Správanie muža
Pri spolužití s priateľom som zažila nasledovné prejavy správania muža, nad ktorými som sa trápila a vznikali hádky keď som sa ohradila. Takže takto: Nechala si otvorený sáčok s korením, zle si ho zatvorila, v nakrájanej paprike ostalo zrnko a to sa má všetko očistiť, varná doska je oprskaná (podotykam pri vareni), na návšteve u známych ma pri odchode zhodil vraj som natrusila na gauč atď. To už bolo moc. A to som sama veľmi poriadkumilovná a potrpim si na to. Ale toto ma zarazilo. To nie je normálne.
Videla si film Noci s nepriateľom? Ak nie, pozri si.
@slavomira236 presne. vela takychto vzorocov je naucenych, odpozeranych z domu..zial :(
@veronicka88 Asi si myslela autorku 🤷♀️ Ja s týmto našťastie problém nemám 🙏😁
@atina12 ja by som si pozrela tému narcizmus. Viem o čom píšem. 😉
@zuzu11166 aj ja som tak dopadla. Tiež sa ukázal ,ale pred svadbou a ja v treťom mesiaci. Stále som dúfala že je to len taký skrat z jeho strany pre tlak čo zažívame. No skratoval ešte osem rokov pokiaľ som nepovedala dosť a rozviedla som sa. Teraz skratuje pri inej. Takýto chlap sa nezmení🤷
@atina12 a v jednom z komentároch si to pomenovala. Áno, je to porucha. Aspoň to tak vyzerá. Nie som psychológ. Ale mala som podobnú skúsenosť s bývalým. Neustála kritika, opravivanie, zhadzovanie na verejnosti, nič mu nebolo dosť dobré. Keď zistil, že to prehnal, začal hrať na city a chvíľu bol kľud. Potom sa to zase opakovalo. A takto dookola. Až kým som sa nedopatrala k téme narcistická porucha osobnosti. Všetko na neho sadlo. Je to typické správanie a sú to choré vzorce. Bohužiaľ je to neliecitelné. Tvojho priateľa nepoznám, ale z tvojho opisu jeho chovania, mi bolo hneď známe. Určite by som ti odporučila aspoň prečítať si o tej poruche, nejaké znaky atď a potom sledovať partnera. Chce to samozrejme viac času a viac takýchto situácii. Ale ak sa opakujú často, dala by som pozor. Drž sa. A daj prípadne vedieť.
@lenka591996 preapac,samozrejme ❤️
@atina12 myslím že on ma problém s vnímaním samého seba. Keď na návšteve povedal že si natrúsila tak sa hanbil za teba a za seba že ťa tam doviedol a toto si urobila. Je perfekcionalista a žije v zajatí vlastných myslienok o sebe a že musí byt všetko dokonalé. Predpokladám že aj na seba je taký prísny. Možno preto ho máš rada. To že sa uráža znamená že je ovládaný svojim egom avsetko berie osobne vzťahuje na seba a nie je slobodný. Ak sa nezmení budeš pri ňom stále len také brudné dievčatko ktoré treba usmerňovať. Urážať ho nemá význam bude to brat stále osobne. Skôr daj otázku: “A je to skutocne také dôležité? Prečo ti na tom tak záleží? Alebo povedz svoje pocity: Cítim sa ako nepodstatná a robim mi to zle. Uráža ma tvoje spravanie ku mne. Alebo robí mi zle. Proste popíš čo cítiš. Mám ťa rada ale toto mi vadí a presne popis len tu vec ktorú práve povedal. Nevytahuj staré veci.
@atina12 ak si od neho odisla, tak rozumne rozhodnutie.
Ak povie, ze mu je smutno, ci sa nevratis (citovo vydiera), posli ho do teplych krajin.
Ak povie, ze si teda najde inu, tak mu povedz, no konecne, aspon das pokoj.
Nezmeni sa. Ani v dalsom vztahu. Skor je sanca, ze trafi konecne uplnu sedu mysku, co necha na sebe drevo rubat. Nebude vediet vzdorovat. Vsetko max v tichosti v kute odplace. A tiez to bude mat zo vzoru v rodine, takto ustupovat.
Vtedy do seba zacvaknu ako kluc a zamka a zacne ich patologicky vztah, ktory z nich oboch bude vytahovat to najhorsie.
Ibazeby trafil naozaj dominantnu zenu a uz by skusili ostat spolu pre zavazok, lebo sa im zadari dieta. Ale to sa skor budu nekonecne hadat.
Taki ako on vedia este aj po sestmesacnom drobcovi ziadat, aby sa choval ako sestrocny. A ked to logicky nedokaze, neustale obvinuju matku z neschopnosti a vytahuju zvelicene a vymyslene priklady deti a rodin, kde to takto vraj maju.
Najradsej by ho doprostred hraciek posadil ako babiku a nech sa nehybe, nic nechyta, len dobre vyzera.
Aj ked obcas, ale naozaj len obcas, ich v tom chorobnom puntickarstve dieta zmeni. Ak je pre neho skutocne dolezitejsie nez jeho potreba kontroly.
Lebo o inom to puntickarstvo nie je. Pre nieco takto drzi kontrolu nad vsetkym v zivote, lebo mu to prinasa pocit istoty, bezpecia a satisfakcie, ze veli a rozhoduje on. A toho pocitu sa velmi tazko vzdava.
@dovetattoo Narcisticka porucha, mam skúsenosti. Je to strašné, oni znicia cloveka ak neodide
Ja žijem s niecim podobným už vyše 20 rokov 🤣🤣.
Ja mam takeho otca.....nieco strasne!
Ja som minule pred lidlom videla, typka opierajuceho sa o auto, a caju odnasajucu vozik. Z 10tich metrov na nu zhucal, ze to robi zle (vybrala si nevhodnu soru)
Preco si to my zeny dame 😔
Moj ma tiez obcas take fanty. Tiez v lidli, obrovsky nakup, ma zdzubal ze zle nakladam do tasiek. Odisla som 😂 musel povykladat, ponakladat, a aj zaplatit.
@atina12 ja mam prehnane poriadkumilovného manžela. Mne zdravý neporiadok nevadí, a to návštevy vždy nechápu, vraj máme akoby sme tu ani nezili... A jemu sa vždy zdá ze je bordel, ak niečo nie je na svojom mieste... Pomaly aj zvyká na to, že sa nedá hneď všetko odkladať a ze par riadov na linke 15 min. počká.... Spolužitie je o drzku a hádky pre poriadok každodenné... Ja som zas extrémne na hygienu a vďaka covidu sa to stupňuje... Jemu zas vôbec nevadí, že ochyta všetko, neumyje ruky a ide jest.... Takže máme veselo... Hádky pre poriadok a hygienu každý deň...ale to správanie tvojho je ufff to už sú mega drobnosti.... Zo skúseností poviem, že ak ste len na začiatku, alebo máš pochybnosti ci s nim chceš ostať, radšej utekaj.... Bude sa to stupňovať... Viem podľa manželovej lásky k poriadku a mojej prehnanej hygiene... Navzájom si zbytočne ničíme životy...🤦♀️
@atina12 a áno, veľa je z domu, u nich doma nemôže byť ani pohár na linke, spred návštevy mam pocit ze berú umyť tanier ešte ani nedojedla... Nenájdeš tam smietku prachu, všetko vždy na svojom mieste, v skrini komíny.... A zasa naši sú takí ako ja, hygiena na 1.mieste,... A povedala by som ze dosť prehnaná hygiena.... Ak to nemá zdedene/naučené.... Tak o to horšie sa s tým bude pracovať a naozaj môže ísť o poruchu...