icon

Spoločné bývanie pred svadbou

markina8
16. máj 2016

Ahojte, chcem sa spytat ci je tu niekto taky, kto sa bral resp. zasnubil bez toho, aby spolu s partnerom zili nejaky cas v jednej domacnosti

Strana
z9
mima4
18. máj 2016

@sojovatycinka uprimne, netrap sa v tom nefunkcnom vztahu

0silvia0
18. máj 2016

@sojovatycinka tento vzťah je mŕtvy, len ty sa ho snažíš kriesiť silou-mocou, len aby si mala po svojom boku nejakého partnera. Poviem ti úprimne, radšej žiadneho chlapa ako takého, ktorému by som sa musela takto pchať do riti ako ty. Prosím ťa, maj svoju hrdosť a neuháňaj ho, evidentne s tebou do ďalšieho života nepočíta, zamilovaný chlap sa správa úplne inak...

sojovatycinka
18. máj 2016

@maminuska ano, citim, ze to nie je take, ake by to malo byt. Bola som dlho sama, dlho dlho som nevedela najst v sebe odhodlanie ist opat do vztahu. A vlastne som ani nevedela najst nejakeho muza, s ktorym by som si ten vztah vedela predstavit. S tymto to vyzeralo, ze vieme spolu vytvorit nejaky funkcny vztah, nieco. Aspon ja som to tak brala. Vkladala do toho energiu, nadeje. On do toho vklada tiez energiu tym svojim obmedzenym sposobom (vymedzeny cas, vymedzene hranice), chodieva k nam, pomaha mi, ale na urcitej urovni sa zasekol a nie je schopny ten vztah rozvijat dalej. Odvolava sa na deti, na svoju situaciu, hlada prekazky. Tie su z mojho pohladu riesitelne, ak niekto chce. A k tomu "bzucaniu". Tiez som mu viackrat hovorila, ze on by chcel, aby som mu cvirikala, ale nedava mi to, co to cvirikanie v zene muz vzbudzuje. A tak necvirika ani on, ani ja. A presne, 1,5 roka je prec, a my sme stale same, bez nejakej vizie. Mozno po rokoch by bol schopny rozpustit tie svoje mantinely v hlave a mozno sa vziat, ale on tvrdi, ze ma dostatocne nepozna. A tie jeho vyroky, ze sa nenecha manipulovat, ze uz ziadnu zensku nebude nikdy rozmaznavat a podobne.... no postupne sa to roztapa, ale len velmi velmi pomaly. A ked si uz nasledne myslim, ze je to na spravnej kolaji, tak mi vyhlasi "ze co ma do toho" , co on caka od vztahu a od partnera. A preco trpim? Hm, sama neviem, asi mi este stale na nom zalezi. Alebo na tom vztahu, cakam, ze sa to zvrtne, ze sa konecne zobudi k zivotu.... Nie je to zly clovek, ani charakterovo, ale je velmi "zadubeny", nedochadzaju mu veci, niekedy mam pocit, ze si vo vztahovych veciach stoji na kabli a je citovo ignorantsky (napr. minule vyhlasil, ze "zenske slzy s nim nic nerobia", co nie je celkom pravda, lebo ked jeho dcera place, tak ho to trapi)

janinah
18. máj 2016

@sojovatycinka odporúčam ti jednu vec- navrhni spoločnú dovolenku,ty ,on a všetky deti.....ak sa k nej vôbec dopracujete ,tak po návrate budeš vedieť na čom si....či sa pohnete ďalej alebo nie...lebo zrejme potrebuješ posledný "klinec do rakvy",aby si pochopila,čo ti tu baby píšu- že tento nie je Pán pravý

maminuska
18. máj 2016

@sojovatycinka nie je taký zlý človek .. .pevne verím že si robíš srandu ...človek s ktorým máš stráviť zvyšok života musí byť skvelý , perfektný , má ťa milovať aspoň na začiatku ako koňa ...no moja jediné pre teba je sa odstrihnuť a nechať ho tak , budeš dokedy čakať ? 2,3 ,5 ,10 ? A možno vedľa teba stojí chlap len o ňom nevieš a takto si to kazíš.

maminuska
18. máj 2016

@janinah on nie je ani len ten ľavý , on je úplne mimo misu .

0silvia0
18. máj 2016

@sojovatycinka ty trpíš, on je zadubený, no fajn, nechceš pripustiť, že toto nie je partner do života, tvoja škoda, ty na to prídeš aj sama, len stratíš pár rokov zbytočne pri niekom, kto evidentne s tebou neráta... a ty to nechceš vidieť...

sojovatycinka
18. máj 2016

@janinah spolocnu dovolenku som navrhla. A na to prisli reakcie typu... "deti maju ine zaujmy", "deti nebudu chciet", "neoddychli by sme si", "nemal by som na to peniaze". Tak som mu povedala, ze chcem, aby sme sli aj s detmi s oboch stran, a ze radsej na kratsiu (namiesto 5 dni dvaja teda podme na menej dni vsetci), ale nic. Deti som zazila jediny raz na dlhsie, boli u nas 1.krat na vikend. Jedno z deti sa celkom chytalo prostredia , druhe cely vikend takmer prespalo. Som pre nich neznama, cudzie prostredie, nemala som od toho nejake ocakavania. Deti su vo vseobecnosti ok ( z rozpravania ich otca), no takmer vobec ich nepoznam. Ale postoj ich otca je ten, co je v tejto rovnici "neznama". A deti maju jeho vzorce spravania, co som si vsimla.

sojovatycinka
18. máj 2016

@janinah , @maminuska , @0silvia0 dievcata, dakujem vam za reakcie. Tiez to tak nejak citim, zamotana v niecom, z coho sa neviem vymotat. Zvazujem, nechavam to tak, hnevam sa, potom rezignujem, chvilku ok, pozbieram v sebe city a nieco zo seba opat vyludim, potom nanho tlacim, potom odmlka ratana na tyzdne....a trapim sa. Mate pravdu. Pytam sa sama seba, ale asi potrebujem ja sama v sebe dospiet do bodu, kedy budem mat na to silu s tym prastit. Lebo uz som si to vnutorne tolko krat povedala, ze toto nie, a stale sa to taha. Aj kvoli tomu pisem, ziskat nazor inej strany. Nie sa iba motat sama v sebe.

sardinka335
18. máj 2016

@sojovatycinka vieš čo....ten chlap je pre teba ,,z nudze cnost,,. Dlho si nikoho nemala, pišeš ze partnera potrebuješ - ved ako mne je jasne ze neni dobré byt človeku sám ale toto je proste z dažda pod odkvap...z toho čo pišeš. Neviem, mna by nepritahoval.
Podla mna ty ani sama nevieš čo je to ,,funkčný vztah,, sice pišeš, ze s nim to tak vyzeralo ze by sa dal takyto vztah vytvorit ale toto čo zijete je len nejaka zlatanina.....Podla mna treba jasne ,,buchnut do stola,, a určit nejake smerovanie tomu vztahu lebo budeš stále len čakat, dufat a zit v nejakej chymere.

sojovatycinka
18. máj 2016

@sardinka335 to buchnutie do stola bolo obrazne, ked som mu povedala, nech sa rozhodne, co chce a nech mi da vediet. Kvazi "ultimata", ktore nikam neviedli. Iba k nedefinovanym odpovediam bez nejakeho jasneho zaveru. Bolo to viackrat,co som naviedla taketo debaty s tym, ze chcem vediet jeho jasnu odpoved. A je to presne tak, ja som stale ta, co caka, dufa, co hra jeho hru. A ked sa ho spytam, nech mi jasne povie, ci vobec chce nieco riesit, tak povie "ano, ale nevie kedy" ....cize bez datumu, bez nejakej vizie, bez spolocneho planovania spolocneho zivota, lebo jeho slovami "potom by som sa na to prilis viazala" (cize on by citil natlak)

sojovatycinka
18. máj 2016

@sardinka335 a ano, je to zlatanina. Ja som mu to definovala, ze to , co mi dava je taka "almuzna". Ze ako ked decku niekto da nachvilu hracku a potom mu ju zoberie. Dieta najskor place, tuzi po hracke znova ju mat, ale nakoniec si zvykne, lebo vie, ze ta hracka sa v nejakych intervaloch vracia ako navnada alebo ze mu nepatri. A funkcny vztah, predstavu mam, v jednom som existovala niekolko rokov. Prave preto mam pochybnosti o tomto , lebo mam s cim porovnavat na vlastnej skusenosti, ze takto by to nemalo byt. A o to viac by to nemalo podla mna byt v tomto veku, kde clovek uz ma svoje potreby a moznosti vyjasnene.

sardinka335
18. máj 2016

@sojovatycinka mne to proste pride ako ked sa niekto vlastne ani nechce viazat, ma stale zadne dvierka...a prečo skončil jeho predošlý vztah? Mozno jeho bývalka by vedela rozpravat....

sojovatycinka
18. máj 2016

@sardinka335 aj ja to tak vnimam, ze nie je v tom vztahu angazovany celym svojim bytim, na 100%. Ze v nom ide tak na polovicu, ze si nechava "zadne vratka", aby to tak moc nebolelo, kebyze to nevyjde. On podla mojho pozorovania doteraz nema vyrieseny svoj krach manzelstva, nevie to odpustit svojej ex ani sebe. A skoncilo to preto, lebo tam bola nevera z jej strany. Nepoznam detaily, ale doteraz ma k nej averz a su to uz roky. Medzitym mal nejake vztahy, co viem, jeden kde boli urcite city z jeho strany. Ale dievca (tiez mala dieta z ineho vztahu v tom case) po case zbalilo kufre a dnes je uz vydata za ineho a ma dalsie dieta. On tvrdi, ze musela odist, ze tam boli rozne okolnosti, detaily nepoznam.

dana_l
18. máj 2016
Strana
z9