icon

Spolunažívanie so svokrou - napäté vzťahy

7. aug 2025

Idem sa sem s takou malou dušou vyspovedať a získať nejaké rady alebo aspoň pochopenie. Žijeme u svokrovcov, zo začiatku bolo všetko super ešte keď som sem neprišla bývať, potom to začalo. Stále nejaké rýpanie hranie na city vydieranie,chodenie do našich priestorov neustála kontrola. Zakazovanie zamykania v určitých izbách, všetko je ich svokry a svokra aj napriek tomu ze sme tu už dosť investovali. Milovala som ten super vzťah medzi nami keď som sem len chodila na návštevy. To boli stále srandy, mala som ich radšej jednu chvíľu ako mojich rodičov. Ale teraz , neprešiel ani polrok spoločného bývania a ja už som v koncoch. Neviem sa udržať kľudná, bez nervov. Inu možnosť momentálne nemáme do budúcna však plánujeme. Muž to nejako nevníma, zastať si ma zastane ale tým ze on to nezaživa tak jemu to nepríde asi také vážne. Ja som typ ktorý neznáša hádky a mam rešpekt voči starším ľuďom takže mi moja výchova nedovolí nejako hnusne im odpovedať. No už mi to pretvarovanie nejde. Mam pocit ze nám totálne narušili súkromie a vlastne už aj my s mužom mam pocit ze to medzi sebou mame trochu vychladnuté aj keď on tvrdí opak...

anonym_da1848
7. aug 2025

A este nieco, prosim ta nebud s tymto panom iba preto, ze si prisla o rodicov. Stale mas sancu, aby si si nasla normalneho muza s ktorym si zalozis rodinu a budete mat svoje byvanie. Henten pan s ktorym byvas v detskej ta aj tak moze poslat s detskej prec iba s batohom a nicim inym bohuzial.

gribka1
7. aug 2025
@anonym_da1848

A este nieco, prosim ta nebud s tymto panom iba preto, ze si prisla o rodicov. Stale mas sancu, aby si si nasla normalneho muza s ktorym si zalozis rodinu a budete mat svoje byvanie. Henten pan s ktorym byvas v detskej ta aj tak moze poslat s detskej prec iba s batohom a nicim inym bohuzial.

@anonym_da1848 Ešte môže robiť opatrovateľku svokrovcom, dávať ochutnávať jej kuchyňu a utierať rite. A až potom ...

lienka.7
7. aug 2025

@anonym_autor namiesto toho aby ste si riešili svoje bývanie ste opravovali dom svokrovcov? A nebude to preto, lebo tvoj muz sa nikde inde nechysta? Na tvojom mieste si odkladám bokom, aby si jedného dňa nezostala s tými povestnými 2 igelitkami pred branickou. Pises, ze nemas rodičov? Cize svokrovci vedia, že budeš poslušná, lebo nemáš k ísť. Btw, dedičstvo si dúfam nenapchala do domu svokrovcov, ale odložila si si.

anonym_e821fb
7. aug 2025

@anonym_autor muž zarába, ty zarábaš, choďte do podnájmu. Nenechajte si pokaziť vzťah.

gribka1
7. aug 2025
@anonym_e821fb

@anonym_autor muž zarába, ty zarábaš, choďte do podnájmu. Nenechajte si pokaziť vzťah.

@anonym_e821fb Myslím, že už je pokazený, keďže sa on o tom nechce baviť.

janka1224
7. aug 2025

@anonym_autor No ja riešim to isté až som sa dostala k psychologičke a riešim to tam.... úplne ťa rozumiem je to na nervy , ja mávam z nej až panické ataky ale ja som taká citlivejšia povaha. U nás bolo zo začiatku tiež všetko super, tip top... a potom to začalo a čím viac som bola priateľskejšia tým viac si oni dovoľovali .... nám sa už odísť nedá ale ak tebe áno choďte preč odtiaľ, inak sa zničíš..

autor
7. aug 2025

No bola som naivná aj som ja to viem.. nečakala som to, stále som si myslela ze sa v ľuďoch význam a nesklamem sa.. muž hovorí ze si mame sadnúť a porozprávať sa dat si pravidlá.. to mi povie stále lenže s jeho rodičmi sa to nedá. Oni hneď začnú ze však nič sa nedeje :D a stále dookola to iste. A ze nechcú hriech v rodine. Nechcú ale rypu domna 12 hodín zo dňa. Už som skúšala aj ignor to je ešte horšie... skúsim sa po niečom popozerať teda :(

autor
7. aug 2025
@janka1224

@anonym_autor No ja riešim to isté až som sa dostala k psychologičke a riešim to tam.... úplne ťa rozumiem je to na nervy , ja mávam z nej až panické ataky ale ja som taká citlivejšia povaha. U nás bolo zo začiatku tiež všetko super, tip top... a potom to začalo a čím viac som bola priateľskejšia tým viac si oni dovoľovali .... nám sa už odísť nedá ale ak tebe áno choďte preč odtiaľ, inak sa zničíš..

@janka1224 to mi je ľúto:( no odísť by sa dalo ale nedá sa to všetko hneď sama neviem na co som. Muža milujem , a nebývame tu dlho vkuse si hovorím možno to bude lepšie ze je potrebne si iba zvyknúť no to je len to ze som naivná.

janka1224
7. aug 2025
@anonym_autor

@janka1224 to mi je ľúto:( no odísť by sa dalo ale nedá sa to všetko hneď sama neviem na co som. Muža milujem , a nebývame tu dlho vkuse si hovorím možno to bude lepšie ze je potrebne si iba zvyknúť no to je len to ze som naivná.

@anonym_autor nebude to lepšie, vlastná skúsenosť. U nás sa všetko zhoršilo keď sa narodil syn a potom neskôr zomrel svokor .... Žijem v neustálom napätí je to na nervy. Ale ak to teraz u vás nie je dobré určite to nikdy nebude .... Ja žijem takto 10 rokov a posledné dva to už riešim so psychologičkou, dostala som tetániu z dlhodobého stresu, potom predčasnú menopauzu... Do mňa tiež svokra stále rýpe a dáva také blbé poznámky, svokor mi povedal všetko priamo tam som sa vedela brániť ale ona je falošná do očí pekne , potom si rýpne a na záver ma ohovára so švagrinou... Skúste spolu s mužom porozmýšľať ako ďalej ale za mňa ísť preč kým sa dá... viem že sa to nedá hneď možno našetriť a odísť. ..

autor
7. aug 2025
@janka1224

@anonym_autor nebude to lepšie, vlastná skúsenosť. U nás sa všetko zhoršilo keď sa narodil syn a potom neskôr zomrel svokor .... Žijem v neustálom napätí je to na nervy. Ale ak to teraz u vás nie je dobré určite to nikdy nebude .... Ja žijem takto 10 rokov a posledné dva to už riešim so psychologičkou, dostala som tetániu z dlhodobého stresu, potom predčasnú menopauzu... Do mňa tiež svokra stále rýpe a dáva také blbé poznámky, svokor mi povedal všetko priamo tam som sa vedela brániť ale ona je falošná do očí pekne , potom si rýpne a na záver ma ohovára so švagrinou... Skúste spolu s mužom porozmýšľať ako ďalej ale za mňa ísť preč kým sa dá... viem že sa to nedá hneď možno našetriť a odísť. ..

@janka1224 mam pocit ako by som čítala to čo sa deje mne... ona síce povie aj do očí ale je extrémne falošná pred ľuďmi sa hrá ze je milujúca svokra a neviem co všetko a potom príde a začne zas...mne by nevadili pripomienky občas, to ešte dávam v pohode ale to ze nám narúša súkromie a mam pocit ze akonáhle ja pôjdem preč z domu a muž tam ostane tak ze ho proti mne nejako hucká... to je stále len ty si taky nebol , ty si bol iný ty si bol kľudnejší... 🤯 skúsim sa obzriet ešte za nejakou lepšou prácou.. a šetriť co sa dá..

gribka1
7. aug 2025

Mám taký pocit, že byť dobré a s každým pekne sa nevypláca, iba sa ženy z toho pochoriete. Buď totálny ignor, neviditeľné tie bytosti pre vás a žiť si svoje alebo utekať. No a ešte byť vydžubkanejšie ako tie vaše svokry.

janka1224
7. aug 2025
@anonym_autor

@janka1224 mam pocit ako by som čítala to čo sa deje mne... ona síce povie aj do očí ale je extrémne falošná pred ľuďmi sa hrá ze je milujúca svokra a neviem co všetko a potom príde a začne zas...mne by nevadili pripomienky občas, to ešte dávam v pohode ale to ze nám narúša súkromie a mam pocit ze akonáhle ja pôjdem preč z domu a muž tam ostane tak ze ho proti mne nejako hucká... to je stále len ty si taky nebol , ty si bol iný ty si bol kľudnejší... 🤯 skúsim sa obzriet ešte za nejakou lepšou prácou.. a šetriť co sa dá..

@anonym_autor My máme sami ako keby bytovú jednotku a zaklopať , nejakým spôsobom sa ozvať , zabudnite... až teraz po 10 rokoch začala klopať a to jej musel muž vynadať či vie čo je súkromie, inak ja k nej klopem ... Týždeň po cisárskom reze sa k nám bez ohlásenia dovalila so svojou mamou (mužovou babkou) a že aký mám bachor po tom pôrode... a to je len zlomok... stále nejaké rýpanie, keď k nám príde len sa obzerá čo tu všetko máme ... a presne ako si písala" pripomienky občas" ... to by nevadilo ani mne ale pri každej príležitosti a niekoľko krát do týždňa to je na mňa veľa. Ja mám panický atak len keď idem s malým do obchodu už viem že vylezie a aké má odraté kolienka,, aké ma špinavé topánky.... a proste stále niečo, a samé také "nevinné poznámky"...

tom_i
7. aug 2025
@rozculena

@anna777115
@anonym_352e62
@tom_i
oni im narušili súkromie? veď svokrovci ich tam sami volali.....ale vrážať peniaze do ich baráku,to už svokrovcom nevadilo,že??

@rozculena my tiež (aj iný súrodenci) "investujeme" do rodičovského domu a nik z nás tam nemá potrebu bývať. Beriem to ako "splátku" že sa o nás starali, vychovali, keď mohli pomáhali... jednoducho si neviem predstaviť, že by sme bývali u nich, aj keby sme mohli... ktokoľvek. A tie výhovorky... možno raz 😁 ... Poznám rodinu, kde predali svoje byty, hrali sa na čávov, kúpili si veľký X generačný dom a dnes si nevedia prísť na meno. A toľká láska to bola. Ich dom je ako som duchov

anonym_e34255
7. aug 2025

@anonym_autor malo je tu takýchto diskusii ? Mala si si ich prečítať, než si tam šla bývať a vedela by si, že to nikdy neveští nič dobre

simca06022011
7. aug 2025

Tvoj muz povie, ze s jeho rodicmi sa neda, neda sa sadnut a neda sa rozpravat.. tak proste si ty sadni so svojim muzom, ze sa musite odstahovat. Kludne ak je svokra falosna a ma sproste reci na teba, ak proste si zapni nahravanie mobilu vzdy ked je poblis... a pusti to chlapovi ze takto sa srpava jeho mama a v takom strese sa byvat neda. PRost enech sa pozbiera rozluci a idete inde. Kludne moze byt, ze keby si odisla hned ty, tak ten chlap sa uvedomi a pride, ked bude vediet co je dovod..

anonym_880154
7. aug 2025

@anonym_autor spolužitie so svokrovcami som si vyskúšala a za mňa nikdy viac. A to sme mali rozdelené vchody a každý vlastny byt. No bohužiaľ aj tak to nestačilo. Presne to čo píšeš svokra neustále behačky k nám do bytu hlavne keď muž nebol doma a bola som sama tak aby nevedel že to robí kľudne niekoľkokrát denne, stále nejaké rypanie a nepríjemné otázky, vkuse do všetkého pchala nos a montovala sa akože ide ,,pomôcť". Slovo súkromie bol pre mňa abstraktný pojem ja som sa s prepáčením bála aj vysrať že mi tam vlezie. Niekoľkokrát jej to bolo vysvetlené nepochopila to lebo to chápať nechcela. Výrazne to prispelo k rozpadu celého vzťahu a dusnu a nepohode.

anonym_880154
7. aug 2025

@anonym_autor ešte dodám že po pár veciach ktoré povedala a urobila som si bola na sto percent istá že to robí naschvál a že sa nám hrabe aj vo veciach

anonym_880154
7. aug 2025
@janka1224

@anonym_autor My máme sami ako keby bytovú jednotku a zaklopať , nejakým spôsobom sa ozvať , zabudnite... až teraz po 10 rokoch začala klopať a to jej musel muž vynadať či vie čo je súkromie, inak ja k nej klopem ... Týždeň po cisárskom reze sa k nám bez ohlásenia dovalila so svojou mamou (mužovou babkou) a že aký mám bachor po tom pôrode... a to je len zlomok... stále nejaké rýpanie, keď k nám príde len sa obzerá čo tu všetko máme ... a presne ako si písala" pripomienky občas" ... to by nevadilo ani mne ale pri každej príležitosti a niekoľko krát do týždňa to je na mňa veľa. Ja mám panický atak len keď idem s malým do obchodu už viem že vylezie a aké má odraté kolienka,, aké ma špinavé topánky.... a proste stále niečo, a samé také "nevinné poznámky"...

@janka1224 presne tieto toxické svokry su ako cez kopirák. Bojíš sa aj dvere na vlastnom byte otvoriť lebo už vieš že ona bude letieť von ako s nasolenou riťou len aby sa mohla vypytovať a zabŕdať

anonym_880154
7. aug 2025
@janka1224

@janka1224 a prečo sa vám nedá odísť? Nenašli by ste na nájom na nejaký maličký byť? To ťa nechá muž nech ochorieš ešte viac? Záleží mu na tebe? Už si z toho ochorela dosť aj doteraz.. čo bude ďalej? To nie je rypanie len mi je ľúto ako si rezignovala na vlastné šťastie a zdravie😓

biba_18
7. aug 2025

proste aj jej už idete na nervy, čistá ponorka…

colsami
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jasne, urcite to bude lepsie. A hlavne ked otehotnies, budes mat na krku okrem psov aj male dieta, budes nevyspata, podrazdena, po porode ubolena, nervozna, budes doma sediet 24h denne lebo budes na MD/RD a este sa Ti budu starat do vsetkeho co sa dietata tyka. Uuurcite mas vyhliadky, ze to bude casom lepsie.

Faktom ostava ze byvas v cudzom, sukromie ste narusili vy im a cele to bol proste zly napad. Bohuzial, nevyzera to tak, ze Tvoj muz to berie ako docasne riesenie

rozculena
7. aug 2025
@tom_i

@rozculena my tiež (aj iný súrodenci) "investujeme" do rodičovského domu a nik z nás tam nemá potrebu bývať. Beriem to ako "splátku" že sa o nás starali, vychovali, keď mohli pomáhali... jednoducho si neviem predstaviť, že by sme bývali u nich, aj keby sme mohli... ktokoľvek. A tie výhovorky... možno raz 😁 ... Poznám rodinu, kde predali svoje byty, hrali sa na čávov, kúpili si veľký X generačný dom a dnes si nevedia prísť na meno. A toľká láska to bola. Ich dom je ako som duchov

@tom_i a prečo to mne píšeš

sova7
8. aug 2025

Žit so svokrovcami nie je dobrý nápad. A ani s mužom ktorý sa nedokázal osamostatniť. Byt samostatný tym nemyslím žiť u rodičov na poschodí. A iné sú návštevy a iné žiť v cudzom dome. A ak si myslíš že v budúcnosti sa odstahujtete s tým nerataj. Mužovi mama hotel vyhovuje a teba dostal na to že ti zaplnil prázdne miesto po rodičoch. To je bežné ze zraniteľné ženy ktorým niečo chýba spadnú do nezdravých vzťahov

mimikarol
8. aug 2025

Kokos ešte aj sestru má. Keby bol aspoň jedináčik, aj tak by si spravila hroznú debilinu. Ale keď má ešte aj súrodenca a nemá na papieri že dom je jeho a rodičia majú doživotné právo...

sova7
8. aug 2025
@colsami

@anonym_autor jasne, urcite to bude lepsie. A hlavne ked otehotnies, budes mat na krku okrem psov aj male dieta, budes nevyspata, podrazdena, po porode ubolena, nervozna, budes doma sediet 24h denne lebo budes na MD/RD a este sa Ti budu starat do vsetkeho co sa dietata tyka. Uuurcite mas vyhliadky, ze to bude casom lepsie.

Faktom ostava ze byvas v cudzom, sukromie ste narusili vy im a cele to bol proste zly napad. Bohuzial, nevyzera to tak, ze Tvoj muz to berie ako docasne riesenie

@colsami v tomto vzťahu by som dieťa neriešila. A vyhovárať sa na psov to mi príde že túto situáciu ani riešiť nechce keby mi niekto ničí život kašlem na všetko a zmiznem hneď ako sa dá. Keď nájde bývanie kde môže mať psy nájde iný problém. Ona toho trula ešte stále ľúbi boji sa ostať sama a veri že svokrovci sa uvedomia a budú ako pri návštevách. Tu by bolo treba riešiť aj to že sa nedostala zo straty rodičov a niekto jej asi hra na citlivé miesto lebo mu to vyhovuje. Na peniaze čo investovala môže zabudnúť

sova7
8. aug 2025

Nuž autorka muž ťa zmanipuloval a zahral ti na city cez tvoje slabé miesto. Stratu rodicov. Bohužiaľ on nemá vzťah s tebou ale so svojimi rodičmi a ty si im ešte opravila dom. Vyzerá to tak že ťa zneužili

betulinka1
8. aug 2025

@anonym_autor podľa mňa bude problém v tom, že ty si sa za tých 10 rokov neozvala. Zacni byt trosku asertívna a postav sa sama za seba. Na YT nájdeš nejaké inšpiratívne videá, aspoň pre začiatok. Musís sa naučit s nimi pracovat, hovoriť nie a nedovolovit na seba tlaciť. Ked budes vedieť s tým pracovať a zvýšiš si sebavedomie, tak aj zmenia spravanie. Ale musis zmeniť seba, ziadne také, že si vždy slušná. Pre nich si slabí článok, tak si dovoľujú. Keď budu drzi, tak im povedz, vyplatíme mi čo som dala do tohto domu a ja sa odstahujem. Dvaja zarábajúci ludia musia vedieť platiť nájom. Pokukaj sa po možnostiach. Niekedy sú aj byty so zahradkou, kde vies zobrať aj psov. Alebo zložite prenajímatelovi vacsiu kauciu, aby sa nebal, že psy niečo poškodia a nedáte to do poriadku. Ide o tvoje mentálne zdravie. Lebo doma má byť každý v pohode. A tak by som to povedala aj starým, že ak sa tu situácia neukludní, ty odchádzaš. Prečo nemôžete byt na seba dobrí a všetci sa môžete cítit dobre a pomáhať si. A muzovi tiež povedz, že pokial sa neukludní situácia, tak žial, budes musieť odísť, či s ním, či bez neho. Zacni ale u seba, najprv zmen svoje nastavenie, že nie budem robiť iba to čo chcem ja.

motylik2559
8. aug 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, no zial v tomto pripade si ozaj naletela. Tvoj muz sa ti vyjadril, ze ich chce dochovat? Tak si mala ratat s tym,ze nejakych 10-20 rokov tam zit budete-podla toho kolko maju jeho rodicia rokov. Podla mna on skor hladat pre vas byvanie nebude. Dalsia vec je ta, pises,ze ma sestru, on ti hovoril,ze zdedi dom-no nezdedi ho on, ale spolocne so sestrou aj tou strechou, do ktorej si investovala. Keby aj raz vyplatil sestru z polovice, tak myslis,ze ten dom potom napise aj na teba? Pri tomto jeho konani by som tomu uz neverila a kedze sa jedna o dedicstvo, tak to do BSM nepojde. Popravde, mne by sa takyto muz zhnusil, ktory zlahcuje moje pocity,ked mu hovorim aky je problem so svokrovcami. Vies kedysi som aj ja zazila nieco, no nastastie to bol v tom case len priatel a nie manzel, ze aj ked sme byvali u mna, ale jeho mama mila, zlata voci mne kym som davala-aj ked slo len o oblecenie, vzdy som jej nieco doniesla co mala rada napr sisky, obcasne nejake financie..neskor mi tam uz nieco nehralo v tej jej "dobrote" viac som si ju vsimala a tak som skusila prestat davat a zrazu sa uplne otocila a bola na mna hnusna a zacala ma okydavat nepravdivo pred inymi, totalne falosna, vypocitava zenska, ktora este aj cele okolie citovo vydierala...jej syn cize v tom case moj priatel sa zacal chovat obdobne ako ona a zacal aj peniaze pytat odo mna...no velmi rychlo som sa s nim rozisla a vyhodila odtialto a doteraz zije u mamicky za tie roky skoro 40rocny chlap😄 Takze aj to,ze ona bola predtym mila neznamena,ze ta musela mat skutocne rada. Tie blocky za pracu strechy a do coho si investovala mas? Este s tym by sa dalo "operovat", ze si na vazno s muzom sadnes, povies mu,ze bud nech ta vyplati z toho co si tam vrazila, alebo nech okamzite zacne hladat byt, kam pojdete. Toto nazivanie moze byt casom este horsie. Ale zial myslim si,ze on zrejme znovu prisil pupocnu snuru k rodicom a podla mna si vyberie ich a nie teba. Ale aj to ti vela napovie ako u neho na tom si. Nevedela by som byt s takym chlapom po takychto zisteniach a este zit tak ako si opisala. Drz sa a prajem ti vela sil, no najmä vela triezveho usudku, nech spravis nieco skor, ako ta to tam zrujnuje psychicky aj financne🍀

autor
8. aug 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, no zial v tomto pripade si ozaj naletela. Tvoj muz sa ti vyjadril, ze ich chce dochovat? Tak si mala ratat s tym,ze nejakych 10-20 rokov tam zit budete-podla toho kolko maju jeho rodicia rokov. Podla mna on skor hladat pre vas byvanie nebude. Dalsia vec je ta, pises,ze ma sestru, on ti hovoril,ze zdedi dom-no nezdedi ho on, ale spolocne so sestrou aj tou strechou, do ktorej si investovala. Keby aj raz vyplatil sestru z polovice, tak myslis,ze ten dom potom napise aj na teba? Pri tomto jeho konani by som tomu uz neverila a kedze sa jedna o dedicstvo, tak to do BSM nepojde. Popravde, mne by sa takyto muz zhnusil, ktory zlahcuje moje pocity,ked mu hovorim aky je problem so svokrovcami. Vies kedysi som aj ja zazila nieco, no nastastie to bol v tom case len priatel a nie manzel, ze aj ked sme byvali u mna, ale jeho mama mila, zlata voci mne kym som davala-aj ked slo len o oblecenie, vzdy som jej nieco doniesla co mala rada napr sisky, obcasne nejake financie..neskor mi tam uz nieco nehralo v tej jej "dobrote" viac som si ju vsimala a tak som skusila prestat davat a zrazu sa uplne otocila a bola na mna hnusna a zacala ma okydavat nepravdivo pred inymi, totalne falosna, vypocitava zenska, ktora este aj cele okolie citovo vydierala...jej syn cize v tom case moj priatel sa zacal chovat obdobne ako ona a zacal aj peniaze pytat odo mna...no velmi rychlo som sa s nim rozisla a vyhodila odtialto a doteraz zije u mamicky za tie roky skoro 40rocny chlap😄 Takze aj to,ze ona bola predtym mila neznamena,ze ta musela mat skutocne rada. Tie blocky za pracu strechy a do coho si investovala mas? Este s tym by sa dalo "operovat", ze si na vazno s muzom sadnes, povies mu,ze bud nech ta vyplati z toho co si tam vrazila, alebo nech okamzite zacne hladat byt, kam pojdete. Toto nazivanie moze byt casom este horsie. Ale zial myslim si,ze on zrejme znovu prisil pupocnu snuru k rodicom a podla mna si vyberie ich a nie teba. Ale aj to ti vela napovie ako u neho na tom si. Nevedela by som byt s takym chlapom po takychto zisteniach a este zit tak ako si opisala. Drz sa a prajem ti vela sil, no najmä vela triezveho usudku, nech spravis nieco skor, ako ta to tam zrujnuje psychicky aj financne🍀

@motylik2559 ďakujem za tvoju skusenosť a rady.. je to veľký dom a rátala sme s tým ze to pôjde na polovicku s jeho sestrou. To by mi ani nevadilo. Skôr ide o to ze muž nijak raz nechce odísť. A už sa to začína otáčať namna ze to ja som ta zlá, že ja mu nechcem dovoliť dožiť s rodičmi ze ako to vôbec môžem hovoriť keď mne moji zomreli. Mne síce zomreli ale moji rodicia nikdy vedome neublizovali nikomu a nie to ešte vlastnej dcére a mužovi. On si stále myslí že jeho mama mi nedáva stále narážky ze však iba občas a ze to je normálne keď sme 2 ženy v jednej domácnosti. Je to proste bludný kruh. Ja si zisťujem bokom možnosti bývania, lepšej práce. A odídem asi sama. Nebudem sa ho ani pýtať ci odíde somnou lebo je evidentne ze nie. Bločky mám všetko bolo aj je na moje meno. Firma mi vydala faktúru na moje meno, materiál tiež na moje meno. Plus išlo to z môjho účtu takže aj to by som vedela doložiť. Uvidím ako sa mi to podarí vyriešiť. :/

motylik2559
8. aug 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ďakujem za tvoju skusenosť a rady.. je to veľký dom a rátala sme s tým ze to pôjde na polovicku s jeho sestrou. To by mi ani nevadilo. Skôr ide o to ze muž nijak raz nechce odísť. A už sa to začína otáčať namna ze to ja som ta zlá, že ja mu nechcem dovoliť dožiť s rodičmi ze ako to vôbec môžem hovoriť keď mne moji zomreli. Mne síce zomreli ale moji rodicia nikdy vedome neublizovali nikomu a nie to ešte vlastnej dcére a mužovi. On si stále myslí že jeho mama mi nedáva stále narážky ze však iba občas a ze to je normálne keď sme 2 ženy v jednej domácnosti. Je to proste bludný kruh. Ja si zisťujem bokom možnosti bývania, lepšej práce. A odídem asi sama. Nebudem sa ho ani pýtať ci odíde somnou lebo je evidentne ze nie. Bločky mám všetko bolo aj je na moje meno. Firma mi vydala faktúru na moje meno, materiál tiež na moje meno. Plus išlo to z môjho účtu takže aj to by som vedela doložiť. Uvidím ako sa mi to podarí vyriešiť. :/

@anonym_autor Ked mas blocky a faktury na tvoje meno odlozene, tak to dokazes obhajit kludne aj cez sud na vratenie penazi🙂Asponze toto mas k dobru👌 Ten tvoj sa stahovat nebude, kym sa rodicia nepominu s tym rataj a ty sa rozhodni, ci ti taky vztah stoji za to- este niekolko rokov 10-20 to znasat a moze to byt casom aj horsie, alebo sa odstahovat ako pises a este stale mozes zacat zit zivot nanovo bez neho (lebo neviem ci by on uniesol, ked uz ste raz spolu byvali,ze ides inam sama). Ked sa rozhodnes pre druhu moznost, tak v tom pripade sa porad s pravnikom ohladom tych faktur a podajte na sud...pripadne nech to najprv skusi pravnik s nim mimosudne, ked ta vyplati ok a ked nie, tak to date na sud. Autorka peniaze nepadaju z neba, zatial kym budes v prenajme, tak ti tieto peniaze co vysudis nazad mozu velmi pomoct pre vlastne byvanie-kupis si vlastny byt, alebo min.to budes mat ako cast a zvysok hypo, ale budes mat svoje a svoj klud🙂 Verim,ze sa rozhodnes spravne a moc ti drzim palce. Bud silna🍀