Spravila som niečo zlé, ale oprávnene
Dobrý deň všetkým,
V skratke napíšem niečo o nás sme zmiešaná rodina, ako veľa v dnešnej dobe ja mám dieťa partner tiež, spoločne nemáme. Zo začiatku sme len chodili na spoločne výlety, trávili čas ako sa dalo (delilo nás pol republiky) poznáme sa 4 roky z toho rok bývame spolu. Partner a ex majú zvláštny vzťah nestatala som sa, ale poslednych pár mesiacov to začalo ovplyvňovať náš život. Ona mu napíše alebo zavolá a vyslovene štýlom "prikazujem ti sprav to a to..." on pri nej totálne bojazlivo reaguje, spraví všetko, lebo sa boji, že mu nedá dieťa, bude robiť problemy apod tak som mu už viackrát povedala, že su dospelý tak nech sa stretnú na kávu a dohodnú, že vták sa neda (mali sme ísť na dovolenku...dovolenka zaplatená ja dovolenka vybavená a aj on...lenže ex mu vynadala ako si dovoľuje bez jej súhlasu a ze nikam bich dieťa nepôjde! A on jej nepovedal nič iba koktal, že nech prepáčiť...jasne, že sme sa povadili...spravila som niečo z nervov napísala som z jeho telefónu jeho ex....jasne že nič pekne...onna mu volala a že čo si dovoľuje, že ona ho nahlási na sociálku a pod. môj sa nahneval a vravel či je jeho ex normálna že on jej nič nepísal a po robote k nej zájde jej to povedať nech mu ukáže mobil...takže celých cca 7mesiacov mu vravim nech sa ozve a on nič...mám zlosť...a je mi jedno nech yo zistí...takto sa žiť nedá
Ako pisem mas 2 moznosti trpiet mu to alebo od neho odist... Ine riesenie zial neexistuje... Spolocne deti nemate cize ta k nemu nic neviaze ty vies co je ore teba a tvoje dieta najlepsie
ahoj. budem asi jedina, ktora to co si spravila nevidi tak cierno. lebo henta sa sprava roky ako kaca a zerie nervy. ja by som jej uz dala aj bombu do nosa a nejaka sms by ma vobec netrapila. jo viem, ze je to prizemne. ale ako sa vravi s k.k.tmi, treba jednat k.k.tsky. kludne by som pritvrdila..ale to je vlastne fuk, lebo by ste nesli s partnerom spolu. skoda. asi by som vztah prehodnotila. takto sa obmedzovat je neprijemne
Skus(te) si stanovit pevne pravidla o fungovani vas s jeho byvalou a tak, aby to zacalo fungovat, lebo vam to narusa a rozvracia vztah. Ak nebude partner ochotny sa toho drzat, aj komunikacie s nou, uz vyhrotenejsou a priamejsou, tak nema pre teba zmysel v tomto pokracovat, lebo nebudes zit v predstavach, co bude a ono to nebude. Tym, ze porusate pravidla s nou a nedodrziavaju sa ziadne pisane predpisy, ma ona vsetky tromfy v rukach. Pri nedorozumeniach o pisanych predpisoch a rozsudkoch sa mozete obratit na urad prace a kuratelu, ktora vam spravne fungovanie a komunikaciu jednej i druhej strane vysvetli spolocne. Sms z jeho mobilu by si ozaj nemala posielat ani jej, ani nikomu inemu a sms z tvojho mobilu jej posielat mozes, ale vsetko v ramci slusnosti, pretoze ked ta ona pripadne obvini, citat si to budu ini ludia. Ale v prvom rade by si to mal vyriesit tvoj priatel s nou. Ty si mozes kludne vykomunikovat vlastne predstavy s priatelom o vas dvoch a vasom spoluziti. Mozno, ze to netreba zavesit na klinec, mozno treba dat tomu sancu , ale tvrdo zapracovat na stanoviskach u vas dvoch a s nou. Takisto, ak ona vraj robi podrazy o chorobach dietata a dokaze ho dat vypisat od znameho lekara, vsetko sa da nahlasit a presetrit. Nie pisat a mat stanovy , ze sa ideme bat a ci to spravi. Pri podozrivom konani su tu nato institucie, aby danu vec okamzite a aj zakazdym preverovali a potom ani ona so znamym lekarom si taku vec nedovolia a budu sa velmi bat, a znamy lekar jej o podobnych skutkoch vynada a znesie ju zo sveta. Tu nemusi byt strasiakom iba ona, ale pri nekalych skutkoch aj otec dietata jej. Aj on ma svoje pravomoci a veľké.
@karolinakr Napísať cez SMS, že sa rozchádzame a potom 2 mesiace hrať mŕtveho chrobáka je presne také isté krátkozraké, detinské riešenie ako SMS pre ex z mužovho telefónu .... jedno väčšia hlúposť ako druhé. Normálna, sebavedomá žena, takto nekoná. Otvorený rozhovor, stáť si v ňom za svojimi názormi a hodnotami, hájiť záujmy seba a svojho dieťaťa na prvom mieste,.... jednoducho myslieť, hovoriť, správať sa tak, aby som sa ráno mohla pozrieť s úsmevom do zrkadla a nehanbila sa pri tom za seba. Ak dialóg nepomôže, tak to treba ukončiť a netolerovať žiadne správanie, ktoré by mi ubližovalo akýmkoľvek spôsobom. Nemajú spolu deti, majetok, má svoj byt, svoju prácu,..... len akosi sebaúcta chýba.
@zoro9836 pri takejto smske by mi dotycny nestal uz vobec za nic v momente citania... Pani pise ze ma cakat 2 mesiace...
Chces radu? Tynie si povinna riesit jeho dieta na to ma dieta rodicov... Takze ak ta to tak serie tak kludne na to kasli... Robis mu sluzku matrac zaoberas sa jeho dietatom ucis sa s nim a robis mu program... Jasne ze mu to vyhovuje... Nastav nejake pravidla a drz sa ich vtedy to ludia okolo teba po nejakom case bud pochopia alebo odidu v tom druhom pripade vies ze ich vo svojom zivote nepottrbujes a bude sa ti lahsie dychat bez nich 👍

@karolinakr ak by mi chlap napisal smsku ze sa so mnou rozchadza a 2 mesiace sa neozval nestal by mi ani za tych posranych 10centov na jedinu smsku any som mu pisala... Ak mi to nevie pivedat z oci do oci tak ahoj nemame sa dalej spolu o com bavit... Viac by som si na takeho nespomenula....