8 tak o PMS viem svoje,teraz som si napr.poplakala nad posl.flasou mojho oblubeneho dzemu,kt.som musela "obetovat" na synove palacinky 😀 😀 😀
no,treba k tomu komentar?

kexik218
17. máj 2016

Ja som so svojim nezila. No odkedy sme boli zasnubeny tak sme prespavali spolu v nasom byte lebo mne sa neoplatilo cestovat domov.

lili2015
17. máj 2016

Ja som za spolocne byvanie pred svadbou. S priatelom som chodila 7 rokov, ked sme zacali spolu byvat a nelutujem, ze sme to vyskusali pred svadbou. Viete kolko krat som ho mala chut prerazit dvermi :D :D A ani po 7 rokoch chodenia som nemohla povedat, ze ho dobre poznam, stale sa vyskytli situacie, ktore ma prekvapovali. Nas najvacsi problem bol nastavit si financie a to, ze sme velky perfekcionisti obaja. Par krat som mala chut odist a som vdacna, ze som mala aspon v mysli tu moznost. Nie preto, ze by som ho nemilovala, ale realne cloveka spoznate az ked s nim zijete, ked sa uz neda pretvarovat. Priklady - moj priatel je perfekcionista a neznasa, ked nieco nie je na svojom mieste. Ja som mierny bordelar, okrem soboty, kedy mam extremny zachvat upratovania a byt sa leskne. Ked ma moj priatel tri mesiace v kuse 5x denne buzeroval, ze si nesmiem vyberat novy hrncek na kazde napitie, ale musim mat pri umyvadle svoj a po kazdom pouziti ho umyt, uz mi dochadzali nervy. Sama som uvazovala, ako mozem s takymto clovekom zit, ze sa to bude len a len zhorsovat :D Nastasie sa to nestalo, ja som si presadila, ze mozem pouzivat viac hrncekov, akurat ich nenechavam zakazdym v izbe, ale vzdy donesiem a umyjem, nech je poriadok. Len pre info - ja riady neumyvam, to je jeho robota, preto sa tak rozculoval :D :D Odvtedy je pokoj. Dalsi priklad, problem s financiami. Moj priatel mal vzdy skol k zgrblanstvu, len ja som to tak nevnimala, ked som s nim iba chodila. Jasne, platil za mna dovolenku, vecere, priniesol mi darcek, kedze som bola studentka. Ale ako sme zacali spolu byvat, nezdala sa mu suma, ktoru minam za stravu. To boli mesiace hadok, kym sme prisli na system, a neuverite, ked som mu poukazovala blocky, zriadili si ucet za stravu, vysvetlovala ze preco musime kupovat kvalitnejsie jedlo, nie len to najlacnejsie zo supermarketu, zgrblanstvo ho aj preslo a sam mi niekedy da na stravu aj viac. Ja som teraz velmi stastna, v oktobri bude svadba a mozem povedat, ze ja som si 100% ista, ze nam to vyjde. Jasne, moze sa stat vselico a nemusi nam to vyjst, nikoho zivot nie je dokonaly. Ludia sa casom menia. Ale viete, pri tomto krasne odhalite, ci sa s tym clovekom da zit - nemusel sa zmenit, mohol byt kludne nejaky manipulator, ktory by ma psychicky tyral kvoli blbostiam alebo zgrlos, ktory mi neda peniaze. V tom pripade ma clovek moznost zbalit sa a ist, nemusi riesit zdlhavy rozvod. Jedine proti comu som ja striktne proti, su deti mimo manzelstva. Tomu mojmu som povedala, ze deti mimo manzelstva nebudem mat, ze som proti tomu. Keby som ostala tehotna a nebola by som vydata, nedala by som mu meno po otcovi. Podla mna ma muz prvziat zodpovednost za rodinu a svadba - je to prejav lasky a ucty k zene.

zltalienka
17. máj 2016

@markina8 jaj tak je to.... Ty už chceš posunúť vzťah ďalej, ale on sa ešte ďalej nedostal .... v presne takej istej situácii som bola. Lenže môjho teraz už manžela brzdila ešte nedokončená VS, bez prace. hned ako pominuli vážne dôvody začal sám navrhovať
svadbu

emilia25
17. máj 2016

@mima4 no ved to si mysli kazdy par ze do konca zivota laska ako hrom. A po rokoch si uz ani lubim ta nepovedia ani nepohladia.zrazu zistia ze si len klucky podavaju a papieriky vypisuju.a zrazu sa jeden prebudi a uz su neni manzelia ale iba spolubyvajuci.jeden z nich si najde butlavu vrbu a uz je vsetko cele tie roky fuc zrazu zisti ze sa znova zamiloval alebo la a uz je rozvod na stole.

markina8
autor
17. máj 2016

@zltalienka on by bol rad keby som pri nom...nie je to tak ze by sa mu do toho nechcelo, len proste je taky viac rozumny v tomto asi..a dokaze cakat...pritom da sa povedat, ze on bol vzdy ten "viac zalubeny". On ma sice skolu uz skoncenu ale nerobi tak dlho, takze chce si vytvorit to zazemie, sam sa aj vyjadril, ze sa snazi kvôli nam aby pripravil vsetko kym pridem...len ja to az tak nepotrebujem, skor by som chcela byt viac s nim..je to tazka, situcia lebo viem ze on ma pravdu ale zaroven je mi z toho niekedy smutno, ze nemozeme byt viac spolu, ako napríklad ine pary co poznam

mima4
17. máj 2016

@emilia25 Bohuzial aj to sa stava ☹

emilia25
17. máj 2016

@mima4 veru a v dnesnej dobe velmi casto.inu moznost pri detoch ako klucky nemaju.malo ktore zeny muzi maju to stastie ze si najdu taku pracu na jednosmenu dobu a ked aj najdu ale za minimslnu mzdu.

emilia25
17. máj 2016

@mima4 a v dnesnej dobe tak konci kazde 2 manzelstvo.pred par dnami tato tema bola aj na jojke.a kedze sa vedie evidencia aj manzelstva tak tie statistiky su pravdive.

mima4
17. máj 2016

@emilia25 podla mna problem nie je v peniazoch, ani v praci, ale v tom ako sa ti ludia k tomu postavia a ci spolu drzia, ci tvoria jeden tim, su su vedomi, ze su rodina a mozu sa o seba opriet....
Skor problem vidim v tom, ze ludia nevedia riesit problemy, maju zle zaklady z detstva, mladosti, obycajne chybajuci otec v rodine...

fuska
17. máj 2016

@mima4 Ja myslim, ze aj tato doba je taka divna. Kazdy robi od sviku do mrku. Nasi rodicia pracovali do druhej, tretej hodiny poobede a potom boli vacsinou spolu s deckami. Proste rodina nebola spolu len cez vikend, ale aj dost velku cas dna.

natalym
17. máj 2016

@fuska Ja keby prídem o druhej domov, tak deti asi spadnú z nôh a ja sa zbláznim od kopu času, ja ani neviem čo to je. 😀

fuska
17. máj 2016

@natalym Vidis. A moj otec a svokor takto chodili. Otec sa potom o nas staral a mama si porobila v domacnosti aj bez umyvacky, susicky a automatickej pracky.

opicka2
17. máj 2016

My sme spolu pred svadbou nebývali a sme v manželstve šťastní už 11 rokov 🙂 Pokiaľ je v manželstve úcta, láska a dôvera k druhému, netreba nič skúšať 🙂

natalym
17. máj 2016

@fuska A čistejšie mali možno viac ako my dnes. 😉

fuska
17. máj 2016

@natalym Ked tak pozeram okolo seba, tak asi ano. 😀 😀

emilia25
17. máj 2016

@mima4 no zla komunikacia to mas pravdu pretoze ked si klucky podavaju komunikacia 0 bodov max cez listky na ladnicke.zly v vzor ako kedy.niektory si zoberu ako odstrasujuci priklad toto nechcem a niektory dopadnu ako rodicia alebo opacne rodicia normalny dlhe roky a dieta si vyberie zleho muza zenu a prida sa ku statistikam.

0silvia0
17. máj 2016

@fuska no ale to hovoríš asi o rodinách bývajúcich na sídliskách, tam to takto fungovalo. Ale rodiny bývajúce na dedinách a v rodinných domoch, tí prišli z práce a šup do záhrady, prasce nachovať, zajace, husi, kačice atď. a do večera sa nezastavili. A decká behali po vonku s kamarátmi, žiadne také že rodičia sa s deckami sa zaoberali, na také nebolo čas, maximálne väčším deťom robotu porozdeľovali 😔Toto sú zážitky môjho manžela vyrastajúceho na dedine. Ja mám také zážitky ako opisuješ ty, ale ja som vyrastala na sídlisku a nám sa otec skutočne venoval a mama šila, upratovala, štrikovala, varila.... 🙂

fuska
17. máj 2016

@0silvia0 Ja som z mesta a manzel z dediny, chovali toho dost. A nebolo to az take hrozne ako opisujes. Proste si ludia boli blizsie, lebo mali viac casu. Teraz je taka uponahlana doba a nikto nema na nic cas. Ani na zivot.

0silvia0
17. máj 2016

@fuska veď ja to neopisujem hrozné 🙂 také normálne, reálne, deti behajúce po ulici, môj manžel hovoril, že so svojimi rodičmi nebol nikdy v živote na žiadnom výlete, ani len na kúpalisku, nikde, keď niekam chodil, tak len s ostatnými chlapcami. Venovanie sa deťom kedysi bolo skôr postaranie sa o jedlo, ošatenie, rozdelenie nejakých prác a bolo, dokonca hovoril, že ani jeho školské výsledky sa doma neriešili. Aha, zabudla som, bol s otcom pár krát na futbale, ale to bolo vraj všetko. Tak mi je to nejako ľúto, moji rodičia sa nám oveľa viac venovali ☹