Spoločné bývanie u mňa
Ahojte
V juli rodim.
Problem je, ze zatial riesime spolocne byvanie s partnerom u mna, kedze zial u neho este neprebehlo majetkove vysporiadanie po rozvode a tak sa nevieme pohnut dalej.
Chcem dom, nech ma nase babo aj terasu, dvor a tak.
Byt mam sice velky 3izb 80m2, no partner ma deti z pred.vztahu a dispozicne nam nestaci, kedze budeme mat babenko.
Do domu, kde zil s ex ja ist nechcem, no nechce tam zostat ani jeho ex, cize caka, ze on ju vyplati.
Tu je problem.
On sa toho domu vzdat nechce, ma k nemuvztah, plus ma blizko rodinu a kusocek pracu.
Na to, aby ju vyplatil nema hotovost.
Dom predat nechce a ja tam zit nedokazem.
Takto sa neskonci sud nikdy. Som z toho smutna, lebo byvanie som chcela mat vyriesene, kym sa drobec narodi
@matullienka len som položila otázku, aby som v tom mala jasno, pretože aj taká možnosť sa ponúka👍 Stále nevidím dôvod, prečo by sa ona mala sťahovať do baráku po ex len preto, že on sa šprajcol a dom predať nechce. Ona musí robiť kompromisy kvôli jeho deťom (i keď jej to nijak nevadí, čo je super, že majú pekné vzťahy), tak on by mohol tiež urobiť kompromis, dom predať a vybudovať nové zázemie. Osobne si tiež neviem predstaviť, že by som mala ísť bývať do baráku, kde predtým žila ex...
@autorka tie zakomplexované komentáre si nevšímaj... Ono je tu asi aj dosť žien, ktoré boli opustené manželom/partnerom kvôli inej a tak vidia čiernobielo... Za mňa - trvala by som na predaji toho domu a vysporiadaní s bývalou manželkou. Chcela by som začať s čistým štítom, čo barák načuchnutý ex rozhodne neumožňuje ani keby som nechala komplet prerobiť.
Z čoho chce vyplatiť exku?
Vziať úver mať dlh?
Dom by som predala vyplatila ex a potom s čistým štítom by som rozmýšľala kde bývať
Zatiaľ by som dom neprerabala..a svojho bytu sa nikdy nevzdala.
Aby sa nestalo, že ty predas svoj byt dolozis úspory a kúpiš dom a on tam bude len bývať mať na krku hypo, lebo vyplácal ex.
Toto naťahovanie kto koho vyplatí súd a pod môže byť na roky.
@luccija tvoj prispevok som trochu nepochopila.
Nikde nespominam, ze sa chcem vzdat svojho bytu.
Na vyplatenie ex si bude musiet vziat uver, nema doma v prasiatku 80tis, ale tam ide o byvsnie pre jeho deti, takze urcite to bude riesit.
Keby aj svoj byt predam a kupim si dom, o nic predsa nepridem.
@luccija tak zase mat hypo nie je v dnesnej dobe ziadna katastrofa, je to bezna vec. A ked sa inak neda, tak je lepsie dat za dom 80t ako kupovat novy za 200, ak vobec najde, ked tento ma dobru polohu atd.
Ale inak mas pravdu, sudom sa to moze natahovat a stale nebudu vediet co a ako..
Tak baby, aktualizujem temu. Nakoniec sme sa rozhodli tak, ze do vianoc zostaneme v mojom byte, s tym, ze jeho deti dokoncia sk.rok a v lete si bude jeho ex riesit byvanie. Vezme si uver a vyplati ju, cize dom mu zostane.
Malinke sa nam narodi v lete, cize stahovanie s novorodencom nechceme riesit, neviem, ake bude babo, ci ja budem v pohode a tak...
Chcem sa venovat malinkemu, nie rekonstrukcii. Potom uvidime, zatial teda takto...

Ach zienky, ved sa tu nehadajme. Ak sa niekoho moj pribeh dotkol, tak ma to mrzi, ale asi si treba uvedomit mieru rozvodovosti v nasej krajine. Teraz ma date upalit ci ukamenovat, lebo moj partner je rozvedeny?
Napadlo vobec niektoru z vas, ze dovodom jeho rozvodu som skutocne nebola ja, ale bol v tom iny muz???