Spolužitie len ako rodičia
Máte niekto skúsenosť ako zvládnuť manželské spolužitie len ako rodičia? Bez akéhokoľvek iného vzťahu? Predpokladám, že je to jednoduchšie, keď city vyprchajú na oboch stranách a ostáva aspoň kamarátstvo a vzťah rodičovský. Ako však takto fungovať, keď jeden s tým nemá problém a druhý hej? Ide o problém so sexom, jeden z partnerov je pravdepodobne asexuál alebo proste niečo také, nie je to niečo, čo by bolo zatajené pred manželstvom, skôr išlo o neskúsenosť, nevedomosť a postupne tomu druhému začalo vadiť, že iba on je stále aktívny. S frekvenciou nebol problém, sex by mohol byť aj teraz ale už o to nie je záujem, lebo je tam z jednej strany strach, že je to predstierané a z druhej strach, že tomu druhému vadí, že to predstiera. Proste obaja sa majú radi, len táto oblasť po 15 rokoch vyšla ako problém. Snažia sa nerozísť kvôli deťom. Avšak jednému to nerobí problém fungovať ako rodič, prípadne toho druhého objať, pobozkať ale druhý si pri tom vždy robí nádej, že veci budú zas dobré a budú zas fungovať aj ako partneri, nielen ako rodičia. Je to patová situácia, pričom jeden vyzerá byť úplne v pohode, veď nejde o život a druhému sa rúca svet a nevie si predstaviť, že budú už len rodičia.
@slovenka290519 ja som už dosť stará na to, aby som verila všetkému, čo počujem a hlavne od nejakej kamarátky môjho muža
jednoznačne ako píše
@alaguema
zrazu ťa odmieta a aj tvoju snahu
to vypovedá o mnohom
a vieš aj o čom? že áno, takí tí praví k.revníci vedia spať aj so ženou doma, aby nezačala podozrievať a potom bokom aj s dvomi - tromi ťahať
ale ten tvoj je možno NAOZAJ čestný v citoch. a zamiloval sa do kamošky. a možno s ňou spal. a nedokáže spávať s dvomi ženami....takto väčšinou síce konajú neverné ženy, ale ani chlap možno nebude výnimka...je ich zrejme menej, ale teda - možno sú
@alaguema Tak to nebolo, on aj počas toho celého má celý čas záujem o mňa a má ho doteraz, ale skôr niektoré moje výstupy, to, že som sa nevedela cez to ich kamarátstvo preniesť ho zlomili ku vzťahu ku mne. A do toho ten problém so sexom, ale napriek tomu sa vždy snažil a vždy prvý pokračoval ďalej. Akurát prišiel do stavu, kedy má pocit, že urobil všetko čo sa dalo a napriek tomu problémy pokračujú. Tak ukončil úplne to kamarátstvo, ale už asi neskoro. My fungujeme normálne ďalej, nemáme žiadnu tichú domácnosť, len už nevyvíja žiadnu iniciatívu a ani už nemá chuť ďalšiu vyvíjať.
A takisto neplánuje hneď niekoho nabaliť, skôr mám pocit, že sa snaží pokiaľ teda nebudeme spolu spávať, čo najdlhšie vydržať v celibáte.
@slovenka290519 ono to je z oboch stran pochopitelá ta frustracia. A hlavne neponižuj sa! Nie si o nič horši človek o niž horiša žena ako tá, čo dosiahne desať orgazmov počas jedneho styku . Váž si seba, si užasná manžela, za celu dobu čo tu píšeš, si na svojho muža nenapisala nič zlé. To velmi pekne vypovedá o tvojom charaktere.
Napriek tomu, že tu odzneli viacere tvrdé príspevky na tvoju hlavu i hlavu partnera, obhajuješ viac jeho ako seba. Si silný altruista, možno až príliš silný. Nezabudaj, že musíš mať rada samu seba! Máš sa prečo mať rada, maši sto mnoho kvalit. Bohužial, priznám sa, neviem ti poradiť nič iné okrem toho terapeuta. KEdže muž nemá záujem s tebou nič riešiť, nutiť ho nemôžeš, ani by to asi nebolo dobré. Skus sa teraz sustrediť na seba na svoje šťastie, rieš veci kvôli sebe. Prajem ti strašne vela sily, z tvojich príspevkov si velmi sympatická osôbka, prajem ti len to dobre!!!!
@slovenka290519 tvoj muž ale nežil bez sexu. Nedržal pri tebe celibát, píšeš, že sex ste mali. Myslím, že sa mu podarilo kvalitne ťa zmanipulovať. Ty si vlastne tak na polovicu už spracovaná, že on si môže úplne legitímne vrznúť s niekým iným, lebo 15 rokov bol nespokojný a až teraz ti ráčil o tom zvestovať. Práve keď si mu došla na neveru (alebo teda skoro neveru...ak tomu chceš veriť)
...a teda by bolo fajn si ujasniť, či má, alebo nemá o teba záujem. Lebo na začiatku to podávaš úplne inak.
@slovenka290519 A napriek všetkému sex doteraz stále bol, aj keď posledné mesiace už veľmi málo, hlavne kvôli obdobiam hádok.
@vejula Ďakujem.
@slovenka290519 aha..takže on sa snaží o celibát. Hm. A koľko má rokov? Lebo to je podľa mňa dosť nereálna vec, pokiaľ nemá vyše 60.
@slovenka290519 a teraz sa už nehádate?
@zexi nepoznas slovenske zeny? vzdy je na vine predsa chlap 😉 ja sa ani necudujem, ze je tolko rozvratenych vztahov.....
uprimne, ekd som si predstavila, ze 15rokov pocas nasho sexu, by som muza nedoviedla k orgazmu, by som bola frustrovana hadam viac nez ten jej chlap....pre muza to musi byt este horsie, je to vlastne ponizenie jeho ega, "muznosti" nevediet uspokojit zenu..... ale tu to chce pracu oboch......nemyslim,z e na terapiu je neskoro, to tvrdi zakaldatelka.......fakt by ma zaujimalo, co vlastne za tie roky skusala/li, aby to bolo fajn a uspokojive?
@slovenka290519 aha tak sex doteraz bol a on si na nic nestazoval? Tak potom ale asi netreba spominat tvoju asexualitu. Ak bol doteraz spokojny a naozaj odrazu po 15 rokoch nieco prekaza tak sa zacinam priklanat k nazorom macamac. Povodne ten prispevok vyznel tak ze je problem 15 rokov a teraz sa to vyostrilo.
@slovenka290519 No ľahké to teda nemáš. Aspoň Ti držím palce, aby sa to vyriešilo, aby si bola spokojná. ☹
@slovenka290519 ,,my fungujeme úúúúplne normálne,, - to si čo navravaš? Vy nefungujete vobec normalne....a kolko on vydrží žiť v celibate? A kolko celkovo takto chceš žiť? Ako nič moc perspektíva ti poviem...
@sardinka335 Ale no však aj zexi takto žije. 😉
@natalym tak čo jej ine ostave ze? Koli deťom....ved aj ja by som tak asi zila, len bokom..kto vie..čo by bolo...
@slovenka290519 to by tiež objasnilo veľa v tejto diskusii, pretože viaceré tu tápame a dedukujeme... Za akých okolností a akým spôsobom ti prezentoval svoju nespokojnosť s vašim intímnym životom? Až po prevalení sa "kamarátky" alebo už predtým?
@slovenka290519 terapeut a iniciativa z tvojej strany tentokrat... fakt mi nic ine nenapada... a asi ste uz o tom rozpravali vela vsetkom. Neviem mozno aj na chvilku uzavriet a makame na vztahu odznova. A teraz nevravim len na sexe... to kamaratstvo jeho tiez isto zanechalo stopu. Prosto vseobecne zamakat na manzelstve. Ale bez opatovneho rozoberania starych veci. Ma to normalne mrzi za vas... neviem... lahke to nebude, ale podla mna fakt mozete mat este krasne manzelstvo. Ja si tak nosim jednu myslienku manzelov, ktori si sami presli problemami a boli na pokraji rozvodu: dnes su vdacni za ich pady v manzelstve, lebo vdaka nim je dnes ich vztah este krajsi lepsi... jasne nie dokonaly, bezproblemovy, ale posunulo ich to a posilnilo. A komunikaaaaacia otvorena. To zopakujem aj 100krat dookola. Ale nie hadky a vycitky, plac... aktivne pocuvat druheho a otvorene hovorit o svojich pocitoch s prijatim nazoru druheho...
@zexi príspevky o tom, aký musi byť jej muž z nej šialený, psoledný krok pred jej vraždou alebo samovraždou (kvôli jej nschopnosti dosiahnuť orgazmus, za ktorý nemôže)... príspevky o tom, že prečo sa čuduje že jej manžel hladá inde ked mu to ona nevie dať, príspevky o tom ako jej muž pochopitelne od nej zuteka ku prvej, ktorá mu zavzdycha do uška, ked ju chyti tam dole.... Toto všetko je podla mna tvrdé a aj nevhodné, iné by bolo, keby nechapala, prečo je jej muž frustrovaný. Ale ona to chápe niekolkokrát to tu zopakovala, že jej je to luto, že mu to nevie dať, že sa na neho ani nehnevá atd. Takže ona si v prvom rade zasluši citlivý prístup, pochopenie i jej situacie, kedže toto čo sa deje nieje spôsobené jej ignoraciou potrieb manžela.
@vejula ale ona sa odmieta akokoľvek zmeniť a "na všetko je už neskoro".
@worker_falcon kde píše, že odmieta? Ja som to nepostrehla
@slovenka290519 Napisali ste, ze od zaciatku vedel o Vasich problemoch nedosiahnut orgazmus. Tak ked to 15 rokov respektoval a odrazu po "kamaratskom" vztahu Vas odmieta tak to je divne. Nedajte sa zmanipulovat, klame Vas. Tiez sa pripajam k tomu, ze "okusil" inde a zato uz sex s Vami nechce. Kedze mate viac deti a novu rodinu neplanuje tak chce ostat s rodinou ale uzivat si inde... rozumej - mat poriadny sex so zenou, co si ho uziva, krici, vzdycha a vie ze to nie je len hrane.
@worker_falcon neodmieta, odmieta to len jej manžel! On už sa zlomil, on už nič nechce riešiť. Ona navrhla aj odborníka atd. Takže nevôla je na strane manžela.
budem od veci, lebo nečítam z akých všetkých možných aj nemožných strán to rozoberáte.
Len mi napadá, že vzájomná sexuálna kompatibilita sa na začiatku vzťahu dosť opomína ako nie až taká podstatná vec. A po rokoch to zákonite končí frustráciou jedného alebo druhého, ktorú si každý rieši svojim - viac či menej pochopiteľným spôsobom.

@macamac ale tak môže to tak byť, že nič nebolo a môže byť, že pri viac deťoch sa neriešili pocity pri sex. živote, keď ona o žiadnom probléme nevedela. Nie je každý typ, že bude rozprávať o svojich pocitoch, o tom, že tam ma chyť, to mi rob, to mi robí dobre, jednoducho sú aj hanblivejšie a zdržanlivejšie typy, ktoré toto veľmi neriešia... A fakt môžu prejsť roky, kým človeku niečo docvakne...