Spor o dieťa so svokrou
Mám problém ktorý sa tiehne už od svadby,manžela som si zobrala najmä aby jeho syn mal kompletnú rodinu ,kedže bol prisúdený jemu chceli sme mu vytvoriť plnohodnotnú rodinu a aby som nemala problémy s birokraciou aby som mala na malého právo a právo rozhodnúť,starala som sa o neho od jeho 7 mesiacov a poznala som ho dokonalo!!Kedže manžel staval dom a nebolo všetko dorobené malý ostal bývať u svokrovcov aby neprechladol (v dome bola zima) no po svadbe som požiadala svokru aby mi malého zbalila,že kým je teplo vezmeme si ho k nám a na jeseň sa dorieši kúrenie a bude môcť byť s nami stále. Ona mi milo povedala,že aby sme sa zabývali nám ho nedá ale keď budeme chcieť a budeme pripravený(to som bola rada,lebo zariaďovanie,malovanie a veľa krát aj tie prvé nezhody čo kde umiestniť sa zaobišli bez neho) o mesiac( v auguste ) som povedala mužovi aby išiel po malého a nech nám rodičia potom dovezú všetky veci čo má u nich,zariadili sme mu krásnu deckú izbu takže nič okrem oblečenia nepotreboval tak nech to donesú. Manžel sa vrátil bez syna s tým,že svokra si zobrala na celý august dovolenku aby s ním chodila po výletoch a že nám to hovorila,že nám ho teraz nedá,že si ho chce užiť.(Nehovorila nám nič) V septembri som nastúpila na VŠ,chcela som ísť externe aby som mohla byť s malým čo najviac no svokra vraví,aby som šla na denné .Nechala som sa ukecať,že aj tak malý chodí do školky a potrebuje ma cez víkend.Kedže bývame na dedine a malého zapísali svokrovci do školky 5 metrov od ich domu v meste oni by ho mali cez týždeň mi cez víkend.Ozvala sa jeho bio mama a brala si ho každý druhý týždeň,každý prvý bol u nás.No ked prislo skúškové nemohla som si ho brávať,manžel bol s ním u rodičov aby som sa mohla učiť a už bol oheň na streche .Podľa svokry huckám muža proti malému,že ho nemám rada,malý si začal vymýšľať(má 5 rokov) a vždy keď sa mu niečo nepáči tak povie,že som ho zbila(hovorí to aj o bio mame) všetci sú zlý len svokra je najlepšia pre neho.Teraz keď prídem a poviem,že si beriem malého pozerajú na mňa akoby som z neba spadla že prečo? a čo s ním budem robiť? A kde som bola minulý rok? Pritom som ho chcela mať doma a ona mi ho nechcela dať!! Povedala som mužovi nech sa rozhodne on či chce vlastné dieťa vychovávať alebo ho dáme zveriť im(ja by som bola za prvú možnosť samozrejme).Muž si zvykol na pohodlie,že sa nemusí starať o syna a má ho v dobrých rukách...Od vtedy muž ani za malým nechodí,nerozprávame sa o malom hoci ja vždy vyzvedám keď sa mi nepodarí ho zastihnúť doma ,ako sa má,či je zdravý kedˇje chodí pýtam si ho k nám ,že ja sa o neho postarám ,no ja sa vraj neviem postarať o choré dieťa lebo sama som dieťa(mám 19) .Moja otázka na vás kočky je,mám sa od toho dištancovať,a nechať to na manžela(predsa je to jeho dieťa) alebo mám bojovať so svokrou a získať malého k sebe(inak je strašne rozmaznaný)...Ďakujem🙂
On je ale naozaj rozmaznaný ale zase je šikovný,múdry...Tých kladných stránok má milión s tou rozmaznanosťou som to myslela tak,že svokra mu všetko dovolí .Veď aj ja som bola v jeho veku a viem aká som bola,tiež som jedináčik..
@sue ja s tým absolútne súhlasím,no u nás je nevýhoda vek, ja som bola ešte u mamy čo bolo asi 5 min cesty,takže som tam trávila celé dni(ako mi škola dovolila) a niekedy som ho aj v noci strážila alebo zobrala k nám.Po doktoroch som s ním chodila..Ale dalo sa to riešiť aj inak.Bohužiaľ učíme sa na svojich chybách,len dúfam,že sa veci dajú doporiadku.Hlavne aby bol malý spokojný.
@vicky9 viem si predstaviť... neodsudzujem Vás, ale pre dobro chlapčeka a pre to, aby nemal chaos v hlávke - mám 4,5ročného syna...by bolo lepšie, keby ste sa o neho nepretekali a keď ho vychováva stará mama, tak nech ho vychováva aj naďalej - ty s manželom mu buďte oporou, priateľmi, šetrite mu na vzdelanie a trávte s ním čo najviac času, ale neberte mu domov - ten má totiž u starej mamy, nie u vás 😔
Malý dnes sám povedal,že on je doma u babky hoci ma to mrzí, že nemôžeme s ním tráviť celé dni a noci ako rodina,no po všetkom čo tu čítam som si uvedomila,že je egoistické zobrať ho zo zabehnutého režimu aj napriek tomu,že ja ho neuznávam a preúčať ho, možno o pár rokov sa to zmení a malý bude chcieť bývať u nás,možno u bio matky..Zatiaľ budem pri ňom stáť,chodiť s ním na výlety.Len keby ma nevolal "mama",bolo by jednoduchšie odvážať ho zase preč a vrátiť sa do domov bez neho.
@vicky9 wow.....no to je teda "bordel"... prepac, ale 14-rocna matka a opilec, otec- na podmienke za intymny styk s maloletou, do toho TY- urcite si necakala do 16-rokov, kym sa intimne zblizite.... z toho dieta, ktore sa prenasa z jednej strany na druhu podla pociasa a nalady... No co ti poviem- chudak dieta.
Tak zlozite, ze sa mi to ani nechce riesit...a najvacsi problem nastane, ked sa budete musiet postarat o svoje biologicke dieta. To si ani neviem v takejto rodine predstavit....
Nie som si ista, ci sa tvoj manzel zmeni a zrazu sa zacne vzorne starat o vas dieta, len koli tomu, ze ho ma s tebou... uff
Urob to, co kaze @sue To je asi najlepsie riesenie....trochu ste to na zaciatku domotali a teraz sa to uz len mota cim dalej tym viac...
Ale jedno nam slub, ze to pravo dostudujes! 😵

@lilitela 18 rokov