Spolužitie len ako rodičia
Máte niekto skúsenosť ako zvládnuť manželské spolužitie len ako rodičia? Bez akéhokoľvek iného vzťahu? Predpokladám, že je to jednoduchšie, keď city vyprchajú na oboch stranách a ostáva aspoň kamarátstvo a vzťah rodičovský. Ako však takto fungovať, keď jeden s tým nemá problém a druhý hej? Ide o problém so sexom, jeden z partnerov je pravdepodobne asexuál alebo proste niečo také, nie je to niečo, čo by bolo zatajené pred manželstvom, skôr išlo o neskúsenosť, nevedomosť a postupne tomu druhému začalo vadiť, že iba on je stále aktívny. S frekvenciou nebol problém, sex by mohol byť aj teraz ale už o to nie je záujem, lebo je tam z jednej strany strach, že je to predstierané a z druhej strach, že tomu druhému vadí, že to predstiera. Proste obaja sa majú radi, len táto oblasť po 15 rokoch vyšla ako problém. Snažia sa nerozísť kvôli deťom. Avšak jednému to nerobí problém fungovať ako rodič, prípadne toho druhého objať, pobozkať ale druhý si pri tom vždy robí nádej, že veci budú zas dobré a budú zas fungovať aj ako partneri, nielen ako rodičia. Je to patová situácia, pričom jeden vyzerá byť úplne v pohode, veď nejde o život a druhému sa rúca svet a nevie si predstaviť, že budú už len rodičia.
tiež mi napadlo, že by si ho mala naviesť nejako späť k sexu s tebou, fľaštička, pohárik dva a skočíš po ňom.... Neviem si predstaviť, čo sa odohráva v jeho hlave, keď má dole plno..... selé sle.....
@alaguema obaja do vane??? a čo ak sa niektoré dieťa zobudí a bude niečo potrebovať? 😲 veď to bude strašné.
Nechápem matky, ktoré lajkujú fotku, kde matka sedí na WC a dieťa sa jej hrá pri nohách. Že" keď si matka, nikdy nie si sama". Aby dieťa nemohlo byť 10 minút bez dozoru je nonsens a úplné nepochopenie rodičovstva.
@worker_falcon ja tiež nechápem, ako si môže žena bez zábran pred dieťaťom (akákoľvek veková kategória) utrieť ehm zadok... ja viem, že túto činnosť robí každý ale ja mám také vnútorné zábrany, že ja by som toto nedala 😝
@slovenka290519 tak možno si pri malých deťoch len nemala príležitosť ani jednou myšlienkou zablúdiť k sexu, keď píšeš, že detí máte viac... aj ten orgazmus je na pouvažovanie. Záleží, či to celé trvá 10 minút, alebo dajme tomu hodinu... ak 5-10 minút, tak sa nečudujem. Je to tvoj prvý chlap, tak nevieš porovnať. Ja to vidím tak, že ste sa zobrali a deti prichádzali jedno za druhým a nikto sex neriešil, nejako to išlo. Ale vidíš, že prišla situácia (mužova športová kamoška), ktorá tento stereotyp narušila a je s tým treba niečo robiť...
@worker_falcon tak ak si tam dajú aj sviečky, môžu povedať, že vyvolávajú duchov (zosnulej intimity 😀 ) 😎
@oldman50plus
Chcem len vyzdvihnúť vaše názory. Čítala som vaše príspevky vo viacerých témach a klobúk dole. Hoci sa ma niekedy problém netýka, dokáže ma váš názor posunúť...
@slovenka290519
No, keď čítam vás problém tak akoby som čítala o sebe a je mi do plaču. Už som tu písala o svojom probléme, ale obdivujem vás, že ste to dokázali presne pomenovať.
Nečítala som všetky reakcie, ale viem presne čo sa snažíte povedať.
Som asi mladšia ako vy, ale to čo sa u vás deje po čase, je pre mňa veľkým mementom.
Mne pred časom pomohla ale VEĽMI táto kniha, keď som ju prečítala padol mi kameň zo srdca:
FENWICKOVÁ, Elizabeth, YAFFÉ, Maurice: Sexuálne šťastie pre ženy, praktická príručka. Bratislava : Osveta, 1991. ISBN 80-217-0308-3.
Neviem koľko má všetkých strán, vzadu mi nejaké chýbajú. Nie je to iba o technikách ale je to aj psychologická príručka. Možno ju budú mať v SNK. Ak by nie rada, vám ju požičiam. Napíšte mi IP.
@slovenka290519 ja ťa úplne chápem, že nechceš mužovi "povoliť" neveru. no na druhej strane, cháp aj ty, že tvoj muž takto dlho nevydrží. ak ti na ňom skutočne záleží, ak naozaj chceš zachrániť vzťah, tak skús svoju poruchu riešiť.
@0silvia0 prečo by to naťahoval? keď vidí, že ju to nudí a chce to mať čím skôr za sebou. Tým, že je to krátke, jej robí službu. Keď sama nevie, čo chce... Kľudne by do nej mohol búšiť hodinu, a nič by to nespravilo.
@worker_falcon jáj búšenie niééé... búšenie by ju určite nepriviedlo k orgazmu 😉 tam treba experimentovať úplne iným smerom, len treba mať trpezlivého a vnímavého partnera.
@0silvia0 ...a partnerku ochotnú experimentovať... Pre niekoho, kto nikdy neprevádzkoval autoerotiku, je nepredstaviteľné pustiť niekoho iného "tam dole". Aj trpezlivý a vnímavý partner to časom vzdá.
@slovenka290519 chcem sa spýtať, o Tvojej výchove, alebo náboženstvo, aj tam môže byť ten blok
@worker_falcon tak tak, táto partnerka sa musí fakt hlboko nad sebou zamyslieť a niečo s tým urobiť... takýto typ sex. života, aký je v tomto prípade, asi fungoval medzi starými a prastarými rodičmi (v oveľa puritánskejšej dobe), ktorý bol určený len na plodenie detí, ale nuž, v tejto dobe a v súčasných vzťahoch to nie je len o plodení...
@popoluska1199 Ďakujem za tip, vyzerá, že ju majú u nás v knižnici.
@mimasimi Blok čo sa toho týka neviem, či mám. Určite nemám voľnomyšlienkársky postoj k sexu, to znamená, že bez citov si to neviem predstaviť, ale určite nie som puritán, a nejde o žiaden štýl len, že misionár a nič iné, atď.
@worker_falcon Osobne myslím, že v tomto nie je problém, určite nie som puritán ani staromódna.
@popoluska1199 nemohla by si sem aspon v skratke napísať, čo ti tá kniha dala? čo si vďaka nej pochopila?
Ja vám ďakujem za príspevky, myslím, že mám pravdu v tom, že takto dlho nevydržím fungovať, aj keď mužovi to problém nerobí.
Napustiť vaňu a pod. už je asi neskoro, on o to už vôbec nemá záujem, proste rezignoval. Ja sa mu nečudujem, v tomto ho z ničoho neviním. Myslím, že sme obaja dosť rozumní, akurát niektoré veci vnímame inak a to, čo jemu nerobí problém, robí problém mne a naopak.
po pravde neviem ci by som vedela takto fungovat :/
@slovenka290519 jasné, to si nik neprizná... už to, že si si to nikdy nerobila - že si nemala túžbu, hovorí za všetko. Ale nie, nie si "staromódna". Ale všetko sa dá zmeniť a pracovať na tom.
@slovenka290519 aj tak nemáš inú možnosť, len prekonať tú priepasť medzi vami a opäť sa zblížiť alebo ísť od seba. Myslím, že keby u teba videl snahu, tak by to ocenil, hoci by ťa videl so spomínanou knihou v posteli 😉 Do frasa, veď mu povedz, že to chceš napraviť, nikdy nie je neskoro, popros ho, nech ti s týmto pomôže, ak ťa miluje ako píšeš, nebude mať s tým problém, aj keď je to momentálne tak ako to je...
@slovenka290519 no nema problem priamo vo svojej sexualite, ale v manzelstve su hadam aj problemy spolocne a nie moje tvoje... a kedze tvoja sexualita sa dotyka aj jeho, lebo ju prezivas prave v intimite s nim... je to vas spolocny problem
@worker_falcon to vôbec neznamená že ked to sama neskušala, je staromodna, proste su ludia, asi len ženy 😀 ktoré na takéto veci potrebuju byť v dvojici inak im to príde také, no... akoby si sa chcel sám poštekliť... U ženy je to skutočne vela o psychike. Dovoím si tvrdiť že viac ako o technike. Ak je žena "rozpalená" stačí sa jej dotknuť a ak psychika nieje ok, tak jej chlap može robiť čo chce, kde chce, proste to nepôjde, len čo ju to bude bolieť atd... Podla mna je to povestné sebaspoznávanie a ten technický princip či ako to nazvať precenovaný. Psychika, psychika psychika....
@slovenka290519 ja by som asi este skusila sexuologa aspon sama ist... este by som nevravela, ze je neskoro. To nikdy nie je... na dobre veci nikdy.
@0silvia0 Ale on vie, že ja po ňom fyzicky netúžim v tom pravom zmysle slova, preto o to nemá záujem.
@slovenka290519 tak skús po ňom túžiť aspoň v nepravom zmysle slova, nemusíš hneď spomínať sex, povedz, že ti chýbajú jeho dotyky, blízkosť atď. možno aspoň takýmto krokom sa aspoň o milimeter k nemu priblížiš... možno čaká na akýkoľvek podnet od teba, ale to sa nedozvieš, keď to neskúsiš...
@slovenka290519 Iba málo žien je skutočne frigidných. Nechuť k sexu môže mať korene v detstve. Náboženská výchova mohla zanechať stopy v podobe nezdravého chápania sexuality. Rovnako aj pocit hanby a nepoznania vlastného tela nerobia zo ženy práve sexuálnu dračicu. Rovnako môže byť problém aj v ňom, niekedy nie je frigidna žena, len muž je nešikovný. Možno ťa fyzicky vôbec nepriťahuje, nepáči sa ti, nie je pre teba dostatočne atraktívny. Ja by som to nepodceňovala, prežiť celý život v emočno-sexuálnom chlade je akoby človeku chýbala nejaká končatina.. Čím skôr to rieš, sexuológ a určite aj psychológ.
@slovenka290519 ešte chcem dodať, pokiaľ sa ľúbite, máte funkčnú rodinu, detičky, mala by si pre dobro veci urobiť určite maximum, lebo keď oň prídeš, tak si budeš vyčítať, že si bola voči tomu ľahostajná a neurobila si všetko pre záchranu manželstva.
Lenze mne sa nezda ze ona to chce riesit. Ona len chce aby on bol vedla nej happy aj bez sexu a bez milenky. Ja nevidim z jej strany ani zmienku o tom ze by sa snazila na tom este popracovat. Uz sa zmierila s tym ze je frigidna a hotovo.

@slovenka290519 pozri, keď dáte deti spať, otvor fľašu vína, napusť mu vaňu, podaj pohár a trebárs ho v sprche pomasíruj, skús sa uvoľniť, nemyslieť na to, aké by to malo, alebo nemalo byť. Proste ho zvedieš a potom sa uvidí. Myslím, že vy dvaja ste teraz práve vo fáze, keď on už nemá chuť, lebo ty nemáš chuť a dookola...Niekedy je treba to racio a analýzy nechať bokom a proste urobiť niečo neobvyklé.