icon

Správanie môjho partnera

karolin55
14. apr 2020

Ahojte. Som zvedava na Vas nazor. Dakujem vopred za vsetky odpovede a vopred sa ospravedlnujem ak sa v mojom texte vyskytne pravopisna chyba.
Tak zacnem od zaciatku ako tak, bude to dlhe....
Mam 30 rokov, moj partner ma 42. Ked sme sa spoznali vsetko bolo v poriadku, velka laska, spolocne vylety, samozrejme aj hadky, atd atd.... potom prislo prve otehotnenie, zial to skoncilo spontannym potratom. Bola som mlada a nezodpovedna, party, alkohol, nebudem to rozoberat, ale po tom potrate som si uvedomila, ze by som sa mala zacat krotit a viest zivot bez alkoholu a vzdat sa kazdodennej zabavy.... aj sa to stalo. Otehotnela som a narodil sa nam nadherny chlapcek, zdravucky, bola som doma na MD tesila sa z materstva a starala sa o domacnost, ale na moje velke prekvapenie moj partner nadalej chodil za kamaratmi, a zabaval sa,.... ale ak som mu povedala, aby sme sli niekam von spolu tak stale si nieco vymyslel ze je unaveny atd atd,... otehotnela som o 3 roky neskor cakala som dcerku a on ma poslal na potrat. V hlbke duse som citila, ze to nechcem, ale on mi stale tvrdil aby som si to babetko dala vziat, ze pojdem do prace a ze si nieco nasporime. Sla som na ten potrat, ale ako som sedela v nemocnici v behom sekundy som si to rozmyslela a odysla.... taky som mala pocit, ze nech sa stane co sa stane aj keby sa somnou mal rozist ja si to babetko necham. Na svet prisla nasa dcerka. Krasna nasa poplasena blondinka. Mali sme financne problemi, tak sme sa s nasho bytu prestahovali k rodicom. , mali sme to tazke aj ked moj partner pracoval v zahranici a ja som bola doma s dvomi detmi, neopustil ma to nie ale strasne sa mi vzdialil, stale odchadzal.... tvrdil mi ze potrebuje sukromie, ze on nevydrzi v jednom dome tak ze sme tam vsetci spolu.... podotikam, ze som sa tomuto jeho verdiktu cudovala, lebo moj otec ho mal a aj do dnes ho ma rad ako vlastneho syna, nechcem obhajovat svojich rodicov, ale nikdy v zivote mu nic neurobili, akurat ma lutovali, ze som stale sama, a strasne vela mi pomohli s nasimi detmi za co im patri velke dakujem. Nakoniec som pre nas nasla byt. Odstahovali sme sa a myslela som, ze to bude ok, ze sa konecne usadime a budeme normalne fungovat. ale nestalo sa to.... zacal mi vycitat peniaze, vydaje,.... ano bol to on ktori pracoval nie ja.... tak som si rychlo nasla zamestnanie.... Bola som stastna ze mozem byt konecne uzitocna a ze viem dat peniazky do spolocnej domacnosti... ale ani toto mu nestacilo.... JA rano skola, skolka praca.... po praci pre deti, domou navarit naucit sa ulohy.... postarat sa o deti.... a som rada, ze si lahnem.... toto bol moj kolobeh.... jeho pracona doba od 6 tej do 5 tej domou ajtak prisiel o 9tej 10 tej, niekedy aj neskor.... ak som sa opytala kde bol tak mi povedal, ze v praci.... viem, ze mi klamal. Tvrdi, ze jeho peniaze su jeho peniaze a moje su moje.... tak moje vydavky z vyplaty.... zaplatim polku podnajmu 200 eur, zaplatim skolu, skolku,.... cca viete kolko treba a co vsetko musite zaplatit pre skolaka aj skolkarku.... samozrejme nakup... strava...... drogeria,.... to nehovorim, o tom ze deti rastu a stale im treba neake to nove osatenie.... Jeho vydavky.... zaplati 200 eur za podnajom, vyplati si vsetko okolo zivnosti a posle mesacne aj 200 eur svojej ex.... plus nakup pre chlapca za 150 eur, vyzivne, podotikam, ze ma sudom urcene 90 eur a syna mu nikdy nedovoli ani len vydiet. nikdy som na to nepovedala ani slovo, je to tak isto jeho syn, ale preco ked ja chcem nasim detom kupit neaku kvalitnejsiu obuv, napr.... tak mi vynada???? co si ja o sebe myslim.... ze tiez zarabam... mam im kupit ja.... zaraba 3 krat tolko ako ja.... skryva predomnou kazdy cent..... ked si potrebujem zobrat na stravu, alebo nieco zaplatit tak mi vynada.... kontroluje po mne blocky, alebo sa snazi tak vypocitat do centu nakup aby som nahodou neminula o nieco viac,,,, zacal krycat na nase deti, ze su to rozmaznanci a ze od neho nikdy nic nedostanu.... chlapcek ma 7 a dcerka 4 roky.... vobec ich ani neobijme, ani von ich nezoberie,.... aj ked je doma nevie s chlapcom ani ulohy napisat aj ked vie, ze pracujem do 9 tej a kim sa dostanem domou je aj 10 hodin vecer. pripada mi to ako by nas uz nemal rad... mozno si to ja sama nechcem priznat.... vela krat sa stalo, ze som ho poprosila, aby s malim cital doma, zial chlapcek nas cita trosku tachsie.... ano zacal, ale syn sa mi priznal, ze nechce s otcom citat, lebo nanho stale kryci.... v poslednej dobe si dovolil aj udriet ma.... za nic.... za to ze som mala v drese 3, 4 neumyte taniere.... co by som aj tak vecer po robote umyla.... nadava na mna a hovori mi strasne skarede veci... nechcem v takomto prostredi vychovavat svoje deti.... mam ho rada, ale vydim, ze toto uz nikam nevedie.... aj ked nas chlapcek horsie cita, ale to si neuvedomuje aky je sikovny v matematike.... a to je naozaj, venuje sa v skole aj sportu... strasne miluje futbal, zial sa stalo aj to ze sme boli na ihrisku a chudak sa prosikal ockovi pod si zakopat,,,, jasne moj partner sa na to vykaslal.... vydim a citim, ze uz sa onho nezaujimaju ani deti.... a bolo by toho este strasne vela, nehovorim o sebe, ze som dokonala zena to vobec nie som aj ja mam svoje zle stranky urcite, ale stala som pri nom aj v tom najhorsom..... sexualny zivot len v skratke .... spime zvlast, nie za to ze by nechcel sex ale za to, ze vydim ako sa sprava k svojej rodine...Rozmyslam nad rozchodom, len neviem co mam robit, nechcem stim vsetkim trapit aj rodicov..... ak si to niekto precita a nieco mi poradi tak dakujem pekne. A este raz sa ospravedlnujem za pravopisne chyby.

Strana
z3
jajko22
14. apr 2020

@karolin55 som velmi rada, ze si otvorula oči, nemusi byt luto nicoho, ani ze rodicom bude luto, ale kdeze, rodicom ide o Teba a vnucence, jasne ze dokazes aj bez neho ale nech platí na deti vyzivné. Ale naozaj to preber s niekym este a ked chces dam Ti kontakt na odbornikov zeny v nudzi co pomozu ..je tam pravnicka aj psychologicka na telefone ...pomahaju zenam aj na sude, snad zas nebudes tak, ze nebudes pytat vyzivné. Snad Ti neublizi, je to magor a ty vyzeras byt totalne schopná zena.
Chrán ochranuj seba a hlavne svoje deti od tráum a smutku a strachu. A to on im dáva, nici im zivot detstvo. Ved su este malé. Najdi si oporu, pomoc, nech Ta ma kto podrzat, vypocut...si sikovna, vsetko dobre zvladneš.

karolin55
autor
14. apr 2020

Chcem sa vám poďakovať, že ste si to prečítali.... A ďakujem za odpovede.... Napísali ste mi vlastne to co som si nechcela pripustiť.... Ale idem ďalej... Sama.... Ja Karinka a Slavko, moje hviezdičky..... 😘😘😘😘 Veľa ľudí ste spomenuli, vetu, o deťoch... Toto sa mi páčilo.... A verte mi, že moje hviezdičky mi za to stále stáli, a stoja mi isť ďalej, a zabojovať. Aj keď sama.... Viem, nie som jediná takáto mamička, a áno teraz plačem, ale odídem.... A moje hviezdičky budú mať lepší život s babičkou a s dedkom,.... Potrebujem čas... Pre seba... To neviem kedy príde... Ale VEĽKÉ ĎAKUJEM PRE VÁS VSETKYCH

ledgerka
14. apr 2020

Urcite sa nevykasli na poriadne vyzivne!!! To by este len ten kreten vyhral v loterii keby si to nechala tak. Smial by sa doma ze ako to vyhral a aka si ty sprosta. Pekne pytaj minimalne taku istu sumu na kazde dieta ako plati na svoje predosle. Chapem ze nie si na peniaze, ja tiez nie som ale to nie je pre teba. Je to pre tvoje deti a aj keby si tie peniaze len davala do ponozky tak jedneho dna ked budu tvoje deti chciet studovat a bude treba peniaze, tak ich pouzijes.

karolin55
autor
14. apr 2020

@jajko22 neviem prečo to spravil,.... Stala som pri ňom aj mala rada

karolin55
autor
14. apr 2020

@jajko22 zvládla som facky, ale už mu to nedovolím

jajko22
14. apr 2020

@karolin55 nedovol..a nemusis mu nič dokazovať. Bude to tazke s nim asi za to vyzivne,hlavne pre Teba to podať ma sud. Ale mala by si , on je nezodpovedný, bezcharakterný jeho povinnost je teda sa starať o svoje deti a podielat na vychove sa nechce. Neviem ako ho mozes milovat, co je na.nom dobré vobec..

dopolbokaodrata
14. apr 2020

@karolin55 neviem, či si nepochopila pointu, je super, že si to neurobila, ale určite nie je v poriadku, že ťa tam vôbec poslal

lujza123
14. apr 2020

@karolin55
Zo všetkého najviac ma zarazila ta veta, úplne vystihuje tvoj zlý psychicky stav a zničené sebavedomie
"Udrel na lebo som tam mala 3 - 4 riady"

Udrel ta úplne bezdôvodne lebo je to agresívny chuj. Normálny chlap by ich umyl. Normálna žena by nepovažovala spoločne riady za svoje. (neber to ako urážku, iba príklad toho ako veľmi je posunuté tvoje vnímanie seba samej)

Co ti veľmi odporúčam je kontaktovať centrum pre tyrane zeny. Zväčša ponúkajú aj sedenia u psychologicky, myslím ze toto práve potrebuješ najviac. Dat sa psychicky do poriadku, bez toho sa naozaj nepohnes
Nehanbí sa o svojom probléme povedať rodičom, kamarátkam.

Rozviesť sa a začať znova je najľahšie, oveľa ťažši bude pre teba boj sama so sebou. Pretože žena so zdravím sebavedomím by toho človeka poslala kade ľahšie absolútne bez vycitiek asi tak v polke tvojho textu. Nič z toho co zažívas nieje normálne, rodina takto nevyzerá ani nežije.

karolin55
autor
14. apr 2020

@lujza123 áno stalo sa to a viac krát... Ale pre boha ved tak isto pracujem, ako on.... Možno povedať, že v horších podmienkach ako on

tykat
14. apr 2020

@karolin55 ...hlavne tomu debilovi nic nedokazuj...nie si povinna, uplne by som ho vymazala zo zivota. Akurat vyzivne by som po nom chcela. Dokaz to svojim detom, ze ti na nich zalezi, na tom aby boli stastne.

lujza123
14. apr 2020

@karolin55 skus tu psychologicku. Trochu sa vyrozprávať. Nájsť samu seba. V tvojich príspevkoch píšeš len co on, čo deti, čo rodicia..
Doslova to z tvojich slov až kričí, samu seba mas niekde na poslednom mieste a to je zle, to ťa dostalo do stavu v akom si.
Už ho nerieš, čo spravil, je to úplne nepodstatné. Skus sa na svoju situáciu pozrieť očami druhých...

Keby máš roky stravu zadarmo, život je gombicka a zrazu od teba niekto chce z ničoho nič polku výplaty dala by si? (tvoj partner zvyknutý roky neplatiť)

Keby majú tvoje deti veľký životný problém chcela by si o tom probléme vedieť a pomôcť im alebo by si bola radšej keby to taja a trápia sa samé? (stále si myslíš ze je lepšie rodičom nepovedal nič)

Chcela by si vidieť svoju mamu znicenu, strhanu životom, nešťastnú, byt svedkom násilia a vedieť ze je to len a len koli tebe? (to je to slávne obetujem sa koli deťom, zachovam rodinu koli detom a deti majú z toho iba výčitky)

modrysonik
14. apr 2020

Prosím vysvetli situáciu rodičom, aj tie facky, určite ťa pochopia. Choď k nim NEVRACAJ SA a jeho už nerieš, len čo sa bude týkať výživného. Je to egoista, ktorý vidí len seba a svoje pohodlie. Ty sa o neho staráš, čo je pre neho výhra a deti by asi najradšej nemal, lebo mu nič nedávajú. Takýto život si ty ani deti nezaslúžite. Ešte môžeš byť šťastná.

eliska13
14. apr 2020

@karolin55 pre detičky chcem to najlepšie to znamená odíď od muža.Podla mňa ste si nikdy nerozumeli už pri prvom dieťati píšeš, že nechodil domov, ale za kamarátmi.S dcérkou Tá posielal na potrat.Ked si toto všetko zvládla celé roky sama s deťmi si silná žena a utekaj preč.Bude Ta bit, detom sa nevenuje, peniaze neda...ak máš pocit hanby pred rodičmi nezabúdaj, že rodičovská láska je nekonečná a určite Ťa nevychovali, aby Ťa niekto iný fackoval!aj tak sú deti celé dni tam.Bude Vám tam všetkým lepšie tvoj muž je despota

adusa1987
14. apr 2020

Vies kedy budu tvoji rodicia stastny? Ked budes stastna ty ako ich dcera a tvoje deti ...a tie budu stastne ked budu u nich aj starky sa potesia a aj deti...od takeho chlapa by som odisla pod minutou este by dostal kopackou do guli a platil by take vyzivne ze az...ak chces dobre pre seba a deti povedz rodicom ako to je a nastahuj sa k nim.zit s rodicmi nieje hanba alebo zlyhanie...a aj ti pomozu

tinapa
14. apr 2020

@karolin55 Robíš to najlepšie- pre seba a svoje deti. Neobzeraj sa späť..spáľ sa ním všetky mosty (emocionálne) a zvládneš to s Božou pomocou a rodičov, budeš sa mať lepšie..v tomto násilnom vzťahu trpia/ trpeli hlavne tie nevinné deti okrem teba.. Urob to rozumne, asi najlepšie, aby o tom ani nevedel, že odchádzaš..aby ťa nezmlátil ešte a nezamkol doma, či horšie. Drž sa, Nerob si zbytočné výčitky, urobila si maximum, ďalej sa nedá..🍀

11mirka22
14. apr 2020

@karolin55 môžeš využiť súčasnú situáciu, že sú zatvorené školy, deti daj k rodičom a buď tam s nimi. Poporos rodičov, že ti takto takto vyhovuje, aby si nemusela voziť deti hore dolu. Ostaň aj na víkend, postupne im naznac, ako to u vás doma funguje, že sa ti rozpadol vzťah, že chceš odísť preč. Do septembra, kým začnú školy opäť fungovať možno aj nájdeš vlastný byt, pre seba a deti. Ak si trufas to finančne utiahnuť. Prestaň platiť polku nájmu a odkladaj si na vlastný byt. Nech je tam sám, nech si sám platí. Ak už nebudete v spoločnej domácnosti, môžeš predbežným opatrením žiadať výživné na deti aj pred rozvodom, aby si mala z čoho fungovať. Neľutuj sa! Si veľmi šikovná! Zvládneš to, keď sa vzchopis a rozhodneš! Najťažšie je to - rozhodnúť sa, potom to už ide ľahko... Mám vlastnú skúsenosť. A neľutuj ten vzťah, neľutuj co bolo, veď máš krásne deti, to najlepšie z toho manželstva si predsa odnesies so sebou.

sejan
15. apr 2020

Podľa Mňa pre teba je on úplne zbytočný človek a pre deti tiež...u mňa by sa odpísal už len tým že by ma poslal na potrat. Neváži si Teba ako ženu a ani ako matku svojich detí. Ja nerozumiem tomu ak niekto delí financie moje a tvoje... Deťom sa nevenuje a ani Tebe nepomôže. Podľa tvojho písania usudzujem že si úplne sebestačná žena a nie odkázaná na takého tupca.A Možno Ťa rodičia prekvapia... Tiež vidia ako fungujete a budú len radi...Osloboď sa👍👍👍

karolin55
autor
15. apr 2020

@kitycat sama neviem... Ale som hrdá na seba, že som dala svojim deťom a aj dám,... To co potrebujú.... Ze som ich nenechala a nikdy nenechám samich, určite som spravila veľa chýb v živote, ale som hrdá n to, že som nespadla vo výchove detí ako môj partner

karolin55
autor
15. apr 2020

@lujza123 máš pravdu nikdy som sa o seba nestarala.... Myslím tak, že stále som riešila problémi tích druhých.... Asi som vyčerpala svoju energiu všade kde sa dalo, len nie. Na seba.

majka4555
15. apr 2020

@karolin55 ani nad tym nerozmyslaj, odchod od neho bude pre Teba to najlepsie...nepomaha Ti, neprispieva, nejavi zaujem, je arogantny, klame...k comu je dobry??? Len na pritaz...zdravie mas len jedno a detom vyrastat v takom prostredi tiez neprospieva...aj tak si na vsetko sama a zvladas to predsa..takto budes mat o jedneho menej a navyse budes v psychickej pohode a nie v strese...zober veci odid, nevysvetluj...a ked sa ani neopyta co ako preco.. o nic si neprisla..uz len doriesit ako bude platit na deti...a zacni uzivat svoj zivot s detmi naplno...isto sa najde niekto 100x lepsi..hlavu hore bude dobre neboj 😉

ysseba
15. apr 2020

@karolin55 Tvoj partner je dobrý magor, prepáč. Ako Ti radia baby - utekaj od neho. Máš veľmi veľkú výhodu - máš rodičov s ktorými si rozumieš, zoberú ťa domov s deťmi, oni pomôžu tebe, ty pomôžeš im, budete mať šťastnejší život ako s partnerom. Neboj, dobre bude. Priprav sa na to, že možno ťa partner bude prehovárať a sľubovať ako sa zmení, aby si neodchádzala, ako ste pre neho všetkým. Nedaj sa, budú to len plané reči, spomeň si na všetko ako sa správa. Inak je veľmi zvláštne, že ex partnerke platí na decko dobrovoľne ďaleko vyššiu sumu akä má určenú súdom, že sa s ním ani nestretáva a predsa posiela toľko peňazí. Dobrovoľne. A deťom s ktorými žije, je s nimi denno denne v kontakte, tak na nich nechce prispieť ani na tenisky? A ešte viac smutné je to, že so synom si ani ten blbý futbal nechcel zahrať. Chudák chlapček ☹ A to, že ťa začal biť, tak to je úplná konečná, toto by mala byť posledná kvapka, mala by si odísť. Inak myslíš, že niečo rieši s tou ex? Alebo prečo jej posiela peniaze navyše, čo myslíš?

Strana
z3