Spoločné verzus oddelené hospodárenie
Ahojte dievčatá,
budem sa vydávať a rada by som poznala váš názor na hospodárenie - teraz máme každý svoj účet a svoje peniaze. Ako však hospodáriť v manželstve ? pokiaľ by bol jeden spoločný účet, nebudem mať (a ani môj manžel) žiadne "svoje" peniaze. Ako to robíte - poraďte.
Na predmanzelskej prirave nam hovorili, ze dobry model je mat spolocne peniaze a mat z nich vyclenene vreckove pre kazdeho. To, ci mate viac alebo len jeden ucet, je asi jedno, ale mat aspon nejake vlastne peniaze je podla mna uplny zaklad.
som skoro 7r vydata,ucty mam 2 = kazdy svoj (sme disponentmi obaja na oboch). Vieme kolko zarabame,nemame tajnosti .Ale takto nam to pre poriadok funguju najlepsie.Pravda je,ze som este nebola na materskej. Skusali sme aj 1 ucet,ale nevyhovovalo nam to . Ja platim stravu+sporenie a mm vsetko ostatne (hypoteka,nafta,plyn,eletrina, televizor...). Dom mame spolocny,postavili sme ho az po manzelstve. Vztah nam klape a sme spokojni. Cize kazdy si musi najst to,co mu najlepsie vyhovuje 🙂

@kvetoslava00 nie som vydata,ale uz par rokov mame okrem spolocnych deti aj spolocny ucet - naco platit poplatok za vedenie uctu,ked som bola doma? A teraz uz sice robim,no nechali sme to po starom - este skor ako sme mali spolocny ucet sme mali spolocnu hypoteku.). Takze vydaj/ nevydaj, zavisi od vas,ako vam to vyhovuje-napr.nasi mali vzdy oddeleny ucet.